broneknotgeld 25.11.06, 22:45 Niy jest gyńsio, kaczo tyż www.rudaslaska.pl/~media/strona/ruda.php?cnt=0&func=show&id=1381 Yno ślonsko - przeca wiysz. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rita100 Re: Naszo godka 25.11.06, 22:57 Traci godka tylko. Mogli to zrobić z uroczytą żałobną oprawą. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Naszo godka 25.11.06, 23:11 Co sie stało niy łodstanie Czas weselszy tyż nastanie. Odpowiedz Link
rita100 Re: Naszo godka 25.11.06, 23:13 Co się odwlecze to nie uciecze ale to już nie bedzie to samo aura i tak zostanie Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Naszo godka 25.11.06, 23:16 Konkurs to dopiyro drugi Czas przed nami zdo sie dugi. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Naszo godka 25.11.06, 23:20 Jak som wiersze - żyje godka Choćby kajś jom chcieli potkać. Odpowiedz Link
olandi1 Re: Naszo godka 26.11.06, 09:26 Bronek, a czamu ino wyróżniynie drugirgo sropnia? Pieronym mie to zdziwiło Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Naszo godka 28.11.06, 20:27 Dyć przeca som lepsi. Rachuje sie udział. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Naszo godka 28.11.06, 20:29 "Pamiyntej synku" W chodniku kaś, jakby mocnij zagrzmiało Strach napion nerwy i zniywoloł ciało Głośno Wtoś zawył "Ratuj Matko Świynto"! Cicho i cima, wiyncyj niy pamiyntom Potym z oddali dochodzi wołanie Chyba idom ku mie, dej im siyły Panie! Dej mi Boże wytrwać, modla sie żarliwie Kamraty już blisko, żartujom o piwie Ślimtom tak jak bajtel; sztajger do mie woła, Nojpiyrw do szpitala, potym do kościoła! Starzikowe myśli po głowie sie tłukom, Kiedy nos pokrzepioł życiowom naukom... Synku, na grubie głymbij wierzyć trzeba Z dołu górnikom dalij jest do nieba. Synku, w kopalni śmierć jest niydaleko, Pamiyntej wdycki, niy wiysz, co cie czeko. autor; Krzysztof Kokot - laureat konkursu Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Naszo godka 28.11.06, 20:38 Kolybej mie Kolybej mie leko, Jako fala łodki, Kochej mie pomału Niy być taki pryndki. Przaj mi tak, jak słonko, Gynsipympki kocho, Delikatnie halej, Bo jo dzioucha płocho. Zabier mie na łonka, Wywlycz mie do lasu Tam, kaj niy ma ludzi, Poświyńć ździybko czasu. Patrz mi w łoczy ciyngym, Modrymi ślypiami Kuknij na me bułki, Dziwej sie nogami. Podyńść mie sie starej, Całuj bez litości, Kiecka mi potargej, W tyj dzikij miłości. Kolybej mie leko, Jako wiater kwiotki, Kochej mie bez gańby, I darymnyj godki. Krzysztof Kokot - laureat konkursu Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Naszo godka 28.11.06, 20:41 tysz fajne, ale to bych dou zmiynic:) "Kuknij na me bułki," Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Naszo godka 28.11.06, 20:43 Toż Ci chyba ciyngym te "bułki" we gowie. Odpowiedz Link
olandi1 Re: Naszo godka 28.11.06, 21:04 Nasz Szwager ze Laband mo kudłate myśli, chciołby w czyn łobrócić, co sie w nocy przyśni Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Naszo godka 28.11.06, 21:09 Szkryfna tukej tela ino forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28940&w=25272568&a=53037626 Behemota przipomino. Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Naszo godka 28.11.06, 21:13 broneknotgeld napisał: > Toż Ci chyba ciyngym te "bułki" we gowie. Tysz mocie problym, szkryklosz bułki czytosz rzymuy.... Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Naszo godka 28.11.06, 21:03 Godej do mie (modlitwa) Godej do mie Ojcze, zimnym płatkym śniegu, W lato barwom tynczy, stadym koni w biegu, Lotym szmaterloka, grzywom morskiej piany, Biołymi szczytami, co widza w oddali. Dej mi poznać Panie, czy właściwo droga, Ciyrpiyń dej mi wiyncyj, niźli uniyść moga, Postow na gościńcu, mondrych ludzi poru By pomogli czasym, dokonać wyboru. Pozwol abym ciyngym, chwoloł Twoje imie, Widzioł Cie we kwiotkach i we mroźnej zimie, Abych czuł na ziymi, tchniynie Boże czasym, Możesz mi pogrozić, huknońć gromkim basym. Kiedy jednak przidzie ostatnio godzina, Przijmij mie do domu, jako swego syna, Przigarnij ku Sobie, już na tamtym świecie, Niy bydź zbyt surowy, przecam Twoje dziecie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Naszo godka 28.11.06, 21:06 Ano - to tyż Krzysztofa Kokota - zapomnioł to szkryfnońć. Tak przi okazji chciołbych se Wos zapytać co mie we tym wierszu nojbardzi zaskoczyło? Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Naszo godka 28.11.06, 21:25 broneknotgeld napisał: > Ano - to tyż Krzysztofa Kokota - zapomnioł to szkryfnońć. > > Tak przi okazji chciołbych se Wos zapytać co mie we tym wierszu nojbardzi > zaskoczyło? Niyporadzisz soom siebie spytac´? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Naszo godka 28.11.06, 21:30 Poradza łodpedzieć We tym wierszu zdziwioł mie nojbardzi tyn "szmaterlok". Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Naszo godka 28.11.06, 22:53 Ano - skiż taki, a niy inkszy szlichty ślonskości. Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Naszo godka 28.11.06, 21:39 Broonek mysli ze szmaterlok to je 'szmaciarz' U nos na 'szmaciarza' godali haderlok Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Naszo godka 28.11.06, 21:49 o pierony!, na to bych niy prziszou ... Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Naszo godka 28.11.06, 22:49 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28940&w=8707774&a=9629090 Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Naszo godka 29.11.06, 18:10 broneknotgeld 12.12.03, 08:23 + odpowiedz Szmaterlok Asi sie jak szmaterlok A mo ufifrany krok. ???????????????????????????????? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Naszo godka 29.11.06, 18:38 Modraszek Jego gońsiynica amajzy scygani Tako jeji służom jak dugo je mami W końcu szmaterlokym wyfurgnie z mrowiska Za opieka ponoć nawet niy do pyska. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Naszo godka 29.11.06, 18:40 Szmaterloki To kwiotki furgajonce W lesie abo na łonce A jest ich czasym bez liku W gablotkach - na szpyndliku. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Naszo godka 29.11.06, 18:41 "Szmaterloki w brzuchu" "Szmaterloki w brzuchu" tego jeszcze niy mom Dyć bebech mi rośnie - schowia je przed zimom. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Naszo godka 29.11.06, 18:42 "Durś we gowie szmaterloki" Tako "mondry" czowiek prawi Dyć bez tego my - boroki Trza sie w życiu tyż pobawić. Odpowiedz Link
ballest Re: Naszo godka 29.11.06, 23:42 Nosze frelki cos zaguchuy moze po fajerze spuchuy! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Naszo godka 30.11.06, 22:01 Se karlusow wywrożyły Możno bez to potraciyły. Odpowiedz Link
rita100 Re: Naszo godka 01.12.06, 19:18 A jak to się Bronek dzieje że weszłeś na Forum i piejesz ;)))? Toż przecież zamkneli portal a ty robisz salto mortal ;))) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Naszo godka 03.12.06, 19:07 Jako by sam boło We trowie kaj małe rozsiote kamelki we żytku kaj chabry śmiejom sie do chmury na płocie kaj gołomb jako bioły anioł na dachu kaj pukel stowio kotek bury jako by tam boło bez naszego przocio ku miedzom i chałpkom i hań... ku kiyrchowie jako by tam boło jakby my niy przoli naszej ślonskij ziymi naszej ślonskij mowie kiery marnotrawny syn odejdzie herny chce mieć gość tyj ziymi bo serce go wiedzie dycko ku tym stronom ku ojcowskim progom choćby i na chwila rod nazod przijedzie Ewelina Kuśka Laureatka konkursu Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Naszo godka 03.12.06, 19:09 elegancke:) dowej jeszcze, bo sie werci:) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Naszo godka 03.12.06, 19:23 Kaj jest Ślonsk? Kaj jest Ślonsk tyn richtyg ślonski? Kaj uwidzisz go moj synku? Czy go zejrzisz z hołdy szczytu? Czy z kumina ujrzisz wiyrchu? Czy go zmierzisz ludzkim wzrokiym miyndzy wonglo pokładami? Czy na grubie go uwidzisz? Czy we trowie umazanyj? Czy łon szuści kajś we stromie? Czy łon klupie w dachu szparze? Kaj jest Ślonsk mój mały synku? Kaj kraina mojich marzyń? Czy w powstańca trule leży? We wojoka czapce starej? Czy w bagnecie pociepnionym zapomnianym na powale? Naroz widza go moj synku w twoich czornych łoczkach małych! Widza prziszłość i nadzieja Widza cołki Ślonsk Wspaniały. Ewelina Kuśka - laureatka konkursu Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Naszo godka 04.12.06, 21:10 Gryfnie frelka to szkryfnyła Mo w Jastrzymbiu godka siyła? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Naszo godka 05.12.06, 19:16 mauo znom Jastrzymbie, ale tera widza ze byda musiou poznac:) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Naszo godka 06.12.06, 09:37 No, nigdy niy ma za niyskoro - chyba że we trule. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Naszo godka 09.12.06, 16:21 Zielonołoko Siedzicie dumno, choć schorowano, a gymba piykno, choć posmyrszczano, a włosy biołe i blyskow pełne, Łoczy zapadłe, ale promiynne, Pszoci we sercu, lyki we taszce biel na byfyju, czerwiyń we blasze Starko grubiorzow, matko wojokow, babo powstańca zielonołoko, Zielonołoko historie matko, co krykom wspiyrosz sie przed upadkiym, co szłapy spuchłe smyczysz po zoli, co ślonske serce czynsto cie boli, co ślonsko dusza gno hań do nieba. Ukryjcie starko mi sznitka chleba. Ewelina Kuśka - lauryatka konkursu. Odpowiedz Link