szwager_z_laband 14.02.10, 09:19 Co to je za miasto? Zowie sie "Miasteczko"! Tukej kole Glywic, Zno je kozde dziecko;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annak12 Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 09:27 to je za proste na Miasteczko Śląskie;) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 09:31 tysz, ale je jeszcze jedne blisko Glywic:) tak ze take ajnfachowe to niyma:) czekomy dalyj:) Odpowiedz Link
ballest Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 09:33 Anna, to som Sosnicowice, to bouo przeciez miasto (mou rynek) a Slonzoki nazywajom je miasteczkiem Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 09:41 Bingo:) no to tera cos inkszego zaro dom, i bydzie to ciynszke:) Swiyczki po mszy gaszom Ministrant, koscielny ... Dugi to mo sztyngel - miedziano-nikelny(???) Odpowiedz Link
szwager_z_laband ps 14.02.10, 09:51 no ja, mozno tyn sztyngel to je pryndzyj ze drzewa, a ino ta koncowka je ze miedzi z niklym;) ale jo mom w doma taki(tako) jak zech szkryfnou do rymu:) Odpowiedz Link
annak12 Re: ps 14.02.10, 10:13 z tym to se Anton poradzi;)ministrant jeszcze śpi,abo z walentynkom poszoł;) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: ps 14.02.10, 10:22 Ana znosz to - jo juz to np sam kedys szkryflou:) Odpowiedz Link
herbjelita Re: Gasidlo 14.02.10, 10:30 Szwager pszeca jo bou ministrantem u sw. Jerzygo kai po nobozynstwie gasiou jo te swieczki na outorzu. Jak mi sie zdowo mianowali my to "gasidlym" Odpowiedz Link
ballest Re: Gasidlo - odpowiydz 14.02.10, 12:15 Kupernikla, no ja jopu bou 1 miesionc ministrantem;) Odpowiedz Link
anton_28 Re: ps 14.02.10, 12:48 annak12 napisała: > z tym to se Anton poradzi;)ministrant jeszcze śpi,abo z walentynkom poszoł;) Leider, Anna. Jo bych niyzgod. Ministrant jo bou yno 3 tydnie, potyn zech se som zwolniou :) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: ps 14.02.10, 14:28 ja bou taki, chyba jeszcze moja siostra uczou religii:) Odpowiedz Link
bratjakuba Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 14:39 szwager_z_laband napisał: > Bingo:) > > > no to tera cos inkszego zaro dom, i bydzie to ciynszke:) > > Swiyczki po mszy gaszom > Ministrant, koscielny ... > Dugi to mo sztyngel - > miedziano-nikelny(???) +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Tyn sztyngel je przi tym też dość ważny.To był taki woskowany docht(knot),nawinyty na ta sztanga. Downi jak świyce we kościołach stoły wysoko i były długe,woskowe to sie ich tym dochtym zapolowało. Bez toż moj Starzik godali na to polityka. I dycki jak była o tym mowa to mi tuplikowali: jak sie bydziesz chcioł kiedy brać za polityka to eny za ta kościelno. > Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 14:43 GYNAU! mysla ze niy ino Twoj starzyk tak godali! tys mi spomniou tera ze tak downiyj na to sie tysz godauo - zadziwiosz mie za kozdym razym jako mosz pamiync! BRAVO! Odpowiedz Link
herbjelita Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 10:32 Jo mom take leke pytanie: Co to bou "babski comber" Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 10:48 www.youtube.com/watch?v=zCCdYd3Dbfc Odpowiedz Link
herbjelita Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 10:38 Szwager mom do ciebie pytanie: Kaj w Labendach bouo "Sandwiesen"? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 10:44 Piaskownia - tam zech uaziou na grziby :) musious przensc przez zelezniok(tyn most) i potym tak jak na Rzeczyce Odpowiedz Link
ballest Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 11:11 chopcy, Sandwiesen to przeca Przezchlebie, Soccer wom to potwierdzi;) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 11:17 ale mosz recht, oficjalnie to je "bezchlebie" - bo i tak na to godali moznoch sie trocha wyrychlou i pomyloua mi sie "piaskownia" ta z kole Herminy z "pszeszchlebiym psziznowom sie bez lyjtow:)) Odpowiedz Link
herbjelita Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 12:21 Siadac dwoja! Sandwiesen to boue te stawy za szosejom tam kaj potym poloki zrobieli czougowisko. Szlo sie tam Paulinkom. Jak byscie nie wiedzeli kaj je ta Paulinka to sie mie spytejcie. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 12:42 ja Paulina to je ta szyroko sciezka we lesie:) cza se wszysko niydugo bydzie spisywac:) Odpowiedz Link
herbjelita Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 13:30 Hallo, Szwager! Jo mom wience takich pyton o miejscach w Laband. 1 Kaj bou "Steiner" 2 Kaj bou "Kokotek" 3 Kaj bou "Sander" 4 Kaj boua "Szachta" Odpowiedz Link
anton_28 Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 13:40 Szachta to boua ta gorka we lesie wele Kuznice Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 13:47 jak sie pytosz o sztajnera t musisz wiedziec czi sie pytosz modych czi starych, bo moj fater trocha inaczyj by ci odpedziou - moj sztajner bou po drugyj zajcie od banhofu, tam kaj bouy take gorki a dalyj sie z asygnatom po wyngel uaziouo = tam na sztajnerze my na sankach jezdziyli - Odpowiedz Link
herbjelita Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 14:04 1 Steiner - Tam to bouo. mosz prawie ale z tymi sankami? Trocha dali jeszcze w strona Gliwic bou stary kamieniolom a w takej gembokim dole bou stow z pieronowom zimnom wodom. My tam uazyli sie kompac. 2 Kokotek to bouo take gospodarstwo za Wasserwerkem, miedzy Kanauem a Klodkom. 3 Na Sander to my godali na tako uonka wele gleizuw kej potem wybudowali hotel z Niklowni. Pierwy my tam jechali po piousek. 4 Z Szachtom to mosz prawie. Myślou ech o tyi wele Zakontku. Niedaleko byua Cygelnia a tym my lazieli sie kompać. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 14:14 1.ja ze sankami cza bouo paczec kaj - pamiyntosz jeszcze te bunkry tam ? cos mi tam swito z tym stawym, alech juz niyma zicher ... 2. to bouo ni ino te gospodarstwo - na ta okolica dos ogolnie sie tak skuli tych waserwerkow godauo. 3.tego miana Sander w tym znaczyniu to niyznom - znaczy musisz byc starszy odymie:) . Cygelnie bouy dwie - mosz recht, ta jedna tam, a drugo jak sie szuo ze Zaknau na Stare Glywice kery tys je rocznik? - jak sie spytac moga...(?) Odpowiedz Link
herbjelita Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 14:27 Chciauo by sie byc modym. Mie je 66 - a urodzony na Banhofstrasie. A mzno ci trocha pomoga - spytej sie twojego ojca o masorza. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 14:33 fater juz niyzyje, ale moja mama bydziesz znac bo ona je Twoj rocznik:) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 14:37 ja, pytouch sie mama - ona zaro sie kapua kto zes je:) Odpowiedz Link
meriviorz Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 13:49 > 2 Kaj bou "Kokotek Jak zech jeszcze robił w Hucie to kokotek godali na ta wieżyczka przy kanale przi torach kaj siedzioł wachtyrz i puszczoł pociagi na huta Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 13:50 no bo kokotek to je zawor od wody:) Odpowiedz Link
herbjelita Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 14:09 Jeszcze pora labandzkich punktow: 1 Hasenbricka 2 Budka 50 3 Gorow kole Labond 4 Gory w Labyndach Odpowiedz Link
anton_28 Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 14:20 herbjelita napisał: > Jeszcze pora labandzkich punktow: > 1 Hasenbricka > 2 Budka 50 > 3 Gorow kole Labond > 4 Gory w Labyndach Ich ergebe mich ! keine Ahnung! Musza nazot pszijs do Laband :) ale s tych czasow jak jo tam miyszkou (13 lot) to tych mianow niy pamiyntom Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 14:27 1 - to niywia i piyrszy roz suysza:( 2.Znom budka = to bouo jak sie szuo na zelaznik, tako budka co jedys nawet droznik tam siedziou, ale potym to zlikwidowali bo jak szli ze zabawy to tam narombali tymu pora razy podobno co tam siedziou (jak to niy idzie o ta, to mozno idzie o ta kole jednego ze szlabanow?) 3.Gorow to suyszouech, i zdo mi sie ze czytouech ale to ino w jakyjs ksionszce po niymiecku(mozno to idzie o tyn teryn kaj potym bouo nowe osiedle?) - kedys som sie sam o to pytouech juz, ale zodyn gynau niy wiedziou. Bo chyba to niy bouo to to richtunk Czerwionka?! 4. To zech je ciekawy co som powiysz:) Odpowiedz Link
szwager_z_laband budka 13 14.02.10, 14:28 ta budka kole torow jak sie szuo na zelazniok ale to my godali budka 13! Odpowiedz Link
szwager_z_laband ps 14.02.10, 14:46 wiysz kaj bou !Maluch"? ta kobiyta co tam sprzedowaua to boua tanty od "mojyj" - na zicher znosz jom:) Odpowiedz Link
herbjelita Re: ps 14.02.10, 15:00 Maluch wiem ale ta Tanta uod Twijej nie bardzo wiem. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: ps 14.02.10, 15:03 miaua taki srogi kok ze wosow - blank ciymne wosy wiysz ze tam na tyj twojyj sztrasie spou koniew jak rusy wlezli? Odpowiedz Link
herbjelita Re: ps 14.02.10, 15:15 Wiem i znom cauo historia. Mieszkou u Poloczka a u nos spali oficery. Nasza mama godaua iz to boua jedno spokojno noc. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: ps 14.02.10, 15:24 bou to tyn Poloczek od pszczouow? bo Poloczkow bouo pora we Laband i niy bali wszyske krewne jedyn z drugim, chociosz tak samo sie mianowali. Odpowiedz Link
herbjelita Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 14:55 1.Hasen- albo Hasenbricka boua na Przystanku a z tygo mostu przi fajnym Suoneczku bouo widac Annaberg. 2. Budka 50 boua za zelaznym mostym, trocha dali az przed Kradziejowem. Tam tysz siedzioł baniok. Tam mieli kogos zatrupic. Boue tyz tam take maue kanciate douy z wodom. 3. Gorow - dzisiok te pora chaupow nalezom do Czerwionki. Mom stare mapy i ty je napewno tyz mosz kaj Gorow na nich je. Jo wiem ty mosz ta mapa. 4. Na Gory godali my na tako trojkontno uonka miendzy starym kanauem a gleizami na Kanderzin a przed Niklowniom. My tam grali fossbal. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 15:02 mosz recht z tom mapom. te douy ze wodom juz niykojaza, ale kole budki 13 bouo niydaleko tak nizyj i tam niykedy woda tak na pou metra stoua - tam wyciepywali z barkow-poguymbiarek mou i rosnou tam "szauot" i tatarak(niypamiyntom juz jak my na to po slonsku godali) no i tam sie to zapolouo pora razy = godali na to "puonoco ziymia" te dwie inksze rzeczy to zech sie tera richtik dowiedziou:) Ale coby niy byc gorszy to tysz cie sie cos spytom:) 1. Wiysz kaj boua kopa? 2. Wiysz kaj bou foglowiec? 3. Wiysz co to je olytka? Odpowiedz Link
herbjelita Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 15:17 1-nie wiem 2- nie wiem 3- my godali na to "holytka" Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 15:23 Kopa to boua tako gora Zakanauym kole Kuodnicy kaj my na nartach jezdzyli za bajtla Foglowiec to bouo take "osiedle" kole Fortuny Olytka to boua fojerka Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 16:56 no kopa boua prawie na pasiece:) kule, jo te miana juz zapominom, i tera se juzas spomino wszysko:) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 12:01 Cos choby "byfyjka" Na niyj zygor tiko Dryny som poszewki A je to ....... Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 12:16 gynau, u oumy od mojyj mamy stoua na niyj Maryjka i swiynte obrozki, no i kwiotki:) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 12:40 Konsek papyndekla Wymyslyli w Fracji Na plecach wionzali Chopy w elegancji ...yngla je tam z zadku Sprzodku czi litery Vorhemdchen z niymiecka Oblykali Herr'y Stare obleczynie Sto roczkow i wiyncy(j) We tym linku kozdy Znondzie to nojpryndzy(j) ewacila.blogspot.com/2007/03/radonik-u-mlykoscykw.html Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 13:26 tera jusz chyba tych laclikow chopy niy noszom Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 13:27 chyba ino w filmach:) ale laclik to sie niy mianuje:) Odpowiedz Link
bratjakuba Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 14:31 szwager_z_laband napisał: > chyba ino w filmach:) > > ale laclik to sie niy mianuje:) ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Jo take coś znom pod nazwom forymetla,formetla abo jeszcze formetka. Byly take szyte ze lymcym i sie do nich przipinało kraglik choby koloratka u farozow. Ale Ciebie pewnie idzie o "stroj gala" dlo paslerow i inkszych elwrow. To był taki,możno nie laclik ale wielki lac ze lakowanego papyndekla. Mioł też taki sztajfny kragel zapinany ze zadku i tym sie trzimoł na karku. Na dole po bokach były prziszyte taśmy kiere sie zawionzowało na plecach. Do tego jeszcze były sztajfne manżety z takigo samego,lakowanego papioru i też ze długimi szpagatami zwionzanymi na karku. Wszystko to razym imitowało elegancko koszula ze sztajfnym kraglym i takimiż manżetami. Jak taki delikwent prziszoł na muzyka i trocha wypioł i potańcowoł to sie spocioł.Toż kamraci co byli obleczoni we normalno koszula i downo pościepowali kaboty,tyż namowiali tego z formetlom co by sie seblyk kabot. Nokiej prziszło przi tym do haje i gańby jak mu jakla na siyla sciongli. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 14:48 powia krotko - moja odpowiydz by boua sam foryngla:) Odpowiedz Link
herbjelita Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 15:12 Przed wojnom w Labendach bouo 13 albo 14 Lokali (knajpy, restauracje i kawiarnia) Wto poradzi je podac, mozno znojdymy jeszcze jadno. Czekom na ich wyliczenie. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 15:17 jo przed wojnom tych mianow w gowie niymom - muiou bych do knigow kukac:) ale pamiyntom Malynka potym Bar Hutniczy abie te bouy pod inkszymi mianami, jak sie niy myla i przed wojnom. potym Frygata - co tam bou przed wojnom? potym kole poczty Zakanuym tysz boua restauracja podpowiydz cos dalyj! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 15:19 boua tysz gospoda pod rugyj stronie ulicy Zakanuym jak Frygata i konsek wczesniyj! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 16:28 niywia kaj boua restauracja od Lukaszczyka - boua to mozno wczesniyj jedna z tych co juz som wymiynione? wiym ino ze boua pszi staryj drodze z Glywic do Ujazdu kole starego kanaru kajsik - ale kaj?? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 16:33 Wydry tysz mieli "restauracja" no i czytom prawie ze najstaroszo boua restauracja Jakoba Kloss'a z roku "Zum Schwan" ale kaj ona boua?? wszysko wia ze knigi J.Schmidta o Laband:) Odpowiedz Link
herbjelita Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 16:48 Jacob Kloss miou staro karczma zaros za kosciołem NMP przy tej drodze na dou do Nepasic. Haupa ta boua papom kryto Odpowiedz Link
herbjelita Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 16:45 Lukaszczy jak wiem boua zarou przs kosciouem NMP w Starych Labendach Odpowiedz Link
herbjelita Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 16:50 PS. Ten dom jeszcze stoi a za nim jest plebania. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 16:57 je to tyn mauy na takyj gorce? Odpowiedz Link
herbjelita Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 16:43 Tam kaj stoi koscioł Sw. Anny na Pszyszowce. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 16:58 acha! no ja, to je roznica pokolyn miyndzy nami, i dobrze zes sam to wszysko szkryfnou:) ps jak wiysz jeszcze cos ciekawego o Koniewie we Laband itp, to szkryfnij! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 16:17 Je kromkom i sznitom Kanapkom Goroli W Nimcach go ukrejesz To Brotscheibe "stoi" Odpowiedz Link
anton_28 Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 17:55 Moja Fraga je o te stowy co tam wele Kuodki bouy - wto co wiy uo nich Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 17:57 niy umia sie skapnonc kaj to je(?) Odpowiedz Link
anton_28 Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 18:05 Szwager to je jakbyjs Portowom ku Glywicom jechou i mosz tako mauo szleuza na Kuodce. Jak pszelejziesz bes tyn most to po prawy stronie som te uonki i ugory co se aze ku Oplowi ciongnom. i zaroski wele Kuodki te 2 abo i 3 stowy bouy mapy.eholiday.pl/mapa-gliwice-gliwice-gliwice.html Szwager, znejdz Zakanau i Portowo, tam kaj Kuodka tam bydom te stowy Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 18:15 ja, juz wiym - tak myslouech alech niybou zicher:) tam boua tako wyrownawczo "szlojza"(to niyma dobre okreslynie fachowe!) i te te zbiorniki miauy funkcja zbiornikow wyrownawczych jak sie niy myla - - to wszysko ze tzw "Kokotkym" musiauo byc powionzane wedug mie. Za bajtla my tam uaziyli zbirac tzw "kacze myduo" ze kuzynym - zbiyrali my je we takyj szteli kaj sie mou zbiyrou na sto procynt niymach zicher w tym co godom, ale tak mi sie to wszysko spomino z downych czasow:) jak ktos wiy co inkszego to niych szkryflo! ps cza bouo pszensc przez tzw "Pasieka" i bouy tam jakes rowy kedys jeszcze - roz jak mie byk goniou to zech bez tyn row ze strachu pszeskoczou. Jak "Portowo" budowali, to niy ino park spszodki(jak sie jedzie Zakanau) sie straciou, ale i te wszysku uonki i pasieki ... Odpowiedz Link
szwager_z_laband ps 14.02.10, 18:16 ale som sam starsze ludzie co Ci to na zicher wyklarujom! Odpowiedz Link
anton_28 Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 18:17 No to jusz wiyncy wiym ! Szwager, a kedy Portowo zrobiyli? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 18:20 kurde:))) mie startego sklerotyka sie pytosz:) zdo mi sie ze to bouo w siedymdziesiontych latach - ale roku gynau niypamiyntom ... - jo do tkego czegos niymom pamiynci:) Odpowiedz Link
szwager_z_laband ps 14.02.10, 18:30 to bou ale na zicher tyn czas jak za Gerka te czyny spoueczne robiyli w co drugi szlustydziyn! ta "Portowo" tysz tak czynsiowo robiyli! Odpowiedz Link
anton_28 Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 18:34 keine Bange :) tyn Antwort jusz mie styknie ! Dankeschön :) jo myjslou ze tyn szosyj jusz durzi je ! Szukouech po Laband ludziow kere Kanar pamiyntajom jak go ciepali, ale niy znoduech Chcioubych se tysz jescze dowiedziec uo ty plompowni na Herminie co woda s kanaru ciongnie - uona je ponoc 30 metrow guymboko!!! wto co uo tym wiy? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 18:40 z tom plompowniom to, szkoda ze moj fater juz niy zyje - cos by mi podpedziou:(, ale jak onkel pszijedzie nazod z Laband(praje dzisiej jedzie na pogrzyb!) to sie go spytom - pszipomnij mi prosza! Moja "tanty" i odniyj mama(ouma od mojyj mamy) mi kedys opowiadauy jak ludzi do tych robot brali - oni tam do betonu tysz jajka dowali! Odpowiedz Link
anton_28 Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 18:48 Moja nojlepszo zajta uod mono 3 lot !!! Kule, mozno by se szuo tego chopa co ta strona pisze einfach uopytac?? co ty na to Szwager? Odpowiedz Link
ballest Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 19:06 "Je kromkom i sznitom Kanapkom Goroli W Nimcach go ukrejesz To Brotscheibe "stoi" " To je Gelnik;) Odpowiedz Link
anton_28 Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 18:45 So, to poczekomy na Onkla !!! tyn tymat mie fest ciekawi - moj Onkel bou w 70 latach na Herminie za elektrykorza i pora razy tam na ta plompownia szou instalacje robic Godou ze tam na dole je yno tako stalowo brücka, co wisi nad tom wodom, a potym 6 rubych ruuoow co ponoc 30 metrow na dou idom I to mie gynau nojbarzi ciekawi - eli je tysz wtojs inkszy wto tam tysz bou?? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 14.02.10, 18:50 a wiysz ze Hermina to bouo piyrszo huta we Europie kaj swiyciyli prondym? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Hermina 14.02.10, 20:15 w 1882 roku a o darmowym jedzyniu ani niy spomna! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 17.02.10, 17:55 jak go polom to buchty chwolom! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: slonske zgodywanki 22.02.10, 09:44 Je u Pepikow se tako frela - Jak sie oblycze smiychu je wiela. U nos mianuje sie tysz inaczyj, "Ja" abo "niy" sam odniyj znaczy;) Odpowiedz Link