Dodaj do ulubionych

DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPEN.(2)

• Gość: Efta Małe grzeszki- Joger proszę help! :) IP: *.aol.pl 16.07.04, 17:51
      To już mój 7-my dień. Trzymam się nieźle, ale zgrzeszyłam 2 razy herbatą
      czerwoną z odrobiną (1/3 łyzeczki miodu)Czy moją dietę diabli wzięli????!!!!
      A! Czy w ramach owocu można zjeśc mieszankę różnych?
      PS> podziwiam wiedzę i oddanie z jakim wspomagasz wszystkich
      forumowiczów.Naprawdę jesteś niesamowity.
      • Gość: efta Co za gafa! Oczywiscie Jogger a nie Joger.Sorry! IP: *.aol.pl 16.07.04, 18:03
      • jogger Re: Małe grzeszki- Joger proszę help! :) 16.07.04, 18:38
        czerwona i zielona są OK, owoce można mieszać.
        • Gość: Efta Re: Małe grzeszki- Joger proszę help! :) IP: *.aol.pl 16.07.04, 18:41
          Dzięki za odpowiedź! a ten miodek? tez ok?
    • Gość: john Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 19:58
      Mija 5 dzień a ja już nie wytrzymuję...
      Schudłem 4 kg ale już nie mogę...
      Co się stanie jak teraz przerwę?
      dzięki za odpowiedź
      • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 16.07.04, 20:07
        2kg wrócą od razu. Spróbuj może dorzucić kolację taką samą jak pierwszy posiłek
        (nie kawę :-)
        • Gość: john Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.04, 09:21
          Przetrzymałem ten piątek chociaż było ciężko...
          Teraz czuję się świetnie choć rankiem nigdy nie jestem głodny.
          No ale wieczorem znowu będzie ciężko.
          Motywacja jest, z 98 schudłem na 94(ostatnie ważenie w czwartek)przy wzroście 180cm (jestem facet oczywiście)
          Może uda się zejść do 90...
          Jogger, a doradź co potem? Czy jak włączę więcej ruchu i ćwiczeń i będę jadł tak 2000-2500 kcal to utrzymam to po kopenchaskiej? Mam szansę jeszcze więcej schudnąć? Co byś poradził, dzięki za odpowiedź
          • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 17.07.04, 14:42
            Zeby chudnąć stale, trzeba cały czas utrzymywać negatywny bilans kaloryczny. Im
            mniej się waży, tym mniej kalorii potrzeba, więc trzeba stoniowo i ograniczać
            kalorie, i dokładać ćwiczenia.
      • gale Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 17.07.04, 07:40
        Jesli teraz przerwiesz, to jedno jest pewne: uratujesz sie od wstretu przed
        szpinakiem, brokulami i salata!

Przez cale zycie uwielbialem szpinak, lubilem brokuly i tolerowalem salate.
        Dzisiaj celebruje 12 dzien kopenhaskiej. Na mysl o szpinaku i/lub brokulach
        i/lub salacie (nie mowiac juz o jajkach na twardo) mam odruch wymiotny.
        Marchewke toleruje bo dodaje do niej tarty chrzan, jogurt sole i pieprze,
        jeszcze da sie jesc.

Poza tym organizm po 5 dniach przelaczyl mi sie w 'sleep mode' - z braku paliwa
        robi to, na co mu paliwa starcza, a mianowicie spi. Czuje sie sniety w pracy, w
        domu. Okolo 9 wieczorem zamykaja mi sie oczy, mam ogromne problemy ze
        wstanieciem (przez 32 lata nie mialem NIGDY). Czuje sie ociezaly i
        rozkojarzony, podenerwowany.

Nie jest prawda w moim przypadku, ze po kopenhaskiej 'przestaniesz miec ochote
        na goloneczke'. Abstrahujac od tego, ze jestem semiwegetarianinem i na
        goloneczke nie mam ochoty i trudno, zebym mial, to moje mysli zaprzataja same
        wysokokaloryczne i grzeszne potrawy. Autentycznie slinie sie na mysl o kolekcji
        greckich twardych serow, ktora czeka na mnie w lodowce. Bede musial wykazac sie
        duza doza silnej woli aby kolekcje te zuzyc w sposob rozsadny.

Nie wiem, moze moj organizm jest jakis felerny, wszak nie kazdemu pasuje kazda
        dieta. W kazdym razie mi kopenhaska nie sluzy.

Milego,
        • gale Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 17.07.04, 07:48
          ...a propos klopotow z koncentracja - sami widzicie, napisalem o klopotach
          ze 'wstanieciem', co oznacza, ze mam duze klopoty z pisanieciem i skupienieciem
          sie. Dobra, ide napic sie sniadaniecia, zeby juz nie narzekaniec.

Trzymajecia sie,
        • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 17.07.04, 14:53
          ...nie felerny, tylko zapewne z hiperinsulinemią, która powoduje
          niedocukrzenie. Możesz spróbować 'zapchać' żołądek otrębami owsianymi PRZED
          posiłkami, żeby spowolnić reakcję trzustki.
          • niusia_22 witaminy?? 17.07.04, 18:42
            Czesc Jogger

Czy mozna pic takie witaminki czy mikroelementy,dokaldnie nie pamietam skladu,w
            postaci tabletek musujacych co sie rozpuszcza w wodzie napewno wiesz jakie,

Dzieki i pozdrowionka,
            Niusia
            • jogger Re: witaminy?? 17.07.04, 22:05
              Tak, ktoś podał, że mają tylko śladowe ilości węglowodanów.
              • Gość: niusia_22 Re: witaminy?? IP: *.adsl.hansenet.de 17.07.04, 22:16
                dzieki Jogger :)
                czy w pierwszym dniu nie ma przy kawie kostki cukru?
                A tak swoja droga,czy Ty jestes dietetykiem,ze tak pomagasz innym,czy to twoje
                hobby poprostu?
                Jestem pelna podziwu dla wytrwalosci :)
                Pozdrowienia
                Niusia
                • Gość: niusia_22 Re: witaminy?? IP: *.adsl.hansenet.de 17.07.04, 22:22
                  Sorry,ze Ci zawracam glowe,ale moglbys mi jeszcze raz napisac co mozna jesc
                  zamiast szpniaku,bo zgubilam kartke jak sobie spisywalam z postow,a teraz
                  szukac znowu po takiej ilosci watkow to chyba oszaleje :)no i cos mozna bylo
                  jeszcze zamienic,ale nie pamietam juz :( chyba salate???
                  Aha i chcialam spytac,bo chyba mi sie cos przypomina,ze jajka nie trzeba jesc
                  tylko na twardo,tak?
                  Jeszcze raz sorki za nekanie,
                  Niusia
                  • Gość: edycia pytanko ponownie IP: 217.96.74.* 18.07.04, 17:02
                    joggerze
                    mam pytanie dzis jest mój 6 dzień diety schudłam 4 kg tylko qrcze przez swoją
                    nieuwage dzisiaj się pomyliłam i zamiast do kurczaka zjesć sałatę zjadłam ten
                    owoc (czyli jakieś 15 dag czeresni) czy juz przerwałam dietę czy moge dalej
                    kontynuowac i jesli tak to 7 dnia mam zamiast owocu zjeśc sałate???????????????
                    • Gość: Karliczkaa Podobny problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.04, 22:57
                      Cóż, dzis przez pomyłkę nie zjadłam tosta na śniadanie. Czy to zaważy na
                      skutecznosci diety i czy mam (zamiast dzisiejszej gafy) spozyc go jutro?
                      Prosze o prędka odpowiedź, najlepiej do jutrzejszego ranka, abym wiedziała , co
                      czynić.Pozdrawiam serdecznie..
                      • niusia_22 Re: Podobny problem 19.07.04, 12:50
                        co do grzanki to wiem ,ze czytlam w ktoryms poscie,ze mozna ja pominac,wiec bez
                        obaw :)nie musisz jej jesc.
                        • Gość: Karliczkaa Re: Podobny problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.04, 16:41
                          Dziekuję serdecznie za pomoc.
                          • niusia_22 Re: Podobny problem 19.07.04, 17:09
                            Prosze bardzo,a jak tam samopoczucie i ktory dzien juz?
                            Ja zaczynam od jutra :)radze brac witaminki,bo to pomaga :)
                            • Gość: Karliczkaa Re: Podobny problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.04, 20:07
                              Ta oto dieta najwyraźniej znacznie nie wpłynęła na me zazwyczaj pozytywne
                              samopoczucie:), choć dzisiaj odczułam delikatne zmęczenie. To już 4 dzień oraz
                              3 kilogramy mniej.Pozdrawiam serdecznie...
                              • Gość: ewelka23 Re: No a ja mam male pytanka??? IP: *.NET / *.stella.net.pl 19.07.04, 20:19
                                1. Czy jesli ja wogole nie slodze zadnych rzeczy z reguły nie lubie cukru w
                                czystej postaci ani miodu itp. jest to złe ze na sniadanko wypijam kawke bez
                                niego ?
                                2. Jesli chodzi o kompot czy moge poprostu skonsumowac sałatke owocowa
                                skladajaca sie z: nektarynka, brzoskwinka, czy moze to byc rowniez kawał
                                arbuza ;)albo jakies 200g czeresni nie mam pojecia co jest najlepsze
                                3. jesli chodzi o lunch skladajacy sie z jajek, pomidor , szpinak wogole nie
                                jesc szpinaka oraz niczym go nie zastepujac. Czy przez to w jakis sposob dieta
                                nie jest prawidłowo prowadzona.
                                Z góry dzieki za odpowiedz jest to dla mnie wazne gdyz jutro dzien 4 i idzie mi
                                calkiem dobrze az sama jestem pełna podziwu musze sie przyznacz iz czytajac
                                wasze odpowiedzi zastanawia mnie jedno dlaczego innym brzuszek spada, a mi
                                rosnie?? (moze to przyczyna picia duzej ilosci wody ) pozdrowionka dla
                                wszystkich
                                • niusia_22 Re: No a ja mam male pytanka??? 19.07.04, 20:44
                                  Ja ci moge pomoc na tyle ile wiem i pamietam :)
                                  pyt1.wiem ze cukier jest w tej diecie potrzebny z rana,ale wiem ze mozna
                                  zamiast niego dodac odrobinke mleka
                                  pyt2.kiedys cos tu czytalam o tym kompocie i wiem ze mozna zjesc maly owoc,ale
                                  nie wiem ktory jest najlepszy z tych co podalas.
                                  pyt3.szpinak mozna zastepowac brokulami gotowanymi

mozesz pic czerwona i zielona herbate,to pomaga ,a napewno juz wody masz
                                  serdecznie dosc ;)no i polecam multivitaminke,jogger mi pisal ze mozna brac,a
                                  poprawia samopoczucie:)
                                  • Gość: ewelka23 Re: No a ja mam male pytanka??? IP: *.NET / *.stella.net.pl 19.07.04, 21:06
                                    Dzieki wielkie niusia22 juz bym przesadzila bo co do owocow jestem łasuch wiec
                                    zamiast jednego zrobilabym mieszanke :), a co do kawki niestety pijam ja sama
                                    bez zadnych dodatkow zarowno jak i herbatke wiec chyba pozostane przy niczym
                                    moze to nie jest wielkim bledem :) Powodzenia zycze
    • budziol26 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 19.07.04, 23:34
      MAm jedno pytanko , kupilem w aptece multiwitamina z mineralami w ktorych sklad
      wchodza weglowodany:
      1 tabletka :
      bialko <0,01g
      weglowodany 0,36g
      czy moge je stosowac ?
      • niusia_22 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 19.07.04, 23:50
        tez sie o to pytalam jogerra i mi powiedzial ze mozna
      • niusia_22 Czy ktos wie czy mozna pic ICE TEA?? 19.07.04, 23:51
        moze to bylo w jakims poscie,ale teraz czytac wszystkich mi sie nie chce
        czytac :) jak ktos wie to prosze o pomoc,dzieki
        • Gość: batik Re: Czy ktos wie czy mozna pic ICE TEA?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.04, 12:37
          nie mozna. w ice tea jest cukier. nawet w zielonej, a zadnych dodatkowych
          cukrow nie wolno.
          • Gość: ciekawy Re: no to jak jest ?? IP: *.NET / *.stella.net.pl 20.07.04, 12:57
            No to jak jest z tym kompocikiem co mozna, a co nie. Mieszanka owoców wystarczy
            samych nic nie robiac z nich 3 rodzaje swiezych skrojonych wymieszanych niczym
            nie polewanych???
            • Gość: batik Re: no to jak jest ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.04, 13:48
              dokladnie tak. pokroic wymieszac zjesc. mozesz cytrynka skropic do smaku. :)
              albo jeden owoc zjesc. przeciez to wszystko jedno, byle owoce byly.
            • niusia_22 Re: no to jak jest ?? 20.07.04, 16:40
              Z tego co ja wiem,to trzeba ten kompot ugotowac i nie moze go byc duzo,bo to ma
              byc "mala puszka" w zamian mozna zjesc maly owoc.
          • niusia_22 Re: Czy ktos wie czy mozna pic ICE TEA?? 20.07.04, 16:42
            Dzieki,tak myslalam,ale coz pomarzyc bylo mozna,a noz widelec by sie okazalo ze
            mozna :)lepiej spytac niz potem zalowac :)
    • Gość: andziula Brak uczucia glodu--jogger powiedz mi dlaczego? IP: *.adsl.hansenet.de 21.07.04, 21:05
      czy to jest normalny objaw,ze wogole nie mam uczucia glodu?jem bardzo male
      porcje,a wogole nie czuje nic ,a nic glodu,posilki zjadam "bo musze"ale sama z
      siebie bym ich nie zjadla,a przed stosowaniem diety jadlam czesto,a malo.Czy to
      jest normalne?
      Mam jeszcze pytanie,czy wszystkie owoce sa dozwlone?Czy moze ktorys zjesc
      lepiej,a ktorys gorzej?
      • Gość: xx co jesc zamiast szpinaku???? IP: *.adsl.hansenet.de 21.07.04, 21:41
        co mozna zjesc zamiast szpinaku?
        czy mozna dodac troche curry i czosnku w proszku do kotleta?
        Czy smazony kotlet w malutkiej ilosci tluszczu daje jakies mniejsze
        efekty,dlatego ze jest smazony,a nie gotowany?
        • Gość: w tarapatach:( Re: czy takie cos ma sens ??? IP: *.NET / *.stella.net.pl 21.07.04, 22:09
          W 5 dniu zawaliłam , nie wytrzymałam za słabo sie czułam a w dodatku ten
          upał..Wiem ze jest ona rygorystyczna ale nie da sie przymknac na to oko.
          Zjadłam pare morelek i wypiłam maslanke pod wieczor. Wiec jak to bedzie mimo iz
          skonsumowałam takie posilki w 5 dniu jak na rozpisce dodatkowo to co napisalam
          moge znow jutro powtorzyc dzien na nowo i ciagnac nadal??, czy jednak nie ma to
          juz sensu i zadnego efektu nie bedzie i musze powtorzyc wszystko od poczatku??
          Jest to wazne dla mnie wiec prosze o jak najszybsza odpowiedz osoby ktora zna
          sie na tym.Z gory wielkie dzieki
          • Gość: Asia25 Re: czy takie cos ma sens ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 20:19
            Ja też poległam 5 dnia. Zjadłam 1 (uwaga: jednego) pieroga z jagodami (ach, te
            pierogi mojej Babci...). Ale za to nie jadłam dziś sałaty ani brokuła. Co
            robic?? Powtórzyć jutro dzisiejszą dietę, czy calą dietę powtarzać? Grrrrrr...
            czemu właśnie w czasie diety u mnie w domu robi się same pyszności???
            • Gość: edycia będzie nowa próba:) IP: 217.96.74.* 22.07.04, 20:51
              no więc tak ja byłam 6 dni na diecie ale musze przyznać ze fizycznie okropnie
              sie czułam jedyniee fizycznie byłam niezwykle podbudowana bo widziałam heh
              super efekty spadały mi wszytskie ubranka od bielizny po spodniE :P ale jesli
              chdzi o te złe samopoczucie to winię tylko siebie ponieważ z braku wiedzy na
              temat tej diety nie brałam ządnych wiatminek okropnie trzęsło mnie zimno do
              tego miałam zero energii ciagle chiało mi się spać jedynie z rana czułam się
              dobrze prze te 6 dni schudłam 5 kg no ale niestety się poddałam ale jestem
              osoba zawzieta i postanawiam powtórzyc diete ale teraz to już wytrzymam
              przynajmiej te 13 dni dla chcącego nic trudnego :) teraz zakupię sobie
              witaimnki o od jutra ponownie będe na diecie ale teraz to już tak sobei
              zaplanuje czas ze wogóle nie bede o tym co jem myśleć i schydne przynajmije te
              7 kg a po diecie mam zamiar wogóle albo w małych ilościach jeść pieczywo zero
              ziemniaków , duzo warzyw i owoców tylko zdrowe jedzobko słodycze tez odrzucę na
              bok i bedzie siupel trzymam za siebie i za innych kciuki :)

p.s taka mała rada dla początkujących zeby najpierw zapoznali się ze wszytskim
              co związane z ta dietą bo inaczej tak bez przyotowania nie da rady

pozdrawiam :)
              • Gość: edycia Re: będzie nowa próba:) IP: 217.96.74.* 22.07.04, 20:52
                no więc tak ja byłam 6 dni na diecie ale musze przyznać ze fizycznie okropnie
                sie czułam jedyniee psychicznie byłam niezwykle podbudowana bo widziałam heh
                super efekty spadały mi wszytskie ubranka od bielizny po spodniE :P ale jesli
                chdzi o te złe samopoczucie to winię tylko siebie ponieważ z braku wiedzy na
                temat tej diety nie brałam ządnych wiatminek okropnie trzęsło mnie zimno do
                tego miałam zero energii ciagle chiało mi się spać jedynie z rana czułam się
                dobrze prze te 6 dni schudłam 5 kg no ale niestety się poddałam ale jestem
                osoba zawzieta i postanawiam powtórzyc diete ale teraz to już wytrzymam
                przynajmiej te 13 dni dla chcącego nic trudnego :) teraz zakupię sobie
                witaimnki o od jutra ponownie będe na diecie ale teraz to już tak sobei
                zaplanuje czas ze wogóle nie bede o tym co jem myśleć i schydne przynajmije te
                7 kg a po diecie mam zamiar wogóle albo w małych ilościach jeść pieczywo zero
                ziemniaków , duzo warzyw i owoców tylko zdrowe jedzobko słodycze tez odrzucę na
                bok i bedzie siupel trzymam za siebie i za innych kciuki :)

p.s taka mała rada dla początkujących zeby najpierw zapoznali się ze wszytskim
                co związane z ta dietą bo inaczej tak bez przyotowania nie da rady

pozdrawiam :)
                • Gość: abba podajcie ile kto strascil wagi!? IP: *.adsl.hansenet.de 22.07.04, 21:18
                  Ciekawa jestem ile macie wagi wyjsciowej ciala jesli sie chudnie juz na samym
                  poczatku po 5-6 kg, bo zastanawiam sie wlasnie czy moja dieta nie dziala
                  Ludzie pisza ze w pierwszych dniach chudna,a ja jestem 3 dzien i nie czuje ze
                  schudlam,no a napewno nie tak ze wszytko na mnie wisi lub ze to jest 5 kg!
                  Moze ja cos zle robie...choc staram sie przestrzegac diety,jedyne co zmieniam
                  to szpinak na brokuly i nie jem salaty z olejem i cytryna,no i pije wiatminy
                  lub moze poprostu ja mniej waze i u mnie efekty sa mniejsze i wolniejsze
                  ...nie wiem i to mnie nurtuje,ze inni widza szybko efekty,a ja nie :(

Prosze podajcie ile wazycie,ze tak szybko i tak duzo chudniecie !
                  • Gość: Dieta Re: podajcie ile kto strascil wagi!? IP: *.b.jawnet.pl 22.07.04, 23:25
                    Dzis 11 dzien , smaka mam juz na wszystko byle to by nie byla salata szpinak i
                    befsztyk a to wszystko popil bym kuflem zimnego piwa a nie tej ochydnej wody(
                    kiedys lubialem wode) , ale to wszystko chyba sie oplacilo z 98kg dzis jest
                    90,5 kg
                    Jeszcze dwa dni ale zato jakie !!!!
                    Rybka (pstrag)
                    i
                    kurczak
                    A w niedziele ...............
                    • Gość: john Re: podajcie ile kto strascil wagi!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.04, 00:24
                      Mógłbym napisać to samo co ty- mam jeszcze dwa dni, schudłem tak jak ty- z 98 do 91 kilo!
                      Tylko już nie umiem wytrzymać i trochę podjadam...

• Gość: edycia Re: podajcie ile kto strascil wagi!? IP: 217.96.74.* 23.07.04, 08:07
                    no to moja waga wyjściowa była z 67 przy wzroście 181 ...
                    niom moim marzeniem jest schudnać do jakieś 58 i po diecie żeby najwyżej wpadło
                    2 kg i 60 to bedzie wypas waga i tylko zeby sie utrzymała
                    • Gość: edycia Re: podajcie ile kto strascil wagi!? IP: 217.96.74.* 23.07.04, 08:10
                      a i jeszce cos nie mówcie mi ze chce z siebie zrobić anorektyczke bo to
                      nieprawda ja chce poprostu się dobrze czuć psychicznie mam juz dośc tej
                      obsesyjnej mysli ze źle wyglądam chce się poczuć pewna siebie . ROBIĘ TO TYLKO
                      I WYŁĄCZNIE DLA SIEBIE I DLA LEPSZEGO SAMOPOCZUCIA:)
                      • Gość: abba Re: podajcie ile kto strascil wagi!? IP: *.adsl.hansenet.de 23.07.04, 13:19
                        no ja cie rozumiem edycia,ja waze 57 kg i chcialabym zejsc tak do 52/53 tez
                        zeby sie lepiej czuc sama dla siebie,bo wokolo wszyscy mi mowia,ze chyba
                        zwariowalam sie odchudzac,no ale ja sie zle czuje w takiej wadze i chce byc
                        troche lzejsza sama dla siebie...pomijajac fakt ze moj chlopak,jest przeciwny
                        temu abym tak schudla,ale coz musi sie pogodzic z tym ;)
                        • Gość: edycia hm... IP: 217.96.74.* 24.07.04, 18:14
                          no własnie ja to nie rozumiem mi tez wszyscy mówia z enie powinnam sie
                          odchudzac ale mi tak na głowe wsiadła ta moja figura ze to naprawde qrde lipa
                          czemu człowiek jest tak skonstruowany ze ciagle do tego dązy heh wogóle to
                          chiałabym spojrzeć w lustro i powiedzieć dumnie no qcze ale ja to fajnei
                          wygladam eh ale wiem ze dużo pracy sie z tym wiaże żeby do tego dosżło
                          przynajmije aby cos takiego mnie sastysfakcjonowało:)
          • jogger Re: czy takie cos ma sens ??? 23.07.04, 16:59
            Gość portalu: w tarapatach:( napisał(a):

> W 5 dniu zawaliłam , nie wytrzymałam za słabo sie czułam a w dodatku ten
            > upał..Wiem ze jest ona rygorystyczna ale nie da sie przymknac na to oko.
            > Zjadłam pare morelek i wypiłam maslanke pod wieczor. Wiec jak to bedzie mimo
            iz
            >
            > skonsumowałam takie posilki w 5 dniu jak na rozpisce dodatkowo to co
            napisalam
            > moge znow jutro powtorzyc dzien na nowo i ciagnac nadal??, czy jednak nie ma
            to
            >
            > juz sensu i zadnego efektu nie bedzie i musze powtorzyc wszystko od poczatku??
            > Jest to wazne dla mnie wiec prosze o jak najszybsza odpowiedz osoby ktora zna
            > sie na tym.Z gory wielkie dzieki
            Dzień, a nawet 2 to nie problem. Można się cofnąć i kontynuować od
            wcześniejszego dnia.
      • jogger Re: Brak uczucia glodu--jogger powiedz mi dlaczeg 23.07.04, 17:06
        Gość portalu: andziula napisał(a):

> czy to jest normalny objaw,ze wogole nie mam uczucia glodu?jem bardzo male
        > porcje,a wogole nie czuje nic ,a nic glodu,posilki zjadam "bo musze"ale sama
        z
        > siebie bym ich nie zjadla,a przed stosowaniem diety jadlam czesto,a malo.Czy
        to
        >
        > jest normalne?
        Intensywnie spalane zapasy tłuszczu są źródłem energii i dlatego nie czujesz
        głodu. Nie każdemu jest tak dobrze :-)

> Mam jeszcze pytanie,czy wszystkie owoce sa dozwlone?Czy moze ktorys zjesc
        > lepiej,a ktorys gorzej?
        Jeden owoc - to może być każdy :-)
        • Gość: andziula Re: Brak uczucia glodu--jogger powiedz mi dlaczeg IP: *.adsl.hansenet.de 23.07.04, 19:06
          Dzieki Jogger za odpowiedz :)
          Napisales mi,ze nie czuje glodu,bo mam intesywnie spalanie tluszczu i zamienia
          sie na energie tylko,ze problem jest taki,ze ja nie widze,zebym jakos schudla:(
          jestem dopiero (albo i juz) w 4 dniu diety,niektorzy pisza,ze potracili w takim
          czasie po 4-5 kg,a ja nie wiem czy nawet kilogram schudlam,tylko ze moze
          dlatego ze ja waze 57-58 kg przy wzroscie 165 i dlatego nie mam tak szybkiego
          efektu...nie wiem,moze Ty wiesz dlaczego,ja tak nie chudne?
          Aha no i jeszcze pytanie,czy wiesz moze dlaczego bola mnie uda i lydki jakbym
          miala "zakwasy"?no i raz w nocy mnie zlapal skurcz w lydke,to moze mam czegos
          za malo w ciele?

Dziekuje i pozdrawiam :)
          • jogger Re: Brak uczucia glodu--jogger powiedz mi dlaczeg 23.07.04, 19:40
            Gość portalu: andziula napisał(a):

> Dzieki Jogger za odpowiedz :)
            > Napisales mi,ze nie czuje glodu,bo mam intesywnie spalanie tluszczu i
            zamienia
            > sie na energie tylko,ze problem jest taki,ze ja nie widze,zebym jakos schudla:
            (
            >
            > jestem dopiero (albo i juz) w 4 dniu diety,niektorzy pisza,ze potracili w
            takim
            >
            > czasie po 4-5 kg,a ja nie wiem czy nawet kilogram schudlam,tylko ze moze
            > dlatego ze ja waze 57-58 kg przy wzroscie 165 i dlatego nie mam tak szybkiego
            > efektu...nie wiem,moze Ty wiesz dlaczego,ja tak nie chudne?
            większość tych kilogramów jest z wody, ty masz jej mniej. Za to kalorie z
            tłuszczu... 1kg to 9000kcal, więc aż tyle nie spali się samo nawet w ciągu
            3dni. Można się wspomagać aerobami, żeby poszło więcej kalorii.

> Aha no i jeszcze pytanie,czy wiesz moze dlaczego bola mnie uda i lydki jakbym
            > miala "zakwasy"?no i raz w nocy mnie zlapal skurcz w lydke,to moze mam czegos
            > za malo w ciele?
            Z reguły to brak magnezu - akurat preparatów magnezowych jest ci u nas
            dostatek :-). Może być np. SlowmagB6. I bierz jakieś witaminy, np. Centrum.

> Dziekuje i pozdrawiam :)
            • Gość: andziula Re: Brak uczucia glodu--jogger powiedz mi dlaczeg IP: *.adsl.hansenet.de 23.07.04, 20:16
              jeszcze jedno pytanie czy Zastepowanie szpinaku przez cala diete brokulami lub
              szparagami i czasem salate przez fasolke daje tami sam skutek jakbym jadla
              szpinak i salate?Bo jeszcze nie jadlam szpinaku ani razu w tej diecie,bo nie
              lubie,dla mnei za mdly,ale mam nadzieje,ze nie popsuje tym diety,a salate tylko
              czasem zastepuje fasolka.
              • jogger Re: Brak uczucia glodu--jogger powiedz mi dlaczeg 23.07.04, 20:32
                Nie popsuje. Sam też nie cierpiałem szpinaku, ale odkąd poznałem mrożony
                szpinak w kulkach Bonduelle, zasmakowałem w nim nawet :-).
    • a-n-i-k-a JOGGER - czy można pić wodę cytrynową?? 23.07.04, 14:14
      pytanie j.w. - czy zamiast zwykłej niegazowanej wody mogę czasem wypić
      cytrynową np.arctic, która jest słodzona cyklaminianem sodu i sacharyną???

i jeszcze jedno - czy zamiana składników poszczególnych posiłków psuje coś w
      tej diecie czy tez można czasem zamienić szpinak z sałatą, tzn. np. 1. dnia
      diety na obiad zjeść pomidora, 2 jajka i sałate a na kolację befsztyk ze
      szpinakiem

z góry dziekuję i pozdrawiam
      • jogger Re: JOGGER - czy można pić wodę cytrynową?? 23.07.04, 16:57
        a-n-i-k-a napisała:

> pytanie j.w. - czy zamiast zwykłej niegazowanej wody mogę czasem wypić
        > cytrynową np.arctic, która jest słodzona cyklaminianem sodu i sacharyną???
        Ostrożnie, bo może podkręcić apetyt

>
        > i jeszcze jedno - czy zamiana składników poszczególnych posiłków psuje coś w
        > tej diecie czy tez można czasem zamienić szpinak z sałatą, tzn. np. 1. dnia
        > diety na obiad zjeść pomidora, 2 jajka i sałate a na kolację befsztyk ze
        > szpinakiem
        Bez problemu.

• budziol26 Przepis na 3 i 10 dzien 23.07.04, 23:02
      Mam taki przepis na obiad w 3 i 10 dniu , sam nie zrobilem sobie bo zapomnialem
      o nim :
      Przepis do zrobienia w kuchence mikrofalowej :
      do naczynia na dno ukladm pokrojona szynke w paski , wbija sie dwa jajka , sol
      pieprz i na jakas minute do mikroweli.
      Wczesniej jak nie mialem diety to jeszcze do tego dodawalem ser zolty , teraz
      to tylko wspomnienie , a jestem smakoszem serow .
    • Gość: mili Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: 195.205.34.* 26.07.04, 09:34
      Witam.Mam pytanko:czy naprawde zucie gumy(orbit bez cukru)moze miec wplyw na
      chudniecie?Czy jest kompletnie zakazana?
      • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 27.07.04, 17:00
        Nie jest zakazana, jest tylko możliwość, że zwiększone wydzielanie śliny
        zwiększy produkcję insuliny i spowoduje trudny do opanowania wzrost apetytu.
        • Gość: zainteresowany Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.NET / *.stella.net.pl 27.07.04, 22:08
          Mam pytanko czy to,ze nie je sie szpinaku niczym go nie zastepujac, a takze
          jedzac jajka pod postacia jajecznicy lub jajka sadzonego smazonego na patelni
          teflonowej bez zadnego tłuszczu ma jakikolwiek wpływ na nieprawidłowość
          diety ????
    • kaysha1 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 28.07.04, 08:20
      A co jesli w ogole nie jadam miesa i jego pochodnych? Mozna zastapic je rybka
      bez zaburzenia dzialania diety? Czy zamiast kawy moze bys tabletka kofeiny
      odpowiadajaca filizance mocnej kawy?
      Z gory dzieki za wszelka pomoc :)
      • Gość: zainteresowany Ktoś pomoże!!! IP: *.NET / *.stella.net.pl 29.07.04, 11:07
        Mam pytanko czy to,ze nie je sie szpinaku niczym go nie zastepujac, a takze
        jedzac jajka pod postacia jajecznicy lub jajka sadzonego smazonego na patelni
        teflonowej bez zadnego tłuszczu ma jakikolwiek wpływ na nieprawidłowość
        diety ????
        • jogger Re: Ktoś pomoże!!! 29.07.04, 15:10
          Gość portalu: zainteresowany napisał(a):

> Mam pytanko czy to,ze nie je sie szpinaku niczym go nie zastepujac, a takze
          > jedzac jajka pod postacia jajecznicy lub jajka sadzonego smazonego na patelni
          > teflonowej bez zadnego tłuszczu ma jakikolwiek wpływ na nieprawidłowość
          > diety ????

Kalorycznie niewielki, ale posiłek bez węglowodanów (szpinak) może doprowadzić
          do niedocukrzenia -> silnego uczucia głodu)
      • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 29.07.04, 15:20
        kaysha1 napisała:

> A co jesli w ogole nie jadam miesa i jego pochodnych? Mozna zastapic je rybka
        > bez zaburzenia dzialania diety? Czy zamiast kawy moze bys tabletka kofeiny
        > odpowiadajaca filizance mocnej kawy?
        > Z gory dzieki za wszelka pomoc :)

2xtak; możliwe lekkie osłabienie skutków diety, ale tylko lekkie :-) (mniej l-
        karnityny, kreatyny, żelaza, flawonoidów towarzyszących kofeinie w kawie - ale
        nie jest to krytyczne)
        • niusia_22 NO I JUZ PO DIECIE :))) 02.08.04, 13:00
          Wczoraj ostatni dzien diety,a dzis zaraz bedzie normalne sniadanko,choc jesc
          wcale mi sie nie chce :)
          Stracilam 3 kg,z 58 na 55 kg,no i czuje sie o wiele lepiej i lzej :)duzo pomaga
          multiwitamina i magnez w diecie,polecam wszystkim :)
          Dobrze jest,ze mozna zastepowac te niektore skladniki innymi,
          Zycze powodzenia wszytkim zaczynajacym i w trakcie diety,warto wytrzymac !:)
          Pozdrawiam
          Anna
        • Gość: molly Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 15:14
          od jutra zaczynam....boje sie ale po przeczytaniu tych wszystkich postow jestem
          prawie pewna ze uda sie i pozbede sie kilogramow...;
    • Gość: italka czy ktoś wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 21:04
      Czy jeśli 3. dnia zjadłam dodatkowo pół arbuza (wszak to sama woda... prawie),
      kilkanaście czereśni i 3 morelki, to muszę powtarzać dietę z tego dnia? Czy
      może mogę kontynuować, jeśli do końca diety już będę się pilnować? Thnx z góry.
    • hanala Pytanie do Joggera 03.08.04, 12:38
      Jogger widze ze jestes tu specjalista wiec mam pytanie. Jestem 6 dzien na tej
      diecie. Mocno spadaja mi wszystkie spodnie co sugeruje ze schudlam, jednak
      wskazowka wagi niezmiennie pokazuje stan sprzed kuracji!!! (62 kg:( Dlaczego
      tak jest? Niektorzy juz po pierwszych 3 dniach traca pare kilo a ja po 6 nic :(
      Jak uniknac efektu jojo?
      Pozdrawiam serdecznie
      • jogger Re: Pytanie do Joggera 09.08.04, 12:57
        hanala napisała:

> Jogger widze ze jestes tu specjalista wiec mam pytanie. Jestem 6 dzien na tej
        > diecie. Mocno spadaja mi wszystkie spodnie co sugeruje ze schudlam, jednak
        > wskazowka wagi niezmiennie pokazuje stan sprzed kuracji!!! (62 kg:( Dlaczego
        > tak jest? Niektorzy juz po pierwszych 3 dniach traca pare kilo a ja po 6 nic :
        (
        Jesli spadają obwody, a waga stoi, oznacza to, że tłuszcz zastąpiły mięśnie,
        któe mają większy ciężar właściwy od tłuszczu. Ćwiczysz coś?
        > Jak uniknac efektu jojo?
        wychodzić z diety powoli, dokładając kolację podobną do innych posiłków.

> Pozdrawiam serdecznie
    • zuzka323 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 03.08.04, 15:02
      witajcie, mam propozycje do jogger:) Może zostaniesz osobistym trenerem? mam 10
      kg do zgubienia i jestem chętna od zaraz ale potrzebuje wsparcia:)))
      pzdr. Zuza
    • Gość: edyta Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.elk.mm.pl 03.08.04, 15:59
      Jedno małe pytanko. Uwielbiam kawusię, czy mogę ją popijać w ciągu dnia, czy
      tylko rano?
      • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 09.08.04, 12:59
        Gość portalu: edyta napisał(a):

> Jedno małe pytanko. Uwielbiam kawusię, czy mogę ją popijać w ciągu dnia, czy
        > tylko rano?

W odstępie 2godz od posiłków
    • sonda_a Pytanie do Joggera 03.08.04, 20:27
      jaka jest srednia dzienna dawka weglowodanow (w gramach) ktora trzeba
      dostarczyc organizmowi i jednoczesnie zachowac szczupla sylwetke? dodam ze w
      ciagu roku szkolnego intensywnie plywam, 6 razy w tygodniu.
      • niusia_22 Pytanie do Joggera---po diecie! 05.08.04, 16:52
        Czesc ,mam pytanie dlaczego po diecie przytylam w ciagu tych paru dni(5) ok
        kilograma?Jak bylam na diecie to moj brzuch sie znacznie zmniejszyl i byl
        plasciutki :),a teraz co prawda nie mam takiego jak przed dieta,ale mam taka
        jakby "mala pileczke" szczegolnie w partii dolnej brzucha,choc nie jem naprawde
        duzo.zamiast chleba jem Wase,jem ser,twrog,obiadow nie jadam,albo kurczaka
        gotowanego tzw,potrawke,nie jem ziemniakow,ryzu,makaronow itp.Czy u mnie dieta
        nie zadzialala czy poprostu to chwilowy efekt?
        • jogger Re: Pytanie do Joggera---po diecie! 09.08.04, 13:11
          niusia_22 napisała:

> Czesc ,mam pytanie dlaczego po diecie przytylam w ciagu tych paru dni(5) ok
          > kilograma?
          Często jest to wynik wzrostu 'nawodnienia' organizmu po zwiękseniu ilości
          węglowodanów

Jak bylam na diecie to moj brzuch sie znacznie zmniejszyl i byl
          > plasciutki :),a teraz co prawda nie mam takiego jak przed dieta,ale mam taka
          > jakby "mala pileczke" szczegolnie w partii dolnej brzucha
          Komórki tłuszczowe nigdy nie znikają, tylko kurczą się lub pęcznieją. Może to
          być (pęcznienie - nabieranie tłuszczu) nawet przy diecie niskokalorycznej, gdy
          jest wysoki indeks glikemiczny posiłków.

,choc nie jem naprawde
          >
          > duzo.zamiast chleba jem Wase,
          Spróbuj pieczywo pełnoziarniste, typu Musli fitness, powinno mieć niski indeks.

jem ser,twrog
          To jest źródło laktozy, czyli cukru mlecznego, no i tłuszczu. Są serki typu
          Bieluch o obniżonej i laktozie, i tłuszczu.

,obiadow nie jadam,albo kurczaka
          > gotowanego tzw,potrawke,nie jem ziemniakow,ryzu,makaronow itp.Czy u mnie
          dieta
          > nie zadzialala czy poprostu to chwilowy efekt?
      • jogger Re: Pytanie do Joggera 09.08.04, 13:02
        sonda_a napisała:

> jaka jest srednia dzienna dawka weglowodanow (w gramach) ktora trzeba
        > dostarczyc organizmowi i jednoczesnie zachowac szczupla sylwetke? dodam ze w
        > ciagu roku szkolnego intensywnie plywam, 6 razy w tygodniu.

Jest to zakres od-do, indywidualny dla każdego człowieka. Oznacza się go w
        diecie Atkinsa w kolejnych etapach
    • Gość: ania pytanie wazne!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 09:22
      czy moge ten befszstyk zastapic czyms innym, np owocem??
      • jogger Re: pytanie wazne!!!!!! 15.08.04, 15:43
        Nie owocem - innym źródłem białka: filet z kurczaka/indyka, odtłuszczony
        schabowy, ryba, jajka.
        • Gość: frida Pytanko do Joggera... IP: *.master.pl / 81.168.244.* 16.08.04, 14:35
          Czy można zrezygnować z jedzenia lunchu lub kolacji, w każdym razie chodzi mi o
          wyeliminowanie jednego z posiłków? Z góry dzięki za odpowiedź :)
          • jogger Re: Pytanko do Joggera... 16.08.04, 17:24
            Nie, gdyż może to doprowadzić do niedocukrzenia.
            • Gość: frida Re: Pytanko do Joggera... IP: *.master.pl / 81.168.244.* 16.08.04, 17:34
              No to może chociaż zmniejszyć te posiłki?
            • Gość: molly mala przekaska???... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 19:29
              a czy mozna tak o 19.00 zjesc jabuszko?? strasznie glodna jestem wieczorem, co
              zrobic???
              • Gość: frida Re: mala przekaska???... IP: *.master.pl / 81.168.244.* 16.08.04, 20:08
                no raczej to nie przejdzie :)musiszsię przemóc, pokonać głód. Trzymaj się!
                Dziś jest mój pierwszy dzień:)
                • Gość: molly Re: mala przekaska???... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 08:27
                  nie wytrzymalam...;((( rano jem dodatkowo 2 pomidory a wieczorem 3 sliwki, czy
                  to bardzo zle?? czy dieta nie przyniesie skutkow???
                  • frida2 Re: mala przekaska???... 17.08.04, 10:23
                    Hey! A ja trzymam sie ostro!
                    Mam nadzieje, że będzie tak dalej.
                    I wydaje mi się, że nie powinno sie tak dodawać, no ale ja nie jestem expertem.
                    Trzeba poczekać na Joggera, on na pewno rozwieje Twoje wątpliwości.
                    Pozdrawiam. I 3maj się! Byle do przodu!
                    Damy radę :)
                  • Gość: pseudoekspert Re: mala przekaska???... IP: *.adsl.hansenet.de 17.08.04, 14:13
                    Z tego co sie orientuje to dodajesz organizmowi dodatkowy cukier,a jego
                    wyeliminowanie jest podstawa diety,wiec raczej nie przyniesie to pozadanych
                    skutkow,ciezko mi powiezdiec czy dieta zadziala,ale napewno nie jest to dobre.
                    Przynajmniej owoce zawieraja fruktoze,czyli cukier,nie wiem jak pomidory bo
                    maja male IG i ogolnie sa ok,ale jak jesz je w dodatkowych porcjach to zle.
                    Raczej postaraj sie wycwiczyc silna wole,kazdemu jest trudno,ale coz te 13 dni
                    w porowaniu z pozniejszym efektem :)
                    Moze ta dieta jest zbyt rygorystyczna dla ciebie,ale to jej "zaleta"i gwarancja
                    utraty wagi,wiec jak nei mozesz na niej wytrzymac to moze zacznij od jakiejs
                    bardziej lagodnej.

Pozdrawiam.
                  • niusia_22 POwtorka diety 17.08.04, 14:19
                    Czesc Jogger,mam pytanie do Ciebie.
                    Jakis miesiac temu skonczylam diete,fajnie sie na niej czulam,schudlam 3kg :)
                    Chcialabym sie spytac,czy gdzies za miesiac moge ja sobie powtorzyc,bo mam
                    jesczcze ok.3 kg do zrzucenia i ona mi w tym pomaga.
                    Nie czuje wycienczenia organizmu,ani nic takiego.Stosowalam te multiwitaminki i
                    magnezy co radziles i przebrnelam przez nia wysmienicie :)wiec moze moge ja
                    jeszcze raz zastosowac?

Z gory dzieki za odpowiedz i pozdrawiam cieplutko
                    Niusia
                    • jogger Re: POwtorka diety 17.08.04, 15:36
                      Jeśli Ci służyła, to nie ma problemu.
                      • Gość: molly Panie Jogger!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 18:42
                        Mam pytanie czy moge jesc owoce miedzy posilkami?? np pomidory albo sliwki ,
                        albo jakis jogurcik dodatkowo?? a jesli sie juz tak zdarzy ze zjem ten jogurcik
                        ( a zdarzylo sie) to czy cala diete zawalilam?? czy moge dalaj ja prowadzic???
                        pozdrawiam i jest mi wstyd ze jest we mnie tak malo sily do walki z nadwaga...;
                        ((
                        • jogger Re: Panie Jogger!!!! 17.08.04, 19:19
                          Prawdopodobnie masz niedocukrzenia, spowodowane nadprodukcją insuliny
                          (hiperinsulinemią) lub opornością na insulinę. Stosuj do posiłków otręby
                          owsiane. Jeśli coś podjadać, to jakieś preparaty błonnikowe - Linia2000 etc
    • maglof Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 20.08.04, 14:07
      Czy w szóstym i dwunastym dniu ten kurczak musi być koniecznie gotowany?
      Zazwyczaj piekę kurczaka w piekarniku bez żadnego tłuszczu, posypanego tylko
      vegetą i natartego czosnkiem; wypływa wówczas cały tłuszcz i pozostaje
      chudziutkie mięsko. Czy dałoby się obejć przykazania diety w ten sposób?
      Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie odpowiedzi!!!

• jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 20.08.04, 14:36
        Może; ja też wolę pieczyste :-)
    • Gość: ensoen Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 13:12
      Witam,
      Jogger, zwracam sie z pytaniem glownie do Ciebie jako niekwestiowanego tu
      eksperta ;) Mam do schudniecia 6 kg. Po 2 tygodniach "szwedzkiej" mam 3 mniej.
      Co wiecej czuje sie swietnie, wzrosla mi witalnosc, chyba nawet jem zdrowiej i
      wiecej niz przed nia. Niestety na dluzsza mete jest ona potwornie nudna i
      niekoniecznie zdrowa - tak mi sie wydaje. Czy mozna ja jakos (i czym?)
      urozmaicic i wzbogacic, nawet nie po to by wciaz chudnac, ale by sie zdrowo
      czuc?
      Pozdro :)
      • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 23.08.04, 10:08
        Dieta białkowo-warzywna nie musi być nudna :-) mięso duszone w warzywach etc,
        oczywiście zielone warzywa liściaste to podstawa, ale można dodawać wszystkie
        inne.
    • adzi210 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 23.08.04, 05:44
      Chcialabym rozpoczac odchudzanie ale mama problemy z watroba czy moge
      zastosowac ta diete??
      adzi
      • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 23.08.04, 10:09
        adzi210 napisała:

> Chcialabym rozpoczac odchudzanie ale mama problemy z watroba czy moge
        > zastosowac ta diete??
        > adzi
        Jeśli to woreczek żółciowy, nie powinno być problemu, bo dieta nie zawiera
        wiele tłuszczu.
        • margotka1 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 03.09.04, 11:18
          Mam pytanie do Joggera. Czy majac cukrzyce typu I ta dieta bedzie wogole
          skuteczna? Wiem, ze zachodza tu troche inne mechanizmy, ale zakladajac, ze
          cukier bedzie prowadzony w normie, to czy ta dieta bedzie spalac tluszczyk? I
          tylko poprosze nie odsylac mnie do lekarza, bo i tak nie pojde :))
          • margotka1 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 03.09.04, 11:23
            Dodam jeszcze, ze dzis zaczal sie czwarty dzien diety. Czuje sie troszke
            oslabiona, ale to chyba normalne. Nie potrzebuje brac prawie wogole insuliny
            :))) Jogurty i owoce trzymaja mnie mocno na nogach. Poprosze o szybka odpowiedz.
            • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 03.09.04, 20:32
              Odpisałem ci wcześniej ;-) uważaj na niskie cukry
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=342&w=846917&a=15428891
              • margotka1 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 03.09.04, 23:41
                Dzieki za odpowiedz. Bede uwazac. I choc trudno w to uwierzyc waga po 4 dniach
                pokazuje 4 kg mniej!!!! Ale trudno bedzie wytrwac do 13-tego...
                • edziulka6 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 09.09.04, 09:42
                  czy mozna pic poza tym co jest w menu kawe i herbate zielona ?
                  • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 09.09.04, 17:33
                    Herbatę tak, kawę w odstępie 2 godz od posiłków
                    • Gość: Olka Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.starnetusa.net / *.starnetusa.net 13.09.04, 23:06
                      Kilka dni temu przeczytalam wszystkie posty dotyczace kopenhaskiej,
                      zastosowalam ja i udalo mi sie schudnac 4 kg. Mam wielka prosbe do Joggera,
                      chcialabym zatrzymac te wage, i zgubic jeszcze troszke ciala w okolicy talii.
                      Czy moglbys mi polecic jakas diete, ew. cwiczenia ktore beda stosowne. Myslalam
                      o 1000 kalorii, bo to chyba jest najzdrowsze i mozna stosowac na dluzszy
                      dystans. Kiedys podales super link na strone z roznymi dietami, lecz niestety
                      nie moge go ponownie znalezc, a nie mam czasu, zeby przejrzec od nowa prawie
                      600 postow. Moglbys go podac jeszcze raz? Pozdrawiam i bardzo dziekuje za pomoc
                      • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 15.09.04, 13:26
                        www.sfd.pl/forum_10
                        Dla kobiet najskuteczniejsza na dłuższą metę jest dieta Montignaca, ale to
                        dieta na całe życie :-) Talię ciężko wyszczuplić samą dietą, pomaga hula-hoop i
                        skręty tułowia siedząc z kijkiem (np. od szczotki) na karku
                        • Gość: Olka Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.starnetusa.net / *.starnetusa.net 15.09.04, 22:42
                          Dziekuje za rade i link od dzisiaj zaczynam te skrety!! Pozdrawiam Ola
                          • edziulka6 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 17.09.04, 22:05
                            chcialabym sie dowiedziec czy kawa pita 2 godziny przed lub po posilku (bez
                            cukru) nie spowoduje spowolnienia efektow??
                            • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 17.09.04, 23:54
                              Nie
                              • turkusowa1 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 18.09.04, 18:54
                                Jogger,musisz mi pomóc
                                dnia 5,kiedy to zjadłam 2 kęsy tej okropnej ryby,strasznie mnie wzięło na
                                słodycze....wiec po godzinie walki ze sobą koło 18 nawpychałam sie ciastek
                                róznistych,potem wzięłam tabletki przeczyszczające i kontynuuje diete,dzis
                                oprócz 2 jajek i marchewki zjadłam jeszcze jabłko:((( i co to będzie?? byłam
                                juz kiedys na kopenhaskiej i udało mi sie trochę zrzucic,ale potem nadrobiłam.
                                Dodam,ze niestety biore tabletki na endometriozę,gdzie działaniem niepożadanym
                                jest zwiększenie wagi ciała.Czy to ma jakis wpływ???prosze o pomoc i o szybką
                                odpowiedz.W ogóle to odchudzam sie od zawsz i nigdy nie udasło mi sie zmienic
                                nawyków ....biore jeszcze CIDREX-ocet jabłkowy,ale mam wrazenie ciągłej
                                opuchlizny(te tabletki powoduja zatrzymanie miesiączki na pól roku -DANAZOL)
                                Moze jakis inne specyfiki jeszcze powinnam brac....
                                • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 18.09.04, 23:39
                                  Biorąc preparaty hormonalne trudno jest utrzymać wagę w ryzach. Poskarż się
                                  lekarzowi, że danazol Ci nie służy. Są inne mniej agresywne sposoby zwalczania
                                  endometriozy. Jednym z nich jest tabletka antykoncepcyjna dwufazowa, innym -
                                  lewonorgestrel. Znalazłem jedną tabletkę dwufazową z l. - Anteovin.
                                  Lewonorgestrel to progestagen, na którym kilku osobom udało się nawet schudnąć.
    • kraxa Ciekawe czy djeta opracowania przez Szpital MSWuJA 20.09.04, 13:48
      ByBaby dla Was równie atrakcyjna, co za zenadix
    • Gość: valkiria Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 18:29
      Jogger,3 pytanka!!!

Czy mogę brać multiwitaminę i magnez itp.w musujących tabletkach?one są na
      słodziku,ok.7 kcal.i ile max na dzień(bo mam różnego typu)?

a czy to mięsne białko można zastąpić np.gotowaną soją?ile takiego czegoś zjeść?

troszkę mnie ta dieta osłabia,zastanawiam się czy strasznym grzechem byłoby
      gdybym wypijała codziennie red bulla-takiego bez cukru,też na słodziku

z góry dzięki!!
      • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 28.09.04, 19:07
        Gość portalu: valkiria napisał(a):

> Jogger,3 pytanka!!!
        >
        > Czy mogę brać multiwitaminę i magnez itp.w musujących tabletkach?one są na
        > słodziku,ok.7 kcal.i ile max na dzień(bo mam różnego typu)?
        Inną multi do każdego posiłku, magnez 20min przed posiłkiem.

>
        > a czy to mięsne białko można zastąpić np.gotowaną soją?ile takiego czegoś
        zjeść
        > ?
        Niewiele, bo soja (fitoestrogeny) powodują tycie

>
        > troszkę mnie ta dieta osłabia,zastanawiam się czy strasznym grzechem byłoby
        > gdybym wypijała codziennie red bulla-takiego bez cukru,też na słodziku

Zamiast kawy porannej, albo w odstępie 2godz od posiłków
        >
        > z góry dzięki!!
    • fundacja_wczesniak Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 30.09.04, 12:19
      Zwracam sie z pytaniem do eksperta joggera:
      czy matki karmiace moga stosowac zestaw kelp+milorzab+wit. E w celu
      podniesienia temperatury ciala i lepszego spalania, czy nie odbije sie to
      niekorzystnie na dziecku (na ile przedostaje sie to do pokarmu?). Wiadomo, ze
      przy karmieniu wszelkie diety sa zabronione, ale jak trzeba sie odzywiac, aby
      bylo zdrowo dla dzidzi, a jednoczesnie, aby tracic zbedne kilogramy, ktore
      nagromadzily sie w czasie ciazy. Czy ktos zna na to jakis sposob?
      • edziulka6 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 01.10.04, 12:25
        DO JOGGERA :
        mam kilka pytanek w zwiazku z dieta i prosze Cie o odpowiedz
        1.co sie kryje pod pojeciem kompotu?? czy to taki jaki sie robi wlasnej roboty
        (owoce,cukier,woda?) czy moze byc na przyklad taka papka owocowa dla dzieci
        bobofrut w sloiczku?
        2.co zrobic(aby nie mialo to wplywu na efekt diety) z uczuciem zimna i
        zawrotami glowy??
        3.jak czesto i ile czasu jezdzic na rowerze stacjonarnym(i kiedy)?(i czy z
        cwiczen to wystarczy)
        4.czy mozna stosowac tussipect do kawy i aspiryne do tego??
        5.co moge brac na bol glowy?
        6.co jec po zakonczeniu diety aby nie przytyc??
        7.po jakim czasie uczucie glodu zanika?

P.S. Z GORY DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ
      • edziulka6 kilka pytanek 01.10.04, 12:29
        DO JOGGERA :
        mam kilka pytanek w zwiazku z dieta i prosze Cie o odpowiedz
        1.co sie kryje pod pojeciem kompotu?? czy to taki jaki sie robi wlasnej roboty
        (owoce,cukier,woda?) czy moze byc na przyklad taka papka owocowa dla dzieci
        bobofrut w sloiczku?
        2.co zrobic(aby nie mialo to wplywu na efekt diety) z uczuciem zimna i
        zawrotami glowy??
        3.jak czesto i ile czasu jezdzic na rowerze stacjonarnym(i kiedy)?(i czy z
        cwiczen to wystarczy)
        4.czy mozna stosowac tussipect do kawy i aspiryne do tego??
        5.co moge brac na bol glowy?
        6.co jec po zakonczeniu diety aby nie przytyc??
        7.po jakim czasie uczucie glodu zanika?
        8.czy moge brac witaminy w tabletkach, chrom , lkarnityne w tabletkach lub
        napoju irmy olimp, chrom,wit.c, rutinoscrbin,czerwona herbate w tabl.
        ??
        P.S. Z GORY DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ
        • jogger Re: kilka pytanek 03.10.04, 14:59
          edziulka6 napisała:

> DO JOGGERA :
          > mam kilka pytanek w zwiazku z dieta i prosze Cie o odpowiedz
          > 1.co sie kryje pod pojeciem kompotu?? czy to taki jaki sie robi wlasnej roboty
          > (owoce,cukier,woda?) czy moze byc na przyklad taka papka owocowa dla dzieci
          > bobofrut w sloiczku?
          Może być i taki, i taki, a i sam owoc też :-)
          > 2.co zrobic(aby nie mialo to wplywu na efekt diety) z uczuciem zimna i
          > zawrotami glowy??
          Zestaw kelp+miłorząb+witE 3xdziennie na zimno, na zawroty otręby owsiane do
          posiłków, ew. L-glutamina w kapsułkach między posiłkami (jest w sklepach z
          odżywkami)
          > 3.jak czesto i ile czasu jezdzic na rowerze stacjonarnym(i kiedy)?(i czy z
          > cwiczen to wystarczy)
          Dolna granica to 30min żeby coś to dawało, górnej nie ma :-) optymalnie rano
          bądź przed snem.
          > 4.czy mozna stosowac tussipect do kawy i aspiryne do tego??
          Tak, jeśli nie ma się problemów z żołądkiem bądź nadciśnnienia
          > 5.co moge brac na bol glowy?
          Np. apap, ale jeśli to z niedocukrzenia, to L-glutamina, a nawet kostka cukru.
          > 6.co jec po zakonczeniu diety aby nie przytyc??
          Głównie to samo, co na diecie, tylko stopniowo ją urozmaicać
          > 7.po jakim czasie uczucie glodu zanika?
          Z głodem trzeba walczyć, bo spowalnia przemianę materii - np. otrębami czy
          innymi postaciami błonnika
          > 8.czy moge brac witaminy w tabletkach, chrom , lkarnityne w tabletkach lub
          > napoju irmy olimp, chrom,wit.c, rutinoscrbin,czerwona herbate w tabl.
          > ??
          Tak
          > P.S. Z GORY DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ
          >
      • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 03.10.04, 14:50
        fundacja_wczesniak napisała:

> Zwracam sie z pytaniem do eksperta joggera:
        > czy matki karmiace moga stosowac zestaw kelp+milorzab+wit. E w celu
        > podniesienia temperatury ciala i lepszego spalania, czy nie odbije sie to
        > niekorzystnie na dziecku (na ile przedostaje sie to do pokarmu?). Wiadomo, ze
        > przy karmieniu wszelkie diety sa zabronione, ale jak trzeba sie odzywiac, aby
        > bylo zdrowo dla dzidzi, a jednoczesnie, aby tracic zbedne kilogramy, ktore
        > nagromadzily sie w czasie ciazy. Czy ktos zna na to jakis sposob?

Wszystko przedostaje się do pokarmu, więc nie radzę :-). Jak najmniej
        żywności 'przemysłowej', czyli słodyczy, białego cukru (miód OK), wyrobów
        mącznych (białe 'dmuchane' pieczywo etc.), wędlin (sama chemia) - dużo
        warzyw 'czystych' z upraw ekologicznych, pieczone mięso, ryby, jaja, nasiona
        (orzechy, pestki dyni, słonecznika etc)
        • Gość: ewa Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 13:57
          jogger czy moge rozdzielac posilki? na przyklad najpierw zjem samego befsztka a
          po 2 godz salate a jescze potem owoc..?
          • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 04.10.04, 19:14
            W każdym posiłku powino być białko i w/w, więc raczej po pół befsztyka i trochę
            sałaty + np. pół jabłka
            • Gość: Jogger.Biosteron Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.10.04, 16:50
              Biorę twój zestaw kelpowy (zwykle raz dziennie ale zdarza sie dwa razy
              dziennie), zaczęłam łykać biosteron (najniższę dawką, czyli 5mg). Czy one ze
              sobą nie kolidują i mogę je bezpiecznie brać. Zaznaczam, że jestem już
              (niestety) w odpowiednim wieku (50). Nie chciałabym rezygnować z zestawu
              kelpowego bo mi po nim dobrze i chudnę bardzo powoli ale chudnę, a co
              najważniejsze, nie tyję.
              W ogóle co sądziesz o biosteronie????
              Pzdrawiam.
              • Gość: hp Jogger, pytanie o biosteron (DHEA) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.10.04, 16:53
                Biorę twój zestaw kelpowy (zwykle raz dziennie ale zdarza sie dwa razy
                dziennie), zaczęłam łykać biosteron (najniższę dawką, czyli 5mg). Czy one ze
                sobą nie kolidują i mogę je bezpiecznie brać. Zaznaczam, że jestem już
                (niestety) w odpowiednim wieku (50). Nie chciałabym rezygnować z zestawu
                kelpowego bo mi po nim dobrze i chudnę bardzo powoli ale chudnę, a co
                najważniejsze, nie tyję.
                W ogóle co sądziesz o biosteronie????
                Pzdrawiam.
                • jogger Re: Jogger, pytanie o biosteron (DHEA) 07.10.04, 19:00
                  Nie powinno być z nim problemu. Jest OK, nawet był stosowany w kulturystyce,
                  ale nie dawał spodziewanych przyrostów mięśni
    • Gość: agitka Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: 217.153.194.* / 217.153.194.* 15.10.04, 20:36
      Wszechwiedzący Joggerze;) Moja koleżanka stanowczo odradza mi przeprowadzenia
      tej diety, twierdząc że kończy się ona efektem jo-jo. Mam więc pytanie, jak to
      jest... Czy jesli będę się po niej pilnowac, to tez przytyję?? Z góry dziękuję
      za odpowiedź:)
      • Gość: agitka do Joggera a'propos Atkinsa IP: 217.153.194.* / 217.153.194.* 15.10.04, 21:45
        i jeszcze jedno pytanko: w diecie optymalnej nakazane jest rzucenie palenia -
        czy nawet 1-2 papierosy dziennie mogą szkodzić przeprowadzanej diecie? I co z
        piwem? Podejrzewam ze ma ono same węglowodany... Czy to znaczy ze trzeba się z
        nim na zawsze pożegnac, przechodząc na tą dietę?? Odp proszę

Pozdrawiam
        • jogger Re: do Joggera a'propos Atkinsa 20.10.04, 17:41
          Papierosy nic tu nie mają do rzeczy - rzucenie palenia spowalnia metabolizm,
          dlatego sprzyja tyciu. Oczywiście może być odwrotnie: rzucić palenie
          wspomagając się dietą :-). Piwo rzeczywiście out, dopiero po uzyskaniu
          właściwej wagi można co jakiś czas sobie zaszaleć :-).
      • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 20.10.04, 17:43
        Gość portalu: agitka napisał(a):

> Wszechwiedzący Joggerze;) Moja koleżanka stanowczo odradza mi przeprowadzenia
        > tej diety, twierdząc że kończy się ona efektem jo-jo. Mam więc pytanie, jak
        to
        > jest... Czy jesli będę się po niej pilnowac, to tez przytyję?? Z góry
        dziękuję
        > za odpowiedź:)
        Po prostu trzeba z diety wychodzić stopniowo - było o tym wiele razy.
    • coalla Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 21.10.04, 00:01
      witam, ja też z prośbą do Joggera o konsultację:)
      1) czy zamiast pomidora można wypić szklankę
      soku pomidorowego z kartonu (Tymbark, Fortuna)?
      zimny pomidor o tej porze roku nie smakuje mi
      z ciepłym szpinakiem...
      2) czy zamiast befsztyka można (na teflonie
      oczywiście) smażyć kulki mięsne z mielonej wołowiny
      na tatar? łatwiej nosić do pracy no i tańsze...
      3) czy "kompot" mogą stanowić odsączone brzoskinie
      lub ananas z puszki?
      będę ogromnie wdzięczna za rozwianie wątpliwości
      • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 23.10.04, 01:08
        3xtak :-)
    • sinegmax Do joggera 26.10.04, 12:34
      Pelne uznanie za aktywnosc.Probowalam juz przeczytac wszystkie posty,ale moj
      synek ma 7 miesiecy i wlasnie zaczyna raczkowai i do tego rosna mu zeby
      wiec...Ciesze sie jak mam 2 minuty.
      Dlatego prosze o odpowiedz na kilka pytan
      1.Jaka ryba?Moze byc losos?
      2.Czy do salaty mozne dodac takie gotowe sosy(w torebkach Knorra,miesz a sie je
      z woda i oliwa)a jesli nie to ile soku cytrynowego i oliwy mozna dolac?
      3.Co zrobic z mezem?Ja codziennie gotuje obiadki,ale jestem raczej pasjonatka
      niz rzemieslnikiem i niestety nie przyprawiam niczego na lyzeczki lecz na oko i
      jezyk.Jak z probowaniem?Zle bedze jak pod koniec gotowania sprobuje lyzke?Bo
      jak gotowac na oko?(moj maz wazy 82 i ma 185 cm.wzrost wiec diety ze mna nie
      zastosuje...)
      4.Moglabym zrobic za jednym zamachem 3 lub 4 tygodnie?
      5.Co daje kawa z aspiryna?
      6.Jak sie zmobilizowac???!!!Moj synek ma juz 7 miesiecy a ja nadal mam 92 kilo
      (schudlam juz wprawdzie 18...)
      dziekuje z gory i pozdrawiam
      sinegmax
      • jogger Re: Do joggera 26.10.04, 17:20
        sinegmax napisała:

> 1.Jaka ryba?Moze byc losos?
        tak
        > 2.Czy do salaty mozne dodac takie gotowe sosy(w torebkach Knorra,miesz a sie
        je
        >
        > z woda i oliwa)a jesli nie to ile soku cytrynowego i oliwy mozna dolac?
        byle się dało przełknąć :-)
        > 3.Co zrobic z mezem?Ja codziennie gotuje obiadki,ale jestem raczej pasjonatka
        > niz rzemieslnikiem i niestety nie przyprawiam niczego na lyzeczki lecz na oko
        i
        >
        > jezyk.Jak z probowaniem?Zle bedze jak pod koniec gotowania sprobuje lyzke?Bo
        > jak gotowac na oko?(moj maz wazy 82 i ma 185 cm.wzrost wiec diety ze mna nie
        > zastosuje...)
        jeśli od próbowania zbyt dużo nie ubywa :-)
        > 4.Moglabym zrobic za jednym zamachem 3 lub 4 tygodnie?
        Jeśli nie będzie skutków ubocznych (ból żołądka, bezsenność etc)
        > 5.Co daje kawa z aspiryna?
        Spalanie tłuszczu
        > 6.Jak sie zmobilizowac???!!!Moj synek ma juz 7 miesiecy a ja nadal mam 92 kilo
        > (schudlam juz wprawdzie 18...)
        To już musi pochodzić z wewnątrz :-)
    • evvcia.g Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 04.11.04, 21:05
      Witam. Mam kilka pytań. Mam straszną przemianę materii czy mogę coś brać, pić
      by ją "usprawnić"? Wiem, ze mam niskie ciśnienie,a moja mama miała problemy z
      tarczycą. Co to jest "Candid". Przepraszam, ale nie znalazłam postu o tym. Czy
      to ma coś wspólnego z przemianą materii? Proszę w ogóle o informacje o tym lub
      link.
      Czy w czasie diety można pić czerwoną herbatę?Ja jestem na drugim dniu....czuję
      sie w miarę :-) Pozdrawiam wszystkich odchudzajacych się.
      • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 05.11.04, 13:03
        evvcia.g napisała:

> Witam. Mam kilka pytań. Mam straszną przemianę materii czy mogę coś brać, pić
        > by ją "usprawnić"?
        Co do trawienia, otręby owsiane do każdego posiłku

Wiem, ze mam niskie ciśnienie,a moja mama miała problemy z
        > tarczycą.
        Kelp+wit.E+miłorząb japoński (gingkofar, bilobil etc)

Co to jest "Candid". Przepraszam, ale nie znalazłam postu o tym. Czy
        > to ma coś wspólnego z przemianą materii? Proszę w ogóle o informacje o tym
        lub
        > link.
        candida albicans to rodzaj grzyba, który rozprzestrzenia się w ukł. pokarmowym
        po kuracjach antybiotykowych. Zwalcza go m.in. Citrosept

> Czy w czasie diety można pić czerwoną herbatę?
        Tak

• evvcia.g Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 05.11.04, 22:04
      Mam jeszcze kilka pytań :-) Czy ten miłorząb, witam E i kelp jest w jakiś
      zestawach...w jakiej to postaci występuje? Ile mniej wiecej kosztuje? Jeszcze
      mam ptanie co do Citroseptu- chodzi mi o cenę. Co można zrobić by efekty diety
      były jeszcze bardziej widoczne? Pozdrawiam.
      • jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 06.11.04, 21:34
        Ceny z mojej półki (ze sklepu typu 'zdrowa żywność' - w aptece drożej):
        greposept (citrosept bez licencji :-) - 45.10zł 50ml
        kelp f-my walmark - 8.50zł 50tabl.
        wit. E f-my slovakfarma - 5.20zł 30tabl po 200mg
        gingkofar forte 32.10zł 60tabl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka