Dodaj do ulubionych

DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPEN.(2)

• paulinka25 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 05.12.03, 12:00
      czesc chciałam się dowiedzieć czy przy tej diecie można palić papierosy?
      oraz czy konieczne jest picie kawy z cukrem.
      Jem schab zamiast wołowiny i nie wiem czy oprócz tego moge pić L-karnityne w
      płynie, czy lepiej nie?
      • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 06.12.03, 02:34
        paulinka25 napisała:

> czesc chciałam się dowiedzieć czy przy tej diecie można palić papierosy?
        Tak, ale jest to dobra okazja do rzucenia, gdyż nie spowoduje utycia :-)
        > oraz czy konieczne jest picie kawy z cukrem.
        Nie
        > Jem schab zamiast wołowiny
        OK
        > i nie wiem czy oprócz tego moge pić L-karnityne w
        > płynie, czy lepiej nie?
        OK
    • Gość: J. Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 08.12.03, 21:11
      a mi sie silo ptasie mleczko ;-) jeszce tylko 8 dni!
      • Gość: hp Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.aster.pl / *.acn.pl 09.12.03, 09:56
        To mój drugi dzień. Trzymajta kciuki.
    • koncet Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 04.01.04, 13:36
      Jogger - ja tez mam skłonności do nadciśnienia, ale mimo to chciałbym przejść
      tę dietę - czy to bardzo ryzykowne?
      • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 04.01.04, 22:33
        Trzeba kilkakrotnie w ciągu dnia mierzyć ciśnienie i w razie potrzeby zwiększać
        ilość 'swojego' leku na nadciśnienie. Wraz ze spadkiem wagi ciśnienie z reguły
        spada poniżej poziomu wyjściowego i można - przynajmniej tak było ze mną -
        zredukować dawki leku.
        • Gość: koncet Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.04, 15:59
          Wielkie dzięki za informację. Jestem drugi dzień na diecie i wszystko jest ok.
          Oby tak dalej :).
          • Gość: alfik Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.com.pl 06.01.04, 18:00
            Kopenhaska to dieta redukcyjna, czyli rozumiem, że schudnę też z mięśni. Czy
            bardzo odczuję to na aerobiku?(Chodzi mi o spadek kondycji) i czy długo zajmie
            mi odbudowa mięśni (do stanu sprzed diety)?
            • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 07.01.04, 14:56
              Na dietach redukcyjnych spada poziom glikogenu w mięśniach i stąd ich niższa
              wydolność, oraz skłonność do 'zużycia'. Wychodzi to np. przy aerobikach o dużej
              intensywności, typu FatBurner. Warto ograniczyć aerobik do zajęć o niewielkiej
              intensywności, formy intensywne zastępując klasycznymi aerobami (rowerek,
              stepper). Budowa mięśni z kolei wymaga wprowadzenia organizmu w stan
              anaboliczny, czyli wygospodarowania nadwyżki kalorii, i znów niestety oprócz
              mięśni przybywa trochę tłuszczu :-(.
              • koncet Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 10.01.04, 10:58
                Widzę, że ruch na wątku raczej marny.
                Muszę sie pochwalić: zacząłem w poniedziałek - 95 kg. Dziś jest sobota - 89
                kg. Ubyło 6. Ciekawe jak bedzie za tydzień - oby tak dalej :))) Widząc skalę
                wagi mam wieeeelką motywację !!!
                • Gość: ktosik Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.consilium.eu.int 12.01.04, 15:45
                  a ja mam cos przedziwnego - jestem 7 dzien na kopenhaskiej, caly czas
                  intensywnie cwicze na silowni i o dziwo mam tyle sily co zawsze, nie slabne,
                  ani nie kreci mi sie w glowie mimo intensywnego wysilku (a wczesniej ciagle tak
                  bylo), jogger dlaczego? skad moj organizm czerpie sily, czyzby zaczal spalac
                  tluszcz?

• jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 12.01.04, 15:57
                    Dieta 'podkręciła' ci tarczycę i to efekt działania jej hormonów, które
                    podnoszą metabolizm i temp. ciała, stymulując właśnie spalanie tłuszczu.
                    • Gość: stella Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: 5.2.* / *.chello.pl 13.01.04, 09:15
                      jestem na kopenhaskiej 5 dzień, czuje się dobrze, nie jestem głodna,ale mam
                      jeden problem: nie moge usnąć. od czterech dni nie mogłe zasnąć, a jeśli juz mi
                      się to udaje to tylko na jakieś 2 godziny. wcześniej nie miałam żadnych
                      problemów ze snem. co mam zrobić? może jakies ziółka pic czy coś? pomosy!
                      odpiszcie!
                      • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 14.01.04, 13:51
                        Masz podkręcony metabolizm, który nie zwalnia nawet wieczorem. Pij wieczorem po
                        1 łyżeczce nalewki z głogu i nalewki z jemioły (dostępne w aptekach i
                        zielarniach).
                        • Gość: stella Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: 5.2.* / *.chello.pl 14.01.04, 21:45
                          dzięki za rade
            • Gość: goltu Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.06, 15:47
              Czy befsztyk można wspomóc ząbkiem czosnku? Ten całkowity brak soli jest
              conajmniej przerażający?
              • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 23.01.06, 15:01
                Gość portalu: goltu napisał(a):

> Czy befsztyk można wspomóc ząbkiem czosnku? ]
                Tak

Ten całkowity brak soli jest
                > conajmniej przerażający?
                To, że nie ma nic o soli, nie znaczy, że jest zakazana :-) choć sód powoduje
                zatrzymanie wody
                • Gość: goltu Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 08:44
                  To jedna z najlepszych wiadomości jakie ostatnio usłyszałam:)
    • kinamina Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 18.01.04, 19:47
      czy moge zastapic szpinak jakims normalnym warzywem badz owocem np pomidorem??
      nie cieropie szpinaku, brukselki, szparagow i brokułów...

jogger napisał(a):

> Ze względu na duże zainteresowanie, poniżej zamieszczam opis tej diety. Jest
      to
      >
      > połączenie diety niskowęglowodanowej z dietą termogeniczną (spalany tłuszcz
      > zamienia się w energię cieplną). Nie jest to dieta dla każdego - sam jej nie
      > mogę stosować z powodu skłonności do nadciśnienia, żołądkowcy też mogą o niej
      > zapomnieć (kawa na czczo...). Wegetarianie mogą zastąpić mięso przez tofu,
      ale
      > muszą dołożyć L-karnitynę oraz cholinę + inozytol (typowy Fat Burner),
      zresztą
      > te 3 spalacze tłuszczu może brać każdy, pragnący zrzucać wagę. Jeśli wykonuje
      > się ćwiczenia fizyczne, obiad trzeba zjeść po treningu, żeby nastąpiła faza
      > regeneracji, ale co najmniej po godzinie od zakończenia ( w tym czasie
      jeszcze
      > spalany jest tłuszcz).
      > Na to, co autorzy podają w uwagach, trzeba patrzeć z przymrużeniem oka. W
      > praktyce dieta ta umożliwia zrzucenie 4-5 kg wagi w ciągu 2 tygodni (20 kg
      jest
      >
      > nierealne), ale żeby waga nie wróciła, trzeba kontynuować dietę
      > niskowęglowodanową, a co najmniej pozbawioną cukru i białej mąki. Nie warto
      się
      >
      > też sugerować tekstami typu 'tylko 13 dni...', 'po 6 m-cach...' Francuskie
      > śniadanie np. to tradycyjnie kawa i 1 rogalik, a Francuzki to najszczuplejsze
      > kobiety w Europie.
      >
      >
      > DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPENHADZE
      >
      > DZIEŃ 1+8
      >
      > Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy
      > Lunch : 2 jajka na twardo, gotowany szpinak, 1 pomidor
      > Obiad : 1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną (filet lub schab)
      >
      > DZIEŃ 2+9
      >
      > Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostką cukru
      > Lunch: 1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną, 1 świeży owoc
      > Obiad: 1 plaster szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego
      >
      > DZIEŃ 3+10
      >
      > Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostką cukru, 1 grzanka
      > Lunch: gotowany szpinak, 1 pomidor, 1 świeży owoc
      > Obiad: 2 jajka na twardo, 1 plaster szynki, sałata z olejem i
      cytryną
      >
      > DZIEŃ 4+11
      >
      > Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostką cukru
      > Lunch: 1 jajko na twardo, 1 tarta marchewka, małe opakowanie
      twarożku
      >
      > (serek wiejski)
      > Obiad: 1 mała puszka mieszanego kompotu z owoców, 2-3 szklanki
      > jogurtu
      naturalnego
      >
      > ( ugotować kompot )
      >
      > DZIEŃ 5+12
      >
      > Śniadanie: 1 duża tarta marchewka z cytryną
      > Lunch: 1 chuda ryba z cytryną – sok z cytryny dodać do pieczenia
      > Obiad: 1 duży befsztyk, brokuły lub sałata
      >
      > DZIEŃ 6+13
      >
      > Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostką cukru, 1 grzanka
      > Lunch: 1 cały kurczak (gotowany), sałata z olejem i cytryną
      > Obiad: 2 jajka na twardo, 1 duża marchew
      >
      > DZIEŃ 7
      >
      > Śniadanie: 1 kubek herbaty bez cukru
      > Lunch: 1 kawałek zgrilowanego chudego mięsa, 1 świeży owoc
      > Obiad: nic
      >
      >
      > Chuda ryba – dorsz lub pstrąg
      > Gruby plaster – 10 dkg wędlina musi być chuda
      > Kawa może być rozpuszczalna lub z ekspresu, zaleca się pić 2 litry wody
      > dziennie.
      >
      > UWAGA:
      > Lunch i obiad można zamieniać miejscami jeżeli będzie to miało miejsce tego
      > samego dnia. Dieta zmierza do zmiany przemiany materii co sprawia że po
      dniach
      > można jeść normalnie bez efektu tycia, przez pierwsze dwa lata. Nie jest to
      > więc żadna dieta odchudzająca lecz dieta zwiększająca przemianę materii
      dlatego
      >
      > spokojnie działa nawet po zakończeniu kuracji. Jeżeli kurację przeprowadza
      się
      > niewolniczo zgubisz nadmiar tłuszczu 7-20 kg. Kurację przeprowadza się przez
      13
      >
      > dni ani 1 dzień mniej ani więcej. Jeżeli podczas kuracji wypijesz lampkę
      wina,
      > piwo, zjesz słodycz, albo żujesz gumę jesz dodatkowe jedzenie to od razu
      > przerywasz kurację i w związku z tym ginie efekt. Jeżeli kurację przerwiesz
      > przed upływem 6 dni można ją powtórzyć od nowa po 3 miesiącach.
      • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 19.01.04, 18:27
        > nie cierpie szpinaku, brukselki, szparagow i brokułów

Warzywa zielone liściaste mają najniższy indeks glikemiczny, więc pozostają
        sałaty (zwykła, lodowa, strzępiasta etc) i kapusty - pekińska, ale ew. też
        biała i czerwona. Najlepiej komponować sobie mieszanki.
    • Gość: kido Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.36.11.vie.surfer.at 20.01.04, 09:22
      Salate nalezy jesc z olejem i skropiona sokiem z cytryny.Czy musi to byc oliwa
      z oliwek czy moze byc np.czarny olej z wyciagu z dyni,ktory po prostu
      uwielbiam???
      A i jeszcze jedno czy jak bede zula gume(musze bo rzucam wlasnie palenie)to
      nici z tej diety,moge ja traktowac jako przerwana bo zulam gume?
      Bardzo prosze o odpowiedz bo od czwartku zamierzam przejsc na ta diete.
      • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 20.01.04, 18:24
        Gość portalu: kido napisał(a):

> Salate nalezy jesc z olejem i skropiona sokiem z cytryny.Czy musi to byc
        oliwa
        > z oliwek czy moze byc np.czarny olej z wyciagu z dyni,ktory po prostu
        > uwielbiam???
        Olej z dyni? bdb :-)

> A i jeszcze jedno czy jak bede zula gume(musze bo rzucam wlasnie palenie)to
        > nici z tej diety,moge ja traktowac jako przerwana bo zulam gume?
        > Bardzo prosze o odpowiedz bo od czwartku zamierzam przejsc na ta diete.

Chyba że to będzie guma słodzona :-)
    • Gość: Jarek Czy wolno solić? IP: 62.121.73.* 22.01.04, 14:19
      Proszę o jednoznaczną i szybką odpowiedź - czy wolno przy tej dziecie solić?
      Przy tzw. diecie kliniki Mayo nie było wolno, a wyglądają te diety podobnie. Z
      solą gotów jestem zacząć choćby jutro, bez soli chyba wcale. Przejrzałem cały
      wielki wątal i nie jestem pewien. Błagam, napiszcie, bo ważę w sobie decyzję, J
      • jogger Re: Czy wolno solić? 23.01.04, 00:22
        Owszem, wolno, ale sól NaCl zwiększa zatrzymanie wody w organiźmie i
        rzeczywiście nie sprzyja odchudzaniu. Polecam sól nie sodową, ale potasową,
        typu Salvita. Smakuje tak samo, a potas sprzyja odprowadzaniu wody.
    • preisne dlaczego 13 dni?? 26.01.04, 00:32
      Zastanawiam sie dlaczego ta diete mozna stosowac tylko przez 13 dni a nie do
      uzyskania odpowiednij wagi? Czy po 13 dniach dalej sie bedzie tracic czy efekt
      sie konczy i dlaczego tak jest?
      Z gory dziekuje,
      P.
      • Gość: renia Re: dlaczego 13 dni?? IP: *.ath.spark.net.gr 27.01.04, 20:58
        Ja tez sie nad tym zastanawiam, pewnie chodzi o brak jakichs skladnokow w tej
        diecie, koneicznych dla zdrowia, ktore treba uzupelnic innymi produktami. Ale
        ja mam zamiar tym razem kontynuowac te diete przez trzy, cztery tygodnie, do
        bolu, ile wytrzymam. Chce schudnac schudnac i jeszcze raz schudnac, za wszelka
        cene, a ta dieta juz raz sie u mnie sprawdzial. Jojo bylo, ale mam nadzieje
        tym razem to kontrolowac i zapanowac nad tym, zeby juz wiecej nie wrocic do
        ksztaltow wielorybich.
    • Gość: renia Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.ath.spark.net.gr 27.01.04, 20:55
      Zrobilam diete kopenhaska toćka w toćke, rowno rok temu. Stracilam osiem kilo.
      Od tego czasu na pewno przytylam co najmniej 10, wiec mam przepiekne jojo z
      naddatkiem. Ale coz, to tylko moja wina, to jojo. Od wczoraj znowu jestem na
      kopenhaskiej diecie, dociagne ja do konca, wrecz mam zamiar pociagnac ja przez
      trzy albo cztery tygodnie - ile dam rade. NAjwazniejsze jest jednak nie to,
      zeby stracic kilogramy, lez to, zeby do nich nie wrocic. W zwiazku z tym
      trzeba po diecie zupelnie zmienic zle nawyki zywieniowe. JA po diecie rzucilam
      sie na zarcie, na pieczywo, sosy, zero ograniczen, a kazdy kilogram, ktory mi
      przybywal ignorowalam w idiotycnym przekonaniu ze "jutro" sobie troszke
      przystopuje i to zrzuce. W ten spoosb oszukiwalam sie przez rok, nazbieralam z
      powrotem wszystko co stracilam, wiecej nawet i teraz mam postanowienie
      niniejsze: Nie wracac juz do pieczywa, ziemniakow, makaronow, sosow, slodyczy.
      Nie wracac to znaczy jesc je tylko naprawde sporadycznie, kiedy jzu nie dam
      rady inaczej. Zamieram sie tego trzymac, mam nadzieje, ze tym razem mi sie
      uda. Sama dieta jest do przezycia, nie bylam az tak bardzo glodna, zeby nie
      wyrabiac z glodu. Raczej najbardziej brakuje mi w tej diecie smaku, wszystko
      jest bez smaku, teskni sie za czyms smacznym. Robie te diete razem z mezem i
      zaprzyjaznionym malzenstwem. Trzymamy sie wzajemnie na duchu. W ogole uwazam,
      ze niemozliwa rzecza jest robic diete i rownoczesnie gotowac dla rodziny
      normalne jedzenie. I jeszcze jedno - trzy posilki (przy czym ta kawa bez mleka
      to nie jest przeciez zaden posilek - wiec tak naprawde posilki sa dwa, to dla
      mnie zdecydowanie za malo. Chcialabym podzielic te porcje na cztery czesci i
      jesc po polowie, ale dwa razy czesciej. Nie wiem jednak, czy tak mozna, czy
      ktos moze mi odpowiedziec na to pytanie? Czy moge z dwoch posilkow zrobic
      sobie cztery i jesc je w krotszych odstepach czasu? Bede wdzieczna. JEsli juz
      gdzies ktos o to pytal i padla odpowiedz to sorry, ale nie jestem w stanit
      przeczytac tak dlugiego watku. Pozdrawiam, Renia.
      • Gość: aga Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: 80.51.250.* 27.01.04, 22:16
        Czy przy 13-stce można brać fucusa?

Z góry dziękuję za odpowiedź :)
        • Gość: renia Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.ath.spark.net.gr 28.01.04, 07:51
          Co to jest fucus?

Ponawiam pytanie - czy moge lunch i obiad podzielic na polowe i jesc cztery
          azy dziennie? (bo kawy nie licze jako posilek).

Dla zabicia glodu pije goraca wode, pozostawia wrazenie, ze cos sie zjadlo ,
          rozgrzewa, wypijam w miare szybko szklanke takiej goracej wody i czuje, ze
          zaspokoilam troche glod.

Mam jeszcze jedna watpliwosc. Tutaj jest napisane: sniadanie, lunch i obiad.
          Ja natoiast mam sniadanie obiad kolacja. Ja te nieszczesna kawe poranna pije
          ok godz. 14, to jest pierwsza rzecz jaka wkladam do ust. "Lunch" zjadam ok.
          16 - 17, a "obiad" calkiem wieczorem - ok 22, czy mozna tak? Czy musze pic
          kawke z rana, 12 - lunch i 16 obiad? Ja tak nie wytrzymam. Latwiej mi jest zyc
          rano ze swiadomoscia, ze mam przed soba jeszcze sporo jedzenia, niz zjesc
          wszystko do 17 godz, a nastepnie 7 - 8 godzin glodowac (chodze spac ok polnocy
          albo pozniej).
          • Gość: aga Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: 80.51.250.* 28.01.04, 09:48
            fucus (nr 17 odchudzanie) - kompleksowy lek homeopatyczny, bierze się go 5
            razy dziennie po 5 granulek
            • Gość: minio kopenhaska i opuszczony posilek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.04, 22:00
              no wlasnie jak w temacie :-) powrocilam do kopenhaskiej, zeby zobaczyc co
              bedzie za drugim razem :-D
              tylko taki psikus Jogger: co zrobic jesli pierwszy posilek je sie dopiero ok.
              20.00? tak mialam dzisiaj, wczesniej ani chwilki z reszta z zabiegania glodu
              tez nie bylo. czy mam mimo wszystko zjesc, np jakies bialko z pozostalego
              posilku? czy zostawic jak jest, chyba ze dopada glod?
              pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz :-)
              • jogger Re: kopenhaska i opuszczony posilek 31.01.04, 01:45
                Białko zawsze warto :-) nawet na noc. Trawienie białka podnosi metabolizm.
            • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 31.01.04, 01:50
              Gość portalu: aga napisał(a):

> fucus (nr 17 odchudzanie) - kompleksowy lek homeopatyczny, bierze się go 5
              > razy dziennie po 5 granulek
              Fucus to inaczej morszczyn, czyli wyciąg z alg, zawierający jod (to samo co
              Kelp, tylko droższe :-) ). Jest OK.
              • Gość: aga Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: 80.51.250.* 31.01.04, 10:41
                dzięki jogger !
                teraz kupię kelp :)))
    • Gość: Małgosia Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.04, 17:32
      Zaczęłam od dzisiaj osławioną dietę. Mam pytanie do eksperta-joggera czy mogę
      wzbogacić dietę jabłkami, które uwielbiam..nie moge sie bez nich obyć
      • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 03.02.04, 17:59
        Gość portalu: Małgosia napisał(a):

> Zaczęłam od dzisiaj osławioną dietę. Mam pytanie do eksperta-joggera czy mogę
        > wzbogacić dietę jabłkami, które uwielbiam..nie moge sie bez nich obyć

To typowe: najbardziej szkodzi nam to, bez czego się nie możemy obejść :-) i
        tak masz szczęście, bo przeważnie jest to czekolada :-). Niestety jest to
        źródło fruktozy, czyli cukru owocowego. Możesz spróbować 'obejść się smakiem' :-
        ) tj. dodawać cząstki jabłka do sałaty, stosować jogurt jabłkowy etc.
        • Gość: Małgosia Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.04, 19:07
          Dziękuję bardzo za odpowiedź....na razie idzie mi nieźle to już 2 dzień
    • aamee Jogger - można zamiast oliwy dać śmietanę? 03.02.04, 11:03
      Czy w diecie do salaty mozna zamiast oliwy z oliwek dac lyzeczke smietany 36%
      i troszke wody? Ta salata z oliwa juz mi sie przejadla i nie moge na nia
      patrzec.
      • jogger Re: Jogger - można zamiast oliwy dać śmietanę? 03.02.04, 17:45
        aamee napisała:

> Czy w diecie do salaty mozna zamiast oliwy z oliwek dac lyzeczke smietany 36%
        > i troszke wody? Ta salata z oliwa juz mi sie przejadla i nie moge na nia
        > patrzec.
        Łyżeczka to żaden problem. Swoją drogą zamiast oliwy z oliwek polecam olej
        lniany (kw. tłuszczowy omega 3)
        • Gość: (nie)znajoma 10 dzien trzynastki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.02.04, 13:41
          Jestem na 10 dniu i schudlam juz 5-6 kg.. Co prawda obsesyjnei mysle o jedzeniu
          ale jakos daje rade :) I powiem szczerze ze ta dieta mi jakos przypasowala bo
          lubie szpinak itp.. No moze poza miesem, bo chcialam zaprzestac jedzenia jego,
          ale coz. Moze sie uda po diecie. Co zrobic aby nie przytyc jak skoncze? Moge
          sobie jakos lekko odbic ta diete? Np zjesc pizze po zakonczeniu?
          • Gość: ela a pomidory IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.04, 00:46
            czy pomidory da sie czyms zastapic??
            • Gość: patkag Re: a pomidory IP: 81.15.189.* 16.02.04, 01:26
              moze byc papryka
          • Gość: ela a pomidory IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.04, 00:46
            czy pomidory da sie czyms zastapic??
            • kinamina Re: a pomidory 18.02.04, 14:09
              czy jest jakas tabletka po ktorej sie chudnie i juz????
    • Gość: Karolina Pytanie do Joggera!!! IP: *.lesko.sdi.tpnet.pl 18.02.04, 19:59
      Czy można stosować Kopenhaską więcej niż 13 dni i wtedy też tyle samo schudne???
      • jogger Re: Pytanie do Joggera!!! 19.02.04, 17:42
        Zbyt długa dieta niskokaloryczna powoduje spadek metabolizmu i łatwo o jojo.
    • Gość: kido Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.36.11.vie.surfer.at 25.02.04, 20:12
      Mam pytanie dotyczace jogurtu.Czy musi byc naturalny(nie przejdzie mi nigdy
      przez gardlo)czy moze byc np.odtluszczony ale owocowy????????????????????????
      Dzieki za odpowiedz
      • Gość: zuza Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 09:46
        A jak sobie radzicie w pracy. Przynosicie cale zestawy obiadowe do pracy!!!!!!!!
        A jak mama jesc przed wysilkiem fizycznym czy po koncze prace o 16 od razu na
        aerobik i w domu okolo 20 to za puzno na jedzenie
        • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 26.02.04, 13:37
          Gość portalu: zuza napisał(a):

> A jak sobie radzicie w pracy. Przynosicie cale zestawy obiadowe do
          pracy!!!!!!!
          > !]
          Dokładnie tak :-) na początku się wszyscy dziwią, a potem część zaczyna
          naśladować :-)
          > A jak mama jesc przed wysilkiem fizycznym czy po koncze prace o 16 od razu na
          > aerobik i w domu okolo 20 to za puzno na jedzenie
          jw - bierzesz posiłek ze sobą i zjadasz jeszcze w szatni.
      • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 26.02.04, 13:32
        Gość portalu: kido napisał(a):

> Mam pytanie dotyczace jogurtu.Czy musi byc naturalny(nie przejdzie mi nigdy
        > przez gardlo)czy moze byc np.odtluszczony ale owocowy????????????????????????
        > Dzieki za odpowiedz
        Smakowe mają sporo w/w prostych i powodują wzrost aptetytu i uczucie głodu. Ja
        owocowe jem tylko po siłowni, z odżywką białkową :-)
    • Gość: zuza Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 09:51
      a ile dokladnie tej ryby ile salaty (glowka)??????????????
      wedlina - moze byc poledwica sopocka?????
      a grzanka - chrubki chlebek

No no niewiem
      • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 26.02.04, 13:43
        Gość portalu: zuza napisał(a):

> a ile dokladnie tej ryby ile salaty (glowka)??????????????
        jesz żeby się nasycić i tyle :-)

> wedlina - moze byc poledwica sopocka?????
        Tak

> a grzanka - chrubki chlebek
        >
        Nie - jest pełen tłuszczu, bo inaczej by się rozsypał :-). Grzanka jest
        opieczona, więc się wolno trawi, a o to chodzi wtej diecie.
        > No no niewiem
    • lydka Re: Pytanie do Joggera 26.02.04, 13:19
      Cześc,
      mój maż stosuje diete juz 10 dzień. Od 4 dni zatrzymał mu sie spadek wagi. Czy
      sa jakies przyczyny takiego stanu?
      Będe wdzięczna za pomoc

Pozdrawiam
      Anka
      • jogger Re: Pytanie do Joggera 26.02.04, 13:50
        lydka napisała:

> Cześc,
        > mój maż stosuje diete juz 10 dzień. Od 4 dni zatrzymał mu sie spadek wagi.
        Czy
        > sa jakies przyczyny takiego stanu?
        > Będe wdzięczna za pomoc
        >
        > Pozdrawiam
        > Anka
        A nie narzeka czasem na głód? W takiej sytuacji organizm zwalnia metabolizm i
        stąd problem.
        • lydka Re: Pytanie do Joggera 26.02.04, 18:37
          nie narzeka na głód. Jest w całkiem dobrej farmie. Więc co się dzieje?

Anka
    • kobitka.24 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 26.02.04, 13:55
      a czy w tej diecie moge zrezygnowac z kawy? ja jej nie pije wogole,
      czy mozna ja zastapic herbatka????????
      • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 26.02.04, 14:08
        Tu chodzi o kofeinę, więc albo kofex, albo guarana
        • kobitka.24 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 27.02.04, 10:15
          a co to jest i gdzie moge to kupic??
    • Gość: davino Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.04, 12:52
      Mam pytanie. Czy jajka mogę zjeśc w postaci omletu? Nie mogę przełknąc tych
      gotowanych- myslę ze rumiany omlecik dałabym radę jakos spokojnie skonsumowac.
      Czy to nie zepsuje diety? I czy moge jeść smażone filety z kurczaka? A jajko
      kompot puszkę brzoskiń zmiksowanych z jogurtem? Prosze o szybkon odpowiedz, bo
      dzis pierwszy dzień!
      • Gość: patkag Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: 81.15.189.* 01.03.04, 23:39
        omlet jak najbardziej
        jasne ze smazone filety sa ok...najlepiej na oliwie z oliwek
        jako kompot - owoc.

P.
        • Gość: ALA Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 04.03.04, 22:41
          MAM PYTANKO CO DO DIETY K. CZY MOZNA WYPIC KAWE BEZ CUKRU ,ALE ZA TO Z MLEKIEM ?
          I CZY TYLKO MOZNA PIC JEDNA DZIENNIE? CZY JESLI ZAMIAST BEFSZTYKA ZJEM PIERS
          (FILET) Z KURCZAKA TO WZIAC DODATKOWO L-CARNITYNE? a i czy moge uzywac oleju z
          pestek winogron? jestem teraz na diecie cambridge czy po zakonczeniu moge
          odrazu zaczac kopen....?PYTANIE DO JOGGERA CZY POLECALBYS TAKI SUPLEMENT JAK
          MM4 TO ZDAJE SIE ZE PODKRECA TARCZYCE.BARDZO DZIEKUJE ZA SZYBKA ODPOWIEDZ...ALA
          • Gość: ALA DO NASZEGO GURU JOGGERA!!!!!!!!!!! IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 04.03.04, 23:05
            PROSZE O ODPOWIEDZ NA POST WYZEJ NO I OCZYWISCIE NA TEN.MNIE TEZ JEST ZIMNO
            MAM ZIMNE RECE I SUCHO W USTACH ALE BADANIA MAM OKI.TO CO?(CHODZI MI O
            TARCZYCE) AHA I JESZCZE PROSBA O ADRES STRONKI ATKINSOWEJ...DZIEKI
            POZDRAWIAM ALA PS..( JESTEM NA CAMBRIDGE)
            • Gość: hp Re: DO NASZEGO GURU JOGGERA!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.03.04, 09:47
              Ala - nie wrzeszcz tak !!!!! Bo uszy bolą.
            • jogger Re: DO NASZEGO GURU JOGGERA!!!!!!!!!!! 07.03.04, 00:35
              Gość portalu: ALA napisał(a):

> PROSZE O ODPOWIEDZ NA POST WYZEJ NO I OCZYWISCIE NA TEN.MNIE TEZ JEST ZIMNO
              > MAM ZIMNE RECE I SUCHO W USTACH ALE BADANIA MAM OKI.TO CO?(CHODZI MI O
              > TARCZYCE)
              Wyniki mogą być w granicach polskich norm, a wg np. amerykańskich może być to
              niedoczynność - bo normy są dla średniaków :-). Mierz temp. ciała 3xdziennie
              przez 3 dni przed posiłkami i oblicz średnią - jeśli jest mniej niż 36.6, to
              jest to niedoczynność funkcjonalna. Zanim zaczniesz kopenhaską, spróbuj
              podnieść temp. ciała - 3xdziennie Kelp+miłorząb jap (Bilobil/Gingkofar etc)
              +300mg witE

AHA I JESZCZE PROSBA O ADRES STRONKI ATKINSOWEJ...DZIEKI
              > POZDRAWIAM ALA PS..( JESTEM NA CAMBRIDGE)
              • Gość: ALA Re: DO NASZEGO GURU JOGGERA!!!!!!!!!!! IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 07.03.04, 22:58
                DZIEKI...MAM NADZIEJE ZE NIE MAM KLOPOTOW Z TARCZYCA.MOJ WYNIK TSH TO
                2,00.CHYBA OK? PODOBNO...ZA 10 DNI NA CAMBRIDGE SCHUDLAM 4 KILO..CHCIALABYM
                JESZCZE 15...
          • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 07.03.04, 00:29

> MAM PYTANKO CO DO DIETY K. CZY MOZNA WYPIC KAWE BEZ CUKRU ,ALE ZA TO Z
            MLEKIEM
            tak, ale ostrożnie z ilością mleka.
            > ?
            > I CZY TYLKO MOZNA PIC JEDNA DZIENNIE?
            tylko pomiędzy posiłkami, ok. 2godz odstępu

CZY JESLI ZAMIAST BEFSZTYKA ZJEM PIERS
            > (FILET) Z KURCZAKA TO WZIAC DODATKOWO L-CARNITYNE?
            nie ma aż takiej potrzeby. Czysta L-karnityna najlepiej wspomaga aeroby.

a i czy moge uzywac oleju z
            >
            > pestek winogron?
            tak

jestem teraz na diecie cambridge czy po zakonczeniu moge
            > odrazu zaczac kopen....?
            tak

PYTANIE DO JOGGERA CZY POLECALBYS TAKI SUPLEMENT JAK
            > MM4 TO ZDAJE SIE ZE PODKRECA TARCZYCE.BARDZO DZIEKUJE ZA SZYBKA
            ODPOWIEDZ...ALA
            nie znam go niestety
            • Gość: ALA Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 07.03.04, 23:00
              MOJ WYNIK TSH TO 2,00
              • Gość: sic Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.03.04, 08:10
                Ala, nie wrzeszcz.
            • Gość: zamiarka Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.homechoice.co.uk 11.03.04, 17:47
              dzien dobry. przeczytalam wszystkie posty w tym watku, lecz nie natknelam sie
              na zadna informacje dotyczaca stosowania termogenikow w czasie diety.

mam pytanie do joggera: czy podczas kopenhaskiej moge nadal stosowac
              termogenik Therma Pro? bardzo dobrze na tym funkcjonuje, spada mi apetyt i to
              ja ,a nie moj organizm, decyduje co jem . ale tu powstaje problem z kawa! nie
              pije kawy, gdyz kofeina jest juz zawarta w Thermie.

probowalam przedwczoraj zaczac kopenhaska wedlug zalecen - kawa o 8, dlugo,
              dlugo nic, i lunch o 14. ale slabo mi sie zrobilo i ledwie wrocilam do domu z
              siatkami pelnymi salaty i szpinaku. potem po zjedzeniu dwoch jajek, szpinaku i
              pomodora moj zoladek nie mogl przetrawic tak wielkiej ilosci jedzenia na raz!
              dodam, ze jem rano male sniadanie + tabletka Thermy, ktore trzyma mnie do
              poludnia. pozniej tylko male posilki - glownie owoce, warzywa, jajka, troche
              mieska, rzadko weglowodany. jem czesto i malo: np. tylko jablko , albo garsc
              orzechow, jedna kanapka z salata. pije duzo herbat roznokolorowych i wody.
              dobrze sie czuje tak odzywiajac, schudlam, zmniejszyl mi sie zoladek, ale
              spadek wagi ustal, gdyz obnizyl mi sie tez metabolizm. dlatego pomyslalam o
              kopenhaskiej, o zrzuceniu 5 kilo i utrzymaniu pozniej wagi poprzez moje "male-a-
              czeste" jedzenie. czy ta ogromna jak dla mnie ilosc jedzenia moge podzielic na
              3 albo 4 posilki? podczas zbyt dlugich przerw w jedzeniu robi mi sie slabo,
              drze i trzesa mi sie rece. mysle, ze wytrzymalabym bez Thermy, jesli tylko
              moglabym jesc czesciej. a moze ta dieta nie jest dla mnie?

pozdrawiam wszystkich walczacych z jedzenie i niejedzeniem!
              • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 11.03.04, 17:58
                Gość portalu: zamiarka napisał(a):

> dzien dobry. przeczytalam wszystkie posty w tym watku, lecz nie natknelam sie
                > na zadna informacje dotyczaca stosowania termogenikow w czasie diety.
                >
                > mam pytanie do joggera: czy podczas kopenhaskiej moge nadal stosowac
                > termogenik Therma Pro? bardzo dobrze na tym funkcjonuje, spada mi apetyt i to
                > ja ,a nie moj organizm, decyduje co jem . ale tu powstaje problem z kawa!
                nie
                > pije kawy, gdyz kofeina jest juz zawarta w Thermie.
                >
                > probowalam przedwczoraj zaczac kopenhaska wedlug zalecen - kawa o 8, dlugo,
                > dlugo nic, i lunch o 14. ale slabo mi sie zrobilo i ledwie wrocilam do domu z
                > siatkami pelnymi salaty i szpinaku. potem po zjedzeniu dwoch jajek, szpinaku
                i
                > pomodora moj zoladek nie mogl przetrawic tak wielkiej ilosci jedzenia na raz!
                > dodam, ze jem rano male sniadanie + tabletka Thermy, ktore trzyma mnie do
                > poludnia. pozniej tylko male posilki - glownie owoce, warzywa, jajka, troche
                > mieska, rzadko weglowodany. jem czesto i malo: np. tylko jablko , albo garsc
                > orzechow, jedna kanapka z salata. pije duzo herbat roznokolorowych i wody.
                > dobrze sie czuje tak odzywiajac, schudlam, zmniejszyl mi sie zoladek, ale
                > spadek wagi ustal, gdyz obnizyl mi sie tez metabolizm. dlatego pomyslalam o
                > kopenhaskiej, o zrzuceniu 5 kilo i utrzymaniu pozniej wagi poprzez moje "male-
                a
                > -
                > czeste" jedzenie. czy ta ogromna jak dla mnie ilosc jedzenia moge podzielic
                na
                > 3 albo 4 posilki? podczas zbyt dlugich przerw w jedzeniu robi mi sie slabo,
                > drze i trzesa mi sie rece. mysle, ze wytrzymalabym bez Thermy, jesli tylko
                > moglabym jesc czesciej. a moze ta dieta nie jest dla mnie?
                >
                > pozdrawiam wszystkich walczacych z jedzenie i niejedzeniem!

Therma to nie tylko kofeina :-) pobudza cały organizm i przyśpiesza wchłanianie
                jedzenia, stąd dostajesz niedocukrzeń. W tej sytuacji możesz spokojnie jeść
                częściej.
                • Gość: zamiarka Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: 213.78.166.* 11.03.04, 21:17
                  dziekuje Jogger za tak szybka odpowiedz!

perspektywa kilku posilkow wyglada juz lepiej, powiedzmy: 12 w poludnie, 16-sta
                  i 20-sta. czy ta modyfikacja ma duze znaczenie, czy bardziej liczy sie tu dobor
                  skladnikow niz godziny posilkow?

i jeszcze jedno - czy jestes zwolennikiem termogenikow? czy mam sobie odpuscic
                  Therme?

pozdrowienia!!!

PS. przepraszam, nie mam polskich znakow na klawiaturze
    • Gość: jojo&momo Czy mozna > niz 1 KAWE dziennie? IP: *.net81-65-141.noos.fr 08.03.04, 14:32
      My tez od dzis zaczelismy "diete kopenhaska"... Trzymajcie kciuki:-)
      Jedno male pytanie :

CZY MOZNA PIC WIECEJ NIZ 1 KAWE DZIENNIE????

Pracuje nocami wiec (niestety) potrzebuje kawy...
      Prosze o szybka odpowiedz!!!

• Gość: ALA PYTANIE DO JOGERA IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 09.03.04, 18:03
        prosze JOGER powiedz co myslisz o cambridge?ja juz dzi 12 dzien.od 7 nic nie
        chudne...w sumie 4 kilo.moze moj organizm przeszedl na tryb oszczednosciowy?
        ps.moje tsh to 2,00. pozdrawiam ala
        • jogger Re: PYTANIE DO JOGERA 11.03.04, 18:15
          Normalnie w tryb oszczędnościowy przechodzi się po 2tyg głodówki. Co innego
          przy niedoczynności tarczycy, gdy nawet lekki niedobór kalorii powoduje uczucie
          zimna. TSH jest tylko stymulantem tarczycy, dla metabolizmu jest istotne fT3.
          Cambridge - wszystko dla ludzi, jak dla mnie zbyt 'kosmiczna' :-)
      • jogger Re: Czy mozna > niz 1 KAWE dziennie? 11.03.04, 18:04
        Gość portalu: jojo&momo napisał(a):

> My tez od dzis zaczelismy "diete kopenhaska"... Trzymajcie kciuki:-)
        > Jedno male pytanie :
        >
        > CZY MOZNA PIC WIECEJ NIZ 1 KAWE DZIENNIE????
        >
        > Pracuje nocami wiec (niestety) potrzebuje kawy...

Tak, byle w odstępie od posiłków
        > Prosze o szybka odpowiedz!!!
        >
        • Gość: ALA KELP+BILOBIL+VIT.E IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 11.03.04, 21:47
          DZIEKI JOGGER ZA PORADY,ALE ZNOWU JEDNO PYTANIE CZY MUSZE BRAC TYLE TEJ VIT.E?W
          CAMBRIDGE JUZ JEST I E I JOD.CZY PRZYPADKIEM NIE ZA DUZO TEGO BEDZIE?
          • Gość: ALA Re: KELP+BILOBIL+VIT.E IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 11.03.04, 21:54
            A MOWILES JOGGER ZE STANDARTOWO BADA SIE TSH I JAK JEST OK TO DOWIDZENIA....Z
            DRUGEJ JEDNAK STRONY TO JAKBYM MIALA PROBLEM Z TARCZYCA TO W OGOLE BYM NIE
            CHUDLA ALBO BARDZO POWOLI...
            • Gość: ALA Re: KELP+BILOBIL+VIT.E IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 12.03.04, 09:23
              ETRAZ JUZ PODAJE DOKLADNIE TSH 2,00 A T3 1,60.A WIEC OBA W NORMIE...
              • Gość: Krysia Re: KELP+BILOBIL+VIT.E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 09:54
                Ala, dlaczego Ty kryzczysz? Wyłącz, proszę, Caps Lock. Dzięki.
                • Gość: sic Re: KELP+BILOBIL+VIT.E IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.03.04, 14:13
                  mam nadzieję, że do Ali dotarł ten wrzask!!!! Bo juz głowa od tego boli.
            • jogger Re: KELP+BILOBIL+VIT.E 14.03.04, 01:29

> A MOWILES JOGGER ZE STANDARTOWO BADA SIE TSH I JAK JEST OK TO DOWIDZENIA....Z
              > DRUGEJ JEDNAK STRONY TO JAKBYM MIALA PROBLEM Z TARCZYCA TO W OGOLE BYM NIE
              > CHUDLA ALBO BARDZO POWOLI...
              Chodziło mi o to, że samo TSH to za mało :-) te wyniki miałaś przed dietą.
              Sprawdź temp. ciała (średnia z 3 dni - codziennie 3 pomiary przed posiłkami).
              Jeśli jest poniżej 36.6stC - oznacza to, że pomimo spadku metabolizmu
              spoczynkowego chudniesz, gdyż w dalszym ciągu utrzymujesz negatywny bilans
              kaloryczny
    • Gość: jojo&momo Czy mozna choc troszke MLEKA...? i inne... IP: *.net81-65-141.noos.fr 13.03.04, 11:49
      Jestesmy 6 dzien na diecie - wytrzymujemy i wspieramy sie nawzajem... Ja
      stracilam 4 kilogramy - Momo ok.5 kg. Jestem zadowolona ale mam nadzieje ze
      schudne jeszcze troszke...

Najgorsze sa te jogurty naturalne - bo jestesmy we Francji i tutaj jogurt
      naturalny to po prostu kwasne, grudkowate ohydztwo!!! A niby swiatowy producent
      jogurtow!!!

Mam pytanie do Joggera:

1. CZY MOZNA PIC TROCHE MLEKA 0%??
      2. CZY MOZNA UZYWAC SLODZIKA ZAMIAST CUKRU??
      3. CZY MOZNA UZYWAC PRZYPRAW OSTRYCH JAK HARISSA CZY PRZYPRAWY MAROKANSKIE??

Dzieki za odpowiedz i powodzenia wszystkim na diecie!!

WYTRWALOSCI!!!

Uwielbiam i mam w zwyczaju...

• jogger Re: Czy mozna choc troszke MLEKA...? i inne... 14.03.04, 01:40
        Gość portalu: jojo&momo napisał(a):

>>
        > 1. CZY MOZNA PIC TROCHE MLEKA 0%??
        tyle co do zabielenia kawy, bo mleko zawiera cukier mleczny (laktozę)

> 2. CZY MOZNA UZYWAC SLODZIKA ZAMIAST CUKRU??
        Można, ale trzeba uważać, żeby nie złapać niedocukrzenia

> 3. CZY MOZNA UZYWAC PRZYPRAW OSTRYCH JAK HARISSA CZY PRZYPRAWY MAROKANSKIE??
        Ostre przyprawy z reguły podnoszą metabolizm, więc są OK
        >
        >
        > Dzieki za odpowiedz i powodzenia wszystkim na diecie!!
        >
        > WYTRWALOSCI!!!
        >
        > Uwielbiam i mam w zwyczaju...
        >
        • Gość: jojo&momo Re: Czy mozna choc troszke MLEKA...? i inne... IP: *.net81-65-141.noos.fr 15.03.04, 00:55
          Dzieki jogger!!! :-)

Boze - skad Ty to wszystko wiesz????????
          Anyway, jestes moim guru!
      • Gość: jazz Re: Czy mozna choc troszke MLEKA...? i inne... IP: *.97-200-80.adsl.skynet.be 27.05.04, 11:14
        Jogurty naturalne -firmowane Carrefour'em sa bardzo dobre.
        Jestem w Belgii i mialam to samo.
        Przeszlam przez wszystkie mozliwe jogurty naturalne i te sa najpyszniejsze.
        Polecam goraco
    • clari Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 16.03.04, 20:18
      Mam pytanko, czy mogę stosować dodatkowo 3 razy dziennie tabletki L-karnityny
      podczas stosowania diety. Chodzę na basen 3 razy w tygodniu i karnityna zawsze
      działała na mnie bardzo dobrze:)
      Pozdrawiam
      • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 17.03.04, 16:29
        Oczywiście tak
    • kobitka.24 Do Joggera ;-) proszę o rade dzis mój 1 dzien!! 22.03.04, 08:39
      Witam serdecznie, własnie minęły mi 2 godzinki na czytanie całego takiego
      forum. wow duzo nas tu jest
      a oto moje kilka pytan, prosze o szybka odpowiedz bo dzis jest moj 1 dzien (
      narazie łatwo bo 2 jajka i pomidor)
      1. czy moge w ciagu dnia mieszac składniki np. zjesc 2 jajka,pomidor i sałate a
      na obiad schab i szpinka?? ( ciezko do pracy zabrac mi szpinak)
      2. czy moge przyprawiac mieso i rybe?? oczywiscie unikam soli ale np. pieprz,
      oregano, papryka ostra??
      3, czy to prawda ze mieso mozna piec?? a nawet gdzies wyczytałam ze samżyć??
      4.owoce to czy moga byc grapefruit, pomarancze, jabłko, kiwi?? unikam bananów i
      gruszek itd.
      5.czy profilkatycznie bo nie wiem czy mam tarczyce i nadcisnienie powinnam
      kupic kelp, vitamine pp, e i milorzęb japoński??
      6. pracuje od 7 do 15 a o 19.30 chodze na aerobik 1,5 h wracam o 9.
      czy moge tak podzielic posiłki 9 rano sniadanie, 12 lunch, 16 obiad??
      ja wieczorami wole nie jesc , isc spac leciutka i nie jestem głodna

kurcze ja jestem zmotywowana na maksa!!!! nawet nigdy nie piłam kawy i nie
      jadłam szpinkau ( a jak mozna go sobie przyżądzic??) to wiem ze wytrwam i
      schudnę!!!
      pozdrawiam
      p,s, a nawet jak nie schudne to bede czuc sie oczysczona i lzejsza
      • jogger Re: Do Joggera ;-) proszę o rade dzis mój 1 dzien 22.03.04, 11:40
        kobitka.24 napisała:

> Witam serdecznie, własnie minęły mi 2 godzinki na czytanie całego takiego
        > forum. wow duzo nas tu jest
        > a oto moje kilka pytan, prosze o szybka odpowiedz bo dzis jest moj 1 dzien (
        > narazie łatwo bo 2 jajka i pomidor)
        > 1. czy moge w ciagu dnia mieszac składniki np. zjesc 2 jajka,pomidor i sałate
        a
        >
        > na obiad schab i szpinka?? ( ciezko do pracy zabrac mi szpinak)
        TAK
        > 2. czy moge przyprawiac mieso i rybe?? oczywiscie unikam soli ale np. pieprz,
        > oregano, papryka ostra??
        TAK
        > 3, czy to prawda ze mieso mozna piec?? a nawet gdzies wyczytałam ze samżyć??
        TAK, JA NP. LUBIĘ PIECZONE W FOLII
        > 4.owoce to czy moga byc grapefruit, pomarancze, jabłko, kiwi?? unikam bananów
        i
        >
        > gruszek itd.
        TAK
        > 5.czy profilkatycznie bo nie wiem czy mam tarczyce i nadcisnienie powinnam
        > kupic kelp, vitamine pp, e i milorzęb japoński??
        JEŚLI BĘDZIESZ MIAŁA UCZUCIE ZIMNA
        > 6. pracuje od 7 do 15 a o 19.30 chodze na aerobik 1,5 h wracam o 9.
        > czy moge tak podzielic posiłki 9 rano sniadanie, 12 lunch, 16 obiad??
        > ja wieczorami wole nie jesc , isc spac leciutka i nie jestem głodna
        TAK, ALE W RAZIE GŁODU MOŻESZ ZROBIĆ JAJECZNICĘ Z SAMYCH BIAŁEK
        > kurcze ja jestem zmotywowana na maksa!!!! nawet nigdy nie piłam kawy i nie
        > jadłam szpinkau ( a jak mozna go sobie przyżądzic??)
        JA KUPUJĘ GOTOWY W MROŻONCE - BONDUELLE
        • kobitka.24 Re: Do Joggera ;-) proszę o rade dzis mój 1 dzien 22.03.04, 12:29
          dzieki bardzo ;-))
    • Gość: jojo&momo i po diecie IP: *.net81-65-141.noos.fr 24.03.04, 00:20
      tylko mala wzmianka jak to nam sie udalo meznie wytrwac te 13 dni:-)
      Ja schudlam z 63 do 57 kilo co daje 6kg w sumie.
      Moj facet z 87 kg do 80 = 7kg
      Glod czulo sie jeszcze w 1szym tygodniu, ale juz w drugim to w ogole nie
      chcialo mi sie jesc!!!
      Skonczylismy w sobote i w niedziele od razu rzucilismy sie na wspaniale
      jedzenie- swiey chlebek i francuskie pieczywo (hmmm) &
    • Gość: jojo&momo efekty IP: *.net81-65-141.noos.fr 24.03.04, 00:32
      I udalo sie nam obojgu wytrzymac te 13 dni...
      Najgroszy byl 1szy tydzien - w drugim zupelnie sie juz nie czuje glodu!!! W
      1szym jesz by sie jak najwiecej najesc (np ta salata), a w drugim kombinujesz
      jak tu zjesc jak najmniej...
      Efekty?
      Ja - schudlam w sumie ok 5.5 kg
      Momo - ok. 7kg

stesknieni za smakolykami czy chocby prostym jedzeniem jak pieczywo czy musli -
      zafundowalismy sobie od razu pierwszego dnia po skonczeniu diety obfite
      sniadanie ( francuskie pieczywo :-) hmmm) a na obiad egzotyczna kuchnie w
      restauracji...
      Nie chce mi sie wierzyc w to, ale wynika ze po tym pierwszym dniu wolnym od
      diety wrocily nam ok 2 kg!! :-((( A przeciez tylko ten 1.szy dzien byl
      obfitszy, bo teraz jemy bardzo malutko i bardzo chudo. Po jednym dniu
      normalnego jedzenia wrocily 2 kg???? Dziwne.... ale prawdziwe.

Anyway: ciesze sie tak czy owak z utraty kg ale najbardziej ciesze sie z zaniku
      glodu!!! Nie czuje sie glodna przez dlugi czas w ciagu dnia i potrafie sie
      nasycic kromka chleba lub 1 pomidorem.
      No i zmienilam styl jedzenia (i zycia): chudo, warzywnie, owocowo, jogurtowo,
      malo, sportowo... :-))
      I to sie chyba najbardziej liczy:-))))

Zycze powodzenia wszystkim na diecie!!!
      i ... SILNEJ WOLI!!!

joanna
      • Gość: Ania Re: efekty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 09:40
        Gratuluję :)
        Mam nadzieję, że mi też uda się zrzucić około 5 kg.
        Ale zastanowiło mnie jedno. Skoro w drugim tygodniu zupełnie odechciało Wam się
        jeść to jak to możliwe, że tak rzuciliście się na normalne jedzonko? ;)
        Wiem, że tęskni się podczas diety nawet za normalną bułeczką, ale skoro ten
        głód prawie się zabiło podczas diety, to chyba ilości, które zjedliście podczas
        1-ego normalnego dnia nie były duże? I przytyć aż 2 kg? Hmmm... Ciekawe :)
        • Gość: patkag Re: efekty IP: 81.15.189.* 24.03.04, 10:02
          te 2kg to tylko woda...powinna zejsc....ciekawe czy te pare kg ktore
          schudliscie to tkanka tluszczowa czy miesnie....ja sie zdecydowalam na dluzszy
          okres odchudzania z wolniejszym tempem i z nastawieniem na pozbycie sie
          tluszczu przy rownoczesnym zachowaniu moich miesni:)

pozdrawiam

P.
          • Gość: jojo&momo Re: efekty IP: *.net81-65-141.noos.fr 25.03.04, 23:34
            No coz - te 2 kg to chyba nie byla woda (bo wazymy sie zawsze "na czczo" rano,
            Ale juz jest prawie OK tj. juz prawie stracilismy te 2 kg (biegam codziennie ok
            30 min).
            GLOD: faktycznie zatracilismy glod w 2.tygodniu - a warto wiedziec, ze bylismy
            niesamowitymi lasuchami wczesniej! :-)
            A co do pieczywa? To pieczywo pierwszego dnia po skonczeniu diety to nie
            bylo "z glodu" - najzwyczajniej na swiecie z tesknoty za smakiem: skoro przez
            ponad 20 lat byl to nieodlaczny element codziennego jadlospisu, to nic dziwnego
            ze czlowiek teskni za swiezym chlebkiem czy croissantami po takich
            13.stu "jalowych" dniach (bo mimo, ze sporo i ostro przyprawialismy
            te "kopenhaskie" potrawy, to i tak to wszystko bylo jakies takie ogolnie
            pozbawione smaku).
            I wcale nie zjedlismy tak duzo tego pierwszego dnia - dwa posilki "normalnie
            obfite" (zoladek nam sie chyba tak obkurczyl, ze chocbysmy wiecej zjesc chcieli
            to sie i tak nie dalo - wiec tez niezly efekt diety:-)) Wiec naprawde nie wiem
            czemu te 2kg tak szybko przybylo po zaledwie tym jednym dniu...
            Teraz widze, ze najlepszym wyjsciem na utrzymanie efektow jest sport: ja biegam
            intensywnie codziennie i widze ze chudne dalej. I wcale nie z miesni - rzezbi
            mi sie sylwetka: schodzi tluszcz a wychodza miesnie:-)

A diete naprawde polecam! :-)

Joanna

• Gość: patkag Re: efekty IP: 81.15.189.* 26.03.04, 10:43
              jej uwierz mi ze po jednym dniu nie mozna przytyc 2kg ani w tluszczu ani w
              miesniach wiec to byla woda...

P.
    • Gość: kate Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.unimedia.pl 27.03.04, 17:57
      Tyle pozytywnych opinii przeczytałam na forum o tej diecie i chyba sama się
      skuszę, ale mam pewne wątpliwości... A mianowiecie, przy tak niewielkiej
      ilości jedzenia organizm raczej powinien spowalniać przemianę materii, więc
      nie rozumiem dlaczego nazywają ja dietą na przemianę materii?? Czy przez te 2
      tygodnie nie pozbywamy się jedynie wody? I czy włączając do diety ćwiczenia
      nasz bilans energetyczny nie wyjdzie prawie na zero, przy tak niewielkiej
      ilości spożywanych kalorii? i ostatnie pytanko, czy cukier w kawie mogę
      zastąpić słodzikiem? Liczę że mi pomożesz, bo mam nadzieję rozpocząć tą
      dietę. Z góry dziekuję.
      • Gość: joanna Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.net81-65-141.noos.fr 28.03.04, 01:15
        cukier w oczywiscie mozesz zastapic slodzikiem - ja tak robilam; ale uwazaj
        zeby nie zlapac niedocukrzenia (korzystam z wczesniejszej odp. guru JOGGERa na
        podobne moje pytanie)
        • Gość: ALA Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 28.03.04, 22:11
          Witam! Mam pytanko do JOGGERA wlasnie skonczylam kopenhaska...coprawda ubylao
          mi tylko 3 kilo,ale jest fajna.Nie glodowalam wcale.Co teraz? Musze schudnac
          jeszcze 10 kilo.Ccialabym za jakis czas powtorzyc kopenhaska,ale kiedy moge? A
          i jeszcze pytanie co to jest therma pro i czy polecasz ja Jogger? Dzieki za
          odpowiedz.POZDRAWIAM
          • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 28.03.04, 23:50
            Możesz stosować stale zasady tej diety, pijąc kawę z grzanką na śniadanie i
            dokładając kolację podobną do pozostałych posiłków. Therma jest silnym środkiem
            pobudzającym tarczycę, ale ze względu na zawartość efedryny może powodować
            skutki uboczne (drżenie rąk/ciała, rozstrój nerwowy etc).
            • Gość: Dressed in Black Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: 217.153.88.* 31.03.04, 14:26
              Jogger,

co mam robic w przypadku kiedy po trzecim dniu robię sie słaba, pozbawiona
              energii, spiąca i niemrawa. Otreby nie pomagają. Robiłam ją dwa razy do końca a
              kilka razy ptrzerwałam właśnie z tych powodów. Po prostu przestaję sie nadawać
              do codziennego funkcjionowania.

Dzięki za odpowidź

DiB
              • Gość: ALA Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 01.04.04, 21:00
                Dziekuję bardzo Jogger za porady...i oczywiście znowu mam pytanko za jaki czas
                moge znów powtórzyć kopenhaską?? pozdrawiam
                • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 04.04.04, 00:02
                  Jeśli nie masz problemów tarczycowych (zimno/senność/zmęczenie lub przeciwnie -
                  nadmierne pobudzenie, wysoki spadek wagi) to w zasadzie po 2 tygodniach. U
                  większości ludzi spadek metabolizmu występuje po 14dniach niedożywienia, więc
                  kolejne 2tyg na nieco wyższych kaloriach powinny temu zapobiec. Osoby z
                  tendencją do niedo/nadczynności tarczycy powinny mieć znacznie dłuższe przerwy.
              • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 03.04.04, 23:57
                Gość portalu: Dressed in Black napisał(a):

> Jogger,
                >
                > co mam robic w przypadku kiedy po trzecim dniu robię sie słaba, pozbawiona
                > energii, spiąca i niemrawa. Otreby nie pomagają. Robiłam ją dwa razy do końca
                a
                >
                > kilka razy ptrzerwałam właśnie z tych powodów. Po prostu przestaję sie
                nadawać
                > do codziennego funkcjionowania.
                >
                > Dzięki za odpowidź
                >
                > DiB
                To chyba tarczyca - więc kelp+miłorząb+E
    • sylwuszka24 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 08.04.04, 15:05
      Witam
      Mam pytanie, juz od jakiegos czasu mysle o tej diecie, ale mam watpliwosci.
      Wynikaja one z tego ze moja coreczka jeszcze ciaga cyca. Nie jest to duzo,
      tylko jedno karmienie w nocy, glownie z tego wzgledu ze nie przesypia jeszcze
      calej nocki. W dzien je inne potrawy: zupki, kaszki, owoce it. Juz dawno bym ja
      odstawila ale gdy budzi sie w nocy to nic innego nie pomaga.
      Chcialabym zdecydowac sie na ta diete, ale nie wiem czy powinnam, moze poprostu
      wprowadzic jakies weglowodany, oczywiscie w ograniczonych ilosciach??
      Zalezy mi na zrzuceniu kilku kilogramow, poniewaz nie jestem otyla, - szczuple
      rece i nogi, ale mam juz gosc "oponki" w okolicy pasa.
      Jogger prosze o odpowiedz

Dziekuje i pozdrawiam
      Sylwia
      • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 10.04.04, 12:17
        Nie stosuj kawy, póki karmisz. Musisz póki co stosować dietę urozmaiconą, z
        dużą ilością chudego białka, skasuj tylko tłuszcze zwierzęce.
    • agaagnes Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 15.04.04, 11:24
      Je tez katowałam się tą dietą. Efekt 6 kg mniej. Zamaist kostki cukru, jadąłm
      łyżeczkę miodu, szpinka przeszdeł tylko raz, od tego czasu nie moge patrzeć na
      sałatę.Jako befsztyk jadłam pierś kurczka gotowana na parze, ale że nie miała
      prawie samku , bo soli nie można używać to grilowałam pierśc z przyprawami
      oprócz soli. Wytrzymałam, nie miałam załamania, ale chodziłam bardzo wkurzona,
      to pewnie z powodu głodu.Wnoisek:
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka