Dodaj do ulubionych

Atkins Szkodliwy Na Dluga Mete?

15.08.03, 01:01
Czytalem jakis czas temu, artykul lekarza stwierdzajacego ze ludzie stosujacy
na dluzsza mete diete Atkinsa beda cirpiec na chorobe nerek z powodu
przeladowania proteinami. Co o tym sadzicie?
Obserwuj wątek
    • jogger Re: Atkins Szkodliwy Na Dluga Mete? 15.08.03, 15:17
      Dieta ludzi z epoki zbieractwa składała się w 80% z protein:-) przyswajalna
      ilość czystego białka to 2.2g na 1kg masy ciała dziennie. Zakładając, że np.
      mięso ma typowo ok 20% białka (nie pamiętam dokładnie), ważąc 50kg można zjeść
      dziennie - bez marnotrawstwa :-) - 50x2.2=110g białka czyli 550g mięsa %-)
      • Gość: gośc2Xpt/V Re: oczywiscie że szkodliwy IP: *.crowley.pl 15.08.03, 15:27
        >> Zobacz strone PCRM Atkins Alert
        >> Ostrzega sie lekarzy , ze gdy w procesie "leczenia" dieta typu ATKINS
        dochodzi do trwałego pogroszenia zdrowia - to mo0ga byc podejmowane kroki
        prawne- W USA taka kara sądowa jest bardzo wysoka ( i droga- odszkodowanie)
        • jogger Re: oczywiscie że szkodliwy 15.08.03, 16:02
          W książce Atkinsa wspomina się, że nie jest to dieta dla JUŻ chorych na nerki.
          • Gość: hydrogen Re: oczywiscie że szkodliwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.03, 21:13
            Ale jaki jest sens jeść za dużo białka? Najlepiej jeść go tylko tyle aby pokryć
            potrzeby budulcowe organizmu. Pamiętajcie że im więcej białjka tym szybsze
            stażenie się organizmu. Źródłem energii powinien być tylko tłuszcz. Pozdr
    • Gość: Antenka NERY BOLAŁY... IP: *.interpc.pl / 192.168.2.* 15.08.03, 23:17
      witam

może jest w tym coś prawdy...
      w każdym razie ja zaczęłam stosować atkinsa i nie byłam chora na nerki ALE
      wytrzymałam tylko 3 dni ponieważ już w pierwszym dniu wieczorem zaczęły mi
      drętwieć ręce i rozbolała mnie okolica prawej nerki... potraktowałam to jako
      objaw przestawiania się organizmu na inne "materiały". niestety w trzecim dniu
      diety nerka bolała coraz bardziej i stwierdziłam że dietka chyba nie jest dla
      mnie. nie stosuję jej już dwa dni i niestety nerka dalej daje o sobie znać...
      szykuje się więc wizyta u lekarza i dokładne badania które powinnam zrobić
      przed rozpoczęciem diety...
      powinnam ale nie zrobiłam i taki tego skutek

KAŻDEMU KTO CHCE STOSOWAĆ TEN SPOSÓB ODŻYWIANIA ZALECAM NAJPIERW BADANIE MOCZU
      CZY Z NERKAMI WSZYSTKO OK...

zresztą atkins w swojej książce wręcz zabraniał stosowania tej diety osobom
      chorym na nerki jak już jogger wspomniał a jednym z głównych zaleceń atkinsa
      było wykonanie badań przed rozpoczęciem diety.

więc chociaż ketoza u mnie była na poziomie ++++ i aż nie mogłam sie doczekać
      efektów odchudzających musiałam przestać :((( a i jeszcze jedno
      w trzecim dniu dostawałam odruchu wymiotnego na myśl że na obiad znowu
      mięcho :)))

ALE DIETKA SAMA W SOBIE JEST OK

pozdrawiam i życzę szczęścia wszystkim atkinsowcom

Antenka
      • Gość: rrenata Re: NERY BOLAŁY... IP: *.k.mcnet.pl 20.08.03, 15:08
        Zachęcona postami na Forum (głównie opinią Joggera :-)żywiłam się przez
        ostatnie 4 miesiące wg diety dra Atkinsa. Schudłam dużo i to prawie bez
        poczucia wyrzeczenia. Miesiąc temu, na okoliczność spodziewanego potomka,
        robiłam wszelkie możliwe badania krwi itp. Wyszły wręcz doskonałe! Osobiście
        bardzo polecam tą dietę zaznaczając,że zawsze byłam okazem końskiego zdrowia.
        Aha, i mam grupę krwi 0 RH+; wg teorii grup krwi to krew właściwa
        padlinożercom :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka