Dodaj do ulubionych

Ostatnio szychta. Czyli coś dlo Antona.

05.01.13, 18:55
Ja ja wczora boua moja ostatnio szychta. 52 lata, kożdy dzien rano o 6,00 abo o 7,00 se zaczynauo a wele 14,00, 16,00 i 19,00 se kończouo. 52 Lata, to som 624 miesionce i 19032 dni. Najpierw za modelarza we zakładach mechanicznych we Łabendach potym za konstruktora w Przemysłówce i Energochemie we Gliwicach, aby w Łabendach zaś powrócić do stolarstwa ale już na własny rachunek. Po przeprowadce do Reichu, ze dwa lata byle co a potym we 1983 zrobiou ech se juzaś prywatnym. Jak łatwo z tego wyniko 22 lata udzielałem się dla budowy socjalizmu w Polsce a 30 lot podnosiou ech niemiecki dochód narodowy.
W tych to 30 latach wyuczou ech za czeladników 36 modych Niemców i wielu im douech dobro robota. Jo zaś z tego wszystkego wielkego majontku niy zbiou. Firma je bez dugu, Haupa je bez dugu, a jo se przez tyn cały czas normalnie, po ślonsku żoł.
Wczora tyn wielki knall. Przed Firma zajeżdżo Traktor ze takom dziwacznom przyczepom ze stołem i ławkami. Zleciało se ze 20 ludzi i kozajom mi wsiadać w akompaniamencie akordeonowej muzyki. Wieźli nos po całej miejscowości jak wariatów. Naturalnie piwo i Jägermeister zebrali mit. Jechali my tak naszymi ulicami z muzykom i głośnym śpiewaniem Stimmungslieder. Po godzinnej jeździe wysiedli my przed moim blockhausem (dacza) na uonce, kaj prziszło jedzynie i dali my pili i śpiwali. Wice my tysz opowiadali i stimung bou 1a.
Uo 22,00 se skończoła ta moja uostatnio szychta ze śpiwkom "So ein Tag, so wunder schoen wie heute".
A tera do Antona:
Anton tobie już nie złostało wiela do takego dnia jak mój. Aże se opłaco toch se som dowiedziou. Ta reisa ze tym anhängrem to boua inicjatywa moich pracowników. Mie se zdo, że to samo za siebie godo. Powiam ci, że jo mioł dużo szczenścia w życiu i to żech miou zawsze dobrych ludzi. Tego szczeńścia i tobie życzam.
Johannes
Obserwuj wątek
    • gryfny Re: Ostatnio szychta. Czyli coś dlo Antona. 05.01.13, 19:18
      Mocka szpasu na pyndzyji,winszuja...es geht los :
      www.youtube.com/watch?v=0zFP3Fi2Hv8
      • herbjelita Re: Ostatnio szychta. Czyli coś dlo Antona. 05.01.13, 19:20
        Ty pieronie, jo już mom 69 lot. Poszukej inno śpiewka.
        • 1fatum Re: Ostatnio szychta. Czyli coś dlo Antona. 05.01.13, 21:10
          herbjelita napisał:

> Ty pieronie, jo już mom 69 lot. Poszukej inno śpiewka.

Nie cygań. Ludzie tak długo nie żyją!
      • gryfny Re: Ostatnio szychta. Czyli coś dlo Antona. 05.01.13, 19:20
        od tego z daleka:
        www.youtube.com/watch?v=-XLUutTQqoc
        • herbjelita Re: Ostatnio szychta. Czyli coś dlo Antona. 05.01.13, 19:37
          Gryfny, mosz recht. Jo już muszam być staruszkiem, ale jo se takim jeszcze nie czuja.
          Nie mosz tam jakieś śpiewki o staroszku i jego kurach. Jo hoduja rasowe kury, nie wiedziou eś o tym? Przi tyj wcześniej opisanej daczy mom ze 20 kur, wtore jajca niosom "bio".
          Jakby Anton chciou to mu pora prześla.
          • gryfny Re: Ostatnio szychta. Czyli coś dlo Antona. 05.01.13, 19:41
            to mosz hobby ,nie skapuciejesz nom przy tych voglach
    • sloneczko1 Re: Ostatnio szychta. Czyli coś dlo Antona. 05.01.13, 20:12
      herbjelita napisał:

> Ja ja wczora boua moja ostatnio szychta. 52 lata,

to gratuluja żeś tela lot doł rady robic'

a jo chca wcześni iś ale co sie pomarza to mi odwlykajom ta data :((((
    • szwager_z_laband Re: Ostatnio szychta. Czyli coś dlo Antona. 05.01.13, 20:25
      Kule!

Jak Tys to szafnou??

GRATULACJE!!!
      • herbjelita Re: Ostatnio szychta. Czyli coś dlo Antona. 05.01.13, 20:29
        Normalka. Jo żou aby robić i robiou aby żyć.
        • szwager_z_laband Re: Ostatnio szychta. Czyli coś dlo Antona. 05.01.13, 21:46
          prawie licza wiela jo dopiyro robia = 30 lot i trocha

tela co Ty niy szafna

• 1fatum Re: Ostatnio szychta. Czyli coś dlo Antona. 05.01.13, 21:55
            szwager_z_laband napisał:

> prawie licza wiela jo dopiyro robia = 30 lot i trocha
            >
            > tela co Ty niy szafna

Do emerytury masz jeszcze tak długo jak młoda TIT-ówka.
            Arbeituj, aż pukel sam ci wyrośnie.
            • 1fatum Re: Ostatnio szychta. Czyli coś dlo Antona. 05.01.13, 21:56
              Chodziło o TIR - ówkę
          • socer-schlesier Re: Ostatnio szychta. Czyli coś dlo Antona. 05.01.13, 21:59
            No to teraz bydziesz miol trocha wiyncy czasu do siebie.
            www.youtube.com/watch?v=BpDrSEo4DHk
            • berncik Re: Ostatnio szychta. Czyli coś dlo Antona. 05.01.13, 22:17
              Herbi ,tera bydziesz miou czas trocha we ogrodku porobic.Nie rob tela smaku Antonowi,
              bo On jeszcze mo wiyncy suzby jak mody milicjant. Mody, zdrowy, mocny chop niych bako.
              Jak Ci Anton ciynszko za biorkym, to chercowa do rynki i dawaj.
              • berncik Herbi:Zeby Ci se nie mirzuo. 05.01.13, 22:24
                Zeby Ci se nie mierzuo tera na ryncie .Zrobiou zes se lista robotow kerych zes nie miou czasu do tyj pory zrobic.To je bardzo wazne :I kozdy dziyn odchoczac :To dzisiej zauatwione - nastympny dziyn to inksze itd.I niy zapom kurom gnoj wyciepac ha,ha,ha.One to lubiom.
                • cirano Re: Herbi:Zeby Ci se nie mirzuo. 06.01.13, 10:28
                  Gratuluja Herbuś. Gratuluja żeś szafnoł swoje lata bez uszczyrbku na zdrowiu i umyśle, to niywielu sie udowo. Jo zaczon moj beruflicher Werdegang jusz mit 15, ale 52 lata niy szafna.
                  Jesżech tysz trocha modszy.
                  Żyj w zdrowiu
                  • cirano Re: Nic dobrego niy słychać 06.01.13, 10:34
                    Jak podaje ostatnio GW, polske ryncisty (emeryty), ftore dzisioj na rynta idom, dostanom 500 zł wiyncyj jak ci co pódom w prziszłym dopiyro roku.
                    W tym kraju stoji poleku wszysko na łbie. Coroz czynścij myśla o tym co Bismarck kejś pedzioł..., ale przeca Poloka żodyn niy karo, za co karo sie som?
                    • ballest Re: Nic dobrego niy słychać 06.01.13, 11:30
                      Herbjelito, tylko pogratulowac Ci osiongnienc!
                      - jo jeszcze na ryncie nie je, ale od 01.12.2013 i umnie bydzie tak daleko, ale do roboty juz nie chodzam, bo mom Altersruhezeit !!!!!
                      ;)

To teraz yno pomauu, nie dzicz za duzo!!!
                      ;)
                      • herbjelita Pozieńkowanie 06.01.13, 17:33
                        Dzieńki wszystkim za te dobre życzenia na mojej nowej drodze życia.
                        Ta rynta ale nic w moim życiu nie zmieni. Rano przed siudmom dali byda pierwszy we firmie bo tak ech prziwykł przez te 30 lot. Powia wom we tajemnicy, że jo ta firma nie sprzedoł , jeno przepisoł jom mojej cerze. Jej chop a mój zieńć je meistrem we stolarstwie i uon to bydzie dali menagowou.
                        Prowdom tyż je, że jo już tak nie zapierdalom jak kedyś. Jo se to biera poleku.
                        Jeszcze roz dziękuja.
                        • szwager_z_laband Re: Pozieńkowanie 07.01.13, 07:04
                          No chopcy jo by na wyszym miejscu tera rajzowou a rajzowou!
                          • cirano Re: Pozieńkowanie 07.01.13, 09:35
                            Mosz recht szwager. Widzieć, przeżyć...i tak trzimać. A nasza Europa jes piykno
                        • 1fatum Re: Pozieńkowanie 07.01.13, 10:06
                          herbjelita napisał:

> Dzieńki wszystkim za te dobre życzenia na mojej nowej drodze życia.
                          > Ta rynta ale nic w moim życiu nie zmieni. Rano przed siudmom dali byda pierwszy
                          > we firmie bo tak ech prziwykł przez te 30 lot. Powia wom we tajemnicy, że jo t
                          > a firma nie sprzedoł , jeno przepisoł jom mojej cerze. Jej chop a mój zieńć je
                          > meistrem we stolarstwie i uon to bydzie dali menagowou.
                          > Prowdom tyż je, że jo już tak nie zapierdalom jak kedyś. Jo se to biera poleku.
                          > Jeszcze roz dziękuja.

Nie wiem, czy można życzyć czegoś w takiej sytuacji jak Twoja. Chłop nawykły do pracy i rzetelnie ją wykonujący, to nawet będąc na łożu śmierci, jak przyjdzie godzina pracy będzie chciał wstać i iść do arbeitu.

Mogę życzyć pracy na 1/5 obrotów i korzystania z życia. Emeryt powinien sobie kupić chińskie ziołowe tabletki Nan Bao, po których z czasem siwizna znika, a korzeń sztywnieje i prostata mięknie. Wtedy życie nabiera smaku.
                          Dlatego życzę korzystania z uroków życia załączając jak w Wunschkonzert muzyczny upominek:

www.youtube.com/watch?v=7c_XK9Rli24
                          • herbjelita Re: Pozieńkowanie 07.01.13, 10:32
                            Fajno czesko spiewka. Tak downi i u nos na Slunsku spiewali. Te inksze tyz.
                            • anton_28 Pynzyjou 07.01.13, 19:30
                              Hallo Herb !

jou mozno jescze richtich za mauo pszerobiou, w Polsce pora miejsiyncy zaro po szkole, a na Niymcach jusz 14 lout, ale hnet znom tyn Gefühl bycio wolnym !!!

Latojs moj Papa miou diese Ehre! I widza ze zrobiou se myni gestresst - niymo tygo zeitdrucku ze rano cza stanyc, abo dringend cojs zrobic ...

Jou niyje asz tak extra zgniouy jak piszam, ale robota zabiyro mie kupa freiheitu i to mie szteruje.

Gut, jou niymom jescze tak nojgorzi - bo niyjezech psziwioonzany do schreibtischa, duzo loutom po placu abo jada kajs autym, also na biyda do sklepu abo na poczta idzie skoczyc.

Ale jusz wiynksze sachy jak zahnarzt abo behörde to musisz brac dziyn frei !

Bloß na wochenende se czeko... ale uone je take krotke - mogli by freitag i montag dociepnonc
                              • herbjelita Re: Pynzyjou 07.01.13, 20:13
                                Anton, ty cepie. Najlepszy sposób na to je - zrób se ze twoiej roboty hobby. To wtedy napewno bydziesz zadowolniony. To wszystko uodgrywo se jeno w łebie i nic inkszygo.
                                Jo w całym moim życiu nienawidził ta robota, alech se pedziou - abo ty, abo jo. I widzisz jo jom pokonou. Anton, gowa do góry - rynta przidzie.
                                • herbjelita Re: Pynzyjou 07.01.13, 20:21
                                  Anton, jeześ już w doma?
                                  • anton_28 Re: Pynzyjou 07.01.13, 20:59
                                    herbjelita napisał:
                                    Anton, jeześ już w doma?

toc!
                                    • anton_28 Re: Pynzyjou 07.01.13, 21:00
                                      anton_28 napisał:
                                      toc!

wejrzi woontek "jada tam" blank na dole :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka