Gość: nowa Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.11.04, 10:35 Witam. Mam pytanie. Jestem na 4 dniu diety a w ciagu tych 4 dni nie byłam w ubikacji :( Wiem, ze to źle ale nie wiem jak mam sobie z tym poradzić.W ogóle obudziłam sie dziś jakby poddenerwowana, niespokojna, serce mi szybciej biło...W ciągu tych 3 dni schudłam jakieś 1,5 kg...a czytałam że niektóre chudną nawet 4...chyba cos jednak z tym moim metabolizmm nie tak, dodam że zawsze miałam problemy z chodzeniam do ubikacji. Co mam zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 06.11.04, 21:10 Do każdego posiłku dodawaj otręby owsiane, ew. dodatkowa porcja na noc, pij min. 2l wody mineralnej dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneczka DO JOGGERA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 11:12 Witam! Jestem w polowie diety i jestem bardzo zadowolona z efektow. Niestety jestem rowniez bardzo oslobiano (pewnie brak slodyczy:(). Mam pare pytan do Ciebie (jako naszego eksperta): - chcialaby po zakonczeniu 13 dalej byc na diecie. Napisales ze dodac jeden posilek ale kiedy?. Czy rano dalej ma byc tylko sama kawa? Zawsze myslalam ze sniadanie to podstawa bo uruchamia przemiane materii. I tak myslalam zeby dodac bardziej tresciwe sniadanko a reszte zostawic bez zmian. I w niedziele nie ztosowac diety zeby rozruszac przemiane materii. Co o tym myslisz? - napisales tez mozna zamieniac np. kompozycje w posilkach w obrebie 1 dnia. Czy to na prawde nie ma znaczenia co z czym jemy (chodzi mi o lacenie pokarmow)? Z gory dziekuje i pozdrawiam! Podziwiam za wiedze! Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: DO JOGGERA! 08.11.04, 11:50 - chcialaby po zakonczeniu 13 dalej byc na diecie. Napisales ze dodac jeden posilek ale kiedy?. WIECZOREM Czy rano dalej ma byc tylko sama kawa? Zawsze myslalam ze sniadanie to podstawa bo uruchamia przemiane materii. I tak myslalam zeby dodac bardziej tresciwe sniadanko a reszte zostawic bez zmian. KOFEINA URUCHAMIA/PODTRZYMUJE SPALANIE TŁUSZCZU, DOŁOŻENIE CZEGOŚ WIĘCEJ NIŻ TROCHĘ CUKRU I GRZANKA PRZERWIE TEN PROCES I w niedziele nie ztosowac diety zeby rozruszac przemiane materii. Co o tym myslisz? OK - napisales tez mozna zamieniac np. kompozycje w posilkach w obrebie 1 dnia. Czy to na prawde nie ma znaczenia co z czym jemy (chodzi mi o lacenie pokarmow)? W KAŻDYM POSIŁKU POWINNO BYĆ BIAŁKO I WĘGLOWODANy ZŁOŻONE, CZYLI MOŻNA NP. WYMIENIAĆ SAŁATĘ Z BROKUŁEM, CZY SZYNKĘ Z JAJKAMI, ALE NIE NA KRZYŻ :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: DIETA IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.11.04, 22:32 Jaką diete poleca Pan po skonczeniu kopenhaskiej? Po jakim czasie moge do niej powrócić? Kelp+miłorząb+wit e 3 razy dziennie?Czy do sałąty mozna dodawać sosy z proszku np Knorra (włoski, koperkowy itp)? Kiedy powinno sie wżyć, rano czy wieczorem? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: DIETA 08.11.04, 11:56 Gość portalu: nowa napisał(a): > Jaką diete poleca Pan po skonczeniu kopenhaskiej? Po jakim czasie moge do niej > powrócić? Można zachować zasady diety, dodając np. kolację, urozmaicając repertuar warzyw itp, unikać skrobi - ziemniaki czy ryż tylko jako dodatki, wyroby mączne wyłącznie razowe etc. Kelp+miłorząb+wit e 3 razy dziennie? tylko jeśli ma się obniżoną temperaturę/ciśnienie, senność, uczucie zimmna. Czy do sałaty mozna dodawać sosy > z proszku np Knorra (włoski, koperkowy itp)? lepiej naturalne składniki, bo do chemii nie można mieć zbytniego zaufania (dodatki smakowe powodują wzrost apetytu i wydzielania insuliny) Kiedy powinno sie ważyć, rano czy > wieczorem? Obojętne, byle zawsze o tej samej porze (waga jest inna rano i wieczorem). Można też i 2x dziennie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noa pytanko do joggera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 18:06 mam pare wątpliwości,dziś przeszłam na diete k. i niestety z przyczyn czasowych nie mogłam dorwać juz otwartego sklepu miesnego zeby kupić coś na befsztyk,zjadłam pierś z kurczaka czy może być Poza tym przeczytałam własnie ze na tą diete nie powinny przechodzić osoby które kiedyś chorowały bądz choruja na bulimie lub anoreksje, ja niestety to przeszłam, może wiesz dlaczego tak drastycznie tego zabraniają? dzieki z góry za odp Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: pytanko do joggera 10.11.04, 17:17 Gość portalu: noa napisał(a): > mam pare wątpliwości,dziś przeszłam na diete k. i niestety z przyczyn czasowych > > nie mogłam dorwać juz otwartego sklepu miesnego zeby kupić coś na > befsztyk,zjadłam pierś z kurczaka czy może być OK, białko to białko > Poza tym przeczytałam własnie ze na tą diete nie powinny przechodzić osoby > które kiedyś chorowały bądz choruja na bulimie lub anoreksje, ja niestety to > przeszłam, może wiesz dlaczego tak drastycznie tego zabraniają? Jeśli ma się obniżony metabolizm spoczynkowy, i kopenhaska może nie pomóc (objaw - np. tycie 'z powietrza' :-) ). Ale może też i pomóc podnieść ten metabolizm przez działanie termogenne, czyli na dwoje... :-). Z zabranianiem to przesada :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noa Re: pytanka do joggera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.04, 14:01 dzieki za odpowiedz,ale mam jeszcze kilka nowych pytań 1)czy można pić czarna słaba herbatę miedzy posiłakami, a słabą kawe zbożowa i herbatki owocowe 2)czy jesli w diecie jest duży świeży owoc ,to czy dozwolone jest zjedzenie pokawałku różnych owoców np.winogrona, gruszka, kiwi, jabłko? 3)czy w ciągu dnia można wypić jeszcze jedną kawe, bez cukru 4) czy dozwolone jest używanie słodzika do napojów np.herbatek owocowych pitych podczas dnia i np do kawy rano? dzieki z góry Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: pytanka do joggera 12.11.04, 11:39 Gość portalu: noa napisał(a): > dzieki za odpowiedz,ale mam jeszcze kilka nowych pytań > 1)czy można pić czarna słaba herbatę miedzy posiłakami, a słabą kawe zbożowa i > herbatki owocowe Lepiej pu-erh i zieloną; zbożówki i owocowe mogą zwiększyć wydzielanie insuliny. > 2)czy jesli w diecie jest duży świeży owoc ,to czy dozwolone jest zjedzenie > pokawałku różnych owoców np.winogrona, gruszka, kiwi, jabłko? Oczywiście tak > 3)czy w ciągu dnia można wypić jeszcze jedną kawe, bez cukru w odstępie 2 godz między (po i przed) 'normalnymi' posiłkami > 4) czy dozwolone jest używanie słodzika do napojów np.herbatek owocowych > pitych podczas dnia i np do kawy rano? ze słodzikami też trzeba uważać, bo również mogą wpłynąć na podaż insuliny i podbić apetyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noa jeszcze jedno jogger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 23:10 znowu nasunęło mi sie pytanie 1.Czy zamiast słodzić poranną kawe moge dodać odrobiny mleka? (laktoza to tez cukier) 2.czytałam ze po skonczeniu diety radzisz jesc te same produkty tylko ze wiecej, a czy mozna dodać jeszcze śniadanie (takie z pieczywem razowym,jogurtem, serkami itp.) 3.czy zamiast dodawania otrebów do posiłku moge je zjesc z wodą po nie?(wydaje mi sie ze coś wolno mi schodzi waga, jest 5 dzie a ja shudłam 2 kg, otreby mogą pomóc?) dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: jeszcze jedno jogger 14.11.04, 22:01 Gość portalu: noa napisał(a): > znowu nasunęło mi sie pytanie > 1.Czy zamiast słodzić poranną kawe moge dodać odrobiny mleka? (laktoza to tez > cukier) Tak > 2.czytałam ze po skonczeniu diety radzisz jesc te same produkty tylko ze > wiecej, a czy mozna dodać jeszcze śniadanie (takie z pieczywem > razowym,jogurtem, serkami itp.) Ja preferuję śniadanie z kawą :-) a taki zestaw j.w. może być na 2-gie śniadanie > 3.czy zamiast dodawania otrebów do posiłku moge je zjesc z wodą po nie? (wydaje > mi sie ze coś wolno mi schodzi waga, jest 5 dzie a ja shudłam 2 kg, otreby mogą > > pomóc?) Mogą, ale nie w każdym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
foteini Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 16.11.04, 14:03 Czy grzanka może być z chlebka pełnoziarnistego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: 195.85.227.* 16.11.04, 16:30 To ja się pochwalę wynikami. Jestem na diecie 7 dzień i już 4 kilo do przodu. Spodnie dosłownie ze mnie spadają (razem z majtkami ;-). I nie trzymam się ściśle zaleceń - zamiast jajek(mam nietolerancję)jem chudy biały ser, potrafię zjeść o jedno jabłko więcej, wołowinę zastępuję kurczakiem a jeden plasterek wędliny zamieniam na 5. Więc chyba nie ma sensu obsesyjnie trzymać się zaleceń - przecież i tak są to racje głodowe!!! Pozdrawiam wszystkich dietowych szaleńców. Trzymam za Was kciuki. P.S. Zdam jeszcze jedną relację pod koniec diety. Odpowiedz Link Zgłoś
foteini Re: Do Asika 17.11.04, 09:32 jeden plasterek wędliny zamieniam na 5. To ma być gruby plaster-ok. 10dkg wędliny. Napisz proszę jaką miałaś wagę wyjściową,ja jestem dopiero trzeci dzień pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
otylanna Re: 17.11.04, 12:29 No wlasnie, ja wczoraj zjadlam 10 dkg wedliny i widze, ze dzis czeka mnie to samo ;) Ale zjadam te porcje pokrojona na takie zwykle, cienkie plasterki. Od poczatku diety (dzis 3 dzien) stracilam 1,8kg. Odpowiedz Link Zgłoś
jstelma Re: Do Asika 17.11.04, 16:43 Waga startowa to 71 kilo - naprawde dużo jak na niedużą dziewczynkę ;-) Mój cel to 57 - ale daje sobie na to 2 lata czasu. Trzymaj się i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
petrula Re: Do joggerka 18.11.04, 08:31 W czym rozpuszczać citrosept,ile go dawać przy wytruwaniu bakteri?Czy to ma być jednorazowa dawka?Ile czasu przed kawą wypijać? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Do joggerka 19.11.04, 17:18 petrula napisała: > W czym rozpuszczać citrosept,ile go dawać przy wytruwaniu bakteri?Czy to ma być > jednorazowa dawka?Ile czasu przed kawą wypijać? Może być bezpośrednio przed kawą, przedłuży jej działanie. Dokładne ilości są w ulotce. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 19.11.04, 17:17 foteini napisała: > Czy grzanka może być z chlebka pełnoziarnistego? Najlepiej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneczka Do JOGGERA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 23:02 Blagam ratuj! Nie wytrzymalam na kopenhaskiej. Po 4 dniach (2 kg mniej) uleglam. Dzis zaczynam od nowa (minal tydzien - ale nie przytylam choc sie objadalam na potege :)) Teraz wytrzymam albo padne. Po 13 dniach przejde na cambridge (14 dni wylacznie proszek) i tu pojawia sie problem. Co to jest ta ketoza?! Ale tak dokladnie. Pytalam kolege, ktory studiuje WF i on mi powiedzial ze to nie mozliwe zeby spalac tluszcz "jak nie jesz weglowodanow to zaczynasz spalac miesnie (czyli bialko)" Jak to jest? Na chlopski rozum gyby faktycznie tak bylo (tluszcz sie spala) to wszystkie glodowki bylyby najlepsze. A nie sa. Idzie woda i miesnie a malo tluszczu. Ten kolega mi mowil ze trzeba najpierw sie glodzic a potem jesc sam tluszcz (bedzie ketoza). Prawda? Czyli Atkins? Juz wszystko mi sie pomieszalo. "Ketoza nie ma duzego wplywu na spalanie tluszczu, wplywa jedynie anty katabolicznie na bialka miesniowe w momęcie gdy dieta jest uboga w bialko oraz informuje nas ze we krwi pojawiaja sie koetony " - www.sfd.pl/temat161108/ I jeszcze jedno. Strasznie mnie boli glowa na kopenhaskiej - brak cukru? Dodam ze normalnie jem baaardzo duzo slodyczy. Czasem tylko slodycze. I generalnie nie mam problemow z waga - 166 cm przy 52 kg (jak sie pilnuje to 50) ale mam niedoczynnosc tarczycy i przestalam brac leki. W efekcie przytylam 8 kg. I teraz najdziwniejsze - jedzac takie ilosci slodyczy mam bardzo niski cukier a glukoze ponizej normy. Czy te bole moga byc spowodowane tym ze organizm potrzebuje cukru? Czy w ogole wyniki tych badan maja jakis zwiazek z jedzeniem slodyczy? Bardzo przepraszam ze sie tak rozpisalam ale nie mam sie do kogo zwrocic po porade. Tylko Ty mozesz mi pomoc. Z gory dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Do JOGGERA!!! 19.11.04, 17:23 Gość portalu: Aneczka napisał(a): > Blagam ratuj! > Nie wytrzymalam na kopenhaskiej. Po 4 dniach (2 kg mniej) uleglam. > Dzis zaczynam od nowa (minal tydzien - ale nie przytylam choc sie objadalam na > potege :)) > Teraz wytrzymam albo padne. > Po 13 dniach przejde na cambridge (14 dni wylacznie proszek) i tu pojawia sie > problem. > Co to jest ta ketoza?! Ale tak dokladnie. Pytalam kolege, ktory studiuje WF i > on mi powiedzial ze to nie mozliwe zeby spalac tluszcz "jak nie jesz > weglowodanow to zaczynasz spalac miesnie (czyli bialko)" > Jak to jest? > Na chlopski rozum gyby faktycznie tak bylo (tluszcz sie spala) to wszystkie > glodowki bylyby najlepsze. A nie sa. Idzie woda i miesnie a malo tluszczu. > Ten kolega mi mowil ze trzeba najpierw sie glodzic a potem jesc sam tluszcz > (bedzie ketoza). Prawda? Czyli Atkins? > Juz wszystko mi sie pomieszalo. > "Ketoza nie ma duzego wplywu na spalanie tluszczu, wplywa jedynie anty > katabolicznie na bialka miesniowe w momęcie gdy dieta jest uboga w bialko > oraz informuje nas ze we krwi pojawiaja sie koetony " - > www.sfd.pl/temat161108/ > I jeszcze jedno. Strasznie mnie boli glowa na kopenhaskiej - brak cukru? Dodam > ze normalnie jem baaardzo duzo slodyczy. Czasem tylko slodycze. I generalnie > nie mam problemow z waga - 166 cm przy 52 kg (jak sie pilnuje to 50) ale mam > niedoczynnosc tarczycy i przestalam brac leki. W efekcie przytylam 8 kg. I > teraz najdziwniejsze - jedzac takie ilosci slodyczy mam bardzo niski cukier a > glukoze ponizej normy. Czy te bole moga byc spowodowane tym ze organizm > potrzebuje cukru? Czy w ogole wyniki tych badan maja jakis zwiazek z jedzeniem > slodyczy? > > Bardzo przepraszam ze sie tak rozpisalam ale nie mam sie do kogo zwrocic po > porade. Tylko Ty mozesz mi pomoc. > > Z gory dziekuje! Ciała ketonowe oznaczają, że organizm spala duże ilości tłuszczu. Bóle głowy to sygnał niedocukrzenia. Jeśii cukier szybko ci spada, masz prawdopodobnie hiperinsulinemię. Generalnie gospodarkę glukozą można poprawić ćwiczeniami fizycznymi. Na bóle głowy możesz possać tic-taca czy nawet kostkę cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneczka Znowu do JOGGERA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 00:09 To znowu ja! Jeszcze 2 pytania: 1. czy dobrze robie ze najpierw "trzynastka" a potem cambidge? Co w ogole sadzisz o cambridge? 2. co to sa szorty neoprenowe i bielizna texenergy? Czy dziala i gdzie moge kupic i ile kosztuja? Dodam ze chodze na aerobic. Z gory bardzo dziekuje! Jestes wielki! :) Odpowiedz Link Zgłoś
malzag dzień 6 i 13 19.11.04, 13:52 Czy ten kurczak bezwzględnie musi być gotowany. Ja chciałabym go upiec i zjeść ze smakiem a umartrwiać się gotowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: dzień 6 i 13 19.11.04, 17:24 malzag napisała: > Czy ten kurczak bezwzględnie musi być gotowany. > Ja chciałabym go upiec i zjeść ze smakiem a umartrwiać się gotowanym. Ja też wolę pieczonego :-) oczywiście jemy tyle, żeby się nasycić, nie do oporu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
petrula DO JOGGERA 20.11.04, 00:18 W czym rozpuszczać citrosept,ile go dawać przy wytruwaniu bakteri?Czy to ma być jednorazowa dawka?Ile czasu przed kawą wypijać? Proszę odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: DO JOGGERA 20.11.04, 19:41 candida albicans i in. grzybice, infekcje, pasożyty: I tydz 3-10 kropli na szklankę wody raz dziennie; II tydz. j.w. 2xdziennie; III tydz j.w. 3xdziennie. Kurację kontynuować 1-3m-ce po ustąpieniu objawów - dawki jak w II tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cherry czy mozna COCA LIGHT? IP: *.net81-65-140.noos.fr 21.11.04, 11:28 a czy mozna pic Coca light bez ograniczen w trakcie diety (np zamiast kawy)??? To sama chemia, wiem... Ale tam nie ma w ogole weglowodanow i tluszczy - 0 kalorii... W zasadzie to chyba nic w niej nie ma( ani "dobrego" ani "zlego" - za wyjatkiem tej chemii) - ale choc troche smaku przez te 13 dni... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: czy mozna COCA LIGHT? 21.11.04, 11:56 Tego typu napoje poprzez pobudzenie zmysłu smaku zwiększają wydzielanie insuliny i soków trawiennych, powodując zwiększony apetyt a nawet lekkie ataki bulimii :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cherry Jogger: jaki jogurt naturalny??? IP: *.net81-65-140.noos.fr 22.11.04, 00:07 diete robie po raz drugi ale to pytanie zadalam sobie dopiero teraz!! jestem we Francji i tu jest conajmniej 10 rodzajow jogurtow naturalnych - a wszystkie smakuja ohydnie!!!! Sa megakwasne, maja konsystencje serwatki i sa oooooobrzydliwe!!! tfu (polskie jogurty naturalne to "niebo w gebie" w porownaniu do tych tutaj - wbrew renomie Francji jako producenta jogurtow...) az wreszcie trafilam na przepyszny jogurt o kremowej konsystencji: tzw. smak bulgarski. Ale zaciekawiona co czyni go tak dobrym spojrzalam na sklad... wartosci odzywcze na 100 g: proteiny - 4.5 g weglowodany - 4.9 g tluszcze - 3.5 g 69 kcal w skladzie jest MLEKO PELNOTLUSTE (97.2%) - i pewnie wlasnie to czyni ten jogurt "smacznym" Czy ma to jakiekolwiek znaczenie dla diety??? Czy powinnam raczej jesc jogurty odchudzone - 0% tluszczu??? Jogger - moze Ty wiesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Jogger: jaki jogurt naturalny??? 22.11.04, 11:36 Ma dość mało węglowodanów (laktozy) więc jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska poczatki IP: *.iil.pwr.wroc.pl 23.11.04, 09:00 Witam, Jestem poczatkujaca w dziedzinie tej diety (wlasnie rozpoczelam trzeci dzien diety), przeczytalam cale formu, ale pomimo tego mam kilka pytan do Naszego Specjalisty :) 1. Czy moge zamiast cukru uzywac miodu?? 2. Czy mieso grilowane mozna odrobine przyprawic, np. przyprawa do grila?? 3. Nie przepadam za szpinakiem i brokulami, czy moge z tego wogole zrezygnowac, ewentualnie zastapic dodatkowa porcja salaty?? 4. Czy ma wieksze znaczenie rodzaj salaty (zwykla, lodowa, itd.)?? Wiem, ze pytania moze sa dosc banalne, ale bardzo mi zalezy na odpowiedziach. Z gory dziekuje i pozdrawiam Goska Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: poczatki 25.11.04, 15:59 Gość portalu: goska napisał(a): > Witam, > Jestem poczatkujaca w dziedzinie tej diety (wlasnie rozpoczelam trzeci dzien > diety), przeczytalam cale formu, ale pomimo tego mam kilka pytan do Naszego > Specjalisty :) > 1. Czy moge zamiast cukru uzywac miodu?? tak > 2. Czy mieso grilowane mozna odrobine przyprawic, np. przyprawa do grila?? tak > 3. Nie przepadam za szpinakiem i brokulami, czy moge z tego wogole zrezygnowac, > > ewentualnie zastapic dodatkowa porcja salaty?? tylko zastąpić, węglowodany złożone są niezbędne > 4. Czy ma wieksze znaczenie rodzaj salaty (zwykla, lodowa, itd.)?? nie Odpowiedz Link Zgłoś
zakrecona_fr Re: Jogger: jaki jogurt naturalny??? 30.11.04, 17:50 kochana co ty opowiadasz, tez mieszkam we Francji (paryz)i jest duzy wybor -masz racje -niektore smakuja fatalnie np te z "leader price" ale kup sobie BIO w zielonych opakowaniach jest pyszny :) pozdrawiam ja jestem na 2 dniu ;) i jedyne co mi tutaj przeszkadza to fatalne szynki drobiowe... przesolone, ale np szpinak z Picard'a jest lepszy od tego w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerry Re: Jogger: jaki jogurt naturalny??? IP: 81.80.148.* 27.01.05, 16:02 Powracam do kwestii jogurtow naturalnych - a dokladniej odpowiadam na : > kochana co ty opowiadasz, tez mieszkam we Francji (paryz)i jest duzy wybor - masz racje -niektore smakuja fatalnie np te z "leader price" ale kup sobie BIO w > zielonych opakowaniach jest pyszny :) Otoz dopiero teraz przeczytalam tego posta i postanowilam rzecywiscie sprobowac tego CUDU BIO... (a najgorsze jest to ze tu nie kupisz jogurtu "indywidualnego" - najmniejsze multipaki to 4 jogurty na raz) i rozczarowalam sie - jak wiele razy wczesniej kiedy to probowalam najrozniejszych jogurtow naturalnych, nawet tych reklamowanych jako "niekwasne" i "onctueux" (czyli aksamitne). Ten Bio jest moze mniej kwasny - ale i tak grudki sa i kwasny smak pozostaje. Oprocz "Yaourt bulgare" zaden nie jest pozbawiony tej grudkowatej konsystencji i kwasnego smaku (konsystencja to one bardziej przypominaja maslanke albo kefir). Zaznaczam: JAK DLA MNIE - wychowanej na pysznych polskich jogurtach. Moze i mam krolewskie podniebienie i przesadzam -ale w koncu kazdy ma inny smak i nie rodzimy sie z takim samym zestawem kubkow smakowych;-) Pozostaje wiec przy moim "yaourt bulgare" :-) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
trouseve REGULARNE POSILKI 05.02.05, 04:05 Witam, Niedlugo zaczynam ta diete, ale mam pewien problem. Chodzi tu o regularne spozywanie posilkow. Jestem studentka i nie wiem jak pogodzic diete ze studiami. Na uniwersytecie nie ma przeciez mozliwosci przyrzadzenia posilkow typu: gotowany szpinak/brokula, gotowane jajka (chociaz to akurat mozna zrobic w domu, ale co z reszta?), a lepiej z niczego nie rezygnowac, bo moze to zle wplynac na diete. Wiem, ze ostatni posilek powinno sie spozyc przed godz. 18, ale zazwyczaj sniadanie jem o godz. 7 i wychodze z domu, po czym przychodze dopiero o ok. 15, a do tej godziny chyba trudno wytrzymac na samej kawie (chyba, ze tylko na poczatku). Prosze, poradzcie mi, co mam w tej sytuacji zrobic - jak rozlozyc pory posilkow... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cherry Czy rodzaj miesa ma znaczenie? IP: *.net81-65-140.noos.fr 23.11.04, 19:11 Wiem ze padala juz odpowiedz poztywna na pytanie np. "Czy mozna zastapic befsztyk kurczakiem?", ale mnie wciaz nurtuje pytanie jakie znaczenie dla diety ma befsztyk akurat? Czy dlatego ze jest miesem czerwonym wiec ma cos czego biale mieso nie ma? A co z cielecina? Mozna nia zastapic ten befsztyk? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Czy rodzaj miesa ma znaczenie? 25.11.04, 16:06 Gość portalu: cherry napisał(a): > Wiem ze padala juz odpowiedz poztywna na pytanie np. "Czy mozna zastapic > befsztyk kurczakiem?", ale mnie wciaz nurtuje pytanie jakie znaczenie dla diety > ma befsztyk akurat? Czy dlatego ze jest miesem czerwonym wiec ma cos czego bial > e > mieso nie ma? L-karnityna, ale też więcej kreatyny, żelaza > > A co z cielecina? Mozna nia zastapic ten befsztyk? Tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneczka DO JOGGERA - serki Bieluch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 22:00 Napisales ze dobrze jesc serki Bieluch o obnizonej laktozie i tluszczu. Nie widzialam takich serkow. Czy na opakowaniu jest napisane obnizona wartosc laktozyi tluszczu? Czy wszystkie serki Bielucha sa takie? Spotkalam tylko jogurt naturalny Bieluch bez cukru, tluszcz 2%, bialko 3,5 % i s.m. (co to jest?) 12%. Jakie wartosci powinien miec jogurt naturalny zeby byl "dobry" (dietetyczny)? Bez cukru i 1% tluszczu jest ok? Bo takie juz spotkalam. I jeszcze jedno pytanie: czy po djecie mozna laczyc taki np. serek Bieluch z chlebkiem fitness (pelnoziarnistym)? W ogole co mozna laczyc z takim chlebkiem? Dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: DO JOGGERA - serki Bieluch 28.11.04, 02:40 Gość portalu: Aneczka napisał(a): > > Napisales ze dobrze jesc serki Bieluch o obnizonej laktozie i tluszczu. > Nie widzialam takich serkow. Czy na opakowaniu jest napisane obnizona wartosc > laktozyi tluszczu? Czy wszystkie serki Bielucha sa takie? > Spotkalam tylko jogurt naturalny Bieluch bez cukru, tluszcz 2%, bialko 3,5 % i > s.m. (co to jest?) 12%. Bieluch serek naturalny - w 100g 8.6 białko, 8.5 tłuszcz, 4.0 laktoza (cukier mleczny=węglowodan) Piątnica serek wiejski naturalny - w 100g 12 białko, 5 tłuszcz, 2.4 węglowodany - czyli lepszy od Bielucha :-) A Almette np. też 2g w/w, ale za to 24g tłuszczu sm - sucha masa Jakie wartosci powinien miec jogurt naturalny zeby > byl "dobry" (dietetyczny)? Bez cukru i 1% tluszczu jest ok? Bo takie juz > spotkalam. Ja ostatnio biorę z 0% tłuszczu, ale 1 też OK :-) > I jeszcze jedno pytanie: czy po djecie mozna laczyc taki np. serek Bieluch z > chlebkiem fitness (pelnoziarnistym)? W ogole co mozna laczyc z takim chlebkiem? nie tylko z serkiem, ale np. nawet z miodem (żeby nie wpaść w obsesję n/t słodyczy) Odpowiedz Link Zgłoś
malzag Jak się żywić PO DIECIE? 28.11.04, 06:46 Dziś mija 13 dzień mojej diety. Rezultaty całkiem dobre 6kg mniej. I tu zaczyna sie problem. Co dalej? Jak zmienić swoje przyzwyczajenia żywieniowe? Czy można tak zmodyfikować niniejszą dietę aby mogła być stosowana dlalej? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Jak się żywić PO DIECIE? 03.12.04, 15:08 Na początek zostawić kawę na śniadanie, dodać kolację - można mieszać posiłki z różnych dni. Odpowiedz Link Zgłoś
malzag Re: Jak się żywić PO DIECIE? 07.12.04, 14:47 A można na kolację zafundować sobie węglowodany? Jeśli tak to jakie? jogger napisał: > Na początek zostawić kawę na śniadanie, dodać kolację - można mieszać posiłki z > > różnych dni. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Jak się żywić PO DIECIE? 07.12.04, 14:56 Generalnie na kolację zaleca się samo białko, ew. do tego niewielką ilość w/w prostych, jednak wg. mnie jeśli zje się na noc sałatę czy szpinak, nie ma mowy, żeby spowodowało to tycie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rans Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 08.12.04, 10:09 Witam! Generalnie nie lubię i nie pijam kawy (jedynie co mogę się napić to teraz modne w saszetkach kawy maxwell house lub inne) czy mogłaby być taka kawa i czy wogole mogłabym zamiast kawy pić herbatę?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 08.12.04, 17:20 rans napisała: > Witam! Generalnie nie lubię i nie pijam kawy (jedynie co mogę się napić to tera > z > modne w saszetkach kawy maxwell house lub inne) czy mogłaby być taka kawa Tak i czy > wogole mogłabym zamiast kawy pić herbatę?? Nie - kofeina działa jako spalacz tłuszczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.chello.pl 12.12.04, 11:14 Czy jogurt naturalny i twarożek mogę zastapic białym serem maślankowym? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 12.12.04, 23:15 Jogurt zawiera najwięcej bakterii wspomagających trawienie. Serek wiejski jest zalecany racej ze względu na niską zawartość tłuszczu Odpowiedz Link Zgłoś
rans kilka pytanek 13.12.04, 11:23 Witam! Już jestem w trakcie 5 dnia diety, ale mam pewnien problem, gdyż nie mam produktów na dzisiejszy dzien i czy moglabym zjesc produkty z 6 a jutro zjem na 5????? Ku mojemu zdziwieniu bardzo dobrze się czuję na tej diecie, no poza bólami głowy - mogę brać jakieś tabletki na ból?? Proszę o jak najszybszą odpowiedź. Roksana Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: kilka pytanek 13.12.04, 13:47 rans napisała: > Witam! Już jestem w trakcie 5 dnia diety, ale mam pewnien problem, gdyż nie mam > produktów na dzisiejszy dzien i czy moglabym zjesc produkty z 6 a jutro zjem na > 5????? Tak Ku mojemu zdziwieniu bardzo dobrze się czuję na tej diecie, no poza > bólami głowy - mogę brać jakieś tabletki na ból?? To najczęściej brak glukozy we krwi - często pomaga nawet 1 tictac :-). Na ogół mózg po ilku dniach przestawia się z glukozy na ciała ketonowe, jeśli tłuszcz schodzi wystarczająco szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
rans 13 dzień i da się wytrwać! :-) 21.12.04, 10:06 No i tak doszłam do 13 dnia z czego bardzo się cieszę bo nigdy nie mogłam wytrzymać tylu dni bez normalnego jedzenia a dzięki niej schudłam ok.4kg i naprawdę bardzo się cieszę. Polecam ją każdej która chce zrzucić kilka kilo. Ta dieta jest naprawdę świetna!! Chciałam się jeszcze zapytać co teraz powinnam jeść po diecie a co ograniczać, by nie powrócić do poprzedniej wagi. Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: 13 dzień i da się wytrwać! :-) 21.12.04, 17:18 Sporo o tym pisałem w tym wątku i w innych :-) Zostawiamy kawę (z grzanką) na śniadanie. Początkowo dokładamy kolację identyczną jak jeden z 'normalnych' posiłków tej diety. Potem można dokładać ine wrzywa, owoc do każdego posiłku, łączyć np. szynkę z jajkami etc. Od pieczywa białego lepiej trzymać się z daleka :-). Odpowiedz Link Zgłoś
anioleczek18 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 08.01.05, 21:11 zaczynam diete ...waze 64kg a mam 168 tragedia...ale ile tak wlasciwie powinnam wazyc by bylo tak perfekt idealnie?? wiem ze duzo zalezy od budowy ale cos mniej wiecej??????? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 10.01.05, 11:41 Tak naprawdę niezależnie od mody na rubensy czy szkieleciki we wszystkich kulturach jest jeden uniwersalny wskaźnik iealnej figury kobiecej: obw. talii = 0.7 obwodu bioder. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysha Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.wroclaw.mm.pl 12.01.05, 12:53 Jogger, zauważyłam, że 2 łyzeczki otrębów owsianych zalane ciepłą wodą świetnie mnie "zapychają" i nie mam ochoty zjeść wszystkiego z lodówki. polecałeś takie coś na niedocukrzenie, więc pewnie zawiera węglowodany. ile razy bez szkody dla utraty wagi można dziennie ratować się takim zestawem? Odpowiedz Link Zgłoś
kredka55 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 12.01.05, 12:56 Hej, Jogger zauważyłam, ze 2 łyżeczki otrębow owsianych zalanych ciepła wodą skutecznie "zapychają" mi żołądek i nie chce mi się jeść. ale to pewnie eglowodany, bo polecałeś je przy niedocukrzeniu. ile razy dziennie mogę je brać bez szkody dla efektów diety? Odpowiedz Link Zgłoś
kredka55 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 12.01.05, 13:06 A czy brokuly mozna zastapic kapusta wloską ugtowaną albo brukselką? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 12.01.05, 15:42 W zasadzie tak, mają niewiele gorszy IG Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 12.01.05, 15:41 kredka55 napisał: > Hej, > Jogger zauważyłam, ze 2 łyżeczki otrębow owsianych zalanych ciepła wodą > skutecznie "zapychają" mi żołądek i nie chce mi się jeść. ale to pewnie > eglowodany, bo polecałeś je przy niedocukrzeniu. ile razy dziennie mogę je brać > W/w z otrąb nie są przyswajalne - to błonnik powoduje stabilizację poziomu glukozy i uczucie sytości. Bierze się w miarę potrzeby - za dużo daje sensacje żołądkowe. > bez szkody dla efektów diety? Odpowiedz Link Zgłoś
kredka55 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 13.01.05, 13:42 Hej, a czy można sobie rozdzielać produkty? Np. w 3 dniu zjeść pomidora i jabłko, osobno szynkę i jajka, a potem osobno szpinak? I czy pomidora można zastapić czystym sokiem pomidorowym (takim wyciśniętym i nie docukrzanym i nie konserwowanym?) Czy można pominąć cuker do kawy? I co z dorbnymi grzeszkami - np. gryzek ciastka, albo 1 chips - przerywać od razu dietę, czy poprószyć głowę popiołem i kontynuować dietę? Odpowiedz Link Zgłoś
kredka55 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 13.01.05, 13:45 PS. Zauważyłam, że dużo lepiej się czuję jeśli jem wszystko co się da na ciepło. czyli szynka leciutko podgrzana bez tłuszczu, tak samo kapustki i sałaty (np. zamiast sałaty ugotowana kapusta wloska), lekko zagrzany jogurt i zamiast wody ciepła czerwona herbata albo woda. Czy to nie szkodzi diecie? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 13.01.05, 16:50 kredka55 napisał: > PS. Zauważyłam, że dużo lepiej się czuję jeśli jem wszystko co się da na > ciepło. czyli szynka leciutko podgrzana bez tłuszczu, tak samo kapustki i > sałaty (np. zamiast sałaty ugotowana kapusta wloska), lekko zagrzany jogurt i > zamiast wody ciepła czerwona herbata albo woda. > Czy to nie szkodzi diecie? Nie szkodzi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 13.01.05, 16:49 kredka55 napisał: > Hej, > a czy można sobie rozdzielać produkty? Np. w 3 dniu zjeść pomidora i jabłko, > osobno szynkę i jajka, a potem osobno szpinak? Nie > I czy pomidora można zastapić czystym sokiem pomidorowym (takim wyciśniętym i > nie docukrzanym i nie konserwowanym?) Nie > Czy można pominąć cuker do kawy? Tak > I co z dorbnymi grzeszkami - np. gryzek ciastka, albo 1 chips - przerywać od > razu dietę, czy poprószyć głowę popiołem i kontynuować dietę? Kontynuować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: davino20 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 16:43 Witam~! mam pytanko- jelsi juz było, to sorki, ale nie moglam go odnalezc. Czy ajko ryba może być wędzona makrela? a jajka na kropli oliwy smażone w postaci omletu? Z góry dizekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 19.01.05, 17:31 Gość portalu: davino20 napisał(a): > Witam~! mam pytanko- jelsi juz było, to sorki, ale nie moglam go odnalezc. > Czy ajko ryba może być wędzona makrela? Tak a jajka na kropli oliwy smażone w > postaci omletu? Tak, choć na twardo mają więcej 'kalorii ujemnych' :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaahha Re: Mam pytanko do Joggera IP: *.gorzow.mm.pl 24.01.05, 13:39 Kupiłam w aptece Bodymax, niestety 1 listek bez instrukcji obsługi :(( i chciałabym go włączyć do diety (jestem w 2 dniu) nie wiem ile razy dziennie go brać i czy np. do posiłków? Bardzo dziękuje za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
klata1 Re: Mam pytanko do Joggera 26.01.05, 10:10 Trochę wywrotowe pytanie.Bo ja jestem w trzecim dniu kopenhaskiej i jest ok, ale chciałabym się dowiedzieć jak można "Utuczyć" męża.w sposób zdrowy i w miarę skuteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Mam pytanko do Joggera 26.01.05, 13:04 Jeśli ma aktywną tarczycę, zdrowo się nie da :-). Trzeba go przegładzać, żeby były duże odstępy miedzy posiłkami, a największy posiłek wieczorem przed snem. Odpowiedz Link Zgłoś
trouseve REGULARNOSC POSILKOW 05.02.05, 04:10 Witam, Niedlugo zaczynam ta diete, ale mam pewien problem. Chodzi tu o regularne spozywanie posilkow. Jestem studentka i nie wiem jak pogodzic diete ze studiami. Na uniwersytecie nie ma przeciez mozliwosci przyrzadzenia posilkow typu: gotowany szpinak/brokula, gotowane jajka (chociaz to akurat mozna zrobic w domu, ale co z reszta?), a lepiej z niczego nie rezygnowac, bo moze to zle wplynac na diete. Wiem, ze ostatni posilek powinno sie spozyc przed godz. 18, ale zazwyczaj sniadanie jem o godz. 7 i wychodze z domu, po czym przychodze dopiero o ok. 15, a do tej godziny chyba trudno wytrzymac na samej kawie (chyba, ze tylko na poczatku). Prosze, poradzcie mi, co mam w tej sytuacji zrobic - jak rozlozyc pory posilkow... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
trouseve REGULARNOSC POSILKOW 05.02.05, 04:11 Witam, Niedlugo zaczynam ta diete, ale mam pewien problem. Chodzi tu o regularne spozywanie posilkow. Jestem studentka i nie wiem jak pogodzic diete ze studiami. Na uniwersytecie nie ma przeciez mozliwosci przyrzadzenia posilkow typu: gotowany szpinak/brokula, gotowane jajka (chociaz to akurat mozna zrobic w domu, ale co z reszta?), a lepiej z niczego nie rezygnowac, bo moze to zle wplynac na diete. Wiem, ze ostatni posilek powinno sie spozyc przed godz. 18, ale zazwyczaj sniadanie jem o godz. 7 i wychodze z domu, po czym przychodze dopiero o ok. 15, a do tej godziny chyba trudno wytrzymac na samej kawie (chyba, ze tylko na poczatku). Prosze, poradzcie mi, co mam w tej sytuacji zrobic - jak rozlozyc pory posilkow... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
trouseve REGULARNOSC POSILKOW 05.02.05, 04:11 Witam, Niedlugo zaczynam ta diete, ale mam pewien problem. Chodzi tu o regularne spozywanie posilkow. Jestem studentka i nie wiem jak pogodzic diete ze studiami. Na uniwersytecie nie ma przeciez mozliwosci przyrzadzenia posilkow typu: gotowany szpinak/brokula, gotowane jajka (chociaz to akurat mozna zrobic w domu, ale co z reszta?), a lepiej z niczego nie rezygnowac, bo moze to zle wplynac na diete. Wiem, ze ostatni posilek powinno sie spozyc przed godz. 18, ale zazwyczaj sniadanie jem o godz. 7 i wychodze z domu, po czym przychodze dopiero o ok. 15, a do tej godziny chyba trudno wytrzymac na samej kawie (chyba, ze tylko na poczatku). Prosze, poradzcie mi, co mam w tej sytuacji zrobic - jak rozlozyc pory posilkow... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babedoll czym moge zastąpić jajka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 18:14 nie znosze jajek, czym mogłabym je zastąpić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lililajka czy to prawda, że.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 18:16 tę dietę mozna stosowac raz na dwa lata? ja byłam na niej w wakacje, ale chciałabym znowu zacząć od przyszłogo tygodnia. Aha- i jeszcze jedno pytanie- jak mam się odżywiać po diecie, by nie pojawił się efekt jojo??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bety 13-tka pytanie do Joggera IP: *.outsourcing.atman.pl 07.02.05, 09:10 Mam pytanko, a z tego co czytałam jestes w tej sprawie ekspertem: czy trzeba ściśle przestrzegać jadłospisu takiego dzień po dniu jak napisałeś? Czy można np. obiad z jednego dnia wymienić z obiadem z innego?? I czy np mozna zastosowac jadłospis jednego dnia np przez 3 dni? Nie ma obaw o znudzenie, tylko czy tak mozna czy poszczególne składniki muszą być koniecznie razem? Czytałam, że można zastąpić szpinak brokułami, sałatą, lub kapusta pekinska, a pomidora papryka. Czy to prawda? Czy ten olej do salaty jest konieczny? Będę bardzo wdzięczna za szybką odpoweidź bo przymierzam sie do rozpoczęcia diety jeszcze w tym tygodniu. Początek postu i początek diety :-) Pozdrawiam, Bety. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: 13-tka pytanie do Joggera 07.02.05, 16:58 Na początku diety lepiej nie eksperymentować, bo nie wiadomo, czy w ogóle się przyjmie, a jeśli nie, to nie będzie wiadomo dlaczego. Jeśli pójdzie OK, ekperymenty na taką skalę można przeprowadzać w fazie ew. kontynuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
trouseve Re: 13-tka pytanie do Joggera 07.02.05, 17:04 Mam jeszcze jedno pytanie odnoscie jogurtu. Wyczytalam, ze powinno sie wypic 2- 3 szklanki, ale coraz czescciej spotykam sie z tym, ze w jadlospisie jest tylko 2/3 szklanki? Co jest prawda? Bo to spora roznica... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babedoll Jogger! odpisz, proszę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 17:22 czym moge zastąpić jajka??? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Jogger! odpisz, proszę! 07.02.05, 17:30 Dowolnym innym białkiem - kurczak, filet, ryba Odpowiedz Link Zgłoś
trouseve Re: prosze szybko! 11.02.05, 13:53 Niestety nigdzie nie dostalam salaty i nie wiem czym to zastapic. Mozna ja w ogole zyms innym zastapic i czy jesli dzisiaj o 7 wypilam kawe, o 14 zjem 'sniadanie", to czy juz po 16 moge obiad? Czy jest to za szybko? Dodam, ze jestem pierwszy dzien na tej diecie. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: prosze szybko! 11.02.05, 13:58 Za szybko, potem będziesz głodna. Zamiast sałaty może być np. kapusta pekińska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lililajka jogger! ......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 13:57 zamiast jajek zjadłam dziś jajecznicę. (Na widok jajek na twardo mam odruch wymiotny...)ale czy ta jajecznica nie zaprzepaści efektów diety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania jogger! ......... IP: *.outsourcing.atman.pl 14.02.05, 11:24 Mam pytanko, to dopiero mój drugi dzień diety, ale w lodowce mam rybke i sie zastanawiam, czy moge dzis zjesc zestaw z 5 dnia, a jutro z 2 i dalej juz zgodnie z zaleceniami? czy to wszystko zepsuje? Boje sie ze rybka nie polezy do 5 dnia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
leeloowawa zaczelam... pelna optymizmu 14.02.05, 12:55 jestem 3-ci dzien na diecie i czuje sie swietnie:) jakiegos takiego powera dostalam, cwicze, sprzatam, chce mi sie duuuzo, jak nigdy:) Wlasnie wcinam szpinak...ale mi jakos przez gardlo nie chce przejsc... no ale jak trzeba:) dzis waze 61,5 kg przy wzroscie 164. Na poczatku wazylam jakies 62,5 kg. MOim marzeniem jest waga 55kg i do tego wysportowana sylwetka, płaski brzuszek... ah rozmarzylam sie:) tym razem musi sie udac:) Robie cwiczenia na brzuch - 6 Weidera, do tego cwiczenia na atlasie i z hantlami i aeroby. Trzymajcie kciuki!!! A z okazji Walentynek... wszytskim duuużo miłości!!! i optymizmu!!! i wiary, ze dokonamy tego o czym marzymy!!! Buzia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
trouseve dla scislosci :) 14.02.05, 16:18 Jeszcze jedno pytanie-czy kapuste pekinska moge jesc zawsze zamiast salaty? A i czy moge w ciagu diety pic herbaty (np. czerwona), skoro nawet gumy nie mozna..., ale w zimie ciezko na samej wodze i trzeba sie czyms rozgrzac... Jesli moge pic te herbaty to w ograniczonych ilosciach (?) i czy napewno nie zakloca tej diety nawet w najmiejszym stopniu? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kotekkk Re: dla scislosci :) 16.02.05, 11:33 Przeczytałam prawie wszystkie posty ale pomimo to zadam to pytanie: CZY NAPRAWDE MUSZĘ ZREZYGNOWAĆ Z KAWY Z MLEKIEM? bez cukru kawa oczywiscie, mleka mało bardzo proszę o odpowiedz czy działanie diety (przyspieszenie przemiany materii) zostanie przez to odstępstwo ZNIWECZONE jestem gotowa prócz tego trzymac się jej niewolniczo ale kawa z mlekiem z ekspresu i pto pare razy dziennie to mój nałóg po prostu gdybym w tej chwili nie musiała tego rzucać pomogło by mi bardzo! od jutra bym zaczeła baaaardzo prosze o odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
kotekkk Re: dla scislosci :) 16.02.05, 12:29 no i co z tą kawa chciałabym "schuść" tak z 5- 7 kg da radę przy tym odstępstwie??? a może nie ma Cię na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
leeloowawa Re: dla scislosci :) 17.02.05, 09:42 hej kotekkk, wyczytałam na tym forym ze odrobina mleka do porannej kawy jest dozwolona. Ale wtedy nie nalezy kawy słodzić. Albo cukier albo mleko. Ja dzisiaj jestem 6-ty dzien na diecie i czuje sie bardzo dobrze. Trzymam za ciebie kciuki!! Odpowiedz Link Zgłoś
kotekkk Re: dla scislosci :) 17.02.05, 11:33 dzieki:) ja 1 dzien. Troche dziwnie przychodzić do pracy z ugotowanymi jajami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jenny Re: dla scislosci :) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 18.02.05, 13:30 Hej Kotekkk! widze że zaczęłyśmy równocześnie ;-) ja równiez jestem wielką amatarką białej kawki... no cóż jakos sobie poradzę. Kiedyś już przebrnełam przez te 13 dni ze wspaniałymi efektami, a na dodatek bez męczarni, stresu i głodu. Później jednak po paru miesiącach ogarnęłam mnie nieodparta ochota na wszystkie zabronione produkty... półtora roku nie żałowałam sobie niczego i efekt w końcu przyszedł w postaci dodatkowych kg... Aha gdzieś w połowie tego czasu próbowałam 2 razy na nowo zastosowac tę dietkę, lecz przechodziłąm tylko przez 6 dni... Od wczoraj wystartowałam z kolejnym podejściem i mam nadzieję, że tym razem wszystko pójdzie dobrze. Pozdrowionka dla wszytskich walczących! wytrwałości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika może byc woda gazowana? IP: *.chello.pl 18.02.05, 13:43 Witam mam pytanie czy te 2 litry to może być woda gazowana? i mogę nie pić tego jogurtu? 2 -3 szklanki jogurtu:)? Proszę o odpowiedź Zaczynam od wtorku i chiałabym być dobrze przygotowana: Acha w jakich godzinach spożywac posiałki? 10- kawa, 14 - sniadnako:) 17 lunch:)? Czy tak może byc? a czy czasami może być inaczej? np o godzinke? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kajojinka2 Re: może byc woda gazowana? 20.02.05, 09:13 mam niezbyt dobra wiadomosc, o wodzie gazowanej mozesz zapomniec, dieta to dieta, woda musi byc niegazowana... no ale moze sie przyzwyczaisz. Jagurtu ma byc dwie trzecie szklanki, takie pory posilkow powinny byc odpowiednie, ale powinny byc i stale... takze staraj sie ich nie zmieniac... pozdrawiam i zycze wytrwłości i szybkich efektów:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerry a wlasnie ze 2 (slownie: DWIE) - 3 (TRZY) szklanki IP: *.net81-67-188.noos.fr 20.02.05, 18:08 a wlasnie ze 2 (slownie: DWIE) - 3 (TRZY) szklanki !!! :;-p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerry a wlasnie ze 2 (slownie: DWIE) - 3 (TRZY) szklanki IP: *.net81-67-188.noos.fr 20.02.05, 18:10 a wlasnie ze 2 (slownie: DWIE) - 3 (TRZY) szklanki :-P Odpowiedz Link Zgłoś
beciaa zero efektow:( 21.02.05, 17:49 nie wiem co zrobic, bo jestem po kopenhaskiej i schudlam o kilogram - w centymetrach nie ma zadnej roznicy:( a stosowalam diete bardzi dokladnie, powiedzialabym nawet, ze radykalnie! w dodatku ciagle mialam wzdety brzuch:( dlaczego nie ma efektow?? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: zero efektow:( 23.02.05, 13:25 beciaa napisała: > nie wiem co zrobic, bo jestem po kopenhaskiej i schudlam o kilogram - w > centymetrach nie ma zadnej roznicy:( a stosowalam diete bardzi dokladnie, > powiedzialabym nawet, ze radykalnie! > w dodatku ciagle mialam wzdety brzuch:( > dlaczego nie ma efektow?? Przeważnie są to przyczyny hormonalne (niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia) czy farmakologiczne (pigułka anty, antydepresanty, środki przeciwbólowe typu ibuprom etc) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karla Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 11:55 Witam wszystki, ja jednak pije 2/3 szklanki bo wiecej to chyba bym nie dala rady :)jestem 6 dzien na tej dieci i jest ok. ale casami tesknie za czyms smacznym ;) wczoraj poszlam troszke pocwiczyc na fitnes iiiiiii zabraklo mi sil!! nie wiecie dlaczego?? Ogolnie czuje sie dobrze... po ciuchach widze ze w obwodach mam miej :)) najgorsze sa dla mnie brokuly bleee nie chca mi przejsc przez gardlo czym je moge doprawic zeby byly smaczniejsze?? Z gory dzieki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
kotekkk Re: 22.02.05, 12:44 a ja dzisaj mam 6 dzień diety i schudłam 2 kg mało chyba co? Odpowiedz Link Zgłoś
barbara85 pytanko 22.02.05, 13:45 mam kilka pytań i z góry dziękuję za odpowiedź -czy mogę tego bewsztyka smażyć na oliwie z oliwek? -o której najpóżniej można zjeść ostatni posiłek, studiuje i 2 razy w tygodniu siedzę na uczelni od 8 do 20:( -czy jeśli razem z rozpoczęciem diety rzucę palenie to czy będą tego jakieś skutki?np. czy nie schudne(pale od 4 lat bardzo nałogowo:() a musz dodać że bardzo chcę rzucić -czy dam rade:))))? dam:) zaczynam od marca bo jeszcze sesja sie za mna ciągnie:( dzięki wielkie i powodzenia dla wszystkich walczących z tłuszczem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
barbara85 ups 22.02.05, 13:53 śmiać mi się chce bo wyobraziłam sobie jak w przerwie między zajęciami wcinam jaja albo szpinak:))))))) he he lub inne dziwne rzeczy :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wirezz Co w zastepstwie? IP: *.tvteletronik.pl 22.02.05, 14:57 Czesc, od jutra chialam do was dolaczyc, ale moge czyms innym zastapic ten plaster szynki? :/ Nienawidze szynki, wszystko tylko nie to!Prosze was o odpowiedz jak najszybciej:) Odpowiedz Link Zgłoś
wirezz Dieta kopenhaska 23.02.05, 09:08 Dzisia zapomnialam o grzance - tzn. ok. 8 wypilam kawe, a teraz juz 10. Czy moge jeszcze zjesc ta grzanke? W ogole grzanka to kawalek zwyklego chleba przypieczonego (srednich rozmiarow)? Prosze szybko o odp. Odpowiedz Link Zgłoś
copmose Re: Dieta kopenhaska 23.02.05, 09:37 Ja tez raz wczoraj zapomnialam o grzance i zjadlam jakies 1.5 godziny pozniej (od czasu wypicia kawy). Generalnie powinno sie to razem z kawa jesc, ale pozniej tyo chyba nie zakloci tej diety, co? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Co w zastepstwie? 23.02.05, 13:23 Gość portalu: wirezz napisał(a): > Czesc, od jutra chialam do was dolaczyc, ale moge czyms innym zastapic ten > plaster szynki? :/ Nienawidze szynki, wszystko tylko nie to!Prosze was o > odpowiedz jak najszybciej:) dowolnym białkiem, np. kawałkiem fileta z kurczaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karla Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 16:31 Cześć Kotekk widzę, że dzisiaj Twój jak i mój 7 dzień, i to cięzki dzionek bo bez obiadku :( jak się trzymasz?? Pozdrawiam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kokosanka1 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 23.02.05, 12:50 Czym mozna zastapic pomidora? Mozna zjesc wiecej brokulow czy pomidor jest konieczny? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 23.02.05, 13:22 kokosanka1 napisała: > Czym mozna zastapic pomidora? Mozna zjesc wiecej brokulow czy pomidor jest > konieczny? Pomidor to źródło potasu - może być brokuł, ale uzupełnij posiłki Asparginem Odpowiedz Link Zgłoś
kokosanka1 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 23.02.05, 13:54 Ok, dzieki :) A z tym pomidorem, to wpadka jednorazowa, bo akurat nie mialam w domu i zjadlam wiecej brokulow + owoc. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kokosanka1 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 23.02.05, 14:55 Jeszcze jedno: czy zamiast plastra szynki moge zjesc szynke mielona (wieprzowa) z puszki? Jest tak 110 g, ale zjadlabym mniej. Dodoam, ze ta szynka nie wyglada na tlusta :) Znowu jednorazowo, bo nastepnie zaopatrze sie we wlasciwe produkty :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiunia210 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 24.02.05, 08:42 Czesc, od jutra zaczynam kopenhaska i mam kilka pytan odnosnie tej diety. Wiem, ze jest tu mnostwo postow na ten temat, ale tym bardziej trudniej jest wyszukac konkretne rzeczy, a nie wszystko za pomoca wyszukiwarki mozna znalezc. A wiec: 1)czy herbata(7dzien)moze byc czerwona np. Pu erh (z aromatem z cytryny)? 2)mieso ma byc smazone na oliwie z oliwek? Nie wiedzialam, ze mozna na tym smazyc :) 3)male opakowanie twarozku - hmmm, czyli serek wiejski, ale czy ja wiem...opakowanie jest normalne - 200g , a zawartosc tluszczu w tym to 5% :/ ale to jest wlasnie serek wiejski - mam z Piatnicy. 4) ile tej upieczonej ryby? Moze byc ugotowana? 5)na grzanke moze byc bialy chleb? Z reguly bialego chleba sie unika, ale moze ta jedna kromka nie zaszkodzi :) 6)Czy cytryna i oliwa musi byc dodawana do potraw? :/ Z gory dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jenny Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.02.05, 09:16 Pozdrowienia dla Karli i Kotkkka! Jak sie dziewczyny trzymacie? Przechodzimy przez to w równym tempie, a to już 8 dzień :-)całe szczęście że 7 za nami ;-) Kasiunia210: Herbatka może byc czerwona; na oliwie z oliwek też można smarzyć (chociaz ja nie zawsze tak robie); serek może ale nie musi być "wiejski" są tez inne tawożki o małej lub mniejszej zawartości tłuszczu (poza tym serek "wiejski" też nie tylko jedna firma produkuje); ryby tyle by się najejść ja zaopatrzam się w sredniej wielkości pstrąga i zawijam go w folię aluminiową i na pare minut na patelaszkę - zdecydowanie szybciej się tak "piecze" niż w piekarniku (ugotowana rybka ofkorsik też może być); grzanka myślę, że z dowolnego chlebka przejdzie; z cytrynki i oliwy z dodatkiem soli, pieprzu i np bazylii robi się pyszny winegrecik, który bradzo podnosi smak sałaty a nawet brokułów, gdy braknie nam tej ładnej sałaty w sklepie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.compower.pl 18.03.05, 22:48 kawa - herbata szpinak - brokuły pomidor czym zastapic ? befszyt z jakie to jest mieso ?? smazyc go gotowac czy na grill ??? zaczynam od jutra Odpowiedz Link Zgłoś
kasiunia210 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 24.02.05, 09:29 Dzieki za odpowiedzi :) A ten twarozek...szczerze mowiac nie chce mi sie isc specjalnie po inny... Stanie sie cos, jesli dzisiaj zjem ten? Moglabym zjesc np. polowe (100g), bo ta zawartosc tluszczu to chyba jednak za duzo - 5% :/ Odpowiedz Link Zgłoś
kotekkk Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 24.02.05, 10:18 dzisaj 8 dzien rano wazyłam 57,6 kg waga wyjsciowa to 60. sama nie wiem : cieżka dieta, jakoś można wytrzymmac ( jestem zdania że kobita jak się zaprze to wytrzyma wszystko) ale wynik taki sobie... chyba ale nie będę marudzić za bardzo przed końcem. nie mam ochoty rzucic jej przed końcem chociaz w nocy śnią mi sie smaczne , skórzane torebki... :))) bardzo chciałabym ważyć 55 kg czy jezeli zrzucam w takim tempie to do końca diety mam szanse??? hmmm... potem rzuce się na sport( do czego jestem przyzwyczajona) nie na jedzenie - żeby tą wagę utrzymać. Teraz naprawdę nie mam siły. A co tam u was??? rachunek sumiena: w czasie diety naprogramowe owoce np wczoraj zamiast 1 to 3 pije kawę z mlekiem gorzką między posiłkami pije b. dużo zielonej ( aromatyzowanej) herbaty wszystko bez cukru oczywiście bardzo doprawiam mięso ( wszystkimi przyprawami które mam - łącznie z cynamonem i imbirem :))) dla urozmaicenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 10:32 Cześć ja też dzisiaj startuję z kopenhaską do tej pory jakoś ciężko mi było samej zacząc ale widzę na forum, że coraz więcej ludzi z tym startuje a w "kupie siła" więc może nam się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiunia210 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 24.02.05, 11:26 To co z tym twarozkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jenny Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.02.05, 14:56 Kasiunia210: możesz wszamać ten twarożek nawet cały! W tej diecie chodzi o to żebyś głodn anie była, a 5 % to wcale nie jest dużo! Kotekkk i tak masz lepszy wynik ode mnie ;-) ja też wystartowałam z 60 a teraz mam 58... ale co tam będzie dobrze! damy radę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 15:39 witam.mam pytanko czy mogę ugotować kompot z samych jabłek i czy pózniej mogę je zjeść czy tylko wypić sam kompot?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do joggera!!! Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.toya.net.pl 24.02.05, 17:08 dzis zaczęłam dietkę, bardzo mi brakuje soli, kiedy będę mogła po praz pierwszy posolić posiłek? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 24.02.05, 17:19 A gdzie tu jest napisane, że nie wolno solić? :-) wolno, tylko bez przesady, bo sól zatrzymuje wodę. Bdb jest sól potasowa (ze zmniejszoną ilością sodu) np. Salvita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.toya.net.pl 24.02.05, 17:38 a czy tabletki antykoncepcyjne (mini) stanowią jakieś przeciwskazanie do stosowania diety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata - do joggera Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.toya.net.pl 25.02.05, 08:38 Czy mogłbyś napisać, czy dietę można stosować krócej, jeżeli nie chcę b. dużo schudnąć, a jedynie 2-3 kg? czy powinnam jednak wytrwać do końca? PS czy duzy owoc można zastąpić dwoma małymi jabłkami? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basiek Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 17:26 Cześć dziewczyny, jestem na diecie 4 dzień, dwa pierwsze to był koszmar ale juz trzeciego (wczoraj) to poczułam się lekka jak ptak. Dzisiaj zjadłam dużą marchew i całe opakowanie serka wiejskiego i dosłownie jestem przejedzona. Wieczorem planuje zamiast kompotu zjeść całe 2 owoce - to moje pierwsze wykroczenie. Schudłam trochę (nie mam dobrej wagi) jakies 2 kg ale zaczynam mieścić sie w ukochane dzinsy. Trzymam za wszystkie, wszystkich kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 22:51 Cześć pisałam rano,ze zaczynam dziś dietę no i mogę powiedzieć, że nie było źle. Wcale nie odczuwałam głodu a porcyjki przygotowałam sobie niezbyt duże. Postanowiłam, że zważę się dopiero w połowie czyli 7. dnia rano. Samopoczucie super. Tylko trochę mi brak kawy z mleczkiem ale wytrzymam.Pa Odpowiedz Link Zgłoś
kokosanka1 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 25.02.05, 09:50 Czy zamiast "chudej ryby" (pstrag/dorsz), moze byc kostka z mintaja? Ile nalezaloby takich kostek zjesc - 1 czy 2? Dodam, ze 1 kostka to ok. 100 g. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosanka1 Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 25.02.05, 09:52 Pomylka - to jest ryba z morszczuka :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 17:07 Jutro kończę 13. mam pytanie czy od razu mogę powtórzyć drugi raz Odpowiedz Link Zgłoś
fawlty_towers Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 27.02.05, 11:33 ja czuje sie na tej diecie dobrze i bede ja kontynuowal. tylko lekko ja uatrakcyjnie. dodam inne wrzywa, ciemne pieczywo. czerwone wino. jesli dobrze sie czujesz, to sadze, ze mozesz zrobic sobie ja przedluzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
fawlty_towers Re: DIETA OPRACOWANA PRZEZ RZĄDOWY SZPITAL W KOPE 27.02.05, 11:47 Gość portalu: ewa napisał(a): > Jutro kończę 13. mam pytanie czy od razu mogę powtórzyć drugi raz ja czuje sie na tej diecie dobrze i bede ja kontynuowal. tylko lekko ja uatrakcyjnie. dodam inne wrzywa, ciemne pieczywo. czerwone wino. jesli dobrze sie czujesz, to sadze, ze mozesz zrobic sobie ja przedluzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
lhasaapso Do Joggera 25.02.05, 09:44 Wyczytałam w postach, że kawa+aspiryna spala tłuszcz, ile tej aspiryny? Po drugie jam mam do zrzucenia trochę więcej niż może dać kopenhaska co potem, czy można stosować dietę kwaśniewskiego tzw. optymalną. Mam do zrzucenia ok. 25 kg. Myślałam też o Cambridge lub Herbalife. Proszę o pomoc z góry dziękuję.Basia Odpowiedz Link Zgłoś
kotekkk Re: Do Joggera 25.02.05, 11:27 naprawdę tak bardzo chcesz schudnąć, że jesteś skłonna rozwalić sobie wątrobę? desperadka z ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Do Joggera 26.02.05, 01:02 lhasaapso napisała: > Wyczytałam w postach, że kawa+aspiryna spala tłuszcz, ile tej aspiryny? Np. 1 bayer Po > drugie jam mam do zrzucenia trochę więcej niż może dać kopenhaska co potem, czy > > można stosować dietę kwaśniewskiego tzw. optymalną. Mam do zrzucenia ok. 25 kg. Jeśli kopenhaska Ci pójdzie dobrze, możesz ją kontynuować jedząc podobne posiłki, tylko 3xdziennie (kawa rano zostaje) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Do Joggera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 17:06 Za dwa dni kończę kopen. czy mogę od razu powtórzyć drugi cykl.Nie ważyłam się ale po obwodach widzę znaczny ubytek wagi Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Do Joggera 28.02.05, 11:08 Jeśli czujesz się dobrze na tej diecie, to nie ma problemu. Możesz ew. zwiększyć porcje, no i dorzuć jakiś zestaw witaminowo-mineralny, typu centrum czy bodymax Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milicjant Re: Do Joggera IP: *.ds.uni.wroc.pl 01.03.05, 15:23 Jogger, Czy to zonacza, ze mozna powtarzac te diete? Bo wyraznie zaznaczone jest, ze nie czesciej niz raz na dwa lata ? O co z tym chodzi ? Ja stosowalem ja jakies 3 miesiace temu i planuje powtorzyc w maju, jak juz bedzie wiekszy wybor warzyw. Przy ostatniej regularnie bralem witaminy. Teraz tez zamierzam. Zatem moge spokojnie ja powtorzyc ?? Pozdrawiam MO PS: zamierzam tez brac sie za bieganie. Moj trener z silowni, jak mu powiedzialem, ze moge biegac codziennie, zmarszczyl sie i powiedzial, ze to nie jest tak efektywne jak bieganie, powiedzmy, 3 razy w tygodniu. To jak z tym jest ? Ty biegasz... Odpowiedz Link Zgłoś