Gość: kate IP: *.CNet2.Gawex.PL 09.09.06, 11:08 Co z ćwiczeniami na uda? Jakie, by wyszczuplić i to sporo wyszczuplić. :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wrecekrzepki Re: Uda. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 11:36 Odchudzic sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lakie Re: Uda. IP: *.zabiniec.sdi.tpnet.pl 09.09.06, 11:56 Ja dokonałam zupełnie przypadkowego odkrycia. Mój ortopeda, ze względu na tragicznie wygięty do przodu kręgosłup w lędźwiach (umiłowanie do szpilek mi sie kłania), zalecił mi kupienie takich klapków z odwrotną podeszwą. Tzn. palce są wyżej niż pięty - tak jest ukształtowana podeszwa. Noszę je już pół roku. Minęły mi bóle kręgosłupa, a jako dodatkowy bonus wyćwiczyły mi sie mięśnie ud i pośladków. na pewno są szczuplejsze - widze po spodniach, stały sie luźniejsze w udach, zwłaszcza na górze, a koleżanki z basenu zwróciły uwagę, że zmniejszył mi sie celulit. No może moje nogi nie wyglądaja jak nogi modelek :), ale na pewno się "zebrały" w sobie. I kręgosłup mnie nie boli - co mnie najbardziej cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrecekrzepki Re: Uda. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 12:02 Ok, ale klapki o ktorych piszesz, jak rozumiem, sa przeznaczone dla osob ze skrzywieniem kregoslupa. Dla osoby zdrowej bez konsultacji lekarskiej cos takiego jest jak najbardziej niewskazane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lakie Re: Uda. IP: *.zabiniec.sdi.tpnet.pl 09.09.06, 12:42 Nie, to nie jest typowy sprzęt ortopedyczny. Wręcz nie mogłam tego znaleźć w sklepach ortopedycznych, panie sprzedające wytrzeszczały oczy. W końcu w jednym sklepie pani - po półgodzinnym opisie wraz z rysunkiem wykrzyknęła : "Aaaa, trzeba było mówić - że klapki odchudzające!". Zgłupiałam totalnie, wzięłam jednego klapka i poszłam do ortopedy - to były właśnie te, jak sie okazało. Nie miałam pojęcia - lekarz też - że funkcjonują one pod nazwą nie dość że odchudzające, to jeszcze antycellulitisowe. Głupie, nie? W życiu bym ich nie kupiła jako antycellulitisowych czy zgoła odchudzających, no, ale może coś w tym jest. Przez pierwszych kilka dni czułam, że zupełnie inne mięśnie mi pracują - pośladki, krzyż, uda od środka, potem się przyzwyczaiłam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Uda. IP: *.CNet2.Gawex.PL 09.09.06, 15:50 Cieszę się, że Ci pomogły, ale w moim niewielkim mieście raczej takich nie dostanę. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Uda. IP: *.CNet2.Gawex.PL 09.09.06, 15:49 Mam 172 cm wzrostu i ważę 54 kg. Odchudzić się bardziej? Nie widzę sensu. Problem jedynie z udami. A to przez sport, który rozbudował mi je dość mocno. Po kontuzji (ponad pół roku przerwy) jednak dostały niewielkiej warstwy tłuszczu. Dlatego zależy mi na wyszczupleniu ud. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrecekrzepki Re: Uda. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 16:28 Widzisz, problem z odchudzaniem jest taki, ze dziala ono ogolnieustrojowo i nie mozesz odchudzic sobie jakiejs czesci ciala (najtrudniej spala sie w miejscach, w ktorych odklada sie najlatwiej). Czy chcesz zrzucac tluszcz z brzucha, czy z ud, czy z nosa - scenariusz jest ten sam - cwiczenia + dieta. Tluszcz nie spala sie w obrebie miesnia, ktory szczegolnie trenujesz, tylko ogolnie z calego organizmu. Mozesz zasotoswac cwiczenia rozciagajace lydki i uda, to ew. moze pomoc. Jednak zrzucenie tluszczu z nog wiaze sie z tym samym, co w przypadku innych miejsc - z odchudzaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Uda. IP: *.CNet2.Gawex.PL 09.09.06, 21:27 To chyba będę musiała zrezygnować z tego, bo odchudzanie raczej nie jest dla mnie. Nie chcę wyglądać jak szkieletor tylko po to, by mieć smuklejsze uda. Odżywiam się dobrze i tak, by waga nie skakała. Trenuję już coraz więcej. Wiec chyba daruję sobie. Ale jeżeli ktoś zna jakieś fajne ćwiczenia na maszynach czy macie to będę wdzięczna. Ćwiczeń nigdy za wiele. Dzięki Wam. :) Odpowiedz Link Zgłoś