26.06.07, 10:22
od listopada sie odchudzam a od grudnia intensywnie ćwiczę, zauważyłam ,że po
zrzuceniu 8 kg moje piersi nie wyglądają ładnie, zakupiłam już żek
ujędrniający Artystry i robie masaż wodny strumienia zimny -ciepły , ,
dodatkowo kupiłam odżywkę białkową jak myslicie czy ćwiczenia mogą spowodować
zmniejszenie mięśnia piersiowego bo moje instruktorki są płaskie deski? czy
białko pomoże,aby naprawy sprężystości?
Obserwuj wątek
    • farelkaa Re: Piersi 26.06.07, 10:46
      To jest coś takiego jak mięsień piersiowy? Piersi skaładają się głównie z
      tłuszczu, więc skoro chudniesz to piersi też.
      • gofera2 Re: Piersi 26.06.07, 11:39
        nie wiem tak napisała, bo moje instruktorki dużo ćwicza i w tym miejscu mają
        mieśnie, a jak wyglądają kulturystki płaskie deski, fuj
        • falafala Re: Piersi 26.06.07, 11:50
          wielkosc biustu to ilosc tluszczu i sklonnosci genetyczne. Malo jest kobiet,
          ktore sa szczuple i maja duzy biust, jako ze biust to tluszcz. Dlatego twoje
          instruktorki tez maja maly biust. Ty chudnac tez bedziesz miala mniejszy bust,
          nic na to nie poradzisz. Cwiczac miesnie klatki piersiowej tez pomagasz utrzymac
          ladna forme swojego biustu, bo miesnie i skora to jedyne co podtrzymuje piersi.
          Co do kulturystek to wogole przytaczanie tego zagadnienia w jakimkolwiek
          aspekcie normalnie cwiczacych kobiet nie ma sensu. Dwie sprawy, kulturystki
          swoja mase miesniowa uzyskuja wspomagajac sie odpowiednimi srodkami,
          statystyczna kobieta nie ma szansy uzyskac takiej masy miesniowej. Po drugie do
          pokazu kazdy kulturysta odwadnia sie, by miesnie byly lepiej eksponowane, nie ma
          szansy by piersi zostaly w takich warunkach.
          • gofera2 Re: Piersi 26.06.07, 11:58
            Falafala dziękuje za odp, sądząc po wypowiedzi znasz się , jak myślisz odżywka
            pomoże mi utrzymać je w dobrej formie?
            • falafala Re: Piersi 26.06.07, 13:58
              o odzywce utrzymujacej piersi w dobrej formie, nie slyszalam :) jak ktos ja
              wymysli to bedzie bogaty jak wynalazca implantow ;) Owszem mozesz natomiast brac
              preparaty witaminowe i odzywki, ktorych sklad jest dobrany tak by wspomagac
              skore generalnie (wit A, E, omega3 itd). Osobiscie polecalabym pojsc do
              kosmetyczki na zabieg ujedrniajacy skore na piersiach jako bardziej efektywny
              niz wydawanie pieniedzy na preparaty (na pewno cale cialo po odchudzeniu
              potrzebuje ujedraniania). Nawet jezeli "natura" poskapila na wielkosci biustu
              mozna ja wspomoc w ujedrnianiu, jak to robisz. A cwiczen na klatke sie nie boj,
              one wiecej nie zmienia wielkosci piersi niz zrobila to dieta.
              • gofera2 Re: Piersi 26.06.07, 14:05
                bardzo Ci dziękuje , uspokoiłaś mnie ;-) masz rację , dostosuję się od Twoich
                rad , ,,tu się polepszy a tam pop........'' takie jest życie , ale po porodzie i
                schudnięciu były ,,zwiędnięte;; a z czasem poprawiło sie teraz pewnie też tak
                będzie tylko trochę czasu i kasy muszę poświęcić
                pozdrawiam
                • delika1 Re: Piersi 27.06.07, 10:21
                  tez tak mam-plaski brzuszek, plaski dekold;).Interesują mnie te zabiegi
                  ujedrniające biust?na czym polegają, i czy w "zwykłych" salonach kosmetycznych
                  można je zrobić? i ile to kosztuje?Tez kupiłam zel ujędrniajacy (oriflame),ale
                  bardziej dla poprawy samopoczycia chyba:)."moje" instruktorki też są zgrabne
                  ale płaskie.
                  • jogger Re: Piersi 27.06.07, 14:59
                    Temat wiecznie żywy :-)
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=342&w=315422&v=2&s=0
                    • falafala Re: Piersi 27.06.07, 16:12
                      :DDD jogger nie sugeruj nikomu, ze cwiczac zmieni rozmiar miseczki (roznice
                      miedzy obwodem mierzonym ponizej piersi kobiecej a obwodem mierzonym na
                      wysokosci sutka), a o to chodzi kobietom gdy pisza o malym biuscie, a nie o
                      obwod w klatce piersiowej, ktory mozna zwiekszyc, ale nie zmieni to faktu ze
                      piersi nadal pozostana male.

O jakiekolwiek zabiegi kosmetyczne pytac sie w gabinetach kosmetycznych. Na
                      twarz czy na biust nie roznia sie idea, ani sposobem wykonania.
                      • Gość: Aga Re: Piersi IP: *.16.100-84.rev.gaoland.net 28.06.07, 04:39
                        >rozmiar miseczki (roznice miedzy obwodem mierzonym ponizej piersi kobiecej a
                        >obwodem mierzonym na wysokosci sutka).

Typowy błąd. Miseczka to różnica między obwodem STANIKA i naszym obwodem w
                        biuście. A obwód stanika dla większości kobiet powinien być mniejszy (czasem
                        sporo) niż to, co pod biustem pokaże centymetr (mierzymy ciasno, na wYdechu).

Zaś ćwiczenia wielkości piersi nie zmienią, fakt, ale ten sam niewielki biust
                        "wypchnięty" od spodu mięśniami będzie się prezentował znacznie lepiej.
                        • falafala Re: Piersi 28.06.07, 09:26
                          > Typowy błąd. Miseczka to różnica między obwodem STANIKA i naszym obwodem w
                          > biuście.
                          A jak sie nie ma STANIKA to co jest wyznaczniekiem wielkosci miseczki? Stanik to
                          jest garderoba a nie czesc ciala i wlasnie jego rozmiar musimy pierw okreslic.
                          Podalam sposob mierzenia za producentem bielizny Triumph mozna sprawdzic na ich
                          stronie:
                          "Obwod pod biustem: nalezy zmierzyc bezposrednio pod piersiami...."itd
                          Jak i tu:
                          www.we-dwoje.pl/jak;wybrac;stanik;8211;;wlasciwy;ksztalt;i;rozmiar,artykul,2420.html
                          > Zaś ćwiczenia wielkości piersi nie zmienią, fakt, ale ten sam niewielki biust
                          > "wypchnięty" od spodu mięśniami będzie się prezentował znacznie lepiej.
                          To juz jest kwesta gustu, niestety i moge sie zalozyc, ze wypchniety miesniem
                          piersiowym biust wiekszosci kobiet nie bedzie sie podobal. I jakiekolwiek zalety
                          powiekszenia rozmiaru biustonosza z 75A do 80A ich nie przekonaja, zwlaszcza, ze
                          przy malym biuscie miesien szybko zaczyna dominowac nad piersia. W koncu
                          instruktorki fitness w wiekszosci cwicza miesnie klatki piersiowej i jak widac
                          po wpisach kobiety szczegolnie zwracaja uwage, ze ich biust jest maly.
                          • kasia22213 Re: Piersi 28.06.07, 10:18
                            ehh, nie mozna miec wszystkiego...

---
                            Spa w Polsce
                            Wellness & SPA
                          • jogger Re: Piersi 28.06.07, 12:01

> instruktorki fitness w wiekszosci cwicza miesnie klatki piersiowej i jak widac
                            > po wpisach kobiety szczegolnie zwracaja uwage, ze ich biust jest maly.
                            Nie robią po prostu ćwiczeń na masę tylko na rzeźbę :-)
                            • Gość: ola Re: Piersi IP: *.fastres.net 28.06.07, 13:17
                              Sam rozmiar piersi nie liczy sie tak bardzo. Wazne, aby byly ksztaltne, jedrne.
                              Duze piersi zazwyczaj sa obwisle. Jezeli sa duze i stercza, to znaczy ze sa
                              podrasowane silikonem.
                              • magdalaena1977 Re: Piersi 10.07.07, 22:57
                                Gość portalu: ola napisał(a):
                                > Sam rozmiar piersi nie liczy sie tak bardzo. Wazne, aby byly ksztaltne, jedrne.
                                > Duze piersi zazwyczaj sa obwisle.
                                > Jezeli sa duze i stercza, to znaczy ze sa podrasowane silikonem.
                                Aż mam ochotę kliknąć na czerwony kosz. Zgadzam się z tym, że większe piersi
                                sterczą głownie dzięki silkikonowi i photoshopowi ;-)
                                Ale duże piersi nie muszą być obwisłe. Są takie jeśli nosi się źle dobrany
                                stanik np. 90B
                            • falafala Re: Piersi 28.06.07, 13:24
                              tysz prawda... Gdyby dalo sie cwiczac miesien piersiowy powiekszyc tylko jego
                              "podpiersiowa" czesc to i moze by to dawalo ten pozadany efekt :).

Zakladajac ze kobieta cwiczy tylko miesien piersiowy uzyskujemy efekt: rosnie
                              cala jego powierzchnia, (nawet cwiczenia na skosnej powieksza dolna partie
                              miesnia piersiowego), a dodatkowo triceps, przednia czesc barku, miesien zebaty...
                              Jezeli uwzgledni jeszcze proponowane przez ciebie przenoszenie sztangielki zza
                              glowy na lezaco wspaniale rozwinie sobie plecy. Pamietajmy, ze nie zwiekszysz
                              obciazenia na klatke majac slabe rece wiec jak ich nie pocwiczysz utkniesz w
                              martwym punkcie, a wiec realnie nie obejdzie sie bez rozwoju wiekszej grupy
                              miesni. Wyjdzie na to ze rozbuduje sobie obwod w klatce piersiowej, a biust
                              zostanie taki jaki byl. Dlatego wyrazam watpliwosc by ten sposob optycznego
                              powiekszania biustu zyskal wieksza popularnosc wsrod kobiet gdzie wiele "boi
                              sie" nawet troche bardziej zarysowanych miesni, szczegolnie na dekolcie i
                              preferuje delikatna budowe ciala i uwazam, ze jest on dobry tylko dla tych
                              ktorym podoba sie lekko umiesniona sylwetka. :)
                          • Gość: Aga Re: Piersi IP: *.16.100-84.rev.gaoland.net 28.06.07, 17:46
                            Jak się nie ma stanika to nie można mówić o wielkości miseczki, miseczka to jest
                            właściwość stanika a nie biustu ;)
                            A tabelka Triumpha jest do kitu właśnie z tego powodu, że nie uwzględnia
                            rozciągliwości stanika i stosując się do niej dziewczyny noszą za duże obwody z
                            za małymi miseczkami, czym sobie spłaszczają, by nie powiedzieć że niszczą,
                            biust. Tu radzą o wiele sensowniej: tiny.pl/fn4k, możesz też przejrzeć
                            wątki rozmiarowe na www.biusciaste.prv.pl
                            Triumph czy Felina Ci tak nie napiszą z prostego powodu: nie produkują i nie
                            mają zamiaru produkować wąskich obwodów i dużych misek, więc tabelki stworzyli
                            tak, by przypadkiem żadna dziewczyna nie wpadła na to, że nosi np. 65H.

Co do mięśni, to u mnie się sprawdzają: mam niewielki biust i przy wypracowanych
                            mięśniach klatki ("rowek" na dekolcie) wygląda o wiele lepiej, zwłaszcza po
                            zdjęciu stanika.
                            • Gość: Aga Re: Piersi IP: *.16.100-84.rev.gaoland.net 28.06.07, 17:48
                              Korekta linka:
                              tiny.pl/fnnh
                            • falafala Re: Piersi 28.06.07, 22:40
                              oj tak tak, oczywiscie ze rozmiarow jest wieksza roznorodnosc. Ale mysmy weszly
                              w temat miseczek ;) Mierzac wielkosc biustu dobietamy wielkosc miseczki, to tak
                              jak mierzac swoje wymiary dobieramy rozmiar garderoby. Zauwaz ze pojecie
                              miseczka dotyczy owszem stanika, ale jest tez powszechnie uzywane jako
                              okreslenie wielkosci biustu wlasnie i jezeli kobieta powie, ze ma 90 w biuscie
                              nie wiesz jak duzy ma biust. Ale jak powie ze 90B to juz masz pojecie i o to
                              chodzi :) I kazdy wie ile to mniej wiecej roznicy w tych ;) obwodach jest. A
                              miedzy rozmiarami 90/70 a 90/80 jest znaczna roznica.
                              O nie nie ja biusciastych watkow nie bede ogladac, wole osobiscie do gorseciarki
                              sie wybrac :)
                              > Co do mięśni, to u mnie się sprawdzają: mam niewielki biust i przy wypracowanych
                              > mięśniach klatki ("rowek" na dekolcie) wygląda o wiele lepiej, zwłaszcza po
                              > zdjęciu stanika.
                              I o to chodzi, ja nigdy nie negowalam sens ogolny cwiczenia miesni klatki w celu
                              jej poprawy optycznej, jedynie poddalam pod watpliwosc to, czy dla statystycznej
                              kobiety taka mieniowa poprawa bedzie przyjemna.
                              • Gość: Aga Re: Piersi IP: *.16.100-84.rev.gaoland.net 29.06.07, 03:49
                                >Zauwaz ze pojecie miseczka dotyczy owszem stanika, ale jest tez powszechnie
                                >uzywane jako okreslenie wielkosci biustu wlasnie i jezeli kobieta powie, ze ma
                                90 >w biuscie nie wiesz jak duzy ma biust. Ale jak powie ze 90B to juz masz
                                pojecie i >o to chodzi :) I kazdy wie ile to mniej wiecej roznicy w tych ;)
                                obwodach jest.

Oj, no właśnie w tym problem, że to 90B jest przeważnie tragicznie dobrane bo
                                ok. 80% kobiet nosi niewłaściwe staniki :(
                                A biuściaste forum jest nie tylko dla biusciastych, to kopalnia wiedzy dla
                                każdej kobiety, niezależnie od wielkości piersi - zerknij, założę się, że po
                                przejrzeniu paru wątków gorseciarka przestanie być potrzebna ;)

>jedynie poddalam pod watpliwosc to, czy dla statystycznej kobiety taka mieniowa
                                >poprawa bedzie przyjemna.
                                No fakt, zapomniałam o wątkach mięśniofobicznych ;)
                                • jogger Re: Piersi 29.06.07, 14:48
                                  Ten sympatyczny rowek :-) i w ogóle górny akton mięśnia piersiowego
                                  większego... aplikowałem stosowne ćwiczenia qmpeli z cytowanego
                                  postu 'źródłowego' bezpośrednio przed jej wieczornym 'wyjściem' w dekolcie :-)
                                  nazwaliśmy to pompowaniem baloników :-)
                                • bgbeata123 Re: Piersi mniejsze 05.07.07, 13:42
                                  a ja bym chciala miec mniejszy bius mam 93cm,a chcialabym miec 86-7
                                  jak stracic cm w biuscie bez utraty jedrnosci ?
                                  • Gość: abc Re: Piersi mniejsze IP: 195.164.254.* 05.07.07, 14:44
                                    Przeczytaj linka powyżej :-)
                                    • delika1 Re: Piersi mniejsze 06.07.07, 13:05
                                      piersi mniejsze, obwód klatki na szczęście też, a poza tym pojawił się rowek ,
                                      o którym pisze jogger;), a wczesniej rowka nie bylo, piersi się do siebie jakby
                                      zblizyly:).czy to zasługa wyćwiczonego mięśnia piersiowaego? wole te mniejsze z
                                      rowkiem niz większe umiejscowione pod pachami:D
                                      • Gość: Mała Re: Piersi mniejsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 02:13
                                        Ludzie, proszę, przestńcie pisać, że ćwiczenia na klatke piersiową sprawią, że
                                        biust będzie wyglądał lepiej! To klatka piersiowa będzie wyglądać lepiej, nie
                                        biust sam w sobie! Cycek to gruczoł i tkanka tłuszczowa, nie ma tłuczu nie ma
                                        cycka- taka prawda.
                                        Jeżeli decydujesz się na redukcję tkanki tłuszczowej (po "polsku- chcesz mieć
                                        mało tłusczu na brzuchu, pośladkach i w talii) musisz wziąć pod uwage, że Twój
                                        biust też się skurczy (to się tyczy zwłaszcza dziewczyn z większym biustem bo
                                        po większych rozmiarach bardziej widać ubytek tkanki tłuszczowej).
                                        Podnieść biust, który opadł (dieta, karmienie piersią, unikanie stanika) może
                                        tylko chirurg.
    • Gość: mika Re: Piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 22:34
      www.fit.pl/cwiczeniadlaciebie/cwiczenia_na_ladny_biust,14,20,20,997,1033,1040,0,0.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka