Dodaj do ulubionych

Fitness dla mężczyzn

IP: *.onyx.pl 02.12.03, 13:21
Czy możecie poradzić coś facetowi, tuż przed trzydziestką, który chce w ruchu
zrzucić kilka kilogramów, zadbać o sylwetkę i wzmocnić mięśnie wspierające
kręgosłup (troszkę już go czuję...). Chodziłem trochę na siłownie, ale
znacznie bardziej interesują mnie ćwiczenia dynamiczne. Ze względu na wadę
wzroku wykluczone ćwiczenia stricte siłowe (typu pompki, wyciskanie) i
pozycje odwrotne (np. stanie na głowie, świeca).

Czy są grupy, na których zjawiają się faceci? Czy ćwiczy się tylko przy
dance/disco? ;-(

Pozdrawiam
Zeb

P.S. Proszę o wyrozumiałość. Jestem zielony. ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Ginger Re: Fitness dla mężczyzn IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 03.12.03, 10:16
      Zeb,
      Obecność mężczyzn w fitness klubach już nikogo nie dziwi, a ich obecnosc na
      zajeciach jest uważana za normę. Tam gdzie ja trenuje najwięcej ich jest na
      Magic Bar-ach, tj. ćwiczeniach ze sztangami. Nie są one jakoś bardzo
      obciążające, bo ja mam 16 lat i sobie radzę, ale bardzo dobrze dają w kość.
      Jeśli chodzi o kręgosłup to musiałbyś ustalić z instruktorem czy są dla Ciebie
      odpowiednie.

Coraz więcej facetów spotykam równeiż na TBC czyli Total Body Conditioning.
      Tam masz przez jakiś czas ćwiczenia aerobowe, a potem ćwiczenia z przyrządami
      na poszczególne partie mięsni. Tam nie powinieneś mieć żadnych problemów, ale
      i tak, jesli poinformujesz prowadzącego o swoich doelgliwościach, to on lub
      ona poinformują Cię jakich ćwiczeń unikać, albo jak wykonywać je w łatwiejszej
      wersji.

Trzecie w kolejności uczęszczania facetów są zajęcia Aeroboxu. Tam masz tylko
      choreografię i aeroby, czyli bez siłówek i ćwiczeń wytrzymałościowych (no,
      dobra, czasem są ale to około 15 minut) i jest to świetna zabawa.

Na innych zajęcia również zdarzają się pojedyńcze przypadki, ale nie zawsze.
      Tak naprawdę możesz spokojnie wybierać te zajęcia, które Ci odpowiadają bez
      obaw, że jesteś facetem.

Przejrzyj oferty klubów i po prostu wybierz to, co Ci najbardziej odpowiada.

Pozdrawiam!
      Ginger
      • Gość: Zeb Re: Fitness dla mężczyzn IP: *.onyx.pl 03.12.03, 10:36
        Dzięki za wyczerpującą odpowiedź, Ginger. :-*
        W takim razie rozejrzę się po klubach w mojej okolicy.
        Pozdrawiam
        Zeb
        • muggz bieganie... 03.12.03, 10:41
          w ciągu miesiąca-dwóch zapomnisz o tłuszczu na brzuchu (idę o zakład, że nie
          jest to "kaloryfer")...
          złapiesz kondycję jakiej nigdy nie miałeś...
          będziesz mógł to robić kiedy chcesz i gdzie chcesz...

all you need is run

na początek polecam:
          www.bieganie.pl
          • Gość: Zeb Re: bieganie... IP: *.onyx.pl 03.12.03, 11:50
            Dzięki za sugestię, ale bieganie jest dla mnie zbyt nudne. Szukam zajęć, gdzie
            będę miał do czynienia ze zróżnicowanymi ćwiczeniami.

Poza tym zajęcia w grupie są dla mnie bardziej mobilizujące. Ciężko przestać
            się ruszać, gdy wszyscy wokół Ciebie nadal podskakują, a nad tempem czuwa
            trener. ;-)

(Tylko mi nie pisz o bieganiu w grupie z trenerem :-D)

Pozdrawiam
            Zeb
    • Gość: bubu Re: Fitness dla mężczyzn IP: *.wp-sa.pl 03.12.03, 12:17
      Na bole kregoslupa bardzo polecam pilatesa. Zajrzyj na www.pilates.pl oraz na:
      polki.wp.pl/wiadomosc.html?wid=1587255&kat=1684&widn=Pilates%20rze%BCbi%20cia%B3o&katn=
      oraz:
      polki.wp.pl/wiadomosc.html?wid=1118274&kat=1684&widn=Pilates&katn=
      Nie wiem skad jestes, ale w Trojmiescie sa zajecia koedukacyjne ;-)
    • anell Re: Fitness dla mężczyzn 03.12.03, 12:48
      Gratuluje! bardzo dobrze, ze sie zdecydowales! podziwiam. faktycznie pilates na
      poczatek polecam. wzmocnisz miesnie grzbietu i ogolnie sie rozciagniesz. moj
      facet powiedzial,ze nie pojdzie do fitnes clubu bo sie wstydzi , ze ma taki
      brzuch wiec stanelo na tym, ze ja chodze a jego cwiczymy w domu. tak sie
      zapalil, ze cwiczymy codziennie... i nawet juz rezultaty widac chociaz na
      poczatku przy nietkorych cwiczeniach wrzeszczal"nie tak sie nie da
      zrobic" "nie, zapomnij- to mozliwe? a gdzie ty masz kosci?" albo "ja nie mam
      takiego miesnia to jak mam tak zrobic?"-oczywiscie okazalo sie ze ma taki
      miesien tylko nic o nim nie wie...
      mm nadzieje, ze w koncu uda mi sie go wyciagnac na prawdziwy pilates bo ja to
      traktuje go troche ulgowo...
      Szczerze polecam Ci kombinacje :2 razy w tyg- 1x pilates 1 x fat burning.
      Dziala, wyprobowalam na sobie. lepiej mi jest i mam lepszy chumor a to
      najwazniejsze...
    • as2008 Re: Fitness dla mężczyzn 03.12.03, 21:57
      do tego klubu co teraz chodze faceci przychodza na spinning albo mix -
      spinning+ troche cwiczen na rece+ brzuchy albo na step albo na shape -
      cwiczenia ogonorozwojowe ( dobre dla poczatkujacych)

chodzilam wczesniej do innego klubu i tam przychodzli tez na spinning, magic
      bar, tae bo

na kregoslup : pilates albo fitball (bodyball)

• kaga9 Re: bieganie... 02.10.14, 16:35
      Tu też spamujesz? Uwaga, Panterkablondi chodzi po forach i reklamuje badziew!

ludzie.gazeta.pl/ludzie/u,panterkablondi.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Komentarze
    • apetytnafitness Re: Fitness dla mężczyzn 02.10.14, 19:15
      na zajecia fitness przychodzi sporo panow. Do mnie na zajecia przychodzi sporo panow. Najwiecej bo prawie 65% grupy meskiej jest na zajeciach RPM ( bardzo dobre na pozbycie sie zbednych kilogramow, bez obciaenia kregoslupa). Na zajecia z Insanity jest podobnie. Taka sama ilosc panow, aczkolwiek te zajecia sa cizkie pod wzgledem fizycznym. Na zajecia z Body Combata troszke mniej okolo 40% stanowia panowie. Kolejne dobre zajecia na pozbycie sie zbednych kilogramow. Moze sie pan poszukac zajec na brzuch, ale powinien pan upewnic sie ze instruktor poswieci uwage nie tylko brzuchowi ale tez wzmocni plecy. Te dwie grupy powinne byc cwiczone w jednakowej ilosci inaczej moga sie pojawic bole kregoslupa.
      • karolinka377 Re: Fitness dla mężczyzn 10.10.14, 11:21
        Hej:) ja chodzę do Saturn na wszelkiego rodzaju cross i trx i x-training i są faceci na zajęciach, więc myślę że nie czułbyś się źle. Poza tym zajęcia są w sumie wymagające.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka