Dodaj do ulubionych

Nowy serwis internetowy - Jaki program/fundusz?

07.11.10, 02:30
Witam,

Witam,

Chcialbym sie dowiedziec z jakiego programu unijnego moge skorzystac chcac stworzyc serwis internetowy. Nie mam jeszcze zarejstrowanej dzialanosci gospodarczej, nawet dokladnie nie wiem do ktorego programu taki wniosek moglby sie kwalifikowac. Z tego co wiem to tylko zmienili zasady przyznawania srodkow na takie projekty i zamiast dofinansowania z uni jest kredyt preferencyjny/technologiczny. Jezeli ma to jakies znaczenie jestem zameldowany na podkarpaciu (osrodek wiejski) a koszty projektu sa wycenione w okolicach 100tys. zl.
Obserwuj wątek
    • wosto Re: Nowy serwis internetowy - Jaki program/fundus 07.11.10, 21:45
      Witam,
      co prawda projekty związane z usługami elektronicznymi objęte są dotacjami w ramach POIG, to w przypadku projektu realizowanego na wsi o takiej wartości sugeruję ubieganie się o dotację z PROW - tworzenie i rozwój mikroprzedsiębiorstw lub działanie 6.2 POKL.
      Informacje o programach znajdziesz odpowiednio na stronach PARP.gov.pl, ARIMR.gov.pl oraz Woj Urzędu Pracy.
      Kredyt technologiczny jest dotacją udzielana za pośrednictwem banku, polegającą na spłacie części zobowiązania kredytowego, przez instytucję finansującą. Wymaga jednak realizacji technologicznej innowacji, co musi być stwierdzone opinią odp. ośrodka naukowego. Nie chcę Cię zniechęcać, ale to chyba nie to.
      Więcej info o wymaganiach programu na stronie BGK.pl.
      Nie powinieneś mieć problemu ze znalezieniem odp. instytucji w internecie po skrótach które podałem.
      • olej83 Re: Nowy serwis internetowy - Jaki program/fundus 08.11.10, 02:05
        super, dzieki. jak bede mial jeszcze jakies watpliwosci to odezwe sie bezposrednio.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka