Dodaj do ulubionych

Kopenhaska paranoja....

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.12.03, 18:39
Czy ktoś może mi tu logicznie wyjaśnić fenomen tej " cudownej" diety??!!
Wszystkim głupim małolatom , które myślą że kilkanaście dni takiej diety
spowoduje radykalna zmianę ich figury życzę powodzenia.... Na siłownię,
aerobic, basen, rower a nie jakieś stuknięte diety...ekhhh dziewczęta,
dziewczęta...
Obserwuj wątek
    • lahliq Re: Kopenhaska paranoja.... 16.12.03, 08:16
      Wierz w co chcesz. :) Ja tez jestem bardzo sceptycznie nastawiona do wszelkich
      diet, poza tą jedną. Pomogła mi dwa late temu po chorobie gdy na kilka miesięcy
      musiałam rzucić aerobik i siłownię.
      Teraz znów mi pomogła i jest super, kilogramy nie wracają wręcz przeciwnie,
      nadal ich ubywa, powoli, ale jednak, zmieniłam cały sposób zywienia a poza tym
      potrafię wytrzymac bez słodyczy, co wydawało mi się kiedyś niemożliwe.
      Aha, aktywny tryb życia oczywiście też prowadzę. :) Aerobiki, siłownie itp.
      Teraz z basenem gorzej, z przyczyn obiektywnych.
      Rózne osoby mają różne, swoje, sposoby na schudnięcie. Ja wiem, że choćbym nie
      wiem ile ćwiczyła to waga nie spadnie, za to rewelacyjnie wpływa to na mięśnie,
      ich jędrność no i oczywiście skórę. Ale gdy chcę zgubić centymetry wtedy trzeba
      ograniczyć jedzenie. I lepiej robić to w sposób racjonalny i zdrowy a taka jest
      dieta tzw. kopenhaska. Mięso, owoce, warzywa, nabiał.
      Aha, nie jestem małolatą już. :)
      • Gość: amko Re: Kopenhaska paranoja.... IP: 80.51.237.* 16.12.03, 13:54
        Podczas diety kopenhaskiej dochodzi do przyspieszeia metabolizmu (stąd takie a
        nie inne składniki). Na tym oparta jest cała "filozofia".
    • Gość: brumbak Re: Kopenhaska paranoja.... IP: *.crowley.pl 16.12.03, 21:23
      - rzeczywiście paranoja
      - dieta dla blondynek i joggera
      - ma chore proporcje białek, tłuszczu i weglowodanów
      - niezgodne z zaleceniami dietetyki
      - ma zasady zblizone do Atkinsa
      - Atkins to taka junk dieta wykreowana przez media ( podobna do Kwasniewskiego
      w Polsce)
      - to taki poziom ..
      • Gość: lauryn Re: Kopenhaska paranoja.... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 22:11
        hej brumbak znasz może jakieś dobre( w sensie poziomu:))forum fitnesslub
        sportowe?? bo z tego co zauważyłam tu przeważa temat jakiś chorych diet a nie
        jak można by się spodziewać zdrowego odżywiania i sportu w dobrym tego słowa
        znaczeniu...
        • Gość: Yossa Re: Kopenhaska paranoja.... IP: *.tkb.net.pl 17.12.03, 18:29
          a próbowałeś www.sfd.pl????
          • Gość: lauryn Re: Kopenhaska paranoja.... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 19:37
            taaaa sfd jest rewelacyjne i bardzo profesjonalne; ciekawiło mnie po prostu czy
            znane są tutejszym gościom inne tego typu fora(?;))...nio i przynajmniej nie ma
            tam zdesperowanych nastolatek, które głodząc się chcą poprawić swoja
            sylwetkę... thx za troskę:)) i pozdro
            • jogger Re: Kopenhaska paranoja.... 19.12.03, 19:37
              Gość portalu: lauryn napisał(a):

> taaaa sfd jest rewelacyjne i bardzo profesjonalne; ciekawiło mnie po prostu
              czy
              >
              > znane są tutejszym gościom inne tego typu fora(?;))...nio i przynajmniej nie
              ma
              >
              > tam zdesperowanych nastolatek, które głodząc się chcą poprawić swoja
              > sylwetkę... thx za troskę:)) i pozdro

... Już w gruzach leżą Maurów posady,
              Naród ich dźwiga żelaza,
              Bronią się jeszcze twierdze Grenady,
              Ale w Grenadzie zaraza. ...

www.sfd.pl/Topic.asp?topic_id=85833&forum_id=104&Topic_Title=&forum_title=Fitness

• Gość: lauryn Re: Kopenhaska paranoja.... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 20.12.03, 18:12
                Jogger,podziwiam Cię za to że potrafisz tak świetnie doradzić innym ...
                głównie w sprawie diety K. no ale cóż może właśnie w tej(dziedzinie jesteś
                specjalistą... a tak swoją drogą to nie wiem czemu mają służyć jakieś linki z
                sfd dotyczące Kopenhaskiej które mi tu podajesz, zwłaszcza że niewiele jest tam
                pozytywnych opini na ten temat( chyba że Twoje...) zresztą nie wiem jak dalej
                bo przejrzałam tylko 3 strony i mi wystarczyło... ekhhhhhhh teraz jush
                przynajmniej wiem że nie mam co zaglądać i wypowiadać się na tym forum, bo
                przecież to... JOGGER MA ZAWSZE RACJĘ:) merry xmas i thx
    • Gość: monika Re: Kopenhaska paranoja.... IP: *.ipt.aol.com 17.12.03, 18:19
      wierzcie, co chcecie, na tej diecie schudlam 10 kg, z 70 do 60 , oczywiscie
      nie przez te dwa tyg lae oparlam na niej pozniejsze mije oddzywianie sie
      dodajac, coraz wiecej zdrowych produktow
      • Gość: brumbak Re: Kopenhaska paranoja.... IP: *.crowley.pl 17.12.03, 20:17
        nikt nie kwestionuje że na tym można schudnąć
        - ale bezmyslne chudnięcie na ryzykownej diecie
        to jest zastanawiąjace?
        - cytowałem tu opinie lekarzy z kanady -ankieta na temat skuteczności diet
        odchudzających: atkins uzyskał najgorszą opinię< od kopenhaskiej do atkins anie
        jest daleko
        - idea oparta jest na wmówieniu ludziom że wszystkiemu sa winne BRZYDKIE
        wqeglowodany
        - ssaznakomite zdrowe diety odchudzające oparte na waryzwach owocach i
        węglowodanach

• Gość: Yossa Re: Kopenhaska paranoja.... IP: *.tkb.net.pl 20.12.03, 09:55
          Drogi Brumbaku, podjąłeś(aś) walkę z wiatrakami i zupełnie ale to zupełnie nie
          rozumiem celu Twoich wypowiedzi (a napotkałam ich kilka na tym forum). Ludzie
          będą się tak odchudzać jak chcą bez względu na to jakie badania naukowe
          przedstawisz i czy to jest zdrowe czy nie. Możesz nazwać te panie "bezmyslnie
          odchudzajacymi sie", co w ogole ale to w ogole nie zmieni faktu, że dieta
          kopenhaska jest popularna i w większości przypadków skuteczna.
          Nie rozumiem po co tylko marnować swój czas po to aby przekonywać kogoś, że
          jest idiotą??? Można to porównać do kogoś kto wchodzi na forum dla Wegetarian
          i pisze posty jakie pyszne jest mięsko i że ich powaliło, że nie jedzą.Co mnie
          to obchodzi? Po co wprowadzacć nie zdrową atmosferę? Nie podoba się forum,
          durne posty, nie ma mnie tu.Proste.Ale Tobie chyba sie jednak podoba...:-))))
          • Gość: brumbak Re: Kopenhaska paranoja.... IP: *.crowley.pl 20.12.03, 13:50
            -Gość portalu: Yossa napisał(a):
            ale to zupełnie nie
            > rozumiem celu Twoich wypowiedzi (a napotkałam ich kilka na tym forum). Ludzie
            ....
            nie tylko mnie "zadziwia " fenomen kopenhaskiej - nie ja zaczącłęm ten watek
            - dlatego włąsnie piszę te posty bo ludzie i tak będą się odchudzać
            • Gość: Yossa Re: Kopenhaska paranoja.... IP: *.tkb.net.pl 20.12.03, 18:24
              dobrze
              :-)
          • Gość: Rudzina Re: Kopenhaska paranoja.... IP: 62.233.129.* 28.12.03, 15:21
            > kopenhaska jest popularna i w większości przypadków skuteczna.

Skuteczna na chwile, zapomnialas.

> Nie rozumiem po co tylko marnować swój czas po to aby przekonywać kogoś, że
            > jest idiotą??? Można to porównać do kogoś kto wchodzi na forum dla Wegetarian
            > i pisze posty jakie pyszne jest mięsko i że ich powaliło, że nie jedzą

A moim zdaniem, nie mozna. Kopenhaska rujnuje organizm, "dieta" wege wlasciwie
            stosowana wrecz odwrotnie. Czym innym jest mowienie komus kto niszczy wlasne
            zdrowie glupia dieta o prawdziwych skutkach tej diety, a czym innym jest
            mowienie komus ze glupio robi bo nie je miesa (mimo ze mieso nie jest
            czlowiekowi niezbedne do zycia, czego przykladem jestem nie jedzac miesa ani
            produktow odzwierzecych od 15 lat).

>Po co wprowadzacć nie zdrową atmosferę?

Forum z zalozenia sluzy do wymiany informacji. Czy gdyby na jakims forum ktos
            komus radzil conajmniej glupi sposob na to by osiagnac jakis tam cel,
            zamilklabym tylko dlatego zeby nie tworzyc chorej atmosfery czy jednak
            zabralabys glos zeby ostrzec jedna z tych osob o ewentualnym niebezpieczenstwie?
    • Gość: MONIKAA2 Re: Kopenhaska paranoja.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.03, 15:11
      JA SCHUDŁAM PO TEJ DIECIE ALE ZAJAKIŚ CZAS DŁUGO NIE MUSIAŁAM CZEKAĆ PRZYTYŁAM
      JESZCZE WIĘCEJ OD TEJ PORY WAŻE CORAZ TO WIĘCEJ TO POJE....NA DIETA PO 10 DNIU
      ZEMDLAŁAM BYŁAM WYCIEŃCZONA CO TO ZA DEBIL TO WYMYŚLIŁ DZIEWCZYNY NIE
      STOSUJCIE JEJ
      • Gość: brumbak Re: Kopenhaska paranoja.... IP: *.crowley.pl 27.12.03, 16:39
        Gość portalu: MONIKAA2 napisał(a):

> JA SCHUDŁAM PO TEJ DIECIE ALE ZAJAKIŚ CZAS DŁUGO NIE MUSIAŁAM CZEKAĆ
        PRZYTYŁAM
        > JESZCZE WIĘCEJ OD TEJ PORY WAŻE CORAZ TO WIĘCEJ TO POJE....NA DIETA PO 10
        DNIU
        > ZEMDLAŁAM BYŁAM WYCIEŃCZONA CO TO ZA DEBIL TO WYMYŚLIŁ DZIEWCZYNY NIE
        STOSUJCIE JEJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
        ...................w tym wątku co i raz pojawia sie głos rozsądku..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka