Dodaj do ulubionych

co jeść na kolację?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 22:22
wiem ze powinno sie jesc raczej jakies białko, tyle ze ja sie tym białkiem
nie umiem jakos najesc:/ serek wiejski czy tunczyk nie zaspokaja mi głodu na
długo a warzywne sałatki działaja tak samo, po godzinie jestem głodna,
czy wiec jestem skazana na węglowodany?
Obserwuj wątek
    • huskyman Re: co jeść na kolację? 02.10.06, 23:06
      Nie wiem sam co Ci polecic. Moze napisz o ktorej wogole jesz kolację? Jesli nie za pozno to sadze ze troche ww nie zaszkodzi (z umiarem). Ja np. dopiero za chwile zjem 100g twarozku + oliwa ;) Czasami dodaje do tego troche otrębów, pomidorka, od czasu do czasu jajko . Oczywiscie do wszystkiego jakies przyprawy co by to smak miało :)))
      • Gość: beata Re: co jeść na kolację? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 10:55
        kolacje jadam okolo 20.00- 20.30, a raczej jem wtedy gdy jestem głodna, ogolnie
        moje odzywianie wygląda tak:
        - na sniadanie kromka chleba razowego z duza iloscia wszystkiego;) czyli
        sałata, ser lub szynka, pomidor, ogorek, rzodkiewka itp. + kawa
        - 2 sniad.- zazwyczaj serek wiejski lub jogurt z rodzynkami + jakis owoc
        - obiad: ryba, lub piers lub kotlety sojowe z warzywami lub zupa
        - pozdwieczorek, to samo co na 2 sniadanie
        - no i kolacja to jest najwiekszy problem:/ bo w sumie juz po obiedzie czuje
        sie jeszcze glodna, moze za szybko jem? nie wiem, i potem sobie tak podjadam,
        jakis owoc, jogurcik itp. tak nieregularnie bo jakos trudniej mi wytrzymac w
        tych wieczornych porach:/
        • Gość: jackk3 Re: co jeść na kolację? IP: *.ptr.terago.ca 03.10.06, 20:29
          A czy uprawiasz jakis sport, bo wg mnie to jesz poprostu za duzo.
          • Gość: beata Re: co jeść na kolację? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 21:18
            teraz niestety przez pol roku oprocz roweru nic nie robilam, nie zeby z
            lenistwa po prostu praca, o 7 rano wychodzilam do pracy i o 20.00 bylam w domu,
            padnieta,
            przedtem od paru lat zawsze jakis step 2 razy w tyg. + basen lub bieganie,
            na szczescie juz nie pracuje i od jutra zapisalam sie znowu na aerobik + basen
            raz w tyg., moze to pomoze ...
            w sumie chyba jak cwiczylam to jakos mniej jadłam, cos w tym jest,
            moze po prostu mamy wtedy energie ze sportu i nie potrzebujemy jej tyle z
            jedzenia
            dzieki za odp.
          • Gość: Kylie Re: co jeść na kolację? IP: *.aster.pl 04.10.06, 16:15
            Je za dużo?!
            Nie wiem oczywiście jakie ilości je założycielka postu, ale biorąc pod uwagę to
            co wymieniła w ilościach "damskich" to nie wychodzi więcej niż 2000 na dobę. To
            nie jest dużo dla zdrowej, pracującej kobiety.
            • Gość: beata Re: co jeść na kolację? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 16:39
              oo dzieki;)
              rzeczywiscie, zjadam ponad 1500 w porywach do 2000 kcal,
              ale niestety nie pracuje:/
              za to dzis ide w koncu na aerobik, moze apetyt tez zmaleje...
              • Gość: Kylie Re: co jeść na kolację? IP: *.aster.pl 04.10.06, 17:16
                "Pracująca" miałam na myśli wszelką działalność, no chyba, że cały dzień leżysz
                i oglądasz tv ;) Ale sprzątanie, chodzenie po zakupy, pranie, spacery z psem itp
                - kto tego nie robi, nie wie ile wymagają energii.
                Moje zapotrzebowanie to 2100 kCal (wg internetowego licznika) i myślę, że tak ma
                większość kobiet koło 30.
                Moim zdaniem aerobic (czy inne ćwiczenia fizyczne) jest dobry na zwalczanie
                apetytu z innego powodu: podczas ćwiczeń wypijam tyle wody, że nie mam miejsca
                na jedzenie ;)
                • Gość: beata Re: co jeść na kolację? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 20:26
                  tak ja wiem o co chodzilo z ta praca ;)
                  ale prawda jest taka ze jak sie chodzi do pracy i trzeba wstac rano i w ogole
                  ma sie jakies zajecie to nie kombinuje sie typu " a moze by tak małe co nie
                  co ..;)
                  ja czasem jem z nudów albo w stresie:/
                  pozdr.
        • Gość: chudzielec Re: co jeść na kolację? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.06, 16:13
          jabłuszka
          • huskyman Re: co jeść na kolację? 09.10.06, 16:22
            No ja nie wiem czy to taki dobry pomysł te jabłka (fruktoza) ;) Moze jedno nie zaszkodzi ;)
    • cioccolato_bianco Re: co jeść na kolację? 09.10.06, 21:57
      to moze grillowana piers z kurczaka z gotowanymi warzywkami?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka