socer-schlesier 15.05.12, 14:09 Wyjyzdzajom kaj sie do byle uciyc z ty Polski. wiadomosci.onet.pl/swiat/inwazja-polakow-na-szwecje-sa-tam-potega,1,5131456,wiadomosc.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
erka-4 Re: Te Poloki som wszyndzie. 15.05.12, 16:58 socer-schlesier napisał: > Wyjyzdzajom kaj sie do byle uciyc z ty Polski. ...no,widzę,że żal serce ściska,bo coby nie mówić sztuka to nie lada Świat zawojować bez użycia broni,jednak w czymś ci Polacy lepsi są od Niemców. Odpowiedz Link
cirano Re: Te Poloki som wszyndzie. 15.05.12, 17:22 To niy zal, a wspolczucie do reszty swiata i Europy. Polok tam raczyj postympu niy wniesie Odpowiedz Link
berncik Re: Te Poloki som wszyndzie. 15.05.12, 17:43 erka-4 napisał: > socer-schlesier napisał: > > > Wyjyzdzajom kaj sie do byle uciyc z ty Polski. > > ...no,widzę,że żal serce ściska,bo coby nie mówić sztuka to nie lada Świat zawo > jować bez użycia broni,jednak w czymś ci Polacy lepsi są od Niemców. erka:Ty w Twojej naiwnej gupocie chcesz nom udowodnic ze Polske gowno pachnie. To widac ze co mondrzejszy Polak tak samo jak Slonzoki uciekajom od tego smrodu co ciongnie przez ten kraj od generacji. Odpowiedz Link
kubiss Re: Te Poloki som wszyndzie. 15.05.12, 19:49 Polacy są dość pokaznym narodem i lubia emigrować . Potrafią się dostosować do życia w wielu różnych częściach świata . Schlesierzy maja tylko jedno wyjście --- Odpowiedz Link
socer-schlesier Do kubisa. 15.05.12, 21:46 biznes.onet.pl/raport-niewolnicze-warunki-pracy-imigrantow,18563,5132013,1,news-detal Odpowiedz Link
kubiss Re: Do kubisa. 15.05.12, 23:04 Niczym nowym nie błysnąłeś Socer . Przypomnij sobie stare czasy jak niewolniczo pracowali Schlesierzy wyjeżdzający na stałe do Niemiec . Faterland dla niejednego Schlesiera jest tym samym czym dla niektórych Polakow Anglia . Teraz dużo " Waszych " powyjeżdzało z Niemiec do Holandii . Odpowiedz Link
artjomka Re: Do kubisa. 16.05.12, 05:36 kubiss napisał: Synek - ty gupku! Jakbys tak trocha oleju w ty pusty pale miou, to bys takich gupot niy pisou. Slonzoki nigdy do Niymiec niy emigrowali, bo w Niymcach zyli i miyszkali. A potym, jak Poloki nasz Hajmat zaczli okupowac - to wiela pouciekauo przed polckim terrorem do Niymiec. Jak partyjny pyskocz ze Sosnofca do Warsiafki sie przenios, to tysz wyemigrowou? Ale taki jednokomorkowiec jak ty - i tak tego niy poskopi! Pyrsk! Polcka Kargulym silno! Odpowiedz Link
socer-schlesier Zol mi tych emigrantow. 16.05.12, 07:30 artjomka napisal: > Synek - ty gupku! > Jakbys tak trocha oleju w ty pusty pale miou, to bys takich gupot niy pisou. > Slonzoki nigdy do Niymiec niy emigrowali, bo w Niymcach zyli i miyszkali. A pot > ym, jak Poloki nasz Hajmat zaczli okupowac - to wiela pouciekauo przed polckim > terrorem do Niymiec. -------------------------------------- Zol mi tych polskich emigrantow. Najgorzi majom te rodzice bo idom na piyrszy ogiyn, potyn ich dzieci ale dzieci tych dzieci jusz bydom mogli czuc se w tyj Irlandi, Szkocji, Szwecji, Holandi abo kaj by tam jeszcze jak u siebie w doma.Cza na to jednak pora pokolyn.Jo jednak chciolbych tam umrzyc kaj zech se narodziol a niy swyndac se po cudzych krajach a co z tym zwionzane cudzych przizwyczajyniach i cudzyj kulturze do mie niyznanyj. Artjomka a Ty se tak niy nerwuj i niy przejmuj tym co tyn powyzi od Ciebie napisol bo tyn niyszczynsny boroczek kubis dobrze to wszystko wiy cos napisol yno zol mu dupa scisko bo przeca widzisz jake tyn synek mo poglondy i teraz se wyobraz go w BRD? Popacz jakim cza byc szmaciorzym i falszywym czowiekym zeby z takymi poglondami do Niymiec wyjyzdzac za piyniyndzmi. A Poloki godajom Bog, Honor i Ojczyzna. Nijak se to mo do realu. Odpowiedz Link
erka-4 Re: Te Poloki som wszyndzie. 16.05.12, 07:24 berncik napisał: To widac ze co mondrzejszy Polak tak samo jak Slonzoki uciekajom od tego smrodu co ciongnie przez ten kraj od generacji. ...tak jakoś się dziwnie ten świat ułożył,że z zapachem goowna nawet i król musi przejść przez całe swe życie. I nikt z Polski nie ucieka mój drogi bernciku a taka jest polska rzeczywistość ekonomiczna,którą nam Polakom organizuje Internacjonalistyczny Kapitał,popatrz na siebie i módl się aby i ciebie nie zmusił szukać szczęścia po świecie,bo coby nie mówić nie Merkel rządzi w tych twoich Niemczech,a rządzą Wolne Ponadnarodowe Rynki,a one są wolne także od ciebie. Odpowiedz Link
erka-4 post scriptum... 16.05.12, 07:35 ...jak się w wiekszości do Chin przeniesie będziesz szukał roboty u mego syna na fermie w Polsce,no bo te polskie kury sądzę jakoś przeżyją a jeśli nie to razem z moim synem pojedziesz do Indonezji albo innego państwa azjatyckiego ipody składać. Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Te Poloki som wszyndzie. 16.05.12, 07:36 O Merkel ty se niy martw i yno pros Boga zeby wom ta Merklowo kurek z piyniyndzmi niy zakrynciyla bo w tedy zescie som gotowi na amyn i yno wos nastympno wojna moze uratowac. Odpowiedz Link
erka-4 Re: Te Poloki som wszyndzie. 16.05.12, 08:04 Gdybyś był Slonzokiem to bym ci tego nie mówił,ale skoro jesteś Szlezierem to ci powiem,o Polaków się nie martw jeśli Hitlera i Stalina przeżyli to nic nie jest ich w stanie zlikwidować,chyba,że sami tego zapragną i wyemigrują ale część ich i tak zostanie,żeby kiedyś można było zaśpiewać: JESZCZE POLSKA NIE ZGINĘŁA PÓKI MY ŻYJEMY Odpowiedz Link
artjomka Re: Te Poloki som wszyndzie. 16.05.12, 08:10 erka-4 napisał: > I nikt z Polski nie ucieka mój drogi bernciku a taka jest polska rzeczywistość > ekonomiczna,którą nam Polakom organizuje Internacjonalistyczny Kapitał... Synek - jusz ech ci to pora razy pisou! Juzajs jakejs ONI! Dyc to wy Poloki sami sie taki burdel szykujecie, a potym na ONYCH sfolocie. Bo tak samo zyjom na tym "kapitalistycznym" swiecie Francuzy, Angliki i jeszcze pora inkszych. Fto to u nich som te ONI? A czamu Poloki wolom myc pisuary u Anglikow a niy u siebie we nadwislanskim szlarafynlandzie? Jak umiysz - pomysl nad tym! Pyrsk! Polcka Kargulym silno! PS: Ino njy waskakuj mi tu erka z "argumyntymi" jak: rozbiory, okupacja i inksze dupyncje! Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Te Poloki som wszyndzie. 16.05.12, 08:26 erka-4 napisal: Gdybyś był Slonzokiem to bym ci tego nie mówił,ale skoro jesteś Szlezierem to ci powiem,o Polaków się nie martw jeśli Hitlera i Stalina przeżyli to nic nie jest ich w stanie zlikwidować,chyba,że sami tego zapragną i wyemigrują ale część ich i tak zostanie,żeby kiedyś można było zaśpiewać: JESZCZE POLSKA NIE ZGINĘŁA PÓKI MY ŻYJEMY ---------------------------------------------------------------- No a co dali z naszym Slonskym? Odpowiedz Link
erka-4 Re: Te Poloki som wszyndzie. 16.05.12, 12:27 socer-schlesier napisał: No a co dali z naszym Slonskym? Trudno powiedzieć,zależy co kto lubi spiewać,i czyj śpiew będzie milszy dla ucha tych co go słuchają. Wróżką nie jestem. Jedynie śpiewakiem amatorem i wiem co ja będę śpiewał. Odpowiedz Link
erka-4 Re: Te Poloki som wszyndzie. 16.05.12, 12:20 Bo właśnie o to chodzi,że te Wolne dziś Rynki swe gniazdo mają w tych państwach,które łaskawie byłeś wymienić ale one już dziś są Wolne i ponadnarodowe i jak to się mówi potocznie "srają" w gniazdo swoje i idą w świat szukać robaków bo wokół gniazda już prawie wszystko wydziobały. I nie pocieszaj się zbytnio tym,że siedzisz na grubszej gałęzi skoro drzewo usycha,spadniesz na ziemię razem ze mną a obijesz się bardziej skoro na wyższej siedzisz. Odpowiedz Link
kubiss Re: Te Poloki som wszyndzie. 16.05.12, 14:03 artjomka 16.05.12, 05:36 Odpowiedz >Synek - ty gupku! Dziadzia! Nerwy ci puszczaja ? Prawda o twojej niewolniczej pracy w Niemczech moze cie wyzowlic >Jakbys tak trocha oleju w ty pusty pale miou, to bys takich gupot niy pisou. >Slonzoki nigdy do Niymiec niy emigrowali, bo w Niymcach zyli i miyszkali. Emigrowali wyjezdzali i nawet co poniektorzy siedzieli w obozie uchodzcow >Jak partyjny pyskocz ze Sosnofca do Warsiafki sie przenios, to tysz wyemigrowou? >Ale taki jednokomorkowiec jak ty - i tak tego niy poskopi! Cos bardzo sie denerwujesz jak ci twoje poczatkie w Niemcach przypomnialem . Np ale przypomnij sobie jak mlode lata zapierniczales w fabryce przy budowie pustakow . Szkodliwego nikt nie zaplacil :-) . Teroz juz na rencie mozesz wreszcie troche odpoczac i wylac swoja flustracje na forum . Ja ci to pozwalam >Pyrsk! To raczej chyba PYSK :-) Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Te Poloki som wszyndzie. 17.05.12, 08:02 erka-4 napisal: Bo właśnie o to chodzi,że te Wolne dziś Rynki swe gniazdo mają w tych państwach,które łaskawie byłeś wymienić ale one już dziś są Wolne i ponadnarodowe i jak to się mówi potocznie "srają" w gniazdo swoje i idą w świat szukać robaków bo wokół gniazda już prawie wszystko wydziobały. I nie pocieszaj się zbytnio tym,że siedzisz na grubszej gałęzi skoro drzewo usycha,spadniesz na ziemię razem ze mną a obijesz się bardziej skoro na wyższej siedzisz. -------------------------------------------------------------------------------- Poloki rzondzom tu na Slonsku od 45roku i za to bydom kedys rozliczyni.Tu sie z tobom zgodza ze zasrali te gniozdo i tera idom w swiat ale naszym tu obowionzyky jest zeby to naszym wnukom przekazywac. Niy sztukom je pszisc do pelnygo gniozda, zasrac je i jak jusz nic w niym niy ma opuscic je by po jakims czasie jak zas bydzie pelne do niygo wrocic nazot. Odpowiedz Link
erka-4 Re: Te Poloki som wszyndzie. 17.05.12, 11:50 Coś takie odnoszę wrażenie,że ciebie to dotyczy,wyemigrowałeś do niemieckiego raju,zamiast w Polsce walczyć z sowiecką komuną. Tam sie raj pomału kończy i wyrównuje poziomy z tym polskim zasranym goownem a więc pragniesz powrócić do gniazda bo w końcu nie wielka róznica. Ale nie jestem pewiem czyś na to zasłużył skoro nie pomagałeś Polakom wyganiać z Polski ,a zatem także ze Śląska,złodziejskiego sowieta. Chciałoby się wrócić tak bezproblemowo na gotowe,no to jest natura szleziera,inni niech nadstawiają głowę a ja śmietankę spiję. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Te Poloki som wszyndzie. 17.05.12, 11:53 tera widac jakis ty je mondry. ho,ho,ho! Odpowiedz Link
erka-4 Re: Te Poloki som wszyndzie. 17.05.12, 13:09 Nie do slonskiego szwagra mówiłem a do zaodrzańskiego szleziera. A to jest zasadnicza różnica. No chyba,że ty jej nie dostrzegasz,to już jest inna sprawa. Odpowiedz Link
kubiss Re: Erka 4 17.05.12, 15:19 Goscie pisujacy na tym forum to w przewaznie rencisci lub emeryci zyjacy sobie w Niemczach dokad uciekli pore dobrych lat temu . Schlesierzy sa sentymentalni . Lubuja sie w starych uobrazeckach , dokumyntach i mopach jeszcze za czasow Hitlera . Przegladaja swoje zbiory dosc czesto wspominajac swoje dziecinstwo . Jazde po kocich lbach drewnianym rowerkiem czy zabawy z kijkiem na boso miedzy familokami . Ich potomkowie niezaleznie czy z Niemiec czy z Polski nic sobie nie robia z tych dziadkowych opowiastek . Zyja terazniejszoscia i maja gdzies te hitlerowskie zbiory pamiatek . Jezeli sluchaja historyjek z przed 50 lat to tylko przez grzecznosc bedac myslami zupelnie gdzie indziej . PYSK Odpowiedz Link
socer-schlesier Zol mi tych polskich emigrantow. 17.05.12, 15:46 erka-4 15.05.12, 16:58 Odpowiedz socer-schlesier napisał: > Wyjyzdzajom kaj sie do byle uciyc z ty Polski. ...no,widzę,że żal serce ściska,bo coby nie mówić sztuka to nie lada Świat zawojować bez użycia broni,jednak w czymś ci Polacy lepsi są od Niemców. ========================================= Wojujom a wojujom ale o wiynksze piyniondze za sprzontanie bo te co dostowajom to prawie na przezycie starczy. wiadomosci.onet.pl/swiat/londyn-dramatyczne-slowa-polskiej-sprzataczki,1,5133753,wiadomosc.html Odpowiedz Link
erka-4 Re: Zol mi tych polskich emigrantow. 17.05.12, 19:04 > Wojujom a wojujom ale o wiynksze piyniondze za sprzontanie bo te co dostowajom > to prawie na przezycie starczy. ...no cóż siła sprzataczki niewielka bo to jedynie kobieta,którą wyzyskać można pod każdym względem i to robi ten ponadnarodowy internacjonalistyczny KAPITAŁ ,i nie patrzy nawet na to,że W.Brytania,Niemcy,Polska to przecież nie Chiny,ale dla niego to prawie już teraz stopniowo nie stanowi żadnej róznicy. Ale Polka coby nie mówić mimo,że płacze ale nie jest głupia i walczy nie tylko dla siebie ale dla wszystkich sprzątaczek,i nie mów mi,że te sprzataczki,te ich tysiące,to wszystkie są Polki,a zatem Polaka walczy dla dobra międzynarodowego ogółu. Ciekawe jak ona powie temu KAPITAŁOWI,mam was w doopie,sprzątajcie sobie sami i wyśle wszystkie sprzątaczki do domu ? Te biedne sprzątaczki pod wodzą Polki napewno sobie poradzą,kwestia czasu a jesli nie to z EUROPY zrobią się Chiny,także dla ciebie. dumnizpolski.pl/content/view/134/28/ www.komputer.wam.pisz.pl/polscy-informatycy Polscy Informatycy Sporo się mówi ostatnio o polskiej informatyce na świecie. Dziwi to zapewne czytelnika, gdyż jak wie każdy człowiek poziom polskich nauczycieli informatyki pozostawia wiele do życzenia. Co więc się dzieje, że polscy komputerowcy zdobyli taki rozgłos? Otóż wielu polskich młodych informatyków to samouki. Jesteśmy chyba jednym z najbardziej rozwiniętych państw w kwestii chęci samonauki tego przedmiotu. Wielu młodych ludzi zaczyna bardzo wcześnie, zafascynowani są oni komputerem i chcą mieć jakiś wkład w udoskonalanie tego urządzenia. Zaczyna się od banalnych rzeczy, pisanie w prostych językach, grafika komputerowa, a kończy się tak, jak w przypadku pewnej grupy studentów - dostali oni staż w jednej z największych firm na świecie zajmujących się oprogramowaniem - w Microsofcie. Co trzeba zrobić, żeby osiągnąć tyle co oni? Przede wszystkim ciężka praca i spore samozaparcie. Studia w dzisiejszych czasach nie uczą takiej informatyki, która automatycznie gwarantuje sukces. Trzeba zacząć bardzo wcześnie i to najlepiej u siebie w domu. Wtedy wiedza, którą zdobędziemy, a która nawet nie musi nam niczego przynieść przyda się w późniejszym etapie naszego życia. Jest to bardzo dobre rozwiązanie, które na pewno przyniesie nam same korzyści, a żadnych problemów. Po prostu czasami warto poświęcić trochę czasu w młodości, by osiągnąć swoje cele w przyszłości. Tak robią muzycy, nic nie stoi na przeszkodzie, aby informatycy zaczęli tak samo. W końcu to tylko przyjemność, a nie obowiązek. p.s. nie wiem czy ci wiadomo,ale INFORMATYKA będzie Światem zarządzać a nawet już teraz to robi,a Polacy sa w niej najlepsi na Świecie. Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Zol mi tych polskich emigrantow. 17.05.12, 20:29 erka-4 napisał: p.s. > nie wiem czy ci wiadomo,ale INFORMATYKA będzie Światem zarządzać a nawet już te > raz to robi,a Polacy sa w niej najlepsi na Świecie. ------------------------------------------------------------------------ Jak myslisz co z tym zrobi tyn "wielki kapital"? Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Zol mi tych polskich emigrantow. 18.05.12, 07:13 wiadomosci.onet.pl/swiat/spor-emigracji-polskiej-w-londynie-prezes-zazenowa,1,5134512,wiadomosc.html Odpowiedz Link
erka-4 Re: Zol mi tych polskich emigrantow. 18.05.12, 11:49 Poczekajmy do 27 maja,zarząd to nie cała Polonia,a może Polska wykupi ? Odpowiedz Link
erka-4 Re: Zol mi tych polskich emigrantow. 18.05.12, 11:55 Nie wiem co zrobi KAPITAŁ,ale wiem co zrobi polski informatyk,będzie manipulował przy komputerze tego KAPITAŁU,a Polak to potrafi skutecznie. Jak widzisz była komuna i nie ma jej a więc niechaj tenże KAPITAŁ daleko trzyma Polaka od swego komputera,bo podobnie może zakończyć swój żywot. Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Zol mi tych polskich emigrantow. 18.05.12, 21:16 erka-4 napisal: > Jak widzisz była komuna i nie ma jej a więc niechaj tenże KAPITAŁ daleko trzyma > Polaka od swego komputera,bo podobnie może zakończyć swój żywot. ------------------------------------------------------------------------------------ A jak ta komuna tu byla to ci co niom rzondziyli i jom tworzyli kim byli, jaki narodowosci? Odpowiedz Link
1fatum Re: Zol mi tych polskich emigrantow. 18.05.12, 21:25 erka-4 napisał: > Nie wiem co zrobi KAPITAŁ,ale wiem co zrobi polski informatyk,będzie manipulowa > ł przy komputerze tego KAPITAŁU,a Polak to potrafi skutecznie. > Jak widzisz była komuna i nie ma jej a więc niechaj tenże KAPITAŁ daleko trzyma > Polaka od swego komputera,bo podobnie może zakończyć swój żywot. **************************************** Nic dziwnego, bo polski informatyk jest jak inny polski fachowiec wieczorową porą na parkingu przy cudzym aucie. Ochrona i właściciele at wiedzą, że Polak potrafi skutecznie, a jak nie zdoła, to zniszczy auto. Dlatego dla dobra cywilizowanego świata z daleka trzeba trzymać "specjalistów" od parkingów i komputera. Odpowiedz Link
berncik Re: Zol mi tych polskich emigrantow. 18.05.12, 21:46 erka:Sporo sie mowi ostatnio o sukcesach Polskich informatykow. Miou zes na mysli tych ? Trzy miesiące aresztu wobec naczelnika Wydziału Projektowania Systemów Informatycznych w Biurze Łączności i Informatyki Komendy Głównej Policji – Jacka D. postanowił zastosować warszawski sąd. Mężczyzna podejrzany jest o korupcję przy zamówieniach na sprzęt i usługi teleinformatyczne. Zarzuty obejmują działanie wspólnie i w porozumieniu z Januszem J., podejrzanym o wręczanie korzyści majątkowej Andrzejowi M., b. Dyrektorowi Centrum Projektów Informatycznych MSWiA www.tvn24.pl/12690,1744969,0,1,naczelnik-wydzialu-komendy-glownej-policji-w-areszcie,wiadomosc.html Odpowiedz Link
1fatum Re: Zol mi tych polskich emigrantow. 18.05.12, 22:17 Wszyscy wiemy, co to znaczy góra lodowa. Dowiadujemy się jedynie o tym co płynie górą i komuś przeszkadza. Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Zol mi tych polskich emigrantow. 19.05.12, 07:00 To widac podyjscie dzisiejszych "polakow" jak ci taki pisze ze to Poloki komuna zniszczyli. Zas som te Poloki bohaterami yno ze ci komunisci to tysz Polokami byli to jusz o tym jakos niy wspominajom bo im to do swojygo obrozka polskygo bohatera niy bardzo pasuje.Yno erka (niy wiym ile mosz lot) ale zapewniom Cie ze ta "komuna" to w 98-99 procyntach to Polokami byla zapelniono. Wejzi se na te zjazdy i przemowiynia czlonkow aktywu PZPR i ta calo reszta to moze poczujesz tyn klimat tamtych czasow i kapniesz ze to Polacy z krwi i kosci som take jak Ty a niy zodne tam ufoludki z inny planety.. Odpowiedz Link
firiduri Re: Zol mi tych polskich emigrantow. 19.05.12, 10:04 No i popatrzcie Socierku-Schlesierku. Z tymi komunistami, jak bardzo trafnie zauważyłeś, to tak samo jak u Niemców z tymi hitlerowcami. Tych komunistów i hitlerowców to było dziewięćdziesiąt dziewięć procent, a przyszły inne czasy i ze świecą możesz szukać, nie uświadczysz żadnego. Na Śląsku pozostali tylko niewinni. Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Zol mi tych polskich emigrantow. 19.05.12, 11:31 Widzisz firuduri jest jednak pewno roznica miyndzy niymi. Hitlerowcy w wiynkszosci za swoje czyny zostali ukarani w odrozniyniu do polskich komunistow kerym ani jedyn wos z gowy niy spod.Za to majom dzisiej emerytury o kerych przeciyntny Polok moze yno pomarzyc. Znosz moze jakygo polskygo komunisty co za swoje czyny kara ponios? Odpowiedz Link
firiduri Re: Zol mi tych polskich emigrantow. 19.05.12, 11:38 A ci komuniści z DDR siedzą w więzieniach? Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Zol mi tych polskich emigrantow. 19.05.12, 11:52 Widzisz jak ty malo wiysz.Siedzieli. Odpowiedz Link
firiduri Re: Zol mi tych polskich emigrantow. 19.05.12, 13:06 No to tu też siedzieli, tyle, że przed wojną. Odpowiedz Link
cirano Re: Zol mi tych polskich emigrantow. 19.05.12, 13:36 Niychynć do chacharskigo Poloka rośnie i w EU i w USA, a jak tak dali pudzie, zbudujom Amiki nowo Klu,klux klan tym razym do pranio Polaka? Odpowiedz Link
firiduri Re: Zol mi tych polskich emigrantow. 19.05.12, 16:08 Zichrankiewitz. Ty się nie opieraj na tym co ci godo ten jasnowidz, bo jego poszukuje policja za malwersacje i oszustwa. Odpowiedz Link
firiduri Re: Zol mi tych polskich emigrantow. 19.05.12, 16:01 Socjerku-Schlesjerku Poczytajcie sobie jak to było z tą Niemiecką praworządnością. Niektórym się "usrało" O łapownictwie na szczeblu państwowym już nie wspominajmy Odpowiedz Link
ballest Re: Zol mi tych polskich emigrantow. 19.05.12, 16:07 Wpierw polskie informatyki nigdy nie byly i tysz nie sa najlepsi na Swiecie, nawet we Olimpiadach studenckich Rosjanie czasami zajmowali we 1 dziesiatce 6 pierwszych miejsc. Dodam, ze te olimpiady nie sa miernikiem oficjalnym, na razie Polacy nic nowego nie wymyslyli! Odpowiedz Link
kubiss Re: Zol mi tych polskich emigrantow. 19.05.12, 14:04 Socer schlesier napisal : Hitlerowcy w wiynkszosci za swe czyny zostali ukarani ----To absolutna bzdura !!! Wytlumacz w takim razie dlaczego ciebie nie ukarali ??? Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Zol mi tych polskich emigrantow. 21.05.12, 06:52 firiduri napisal: A ci komuniści z DDR siedzą w więzieniach? -------------------------------------------------------- Tu mosz tak yno do pszikladu: pl.wikipedia.org/wiki/Egon_Krenz "W latach 1999-2003 Krenz odbywał karę w zakładzie Berlin-Hakenflede (później Berlin-Plötzensee)" Umiysz ty tysz yno tak do pszikladu mi podac jakygos polskygo komunisty kery za swoje przestympstwa (kopalnia wujek) wy wiynziyniu siedziol? Odpowiedz Link
berncik Re: Zol mi tych polskich emigrantow. 21.05.12, 22:49 Nie chce mi sie erka odpowiadac na Twoje dziwne jakies argumenty . Tys jest nieuleczalny.Nom jest zol tych Polskich emigrantow ,aTy nom piszesz ze my som zue Polskie Slonzoki .My nimi nigdy nie chcieli byc.To wom Polakom przez wasze wredne postempowanie do Dzis :Nie udauo sie Slonzakow spolonizowac .To jest jasne ze Naszym Dzieciom jest latwijej godac po Niemiecku.Ale sie nie martw prawie kozdy godo po Slonsku. I ze swojom Rodzinom na Slonku se pogodo,wiecej nie musi. Nie rozsmieszej nos ze Polska ukaraua Komunistow .Tych dwoch mogli se darowac . Odpowiedz Link
erka-4 pamiętam mój drogi szlezierze... 21.05.12, 09:19 ...z zachodu i pragnę ci przypomnieć,że po to Polacy komunę obalali aby zerwać żelazną kurtynę w celu wchłaniania zachodniej kultury i uczyć się od mądrzejszych,wszak Polacy dobrze wiedzieli i wiedzą,że co najlepsze to z zachodu pochodzi,nieprawdaż ? mój drogi szlezierze z zachodu Europy. cytat: "Niemcy poniosą również w bieżącym roku wysokie straty z powodu korupcji i to pomimo dobrej koniunktury. Specjaliści piętnują "upadek obyczajów". Niemcy, mimo silnej i prężnej gospodarki, konfrontowane są raz po raz z przypadkami korupcji w wielkim stylu. W bieżącym roku łapownictwo i przyjmowanie korzyści majątkowej przysporzą gospodarce niemieckiej strat w wysokości prawie 250 mld euro." wiadomosci.onet.pl/raporty/deutsche-welle-w-onecie/korupcja-w-niemczech-straca-250-mld-euro,1,5061398,wiadomosc.html ...no cóż jak się chce być najlepszym to musi się być we wszystkim,palmy pierwszeństwa z rąk nie można wypuścić pod żadnym pretekstem. Odpowiedz Link
berncik Re: pamiętam mój drogi szlezierze... 21.05.12, 12:00 erka-4 napisał: > > ...no cóż jak się chce być najlepszym to musi się być we wszystkim,palmy pierws > zeństwa z rąk nie można wypuścić pod żadnym pretekstem. erka :Ta szkoua od bartoszcze Ci wiela nie pomoze;Odpowiadej na temat i zostow Twoje dziecinady,bo Ty jak mauy synek.Zachowujesz se jak taki kundel co prubuje grysc po pientach i czeko na kopniaka .Pytanie bouo Umiysz ty tysz yno tak do pszikladu mi podac jakygos polskygo komunisty kery za swoje przestympstwa (kopalnia wujek) wy wiynziyniu siedziol? Godej na temat erka. Czekomy na odpowiedz : Odpowiedz Link
erka-4 Re: pamiętam mój drogi szlezierze... 21.05.12, 18:24 ...no to przepraszam za przejęzyczenie bo to była odpowiedż do ciebie skierowana,ale cóż za różnica berncik czy szlezier,dla mnie bracia bliżniacy. A co do zapytania szlezierowego no to możnaby mu wiele powiedzieć, nawet i to z niedawnej przeszłości: fakty.interia.pl/raport/general_jaruzelski/news/kiszczak-skazany-za-wprowadzenie-stanu-wojennego,1745426,5463 ...tylko mi nie mów zaraz,że komunistów mieliśmy na lampach powywieszać,my naród chrześcijański i nie uznajemy mściwości co nie znaczy,że mamy krótką pamięć. Pamietać należy ale też trzeba dać szansę poprawy. Odpowiedz Link
socer-schlesier Jaja se erka robisz? 22.05.12, 06:14 Jaja se erka robisz? Dostali kary w zawieszyniu. Tu mosz tych co som winni roznych przstympstw.Glownie mi chodzi o Kiszczaka: "Stan wojenny w Polsce nielegalnie wprowadziła grupa przestępcza pod kierunkiem Wojciecha Jaruzelskiego - uznał Sąd Okręgowy w Warszawie i skazał na karę w zawieszeniu b. szefa MSW Czesława Kiszczaka. Uniewinniono b. I sekretarza KC PZPR Stanisława Kanię." -------------------------------------------------------------------------------------- A tu mosz tygo co przeciw tymu wyrokowi protestowol: "Gwałtowny incydent przed ogłoszeniem wyroku. 14 dni aresztu Sąd ukarał Adama Słomkę 14 dniami pozbawienia wolności. Wcześniej lider KPN skutecznie przeszkodził w ogłoszeniu wyroku w sprawie autorów stanu wojennego. W efekcie sąd był zmuszony przełożyć je o 1,5 godziny i przenieść do innej sali. Zdecydował także, że odbędzie się ono bez publiczności, jedynie w obecności stron i mediów." ------------------------------------------------------------------------------ Jak widac (mylol zech se) jednak ktos w Polsce "beknol" za te komunistyczne przestympstwa, ktos jednak do wiynziynia poszol. Jest nim Adam Slomka. ======================================== erka-4 napisał: > ...tylko mi nie mów zaraz,że komunistów mieliśmy na lampach powywieszać,my naró > d chrześcijański i nie uznajemy mściwości co nie znaczy,że mamy krótką pamięć. > Pamietać należy ale też trzeba dać szansę poprawy. ---------------------------------------------------------------- To cos sam napisol to jeszcze mozna zrozumiec w wypadku E. Honeckera ale niy Kiszczaka kery do sondow se niy stawiol ze wzglyndu na zly stan zdrowia a jak se okazalo bol w Egipcie na wczasach. Jo je yno jednak ciekawy jak tyn tak wielkoduszny chrzescijanski narod polski zareaguje jak Zydzi zacznom se o swoje kamiynice upominac? Odpowiedz Link
erka-4 Re: pamiętam mój drogi szlezierze... 22.05.12, 07:23 Ja ja nie tylko ja sobie robie ale ty także,skoro nie masz pamięci i nie pamietasz,że twoi ukochani Niemcy po wojnie w swym rządzie ze słynnym Adenauerem na czele mieli połowę składu pochodzenia gestapowsko-essesmańskiego,no bo któż w owym czasie był najlepiej przeszkolony w prowadzeniu państwa do celu,jeśli nie oni. A Polacy po wojnie polsko-komunistycznej w 1989 roku byli w podobnej sytuacji. Odpowiedz Link
erka-4 post scriptum... 22.05.12, 07:27 ...i gdyby nie Israelici,Amerykanie,Rosjanie i inne nacje nie wzięły się do roboty powojennej to żadnemu z tych twoich Niemców wojennych nie spadł by włos z głowy. Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: post scriptum... 22.05.12, 07:38 erka-4 napisal: Ja ja nie tylko ja sobie robie ale ty także,skoro nie masz pamięci i nie pamietasz,że twoi ukochani Niemcy po wojnie w swym rządzie ze słynnym Adenauerem na czele mieli połowę składu pochodzenia gestapowsko-essesmańskiego,no bo któż w owym czasie był najlepiej przeszkolony w prowadzeniu państwa do celu,jeśli nie oni. A Polacy po wojnie polsko-komunistycznej w 1989 roku byli w podobnej sytuacji. ------------------------------------------------------------------------------------------ Czyzbys wojna 1939-1945 porownywol do lat powojynnych w Polsce 1945-1989? Odpowiedz Link
erka-4 no oczywiście... 22.05.12, 12:26 ...bo w 1989 roku Polska odzyskała wolność i niezależność,a więc od tego roku co robi to robi na własny rachunek i swoją odpowiedzialność,a że nam UN-ia warunki dyktuje to pretensji mieć do nikogo nie możemy,bo sami zrezygnowaliśmy z tej swojej wolności,wybierając sobie UN-ię,ja także to zrobiłem i nie żałuję,tylko musimy tam zwiększać swoje wpływy,czyli wysyłać do UN-i polskich informatyków. Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: no oczywiście... 09.02.18, 18:19 To godo Polka.Kubisy wbijcie se to do gowy. -- Również kwestię spokrewnienia kulturowego, którą zajmował się PE, kobieta kwituje krótko: – Bzdura, to biologiczni rodzice wywożąc dzieci z Polski, zadecydowali, że żyją w środowisku niemieckojęzycznym. wiadomosci.onet.pl/swiat/polka-w-niemczech-jugendamt-nie-zabiera-dzieci-bezpodstawnie/7fxrc5d Odpowiedz Link
cirano Re: no oczywiście... 10.02.18, 06:47 ...i Jugendamt dobrze robi wyrywając dzieci z kręgów patologii, niestety wszechobecnej u polskich obywateli Europy za granicą. Takie dzieci będą kiedyś po latach wdzięczne Niemcom. Wyrosną na ludzi lub conajmniej dostały szansę Odpowiedz Link