27.01.11, 13:26
https://www.trade4you.tv/pics/chatpost/2011-01-27_131231-110127_131301.jpg

lg dede
Obserwuj wątek
    • szwager_z_laband Re: na wesolo 27.01.11, 14:22
      www.netreaper.net/wp-content/uploads/2008/01/ehe_motiv.png
      • hanys_hans Re: na wesolo 29.01.11, 13:44
        https://www.jiggle.de/vb/attachments/diskussionsrunde/111959d1151075949-man-zuviel-humor-haben-ohne-albern-shit.jpg
        • hans-jurgen Re: na wesolo 01.02.11, 19:49
          Aus dem wahren Leben

Günter F. ein älterer Herr aus Harsum im Landkreis Hildesheim, war gerade auf dem Weg ins Bett, als seine Frau ihn darauf aufmerksam machte, dass er das Licht im Carport hat brennen lassen. Besagter Günter öffnete die Tür zum Wintergarten, um das Licht im Carport auszuschalten, sah dann aber, dass im Carport Einbrecher dabei waren, Geräte zu stehlen.

Er rief die Polizei an. Man fragte ihn, ob die Einbrecher auch bei ihm im Wohnhaus wären.

Er sagte: "Nein, aber da sind Einbrecher im Carport, die gerade dabei sind, mich zu bestehlen." Der Polizist sagte: "Alle Einsatzwagen sind beschäftigt. Schließen sie die Türen zum Wohnhaus ab. Sobald eine Funkstreife zur Verfügung steht, schicke ich diese sofort bei Ihnen vorbei.

Günter sagte: "Okay." Er legte auf und zählte bis 30. Dann rief er wieder bei der Polizei an. "Hallo, ich habe eben gerade bei Ihnen angerufen, weil Einbrecher Sachen aus meinem Carport stehlen. Sie brauchen sich jetzt nicht mehr zu beieilen, ich habe soeben beide erschossen." Und legte auf.

Keine fünf Minuten später trafen 6 Einsatzwagen der Polizei, ein Hubschrauber ein Sondereinsatz-Kommando, fünf Löschwagen der Feuerwehr, ein Rettungssanitäter und ein Krankenwagen am Haus der Familie F… ein.

Beide Einbrecher wurden auf frischer Tat festgenommen.

Einer der Polizisten sagte dann zu Günter:

"Sie haben doch gesagt, Sie hätten die Einbrecher erschossen!"

Günter antwortete:

"Und Sie haben gesagt, es wäre niemand verfügbar!"
          • cirano Re: na wesolo 02.02.11, 09:16
            Dooooobre, H-J
            • bratjakuba Re: na wesolo 02.02.11, 09:39
              cirano napisał:

> Dooooobre, H-J
              ----------------------------------------------------------------------------------------------------
              Richtich dobre.
              Toż Wom idzie po mału tak jak nom ale możno ludzie som szprytniejsi.
              Ale to zaś je eno nowy wic.
              • hans-jurgen Re: na wesolo 02.02.11, 21:07
                Fragen an Radio Eriwan:

Hörer:

„Darf ich eine eigene Meinung haben?“

Radio Eriwan:

„Im Prinzip ja, aber sagen dürfen sie diese nur, wenn sie „im Rahmen der allgemeinen Gesetze“ ist und sie damit nicht den „öffentlichen Frieden“ stören.“

Hörer:

„Wie finde ich heraus, ob ich mich strafbar mache mit meiner Meinung oder nicht?“

Radio Eriwan:

„Fragen sie bei jedem Thema nach der politisch korrekten offiziellen Meinung und vertreten sie diese, das ist am sichersten.“

Hörer:

„Gibt es bei uns künstlerische Freiheit?“

Radio Eriwan:

„Im Prinzip ja, aber diese ist nicht schrankenlos.“

Hörer:

„Was heißt denn das nun wieder?“

Radio Eriwan:

„Das wissen wir auch nicht so genau, im Zweifelsfall kann man ja auch würfeln.“

Hörer:

„Verstehe! Gibt es denn bei uns eine freie Forschung? Wenn z. B. ein Wissenschaftler eine Entdeckung macht, darf er diese dann der Öffentlichkeit mitteilen?“

Radio Eriwan:

„Im Prinzip ja, es sei denn, die Ergebnisse seiner Forschungen verstoßen gegen wirtschaftliche Interessen, „verunglimpfen das Andenken Verstorbener“ oder widersprechen den allgemeinen Überzeugungen und der offiziellen Geschichtsschreibung, dann muß der Wissenschaftler alles Geheim halten, sonst kommt er in den Knast.“

Hörer:

„Haben wir eine unabhängige Justiz?“

Radio Eriwan:

„Im Prinzip ja… die sind so unabhängig wie wir als Sender…“

Hörer:

„Ach so? Frage 1: Sind denn wenigstens die Medien unabhängig und überparteilich? Frage 2: Gibt es eine Zensur?“

Radio Eriwan:

„Zu Frage 1: Im Prinzip ja, wir sind unabhängig vom Volk, das Volk spricht unsere Sprache – nicht umgekehrt. Überparteilichkeit bezieht sich immer auf die „gegnerische demokratische“ Partei, und darauf daß wir über den Parteien stehen: Wir entscheiden die Wahlen, nicht der Wähler.“

„Zu Frage 2: Im Prinzip ja, aber…krrkss…

Die Verbindung wurde unterbrochen, trotzdem dankt der Hörer Rad

• socer-schlesier Re: na wesolo 04.02.11, 11:10
                  Cza go caly czas gloskac, niymozesz przestac bo zaros je smutny.
                  www.youtube.com/watch?v=xNm9TvXSOp0&NR=1&feature=fvwp

• bratjakuba Re: na wesolo 10.02.11, 17:06
            hans-jurgen napisał:

> Aus dem wahren Leben
            >
            > "Sie haben doch gesagt, Sie hätten die Einbrecher erschossen!"
            >
            > Günter antwortete:
            >
            > "Und Sie haben gesagt, es wäre niemand verfügbar!"
            --------------------------------------------------------------------------------------------
            A jo to pisoł z pamiyńci.Czy coś Ci sie nie podobo z mojej wersji? Czych coś pokryńciol?
            • 1fatum Re: na wesolo 10.02.11, 18:33
              Wszystko się podoba, tylko dołożyłem zakończenie.

Wszystkiemu jest winien ten Niemiec, który wszystko chowa.
              Tylko jak się on nazywa .....?
              ....
              .....
              - Już wiem Alzheimer.
              • bratjakuba Re: na wesolo 10.02.11, 20:11
                1fatum napisał:

> Wszystko się podoba, tylko dołożyłem zakończenie.
                >
                > Wszystkiemu jest winien ten Niemiec, który wszystko chowa.
                > Tylko jak się on nazywa .....?
                > ....
                > .....
                > - Już wiem Alzheimer.
                ---------------------------------------------------------------
                To mała pomułka.Nie wiem jak się to tu zawieruszyło.
                Miało być przy opowiastce o niemieckiej policji i zastrzeżeniach zgłaszanych przez Gryfnego.
                • 1fatum Re: na wesolo 10.02.11, 20:19
                  bratjakuba napisał:

> 1fatum napisał:
                  >
                  > > Wszystko się podoba, tylko dołożyłem zakończenie.
                  > >
                  > > Wszystkiemu jest winien ten Niemiec, który wszystko chowa.
                  > > Tylko jak się on nazywa .....?
                  > > ....
                  > > .....
                  > > - Już wiem Alzheimer.
                  > ---------------------------------------------------------------
                  > To mała pomułka.Nie wiem jak się to tu zawieruszyło.
                  > Miało być przy opowiastce o niemieckiej policji i zastrzeżeniach zgłaszanych pr
                  > zez Gryfnego.
                  Tylko alternatywa:
                  - diabeł ogonem przykrył, albo ten cholerny Alzheimer.

Będę bardziej skłonny uwierzyć w demona, bo i mnie on bliższy i bogobojnego męża również.
                  Ze mną to sprawa oczywista, a z B-J, zły ma trudniejsze zadanie, ale liczy że systematycznie i powoli ....
                  Tak, czy siak spotkamy się w piekle. Miło, ciepło i pobożnych pieśni śpiewać nie trzeba. Za to rozkoszy całe mnóstwo.
                  Tylko katolicy muszą cierpieć, bo tak mają jak sobie piekło wyobrażają.
                  • szwager_z_laband sim sala bim 10.02.11, 21:07
                    www.youtube.com/watch?v=kHQd_dmLUOc

;)
                    • szwager_z_laband ps 10.02.11, 21:13
                      a sam tyn cajtung i tyn policmajster je tysz;)

www.youtube.com/watch?v=8JXmzPr6bkA

• szwager_z_laband szpas musi byc:) 10.02.11, 21:27
                        www.youtube.com/watch?v=9dQtTFNwgYQ
                    • hans-jurgen Re:na wesolo 10.02.11, 21:43
                      Extra3 - Der Führer über die NPD

www.youtube.com/watch?v=qbRti0oQLX8&feature=player_embedded

www.youtube.com/watch?v=iZwmDExNWzY&feature=related

www.youtube.com/watch?v=k94v0IAcT3A&NR=1
    • bratjakuba Re: na wesolo 04.02.11, 14:21
      Jak wiycie nejprzod Ponboczek stworzyli Adama.
      Łazioł tak po te rajskej zegrodzie i tela co ptoszkow posłuchoł.
      Z gowiedziom nie szło mu nijak.
      Toż sie rouz spytoł Ponboczka eli by mu ni mogli zrobić czegoś tak gryfnego jak on som
      a jak by szło to i gryfniejsze.
      Ponboczek padali,że to idzie ale aby zrobić cosik hernego to by tyn Adam musioł
      na to dać rynka.noga i jeszcze jakiśik konszczek .
      Adam spytoł Ponboczka o chwilka do namysłu a jak już se rozwożoł jak to bydzie wyglondoł
      bez rynki,nogi i tego koszczka, zaczon przebadować Ponboczka: a co byście mogli zrobić,
      rzeknymy z jednego zieberka?

Nooo...............padali Ponboczek!

No i terozki mocie coście chcieli.
      • socer-schlesier Re: na wesolo 10.02.11, 09:31
        www.mp3zwrzuta.pl/mp3,,163963,,daniel-olbrychski-13-ksiega-pana-tadeusza.html
      • 1fatum Re: na wesolo 10.02.11, 10:29
        bratjakuba napisał:

> Jak wiycie nejprzod Ponboczek stworzyli Adama.
        > Łazioł tak po te rajskej zegrodzie i tela co ptoszkow posłuchoł.
        > Z gowiedziom nie szło mu nijak.
        > Toż sie rouz spytoł Ponboczka eli by mu ni mogli zrobić czegoś tak gryfnego jak
        > on som
        > a jak by szło to i gryfniejsze.
        > Ponboczek padali,że to idzie ale aby zrobić cosik hernego to by tyn Adam musioł
        >
        > na to dać rynka.noga i jeszcze jakiśik konszczek .
        > Adam spytoł Ponboczka o chwilka do namysłu a jak już se rozwożoł jak to bydzie
        > wyglondoł
        > bez rynki,nogi i tego koszczka, zaczon przebadować Ponboczka: a co byście mogl
        > i zrobić,
        > rzeknymy z jednego zieberka?
        >
        > Nooo...............padali Ponboczek!
        >
        > No i terozki mocie coście chcieli.

B-J nie zawsze relacjonuje całą prawdę, bo do momentu wyjęcia żebra wszystko się zgadza. Dalej było tak:
        Zaszywając adamowy bok Najwyższy odłożył żebro na kamieniu nieopodal. Na to tylko czekał głodny pies i złapawszy gnat zaczął uciekać.
        Bóg ruszył w pościg, a że był i stary i siwy i z długą brodą, a na nogach miał lacie, to potknął się i upadając zdążył psa pochwycić za ogon. Przestraszony pies szarpnął się i uciekł zostawiając kawałek ogona w boskiej ręce.

Zasmucony Bóg szedł do Adama, by kolejne żebro mu wyciąć, ale spływająca z ogona krew zabrudziła jego szaty i brzydko zaklął, bo pranie go nie minie, a "psiakrew" było najłagodniejszym słowem.
        Eureka! - wrzasnął tak głośno, aż się Adam zbudził i niecierpliwie zapytał - no jak, udało się?
        Zawstydzony Najwyższy nie miał wątpliwości, że nie należy boskiego autorytetu na szwank narażać przegraną z psem i jeszcze raz popatrzył na kawałek psiego ogona zamruczał do siebie:
        - Krew jest, mięso jest, kość jest, włos jest.
        - Ch...j! - niech tam i z tego stanie się kobieta i słowo ciałem się stało.

Dlatego mamy chwiejny niczym psi ogon kobiecy charakter, psią uległość, kiedy ją chłop leje, skłonna iść za tym, który większą kiełbasę niesie, a nawet z wiekiem nie traci włosów jak mężczyźni.

Tak stworzona kobieta musiała od Adama być szpetniejsza, to prosiła o danie jej urody i niczym pies ogonem, zadkiem kręciła przed bogiem. Ten po nocnym pijaństwie z Adamem łeb miał jak bania i wszystko go drażniło.
        - Wymamrotał tylko, - kobieto przynieś wody, bo suszy.

Popatrzył za nią i stwierdził - nie udała mi się kobieta, te kształty, wielkie dupsko, a i to z przodu na dole i na górze, a twarz jest najgorsza. To wszystko przez tego psa. Trzeba będzie ją przerobić, ale na trzeźwo, bo tylko zepsuję ją gorzej.

- Kobieta, jak to kobieta, niecierpliwa, namolna i upierdliwa łasi się prosząc by zrobił ja ładną.
        Bóg się kurzył jak nietoperz i ja pogonił mówiąc, że taka już zostanie!

Kiedy ta z płaczem odchodziła, bo wiedziała, że boskiego słowa cofnąć nie można, Bóg też zrozumiał, że był zbyt zapalczywy i chciał jakoś to naprawić, bo szpetna był a i jej brzydota dawała dowód braku kunsztu i jej stwórcy.

Wtedy dał jej radę - Chcesz się podobać?

- Tak, oj tak, tak, bardzo, ....
        - Azaliż powiadam ci, że będziesz się całe życie malowała.
        • socer-schlesier Re: na wesolo 27.02.11, 09:54
          To jest tak jak se za duzo wypije.
          vimeo.com/14984618
    • berncik Re: na wesolo 02.03.11, 18:11
      www.der-postillon.com/
    • gryfny Re: na wesolo 15.03.11, 20:41
      polski biznesmen mo idea:
      forum.gazeta.pl/forum/w,30,123239533,123248712,Czy_to_sie_zmiesci_na_lawete_.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka