Dodaj do ulubionych

wypowiedzi i prowokacje na tym forum

19.05.13, 12:12
pozwolcie ze byda se je sam zbiyrou:

Z RAS-iem to do mnie niy musisz przychodzic, bo po piyrwsze - jo niy jestem
Slazokiem ( przynajmni sie za takiego niy uwazom ), a po drugie uwazom
ich za zwyklych politycznych karierowiczow.

To jest tyn som sort co te nasze ( dzialajace w Niemczech ) organizacje
" polonijne ", wiekszosc z tych ludzi, gdyby nadal zyla w Polsce, prawdopodobnie
by w takim RAS-iu lub innych podobnych organizacjach mieszala.

p.s. 1
Juz Ci kiedys napisolech, jesli sie za takiego dupnego ( dupny=> to slaskie okreslenie
odpowiadajace polskiemu " wielki " ) Slazoka uwazosz, to po co tu u nos ( w Reichu ) siedzisz, czy niy lepi wrocic do tego Laband, do tych swoich domow i swojego Erbschaft´u?
Tam walczac o slaskosc Slaska bydziesz przynajmni wiarygodny, bo tu w Reichu
robisz z Siebie ino pajaca, kiery som niy wie wto go zrobiol.

p.s. 2
Prosza ino, niy zrozum mnie zle, dlo mnie osobiscie siedz se sam w tych Niymcach,
niy moja rzecz kogokolwiek z tad wyganiac, bo niy jo Ci dol niymiecki Pass,
ale zastanow sie nad kwestia moralna Twojego postepowanio,
w moich oczach jestes zwyklym kombinatorem. "

Obserwuj wątek
    • szwager_z_laband Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 19.05.13, 12:19
      "

Re: @ erka-4

Autor: hans-jurgen 28.04.13, 22:07

Dodaj do ulubionych
      Odpowiedz cytując Odpowiedz

zyd_tulacz napisał(a):

> Rozumiem, źe Niemcy żydow mordowali mimochodem, przy okazji??? Najlepiej też od
      > powiedzialnością podzielić sie z kimś innym. Och jakie to niemieckie. Najlepiej
      > wspomnieć o policji żydowskiej i powiedzieć, że żydzi sami się wymordowali.
      ------------------------------------------------------------------
      • 1fatum Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 19.05.13, 12:38
        Bez intencji prowokacji nie pisałyby tu osoby deklarujące się jako Polacy, którzy maja za zadanie robić zamęt i ustawiać innych jak mają żyć.
        Nikt im nie zabrania patriotyzmu, lub ich sposoby na życie. Nie można pozwolić na to, aby z brudnymi buciorami włazili w cudze życie.
        Nikt im nie odbiera prawa do dyskusji, ale dyskusji na kulturalnym poziomie bez imputowania antypolskich postaw. Przecież antypolskimi nie można nazwać niepodważalnych faktów z przeszłości. Faktów niewygodnych, ale nie jedynych w historii narodów.
        Przecież skrzywdzeni ludzie mają prawo do wyrażenia swoich odczuć i będą o nich mówić dotąd, dokąd będzie oficjalne zaprzeczanie faktom.

Usiłuję zrozumieć czym się kierują pojawiające się na forum nowe/stare byty pod nowymi nickami. Przecież pisanie na forum wymaga poświęcenia czasu.
      • hans-jurgen Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 19.05.13, 13:03
        szwager_z_laband napisał:

> "
        >
        > Re: @ erka-4
        >
        > Autor: hans-jurgen 28.04.13, 22:07
        >
        > Dodaj do ulubionych
        > Odpowiedz cytując Odpowiedz
        >
        > zyd_tulacz napisał(a):
        >
        > > Rozumiem, źe Niemcy żydow mordowali mimochodem, przy okazji??? Najlepiej
        > też od
        > > powiedzialnością podzielić sie z kimś innym. Och jakie to niemieckie. Na
        > jlepiej
        > > wspomnieć o policji żydowskiej i powiedzieć, że żydzi sami się wymordowa
        > li.
        > ------------------------------------------------------------------
        • szwager_z_laband Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 19.05.13, 13:10
          " ...więc nadal będziesz mi twierdził,że wielu tych co udają Slonzoków takich trochę niemieckich na coś nie liczą. "

Autor: hans-jurgen 15.05.13, 14:23

"Jesli to mnie masz na mysli, racz przyjac do wiadomosci to, co juz na tym forum
          wielokrotnie podkreslalem, ja nie jestem Slazakiem, nigdy nim nie bylem.

Nikt tu nie musi na nic liczyc, przyjdzie czas i problem rozwiaze sie samodzielnie."

• gryfny Re: to je smutne 19.05.13, 13:20
      skokomy sie nawzajem do oczu a Poloki z tego korzystajom juz lata
      • szwager_z_laband Re: to je smutne 19.05.13, 13:35
        Autor: hans-jurgen 04.09.09, 22:51

"Szanowny panie S...( pelne nazwisko pana jest mi juz znane )
        na pana miejscu odszczekalbym jak najszybciej uzyty powyzej
        zwrot: " Ludzie Honoru przyznajom sie do porazki , polskie szczury nigdy ".
        Zwrot ten nosi znamiona czynu karalnego w Niemczech, z paragrafu:
        130, ustep 1. (Den Tatbestand einer Volksverhetzung definiert § 130 Absatz 1 des Strafgesetzbuchs:
        " die Menschenwürde anderer dadurch angreift, dass er Teile der Bevölkerung beschimpft, böswillig verächtlich macht oder verleumdet,
        wird mit Freiheitsstrafe von drei Monaten bis zu fünf Jahren bestraft.

Mysle, ze ostudzilem panska " jazde " tu na tym forum,
        radze pamietac, w necie nie jest sie ANONIMOWYM."
        • hans-jurgen Re: to je smutne 19.05.13, 14:05
          Tym cos teroz zaczol tu robic pokazujesz ino, zes zatracil poczucie rzeczywistosci,
          najlepi zrob se termin w Tworkach, im szybciej tym lepi:))
      • hans-jurgen Re: to je smutne 19.05.13, 14:10
        gryfny napisał:

> skokomy sie nawzajem do oczu a Poloki z tego korzystajom juz lata
        ------------------------------------------------------
        ------------------------------------------------------
        Mosz recht Gryfny, aber Ich bin der falsche Adressat:)
        • sloneczko1 Re: to je smutne 19.05.13, 14:21
          a o co Wy sie wcale wadzicie?
          • szwager_z_laband Re: to je smutne 19.05.13, 14:47
            Autor: hans-jurgen 22.10.09, 18:59

"Pisac to Ty mozesz duzo, ja po lekturze wiekszosci tego
            co tu przez te lata nawypisywales NIE WIERZE W ANI JEDNO
            TWOJE SLOWO."

Autor: hans-jurgen 26.10.09, 22:21

"Powtazam jeszcze raz, NA TYM FORUM pierwszy post napisalem
            na przelomie sierpnia i wrzesnia ( +,- 10 dni ). "

Autor: hans-jurgen 26.10.09, 22:36

"Szwagrze, mysle, ze juz na tyle dlugo bawisz sie
            internetem, ze powinienes wiedziec, ze to nie konfesjonal,
            tu wszystko staje sie publiczne i kazdy moze z tego korzystac
            jak mu sie to podoba.
            O jednym musi jednak pamietac: W NECIE NIE JEST SIE OSOBA
            ANONIMOWA i trzeba umiec ponosic tego konsekwencjie. "
            • hans-jurgen Re: to je smutne 19.05.13, 15:09
              Szwagierku, pomoga Ci bo niy moga patrzec jak sie boroczku mynczysz,
              tu mosz wszystkie moje posty , kazdy moze je czytac od rana do wieczora:))

forum.gazeta.pl/forumSearch.do?&query=hans-jurgen

Viel Spaß!!!
              • 1fatum Re: to je smutne 19.05.13, 17:32
                Proszę, dajcie spokój, bo się nasi "przyjaciele inaczej" śmieją. Nie ma sensu publicznie się kłócić. Piszcie na PW.
                • herbjelita Re: to je smutne 19.05.13, 19:16
                  Abo decie nom poznac o co wom idzie, jak sloneczko napisauo.
                  Wszyske tu na tyj stronie potsy przeczytouech i dali zech je gupi jak Haenslik.
                  Dejcie se po pysku i juzas bydzie zgoda.
                  • hans-jurgen Re: to je smutne 19.05.13, 20:27
                    herbjelita napisał:

> Abo decie nom poznac o co wom idzie, jak sloneczko napisauo.
                    > Wszyske tu na tyj stronie potsy przeczytouech i dali zech je gupi jak Haenslik.
                    >
                    > Dejcie se po pysku i juzas bydzie zgoda.
                    ---------------------------------------------------------------------------------
                    ---------------------------------------------------------------------------------
                    Herbus, nasz szwagierek strzelol se w kolano odgrzewajac tyn stary kotlet.
                    Tu mocie link do jednyj z moich dyskusji z Ballestym kiero sie odbyla
                    na poczatku mojej " kariery " na tym forum.

forum.gazeta.pl/forum/w,34281,102003754,102003754,Oto_kultura_Ballesta_.html
                    W miyndzy czasie wiela rzecy przestalo byc aktualnymi, a z Ballestem som my
                    na pokojowyj stopie.
                • erka-4 Re: to je smutne 19.05.13, 20:05
                  Nie śmieję się z uwagą was słucham,czyli czytam,wszak Slonzok tyż Człowiek i ma prawo do swoich własnych poglądów,a ze hans jurgen jest Niemiec to jego wybór i ma prawo do tego,a ja jestem od tego aby nie pozwalać germanizować Slonzoków.
                  • seppel Re: to je smutne 19.05.13, 20:09
                    :))
                  • herbjelita Re: to je smutne 19.05.13, 21:12
                    Mądry człowiek by milczał na twoim miejscu.
                    Ale, że takim nie jsteś, to wiemy.
                  • 1fatum Re: to je smutne 19.05.13, 21:44
                    erka-4 napisał:

> Nie śmieję się z uwagą was słucham,czyli czytam,wszak Slonzok tyż Człowiek i ma
                    > prawo do swoich własnych poglądów,a ze hans jurgen jest Niemiec to jego wybór
                    > i ma prawo do tego,a ja jestem od tego aby nie pozwalać germanizować Slonzoków.

Pewnie znasz czysto polskie powiedzenie: "Jak się swoje psy kąsają, niech się obce nie wtrącają".

Gdybym był twojej nacji, to napisałbym tak: "Kibic z dala niech się nie wpier..la".

Kim ty jesteś, abyś mógł komuś na coś pozwalać.
                    • erka-4 brat Słowianin... 20.05.13, 07:35
                      ...i nikt więcej.
    • arnold7 Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 19.05.13, 21:31
      Ciynke bolki, daliscie sie zinfiltrowac. Nic niy chca godac, ale na mojim forum rowno banuja idiotow.
      • 1fatum Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 19.05.13, 21:41
        arnold7 napisał:

> Ciynke bolki, daliscie sie zinfiltrowac. Nic niy chca godac, ale na mojim forum
        > rowno banuja idiotow.

Na tym forum nawet idioci mogą się wypowiadać, ale na bana muszą zapracować. Tak łatwo się nie da. Muszą się kretyni odrobin e wysilić.
      • szwager_z_laband Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 19.05.13, 21:48
        Autor: hans-jurgen 29.01.10, 16:42

"szwager_z_laband napisał:

> niywiym do kogo mosz we sercu szacunek a do kogo niy - wiym ale ze
        > do Slonska niy.
        ----------------------------------------------------------------
        • 1fatum Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 19.05.13, 21:54
          Błagam, macie coś do siebie, piszcie na PW. Niech się hołota nie cieszy.
          • przyto Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 19.05.13, 22:13
            1fatum napisał:

> Błagam, macie coś do siebie, piszcie na PW. Niech się hołota nie cieszy.

Czy mozesz by bardziej specyficzny, kto tu jest wedlug Ciebie "holota"
            • 1fatum Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 19.05.13, 22:18
              przyto napisał(a):

> 1fatum napisał:
              >
              > > Błagam, macie coś do siebie, piszcie na PW. Niech się hołota nie cieszy.
              >
              > Czy mozesz by bardziej specyficzny, kto tu jest wedlug Ciebie "holota"

W kabarecie "Dudek" padło mądre stwierdzenie: "zostaw to jako niedopowiedzenie". Kto się do hołoty nie zalicza, tego określenie nie dotyczy. Kto się poczuwa do tej kategorii, to i owszem.

Poważnie stwierdzając, są tematy i konflikty, których uniknąć się nie da. One powinny być załatwiane w drodze prywatnej (PW) korespondencji, aby wszyscy ci, którzy na forum przychodzą, aby jątrzyć nie mogli się radować.
              Na pewno do hołoty nie zaliczam Schlesierów.
              • przyto Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 19.05.13, 22:30
                1Fatum napisal:

"Proszę, dajcie spokój, bo się nasi "przyjaciele inaczej" śmieją. Nie ma sensu publicznie się kłócić. Piszcie na PW."

Dlaczego Twoi "przyjaclele" mieliiby sie smiac? Kolejna insynuacja, i proba prowokacjii.

Osobiscie zgadzam sie z Hans-Jurgen. Jezeli ktos chce walczyc o narodowosc Slaska czy inne prawa to niech jedzie tam, a nie "szczeka" z daleka w wygodnym fotelu przy komputerze i udaje wielkiego Slazaka.
                Przypomina mi to to rzad londyski w czasie wojny. Wielcy patrioci "walczy o Polske" i podburzajcy narod przeciwko sobie.

Problem ze Slazakami jest, ze jak wspomnialem nie moga znalesc swojej tozsamosci.
                Ktos powiedzial, ze Slazacy to jak kamaleony. Zmieniaja barwe w zaleznosci gdzie im lepiej.
                Ja mysle, ze wiaze sie to z faktem, ze oni nigdy nie mieli swojego wlasnego kraju. Zawsze byli pod czyjas administracja.
                Biorac to pod uwage, odpowiedz kim oni sa, a raczaj kim oni chca byc zalezy od sytuacji ekonomicznej danej "administracji". Gdyby Polska byla lepiej rozwinieta ekonomicznie niz Niemcy, to jestem pewny, ze nikt by tu nie mial problemu, ze Slask jest w granicach Polski i ze ich sie nazywa polskimi slazakami albo po prostu Polakami.
                Ale poniewaz Niemcy sa w lepszej sytuaciji ekonomicznej, dlatego oni chca byc niemieckimii slazakami albo wrecz Niemcami i chca powrotu Slaska do Niemiec bo uwzaja, ze byloby im lepiej pod administracja niemiecka.

socer-schlesier wiele razy sie pytal, "co mi moze zaoferac Polska a co Niemcy. Niemcy bija Polske na glowe."

Proste i logiczne.
            • berncik Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 19.05.13, 22:40
              przyto napisał(a):

> 1fatum napisał:
              >
              >

Przyto:Co za pytanie? Odpowidz je tyn co se cieszy.
              Fatum mo recht :Powinniscie te Wasze osobiste podchody zauatwiac na PW.
              Stare chopy pieronie .Zachowujom se jak bajtle .
              • gaon81 Motto Szlysjerow 19.05.13, 22:45
                "My som sam kaj wiyncyj noum dejom zryc"

• przyto Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 19.05.13, 22:50
                Bercik, ja sie wcale z tego nie ciesze. Kiedy to powiedzialem? Jakie mialbym powody do cieszenia sie? Z czego? Mnie osobiscie jest mi przykro, ze Slazacy sa skloceni ze soba. Jest to tragedia Slaska i Slaskiego Narodu bo nie ma i nie bylo miedzy Slazakami jednosci.

Sam wierz o tym.
                • socer-schlesier Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 19.05.13, 22:59
                  gaon81 19.05.13, 22:45 napisal:
                  "My som sam kaj wiyncyj noum dejom zryc"
                  ---------------------------------------------------
                  Som chyba wiysz po sobie bo to Poloki na Slonsk za "zarciym" ciongnyli, nigdy niy bylo odwrotnie. Teraz za "zarciym" swyndajom se po calym swiecie bo i na Slonsku za ich panowania tygo zarcia pomalu brakuje.
                • erka-4 Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 20.05.13, 07:56
                  Potwierdza to,że są tymi,którymi być nie chcą,no nie wszyscy ale wielu,czyli Polakami,też jesteśmy skłóceni,i jeśli się nie pogodzimy to nie będziemy mieli okazji więcej się kłócić wzajemnie,czyżby powstania nam się marzyły ?
            • erka-4 Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 20.05.13, 07:49
              przyto napisał(a):

> 1fatum napisał:
              >
              >

...no właśnie,też chciałem o to spytać,fatuma,i on podobno Slonzok pragnie uczyć kultury gupiego Poloka.
      • erka-4 Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 20.05.13, 07:43
        Prawdziwa cnota krytyk się nie boi,panie arnoldzie siódmy,jaki wyniosły jak jakiś ...lepiej nie mówić.
        Moje forum,śmiechu warte,gdybym zgłosił do polskiej prokuratury to te tFoje forum szybko zamknąć by musieli,za antypolską propagandę.
        Ono z kulturą i śląską w dodatku ma tyle wspólnego co piernik z wiatrakiem.
      • gryfny Re: no ja 20.05.13, 11:17
        takie wpisy to ino dociepywanie do pieca," ogien" trzech wojen slonskich mo sie dobrze
        • erka-4 Re: no ja 20.05.13, 11:55
          gryfny napisał:

> takie wpisy to ino dociepywanie do pieca," ogien" trzech wojen slonskich mo s
          > ie dobrze

pan arnold siódmy napisał:

Ciynke bolki, daliscie sie zinfiltrowac.

- czyli ma jakieś poważne tajemnice i czegoś się boi,a zatem co to za tajemnice o które on się tak boi ten pan arnold,należałoby te tajemnice dokładniej zgłębić,muszę koniecznie Klosa o pomoc poprosić.
        • hans-jurgen Re: no ja 20.05.13, 12:25
          gryfny napisał:

> takie wpisy to ino dociepywanie do pieca," ogien" trzech wojen slonskich mo s
          > ie dobrze
          -------------------------------------------------------------
          -------------------------------------------------------------
          Gryfny, bei allem Respekt, ale kajs boul jak mnie tu od " polskiyj swini " zwyzywali???
          W porownaniu z tym moj " dupny Slazok " jest ganz harmlos, jo napisol prowda
          i to go tak ubodlo, aber ist mir egal.
          A o " dociepywanie do pieca ". to miej pretynsje niy do mnie ino do tego
          co dwie sroki za ogony chce trzymac.
          Ich habe fertig, jak to pedziol jedyn Italok.
    • szwager_z_laband Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 20.05.13, 06:59
      Autor: hans-jurgen 29.01.12, 11:52

"Czym Ty sie martwisz?
      Som przeca sam pisoles, ze mosz na Slasku " erbszafty ", to jak sam sie zacznie
      walic to pitniesz nazod na Slask. Dobrze zes se to wykombinowol, tera nareszcie
      wiym czymu tak sie upiyrosz za tom slaskom narodowosciom."
      • socer-schlesier Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 20.05.13, 07:34
        przyto 19.05.13, 22:30 Odpowiedz
        1Fatum napisal:

"Proszę, dajcie spokój, bo się nasi "przyjaciele inaczej" śmieją. Nie ma sensu publicznie się kłócić. Piszcie na PW."

Dlaczego Twoi "przyjaclele" mieliiby sie smiac? Kolejna insynuacja, i proba prowokacjii.

Osobiscie zgadzam sie z Hans-Jurgen. Jezeli ktos chce walczyc o narodowosc Slaska czy inne prawa to niech jedzie tam, a nie "szczeka" z daleka w wygodnym fotelu przy komputerze i udaje wielkiego Slazaka.
        Przypomina mi to to rzad londyski w czasie wojny. Wielcy patrioci "walczy o Polske" i podburzajcy narod przeciwko sobie.

Problem ze Slazakami jest, ze jak wspomnialem nie moga znalesc swojej tozsamosci.
        Ktos powiedzial, ze Slazacy to jak kamaleony. Zmieniaja barwe w zaleznosci gdzie im lepiej.
        Ja mysle, ze wiaze sie to z faktem, ze oni nigdy nie mieli swojego wlasnego kraju. Zawsze byli pod czyjas administracja.
        Biorac to pod uwage, odpowiedz kim oni sa, a raczaj kim oni chca byc zalezy od sytuacji ekonomicznej danej "administracji". Gdyby Polska byla lepiej rozwinieta ekonomicznie niz Niemcy, to jestem pewny, ze nikt by tu nie mial problemu, ze Slask jest w granicach Polski i ze ich sie nazywa polskimi slazakami albo po prostu Polakami.
        Ale poniewaz Niemcy sa w lepszej sytuaciji ekonomicznej, dlatego oni chca byc niemieckimii slazakami albo wrecz Niemcami i chca powrotu Slaska do Niemiec bo uwzaja, ze byloby im lepiej pod administracja niemiecka.

socer-schlesier wiele razy sie pytal, "co mi moze zaoferac Polska a co Niemcy. Niemcy bija Polske na glowe."
        ===========================

przyto przeczytej se to:

"Zamieszkiwałem w Kotlinie Kłodzkiej pracując na czarno w Pradze czeskiej. Weekendy spędzałem w Polsce z pewną panią. Urodzona na tych ziemiach świetnie znała miejscowe realia. Zgrabna , nie miała kaczego chodu bo poród odbierał niemiecki lekarz. Przed wojną KK była perłą Rzeszy, najbogatsze i najpiękniejsze tereny Rzeszy. Do miejscowych uzdrowisk przyjeżdżali cesarze. Wybitny francuski kompozytor Fryderyk Chopin dopiero po występie przed subtelną publicznością w Dusznikach Zdroju stał się znany w Europie pozostawiwszy za sobą smród gnojówki warszawskich ulic. Kolej Klodzko-Kudowa w czasie jej budowy należała do najnowocześniejszych w Europie - wiadukt w stylu włoskim w Lewinie, serpentyny i tunele w Kulinie nie ustępowały kolejom szwajcarskim.
        Ludność obecna, potomkowie osiedleńców ze Wschodu.
        Straty w wyniku powodzi były duże bo nieczyszczone od dziesięcioleci koryta miejscowych rzek i strumyków nie były drożne.

Z utęsknieniem czekam na powrót tych ziem do macierzy. Inwentaryzacja miejscowych zabytków napotyka ciągle na przeszkody bo ich powojenna dewastacja nie podlega dyskusji, a konfrontacja ich obecnego stanu z tym z roku 1945 może prowadzić do roszczeń wobec państwa polskiego – marnowanie dziedzictwa europejskiego. "
        • szwager_z_laband Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 20.05.13, 08:06
          gynau Socer, mosz recht - eli to je HJ abo erka4 = prowokacja je prowokacjom i poto je sam tyn wontek coby je pokozywac
        • erka-4 Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 20.05.13, 08:11
          socer-schlesier napisał:
          Zgrabna , nie miała kaczego chodu bo poród odbierał niemiecki lekarz.

...a moja żona też ma dzieci,troje dokładnie,i urodziła je pod opieką polskich lekarzy,a o kiedy to było,już nie pamiętam,a jakie to czasy wówczas były "prymitywne" lepiej nie mówić,Azja normalna,nie to co teraz,i też jest zgrabna,i chodzi normalnie,więc o czym ta godka ?
          • hans-jurgen H,ha,ha... 20.05.13, 08:30

forum.gazeta.pl/forum/w,34281,144526007,144563092,_Szwagier_z_Laband.html?wv.x=2

Tja, sitzen auf zwei Stühlen kann meistens unbequem sein. :))
            • erka-4 Re: H,ha,ha... 20.05.13, 10:46
              hans-jurgen napisał:

>
              > forum.gazeta.pl/forum/w,34281,144526007,144563092,_Szwagier_z_Laband.html?wv.x=2
              >
              > Tja, sitzen auf zwei Stühlen kann meistens unbequem sein. :))

...do kogo ta godka ??? mam tylko jedno krzesło,jestem Polakiem i nikim więcej i tylko jedno obywatelstwo.
              • hans-jurgen Re: H,ha,ha... 20.05.13, 12:09
                erka-4 napisał:

> hans-jurgen napisał:
                >
                > >
                > > forum.gazeta.pl/forum/w,34281,144526007,144563092,_Szwagier_z_Laband.html?wv.x=2
                > >
                > > Tja, sitzen auf zwei Stühlen kann meistens unbequem sein. :))

>
                > ...do kogo ta godka ??? mam tylko jedno krzesło,jestem Polakiem i nikim więcej
                > i tylko jedno obywatelstwo.
                --------------------------------------------------------
                --------------------------------------------------------
                Nie do Ciebie, wiec zamilcz i nie wpieprzaj sie pomiedzy wodke i zakaske:)
                • szwager_z_laband schizofrymia czi wyrachowanie? 20.05.13, 12:24
                  forum.gazeta.pl/forum/w,34281,105814825,105815717,Re_Dywagacje_.html
                • erka-4 Re: H,ha,ha... 21.05.13, 10:18

hans-jurgen napisał:

Tja, sitzen auf zwei Stühlen kann meistens unbequem sein.

Nie do Ciebie, wiec zamilcz i nie wpieprzaj sie pomiedzy wodke i zakaske:

- ja jedynie tyle ci powiem:
                  ...od Niemca oczekiwałbym nie co kultury zwłaszcza,kiedy popełnia błędy,popatrz dokładnie hansie drogi do kogo kierowałeś niemiecką uwagę w sprawie zasiadywania na dwóch krzesłach.
                  Kto kogo winien uczyć kultury ??? ,że tak się spytam,jakiś słowiański dzikus azjatycki romańskiego Niemca,do czego to doszło,niepojęte.

• szwager_z_laband Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 23.05.13, 17:28
      Autor: heli34 23.05.13, 16:29

„mózgownicy“
      „Eure Hoheit Herr Socer“
      „und sei doch in Zukunft nicht so blöd bo gańba przinosisz.“
      • heli34 Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 23.05.13, 19:58

> Autor: heli34 23.05.13, 16:29
        >
        > „mózgownicy“
        > „Eure Hoheit Herr Socer“
        > „und sei doch in Zukunft nicht so blöd bo gańba przinosisz.“
        ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
        Co za zaszczyt być cytowanym przez Waszą Przewielebną Denuncjęcję.

Hatt Dein Prinzip seinen Reiter Verloren
        und mich dafür als Ersatz auserkoren?
        Ich danke Dir mit höflichstem Gruß:
        Wozu den ein Prinzip?
        Ich geh’ prinzipiell zu Fuß.

Es wäre nämlich schön im Frühling wohl zu riechen,
        obwohl ich sonst kein grosser Lüstling bin. -
        Wollte ich Hilfreich einem Erlaucht in den Hintern kriechen,
        doch saßen da ein Dutzend Denunzianten drin!

Der Vers ist nach Herrn Endrikat,
        mein ist nur dieser Satz:
        Wo es 'nen Arsch voll Spietzel giebt
        Dort ist fur mich kein Platz

• szwager_z_laband do BrataJakuba 23.05.13, 20:26
          Korci cię, by coś powiedzieć.
          Nie pomyślisz czy to ważne?
          I już słowa lecą same,
          a to takie niepoważne.

Powiedziałeś. Słowa wyszły.
          Teraz źle się czujesz z tym.
          Coś ty zrobił? Jak tak mogłeś?
          Walka z sumieniem swym.

Już za późno. Nic nie zrobisz.
          Pocisk został wystrzelony.
          Chociaż teraz już żałujesz,
          ktoś został nim trafiony.

...
          • heli34 Re: do BrataJakuba 23.05.13, 20:38

> Korci cię, by coś powiedzieć.
            > Nie pomyślisz czy to ważne?
            > I już słowa lecą same,
            > a to takie niepoważne.
            >
            > Powiedziałeś. Słowa wyszły.
            > Teraz źle się czujesz z tym.
            > Coś ty zrobił? Jak tak mogłeś?
            > Walka z sumieniem swym.
            >
            > Już za późno. Nic nie zrobisz.
            > Pocisk został wystrzelony.
            > Chociaż teraz już żałujesz,
            > ktoś został nim trafiony.
            >
            > ...
            =================
            Nie być psychoanalityk.
            O me zdrowie sie nie bojta (to ponoć po kluczborsku).
            Przeca twoj był piyrszy przityk.
            Teraz całuj w doopa wójta( a to ponoć po kielecku).
            • socer-schlesier Re: do BrataJakuba 23.05.13, 20:44
              heli pomalu pokazujesz swoja twarz.
              • heli34 Re: do BrataJakuba 23.05.13, 20:51
                socer-schlesier napisał:

> heli pomalu pokazujesz swoja twarz.
                ====
                Ty nowet ni mosz co pokazować procz nie uzasadnionej pychy i to nie wiedzie z powodu czego.
            • szwager_z_laband Re: do BrataJakuba 23.05.13, 20:57

Gąsienica
              zwija się i klęczy
              na dzikim winem obrosłej poręczy.
              Przez twardym włosem zjeżone obręcze
              własnego ciała
              przepycha się, przemyca
              z trudu zzieleniała...
              • heli34 Re: do BrataJakuba 23.05.13, 21:03

>
                > Gąsienica
                > zwija się i klęczy
                > na dzikim winem obrosłej poręczy.
                > Przez twardym włosem zjeżone obręcze
                > własnego ciała
                > przepycha się, przemyca
                ========================
                Przikro mi i wspołczuja.
                Rymło ci sie. Widać mosz ryma.
                > z trudu zzieleniała...
                • socer-schlesier Re: do BrataJakuba 23.05.13, 21:05
                  Jak by to erka pisol to bych se niy dziwiol.
                  • heli34 Re: do BrataJakuba 23.05.13, 21:17
                    socer-schlesier napisał:

> Jak by to erka pisol to bych se niy dziwiol.
                    =========================
                    A jo by sie dziwioł,jakbyś ty sie przi swojej mentalności czymuś nie dziwioł!
                  • przyto do socer-schlesier 23.05.13, 21:19
                    Moze zalozycie klub poetycki. Takie talenty nie moga sie marnowac. Moze, sa jakies dotacje z EU na takie cele. Zarobilbys pare groszy, zamiast spedzac ten czas za darmo. Zawsze przyda sie pare groszy.

• socer-schlesier Do bratajakubowygo. 23.05.13, 21:26
                      Bez to zech se sam pytol braciejakuba ile sam jeszcze mosz "twarzy" i po co to robisz?
                      • heli34 Re: Do bratajakubowygo. 23.05.13, 21:46
                        socer-schlesier napisał:

> Bez to zech se sam pytol braciejakuba ile sam jeszcze mosz "twarzy" i po co to
                        > robisz?
                        ====================================
                        Pytej i pytej ale już nie mie. Mom dość. Zaczynosz mie ściongać do swojego poziomu.

I nie je to poziom dziecka czym cie probowoł łgodnie i kulturalnie upomnieć tyn Przyto czy jak mu tam.
                        A ty po swojymu sie zaś dziwujesz i sie pytosz i pytosz czamu inksi sie nie dziwujom.
                        Ty sam przeca pokazujesz durch mentalność debila,kiery sie pyto na rynku pod ratuszowym zygarym wiela też moge być godzin na tym na banhowie.
                        • socer-schlesier Re: Do bratajakubowygo. 23.05.13, 21:50
                          Bez komentarza.
    • szwager_z_laband Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 23.05.13, 22:47

Autor: heli34 23.05.13, 22:34

"szwager_z_laband napisał:

> ale to je smutne, ze pomimo zyciowego doswiadczynia obraco sie pszeciw swoim ..
      > .
      =================
      Nie przeciw swoim ale zakutym łbom,kierzi sie upiyrajom przi swojej gupocie.
      A jak idzie o pytanie sie. To idzie sie spytać jedyn,dwa razy. Ale nachelne pytania cechujom
      nieokrzesanego cwela abo debila,kiery ni umi pojońć ani rzeczy(mowy) ani miejsca(sytuacji).
      Czy moga sie spytać choć rouz czy u was we familii też mocie motyka(k-wa)?

I nie pieprz mi tu jedyn z drugim,że to je ludzke pytanie. Moj argument idioty moge też po waszymu brzmieć: Toż co już spytać sie nie idzie?

Kaj wyście sie chowali i za kogo sie mocie,że wydowo wom sie naturalne wlazowanie w gumiokach do cudzego łożka. I to pora razy kiej widzicie widzicie żeście już naniyśli gnoju.
      A potyn jeszcze gospodorzowi przeciepujesz jedyn z drugim,że mo hajziel w chałupie.
      Dobranoc wszystkim Kulturträger-om."
      • heli34 Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 23.05.13, 23:04
        No toż czym eś zaczon to i kończysz dzisiejszy dziyń.
        Teraz śpi dobrze a jutro zaś bydziesz mog doniyść.
        • szwager_z_laband Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 24.05.13, 06:47
          donosi sie komus cos

jo godom ci to to bez obrazania cie w naszym gronie otwarcie / sam na forum

wiym ze to wiysz ize odpisuja ci ino bezto zebys se uzmysuowiou ze tyn wontek pokozuje prowokacje

twoje powyzsze wszkryfnioncie tysz je prowokacjom - ino bezto ci sam zech odszkryfnou
          • hans-jurgen Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 24.05.13, 10:08

> donosi sie komus cos
            >
            > jo godom ci to to bez obrazania cie w naszym gronie otwarcie / sam na forum
            >
            >
            > wiym ze to wiysz ize odpisuja ci ino bezto zebys se uzmysuowiou ze tyn wontek p
            > okozuje prowokacje
            >
            > twoje powyzsze wszkryfnioncie tysz je prowokacjom - ino bezto ci sam zech odszk
            > ryfnou
            ----------------------------------------------------------------------------------
            ----------------------------------------------------------------------------------
            Ten watek jest prowokacja, a zalozyciel ( tego watka ) prowokatorem.

So einfach ist das:))
            • socer-schlesier Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 24.05.13, 10:29
              Pszinajmni wy se jusz niy wadzcie.
              • szwager_z_laband Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 24.05.13, 12:23
                mosz recht socer

to niy zmiynio faktu ze dalyj byda sam kozdo prowokacja wystawiou na widok wszyskim

tak dugo aze sie sam wszyscy tego odzwyczajom.

• hans-jurgen Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 24.05.13, 13:55

> to niy zmiynio faktu ze dalyj byda sam kozdo prowokacja wystawiou na widok wszyskim
                  >
                  > tak dugo aze sie sam wszyscy tego odzwyczajom.
                  -------------------------------------------------------------------------------
                  -------------------------------------------------------------------------------
                  Najsmieszny jest taki ktos, kto uzywo okreslen kierych znaczenia som niy rozumie.

Prowokator - " osoba, która nakłania inną osobę do popełnienia czynu zabronionego, nie po to, aby ten został popełniony, ale po to, by skierować postępowanie karne przeciwko nakłanianej osobie (art. 24 KK). Prowokacja jest zatem bardzo podobna do podżegania, lecz jest odrębną instytucją prawną. Prowokator ponosi odpowiedzialność karną, która przewidziana jest za dane przestępstwo do, którego nakłaniał inną osobę. Tak więc, jeśli prowokator nakłaniał drugą osobę do popełnienia zabójstwa, to zgodnie z obowiązującymi przepisami (Kodeks karny z 1997 roku) jego postępowanie będzie zagrożone sankcją kary pozbawienia wolności na czas nie krótszy niż 8 lat, karą 25 lat pozbawienia wolności albo karą dożywotniego pozbawienia wolności (patrz: art. 148 KK). Nie ma znaczenia, czy osoba, którą prowokował, w ogóle przystąpiła do popełnienia czynu. "

" Przykład prowokacji: X nakłania Y-ka do popełnienia kradzieży z włamaniem, z góry zakładając, że w odpowiednim czasie powiadomi policję, która przyłapie Y-ka na gorącym uczynku."

pl.wikipedia.org/wiki/Prowokator
                  ################################
                  Jak na razie to jo Cie namawiol tylko do jednyj rzeczy, abys o Slask walczol na Slasku, a niy tu w Niymcach, siedzac przed komputerem w cieplych kapciach.
                  • szwager_z_laband Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 24.05.13, 14:31
                    jo nikomu nic niy zabraniom, ale prowokowac mogesz se takich jak ty.

sam juz jo o to zadbom zebys zodnego niy prowokowou ani ty ani tobie podobni.
                    • seppel Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 24.05.13, 14:40

> jo nikomu nic niy zabraniom, ale prowokowac mogesz se takich jak ty.
                      >
                      > sam juz jo o to zadbom zebys zodnego niy prowokowou ani ty ani tobie podobni.
                      ..............
                      :))) Komm Uabyndziouk ! Hör auf mit dem Quatsch

• szwager_z_laband Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 24.05.13, 14:44
                        jo je spokojny czuowiek i jak mi sie dowo spokoj to i jom dowom pokoj

wiync pokoza moja dobro wola = niy bydzie prowokacji to niy bydzie wszkryfniync w tym wontku
                        • hans-jurgen Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 24.05.13, 14:58

> jo je spokojny czuowiek i jak mi sie dowo spokoj to i jom dowom pokoj
                          >
                          > wiync pokoza moja dobro wola = niy bydzie prowokacji to niy bydzie wszkryfniync
                          > w tym wontku
                          ---------------------------------------------------------------------
                          forum.gazeta.pl/forum/w,34281,143254890,144680127,Re_nos_tam_niy_wciongniesz.html?wv.x=2
                          • szwager_z_laband Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 24.05.13, 15:00
                            widza ze zaczynosz sie poprawiac:))
                    • hans-jurgen Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 24.05.13, 14:42

> jo nikomu nic niy zabraniom, ale prowokowac mogesz se takich jak ty.
                      >
                      > sam juz jo o to zadbom zebys zodnego niy prowokowou ani ty ani tobie podobni.
                      Ciebie niy mozna prowokowac, Ciebie mozna tylko ignorowac.

Cytat:

" sam juz jo o to zadbom zebys zodnego niy prowokowou ani ty ani tobie podobni "

No to kiedy mnie , Seppla i Heli34 zbanujesz???
                      • szwager_z_laband Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 24.05.13, 14:45
                        jo do seppla nic niymom, a wom proponija skonczyc z prowokowaniym

• heli34 Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 24.05.13, 17:35

> jo do seppla nic niymom, a wom proponija skonczyc z prowokowaniym
                          >
                          ------
                          Za kogo Ty sie mosz
                          A kto ci to nadoł take prawo cenzury na wolnym forum?
                          Ani za Stalina tak ne było,że kapuś -donosiciel był też syndziom i egzekutorym.
                          • szwager_z_laband Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 24.05.13, 17:38
                            cynzury?

chyba mylisz pojyncia:)

ps

byda za pora godzin nazod bo tera musza isc furt
                            pyrsk!
    • szwager_z_laband Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 25.05.13, 18:08
      "Na pewno wtyka!
      Postawiony tutaj aby spenetrować bezdenność twojej głupoty,chamstwa,wścibstwa i impertynencji.
      Nie słyszałeś jeszcze,że dane osobowe są chronione prawem i jedynie upoważniony urząd ma prawo o nie pytać?
      A ty z uporem paranoika drążysz temat ,który w żadnym aspekcie cię nie dotyczy ani obchodzi.

Ale zdradzę ci tajemnicę zmiany tego nicka aby przyspieszyć postępy twego leczenie.
      Otóż brat Jakub zabronił mi pod karą śmierci odwoływać i powoływać się w jakikolwiek sposób na tym forum na jego imię.
      Nie życzył sobie aby było ono nawet pośrednio poniewierane przez forumowych świrów od których tu rojno.
      I to by było na tyle.
      Pozostań ze swoim brakiem zaufania ale i lekarzem. Być może obaj to szczęśliwie przeżyjemy.
      A w przyszłości pisz też litanie. Takie wypowiedzi to doskonały materiał szkoleniowy.
      Ale do mnie osobiście w przyszłości pisz raczej na Berdyczów."
      • heli34 Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 25.05.13, 19:14

> "Na pewno wtyka!
        > Postawiony tutaj aby spenetrować bezdenność twojej głupoty,chamstwa,wścibstwa
        > i impertynencji.
        > Nie słyszałeś jeszcze,że dane osobowe są chronione prawem i jedynie upoważnion
        > y urząd ma prawo o nie pytać?
        > A ty z uporem paranoika drążysz temat ,który w żadnym aspekcie cię nie dotyczy
        > ani obchodzi.
        >
        > Ale zdradzę ci tajemnicę zmiany tego nicka aby przyspieszyć postępy twego lecz
        > enie.
        > Otóż brat Jakub zabronił mi pod karą śmierci odwoływać i powoływać się w jakik
        > olwiek sposób na tym forum na jego imię.
        > Nie życzył sobie aby było ono nawet pośrednio poniewierane przez forumowych świ
        > rów od których tu rojno.
        > I to by było na tyle.
        > Pozostań ze swoim brakiem zaufania ale i lekarzem. Być może obaj to szczęśliwi
        > e przeżyjemy.
        > A w przyszłości pisz też litanie. Takie wypowiedzi to doskonały materiał szkol
        > eniowy.
        > Ale do mnie osobiście w przyszłości pisz raczej na Berdyczów."
        =====

Ty to mi robisz reklama!
        Czy sie godzi aż w dwóch miejscach rozpowszechniać ten opisujący twego kompana tekst.
        Rozpowszechniasz jedynie jego upierdliwość w podtrzymywaniu zupełnie nieistotnego tematu.
        • szwager_z_laband Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 25.05.13, 19:18
          bez komyntarza
          • hans-jurgen Re: wypowiedzi i prowokacje na tym forum 25.05.13, 19:23

> bez komyntarza
            -------------------------------------------
            -------------------------------------------
            Schade:)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka