Dodaj do ulubionych

dobre menu ???

30.08.06, 20:09
Hej! Mam pytanie odnośnie menu. Nie chcę się głodzić, tylko zrzucić 3-4 kg i
dlatego mam do Was pytanie co uwzględniacie w swoim menu? Ja jem ciemne
pieczywo, nie jem słodyczy (chociaż strasznie mnie kuszą) i nie piję napojów
gazowanych. Ale przyznam szczerze, że muszę jeść co 3-4 godzinki niewielkie
porcje, ale i tak coś podjadam:/ Jak Wy ustalacie swoje menu? Czego w nim
unikacie, a co jecie na pewno i zawsze? Będę wdzięczna za wszelkie
informacje:) pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Natka Re: dobre menu ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 19:14
      Najlepiej jedz co 3 godzinki małe porcje jeśli masz ochote podjadać to pij
      duuużo wody. Nie jedz za dużo owoców i warzyw bo one wypychają brzuch...Na
      obiad możesz jeść kotleciki sojowe są zdrowe mają tyle odżywaczych składników
      co kotlecik zwykły i do tego mają mało kalorii ... Jedz wątrubke....A przede
      wszystkim jedz do godziny 18. Pilnuj żebyć nie przekroczyła 1000kcal. Może Ty
      coś poradzisz na moje pytanko..?hmm? Znajdz je podpisałam sie ,,Natka"
      • bbiedrooneczkaa Re: dobre menu ??? 04.09.06, 07:59
        Natka, do połowy to co napisałaś jest ok, a potem same bzdury! Ostatni posiłek
        ma nyć na 3-4 godziny przed snem, w przypadku, gdy jest to posiłek typowo
        białkowy (np. tuńczyk w zalewie własnej, twarożek, ew. odżywka) możemy zjeść go
        na 30-60min. przed snem. Jedzenie do 18, a potem kładzenie się spać np. ok. 24
        tylko spowoli Twój metabolizm. Kolejna bzdura - jedz 1000kcal na Boga. Zależy
        Ci na trwałym zgubieniu kg. to oblicz swoje zapotrzebowanie kaloryczne, odejmij
        od tego 300-500kcal (dieta redukcyjna) i tego się trzymaj!! Ograniczając tak
        drastycznie kalorie tylko wyniszczas organizm i te kg wrócą jak zaczniesz jeść
        normalnie.

Przykładowe menu ze wszystkim co napisałam możesz znaleść na moim blogu ->
        days-to-come.blog.onet.pl - żeby zrozumieć o co chodzi, przeczynaj pierwsze
        wpisy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka