Dodaj do ulubionych

Ćwiczenia na cellulit

IP: 77.254.255.* 26.04.09, 22:12
Witam. Jestem dość szczupła. Jedynym moim problemem jest cellulit.
Nie jest bardzo zaawansowany, najbardziej widoczny jest na
pośladkach i tuż pod nimi. Niestety mam pracę typowo siedzącą, co z
pewnością pogłębia problem. Od dwóch miesięcy chodzę regularnie 2
razy w tygodniu na ABT (czasem TBC). Zdaję sobie sprawę, że to
zdecydowanie za mało. Noszę się z zamiarem dodania do fitnessu
siłowni. Jakie zestawy ćwiczeń i z jaką częstotliwością wykonywać na
siłowni? Jaka inna forma aktywności mogłaby pomóc?
Obserwuj wątek
    • kamyczek05 Re: Ćwiczenia na cellulit 29.04.09, 12:34
      jakos cwiczenia nie redukowaly mi cellulitu, dieta troche tak, kremy i zele i
      folie zupelnie nie dzialaly a tylko irytowaly mnie, tabletki za to dzialaja i mi
      znika calkiem ladnie
      • Gość: biała_dama Re: Ćwiczenia na cellulit IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.09, 18:47
        fitness to pewnie tylko taki chwyt reklamowy. u mnie w ogóle
        zaobserwowałam jakiś odwrotny efekt, bo ostatnio jak weszłam na wagę
        to okazało się że przytyłam 2 kg, a cellulit nie ewoluował w żadnym
        kierunku :) najbardziej daję wiarę diecie (ale nie chcę się nią
        katować) i specjalistycznym zabiegom u kosmetyczki (skutecznym ale i
        drogim). a zdradzisz nazwę tych tabletek?
        • julia.jan Re: Ćwiczenia na cellulit 29.04.09, 19:27
          moze glodowka?
          www.glodowka.pl/podstrona.php?dzial=pytania
      • Gość: lasalsa Re: Ćwiczenia na cellulit IP: 195.150.165.* 30.04.09, 15:14
        to zależy jak ćwiczyłaś... Ja biegałam i pięknie wszystko mi zniknęło a do tego
        wymodelowałam cała sylwetkę! i to za darmo!!! nie musiałam wydawać kasy na
        jakieś bezsensowne tabletki! no ale cóż, niektórzy lubią iść na łatwiznę a potem
        wmawiać sobie efekt.
        • 1_marcysia Re: Ćwiczenia na cellulit 30.04.09, 19:44
          a jak czesto biegalas i ile minut i jaki dystans?
    • Gość: kiszona Re: Ćwiczenia na cellulit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 20:20
      ja mam takie jedno specjalne ćwiczenie, kłade się na podłodze i podnosze uda do
      góry. Myślę jeszcze nad tabletkami, podobno z jodem dobrze wplywają na zanik
      cellulitu.
    • Gość: kfietniowa Re: Ćwiczenia na cellulit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 12:09
      moim problemem też jest cellulit. Nie jest co prawda jakiś bardzo duży, no ale
      jednak jest. Myślałam o diecie, ale ja tak lubię jeść, że nie wiem czy będę
      umiała ze wszystkiego zrezygnować. Kupiłam sobie masażer, jakiś balsam. Myślałam
      też o tabletkach, sporo o tym ostatnio czytałam, ale nie wiem na jakie się
      zdecydować. Ponoć celstop i Cellasene sa dobre. Zwłaszcza jeżeli któreś mają
      dawkę jodu, to dobrze działa na kondycję skóry. Prawda to?
      • cesti Re: Ćwiczenia na cellulit 15.05.09, 22:00
        Niestety prawda jest taka, że nawet jeśli pozbędziemy się cellulitu to nie na
        zawsze, on wróci. Więc jeśli chcecie zażywać tabletki i cieszyć się efektem na
        dłużej to pamiętajcie że jedno opakowanie nie wystarczy :) Ja bardziej
        nastawiłam się na połączenie regularnych ćwiczeń, kosmetyków, masażu i diety.
        Cellulit można zwalczyć tylko działając kompleksowo. Jeśli chodzi o ćwiczenia to
        pracuję nad mięśniami ud i pośladków z pomocą taśm
        gimnastycznych(www.sklep-presto.pl/product-pol-8760-Zestaw-tasm-do-Aerobic-3szt-IN1246.html)
        - różne kolory to różny opór, używam ich też do ćwiczeń mięśni klatki
        piersiowej, ramion i brzucha. Używam kosmetyków antycellulitowych (peeling,
        balsam rozgrzewający Eveline). Masaż wykonuję gąbką antycellulitową pod
        prysznicem lub masażerem po nałażeniu balsamu. No i dieta - duuuużo wody
        mineralnej, owoce, warzywa. I działa :)
        • zupelniebezcukru Re: Ćwiczenia na cellulit 20.05.09, 12:51
          same ćwiczenia to za mało ale to pewnie wiesz, polecam masaże do tych tabletek
          będą idealne, nawet jakąś gąbką masującą są takie na cellulit, lub gumowym
          masażerem, oriflame miał w katalogu i były super wygodne pasowały do ręki i się
          wygodnie masaż wykonywało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka