ramon6 28.10.05, 22:57 Stary giftmiszer nad Rynym Pochodzi ze cyntrum Gornego Slonska (idzie i pedziec s slonskego Schalke) Haruje uod zmiany do zmiany i zawdy znejdzie konsek czasu co by tukej zerknonc. Czim sie i niykusz tela;-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rita100 Re: M.C.H Rico 28.10.05, 23:01 Witam Rico, dziękuje za wszystkie miłe słowa skierowane do mnie , jesteś niesamowity i masz wspaniały refleks i humor, ale już póżno i ciezko mi mysleć ... ;))) dobrze, że jesteś :) Odpowiedz Link
ballest Re: M.C.H Rico 28.10.05, 23:06 Ramon, dzieki za Vorstellung, ale tego uech poznou na forum allenstein, czytej OLSZTYN ! wtedy uech nie wiedziou kto to je, a uon do mnie tak napisou, cos w stylu, "Ballest, stary pieronie, co Ty tu robisz " jou bou Paw ;) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: M.C.H Rico 29.10.05, 20:30 rita100 napisała: > Witam Rico, dziękuje za wszystkie miłe słowa skierowane do mnie , jesteś > niesamowity i masz wspaniały refleks i humor, ale już póżno i ciezko mi > mysleć ... ;))) > dobrze, że jesteś :) Dziękuję Rita,właściwie muszę dziękować SSS9,dziękuję Rito. Odpowiedz Link
rita100 Re: M.C.H Rico 29.10.05, 20:34 Rico, dlaczego dziękujesz SSS9 ? Lepiej humor trzymaj dla Glywic ;) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: M.C.H Rico 29.10.05, 20:45 rita100 napisała: > Rico, dlaczego dziękujesz SSS9 ? > Lepiej humor trzymaj dla Glywic ;) Przemyśl,śnieżny zajączku. Odpowiedz Link
rita100 Re: M.C.H Rico 29.10.05, 20:54 nie zgadne, bo jak mogę zgadnąć kiedy kicam zamiast myśleć ;)))) powiedz śmialo Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: M.C.H Rico 29.10.05, 20:57 rita100 napisała: > nie zgadne, bo jak mogę zgadnąć > kiedy kicam zamiast myśleć ;)))) > powiedz śmialo Dobrze,że ...jesteś. Odpowiedz Link
rita100 Re: M.C.H Rico 29.10.05, 21:01 Rico - to jest najpiękniejsze zdanie na forum - takie cieplutkie, takie milutkie, że buźka się usmiecha. Rico , jeszcze dodam do tej charakterystyki , ze bardzo ciekawe stroneczki dajesz, takie delikatne i na miejscu - kiedys to się z nich tak usmiałam. Odpowiedz Link
ballest Re: M.C.H Rico 29.10.05, 21:21 Rita faktem jest, ze Rico stou sie naprawde stuom cznsciom naszego FORUM! Za to mu se nalezom uoklaski uot nos a usciski uo dziouszkow ! Odpowiedz Link
rita100 Re: M.C.H Rico 29.10.05, 21:25 Wiem, czasmi cięzko zrozumieć slownictwo Rico, ale jak się chce to dla chcącego nie ma nic trudnego :) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: M.C.H Rico 28.10.05, 23:20 Rico to je Slonzok kery mo u mie honorowy plac, bo do Chorzowa to jo mom ekstra syntymynt :)) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: M.C.H Rico 28.10.05, 23:50 annak12 napisała: > :))punktów sobie nabiłeś;) negatywnych? Odpowiedz Link
annak12 Re: M.C.H Rico 28.10.05, 23:59 rico-chorzow napisał: > annak12 napisała: > > > :))punktów sobie nabiłeś;) > > negatywnych? eeech tobych naszkryflała,żeś zminusował .Same plusiki:))) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: M.C.H Rico 29.10.05, 00:06 No co jo mom zs Wami Gryfnymi zsrobić;))tańcojymy trojoka;))a dowom do tego tyn wiecheć,coby bouo barzi farbowo;)) www.e-kwiaty.pl/go/_info/?id=328 Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: M.C.H Rico 30.10.05, 13:50 Czym mie Rico zdziwioł prawie? -Spotołch go tyż na Warszawie. Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: M.C.H Rico 30.10.05, 18:50 broneknotgeld napisał: > Czym mie Rico zdziwioł prawie? > -Spotołch go tyż na Warszawie. Niy wiym coś tam cytou, jo tam tysz przilaciyla szukou, do szkouy my cuzamyn chodziyli, i kupa gupot nawyrobiyli. Cuzamyn u mje my miyszkali, myśla,co,Šlonsoki takich, Warszawiokow,by potrzebowali;)) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: M.C.H Rico 30.10.05, 19:06 Idzie we zocy mieć warszawioka Ale "warszawka" kajś wele kroka Dyć w tym utropa tyż przeca jest Jak "zwarszawkuje" sie Ślonzok fest. Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: M.C.H Rico 30.10.05, 19:35 broneknotgeld napisał: > Idzie we zocy mieć warszawioka > Ale "warszawka" kajś wele kroka > Dyć w tym utropa tyż przeca jest > Jak "zwarszawkuje" sie Ślonzok fest. Niy,pedza na uopa, z Warszawioka,zrobisz, tysz dobrego Šlonsoka, Warsiawka zaś coś inkszygo, niy do Šlosoka korzdygo, a uo mje siy niy boj, i to fest, jo znom moj nest. Choć bylekaj furgom, ale ino za Šlonskym, urgom. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: M.C.H Rico 30.10.05, 19:47 Dobrym czowiekym idzie być wszyndy Dyć to już jakby ze inkszy grzyndy Ślonzok zaś w zgodzie żył z gorolami Nawet jak byli łoni Niymcami Toż tako samo Czechy Walony Imporciokami byli tu łony I ci zza Buga już ślonzoczejom Do naszy ziymi przeca se śmiejom Bo kto urodzioł se tu już wnukym Na swoji ziymi - chyba że tukym! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: M.C.H Rico 30.10.05, 21:19 Rico--Ty niy udowej yno sie prziznej ,żeś jest posłem do sejmu Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: M.C.H Rico 30.10.05, 21:25 sloneczko1 napisała: > Rico--Ty niy udowej yno sie prziznej ,żeś jest posłem do sejmu Sonecko;))),dej takych Ricow wiyńcy,a niy wiym,cy jych za polskych osłow weznom;))) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: M.C.H Rico 30.10.05, 21:30 Rico--no prziznej sie,wybrali Cie do sejmu,co? Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: M.C.H Rico 30.10.05, 21:34 sloneczko1 napisała: > Rico--no prziznej sie,wybrali Cie do sejmu,co? Ja. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: M.C.H Rico 30.10.05, 21:50 rico-chorzow napisał: > sloneczko1 napisała: > > > Rico--no prziznej sie,wybrali Cie do sejmu,co? > > Ja. oj Rico,Rico ;) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: M.C.H Rico 31.10.05, 21:54 Możno by blyszczoł miyndzy kaczkimi Zdo sie co woloł łostać ze nami. Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: M.C.H Rico 01.11.05, 07:45 sloneczko1 napisała: > a może on gąsior jest? Hehehe,niy Sonecko,kokot;)) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: M.C.H Rico 01.11.05, 09:27 Gonsior gonsior - niy nowina I do tego pełny wina. Odpowiedz Link
ballest Re: M.C.H Rico 04.11.05, 12:42 Rico, jakos cie sam nie widzam, czamu schlesien.nwgw.de/board/viewtopic.php?t=12 Odpowiedz Link
rita100 Re: M.C.H Rico 07.11.05, 20:47 Rico , popatrz na Chorzów, na stary Chorzów www.szukamypolski.com/gap/galery_1b.php?cat_id=300 Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: M.C.H Rico 07.11.05, 21:43 Rico sie napewno ucieszy jak ujrzy swoja młodość;) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: M.C.H Rico 07.11.05, 23:20 Dziękuję Rita;)),w tym kościele,w Starym byłem chrzczony,i przyjąłem 1 Komunię,wiele z tych widokówek znam,ale np.Kajzerka(dzisiaj ul.Wolności wygląda podobnie) z synagogą której,niestety,nie ma(Niemcy wyburzyli),czy Markthalle(Hala Targowa) były tam wspaniałe ozorki,też już nie wygląda tak wspaniale,tutaj z kolei polscy architekci pokazali "bublowe dzieło" tych widokówek nie znałem,dziękuję.Wiele tych budynków po dziś stoi,wiele,niestety,też niszczeje,czy są ruiną. Odpowiedz Link
rita100 Re: M.C.H Rico 07.11.05, 23:32 Strasznie się cieszę , że zrobiłam przyjemność. Dokładnie obejrz ta stronkę , wiele ciekawych spraw poruszają. Nad tymi zdjęciami jest alfabet miast , jeśli inne śląskie miasta Cię interesują to kliknij. Sa tam też zdjęcia Katowic. Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: M.C.H Rico 07.11.05, 23:39 Witaj Rita,tej synagogi szukaliśmy kiedyś,czy wielu z znajomych forumowiczów szukało,sam posiadam widokówkę(originalną)chorzowskiego rynku,jak się nie mylę,z 1910,ja to przejrzę;)) Odpowiedz Link