Dodaj do ulubionych

podobno Meg, 4 dekle bodli?

15.08.07, 21:39
Mom informacja, ze MEG 4 dekle z bramy na CH ukradli, to je SWINSTWO, nic wiyncy.
Obserwuj wątek
    • meg_s Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 15.08.07, 23:40
      albo ty sobie ze mnie robisz jaja, albo ktoś z ciebie
      jakby mi się teraz coś stało - to by była twoja wina - poleciałam teraz sama na
      cmentarz i pooglądałam - wszystko na miejscu

a propos - co to jest dekiel w przypadku bramy ? bo ja znam "dekiel" jako
      "przykrywkę"
      • ballest Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 15.08.07, 23:45
        gynau, Meg, ze strony poludniowej fehlujom 4 Dekle acha, a jak mogam wasze cd kupic, mosz jakie?
        • meg_s Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 07:49
          dalej nie wiem o jakie dekle chodzi - bramy obie są całe, pójdę jeszcze zobaczyć
          "po jasnemu"

mam 3 rodzaje - "Gliwice" w 3 językach, "Okolice" po polsku i "album" czyli obie
          te płyty po polsku

powinny być jeszcze w księgarni "U Piotra" na Arkońskiej
          • sloneczko1 Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 08:44
            jo je tysz mom;)
            • socer-schlesier Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 09:13
              Meg czy juz wiesz gdzie Ci te "zadaszenia" brakuja?
              • meg_s Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 09:25
                czy chodzi wam o to : ???
                www.gliwiczanie.pl/Meg/cmentarz/dekle.jpg
                • socer-schlesier Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 09:58
                  Doklanie.
                • meg_s Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 10:00
                  jeśli o to, że na tych 4 słupach nie ma "dekli" - to nikt niczego nie ukradł -
                  słupy będą podnoszone, bo będą częścią portyku kaplicy (płyty piaskowca z tej
                  samej partii czekają) - a sprawa się odwlekła z powodu braku funduszy -->
                  funduszy brakuje bo II część przewodnika wciąż ma nieskończone tłumaczenia
                  • szwager_z_laband Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 10:09
                    prawiech sie zastanawiou czamu som inksze te supy, i tak zech se
                    pomyslou ize to mo zwionzek ze tom Twojom wizjom kaplicy.

tumaczynie je niyskonczone, bo naszo Margotka je uparto:)

ps

a jak tam to ze tom zojlom medialnom?
                    mosz to tysz we dalszym planie?
                    • meg_s Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 10:11
                      szwager_z_laband napisał:
                      > tumaczynie je niyskonczone, bo naszo Margotka je uparto:)

??????? - czyżbym nie widziała lasu rąk ?

> a jak tam to ze tom zojlom medialnom?
                      > mosz to tysz we dalszym planie?

w bardzo dalszym, ale jeszcze nie zrezygnowałam
                      • szwager_z_laband Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 10:16
                        pamiyntom jak zes odciepua dobre intyncje Ballesta - abo sie myla?

no i chyba dalyj Nimcy niy majom wstympu do towarzystwa - czizby ouy
                        obawy ze zmiyniom wom miano?

ps

ta zojla tysz by wom pora groszy mogua prziniys!

• meg_s Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 10:22
                          > pamiyntom jak zes odciepua dobre intyncje Ballesta - abo sie myla?

ach - ballest.........

> no i chyba dalyj Nimcy niy majom wstympu do towarzystwa - czizby
                          > ouy obawy ze zmiyniom wom miano?

no i czemu mówisz nieprawdę ? i nie ratuje cię tu słowo "chyba" - tak się rodzą
                          złe plotki
                          zmieniony statut jest już zatwierdzony - mógłbyś się zapisać choćby dziś - (nie
                          dotyczy ballesta - na ballesta mamy specjalną tajną uchwałę :D)

• szwager_z_laband Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 10:22
                            no to prosza o formularz!
                            • meg_s Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 10:28
                              bardzo proszę

www.gliwiczanie.pl/Stow/dekl.pdf
                              • szwager_z_laband Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 10:33
                                a co mom wszkryfnonc w Nr PESEL?
                                • meg_s Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 10:42
                                  a bo ja wiem :) - chyba nic
                                  ja w ogóle nie wiem po co ten PESEL jak jest dowód - ale we wszystkich
                                  formularzach przy rejestrowaniu był wymagany
                                  • szwager_z_laband Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 10:47
                                    czyli mom rozumiec ze niy musza to wszkryfnoc(?)

jeszcze ino jedne zapytanie - czi jak sie mo dowod osobisty
                                    niymiecki, to cza odniego nr. wszkryfnonc, czi nic - b sie niymo
                                    polskego?
                                    • meg_s Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 10:49
                                      no nie - jakiś dowód tożsamości musi być :D
                                      • szwager_z_laband Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 10:51
                                        moge byc niymiecki?
                                        • meg_s Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 11:05
                                          a masz polski paszport ?
                                          • szwager_z_laband Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 11:06
                                            niymom nic polskego
                                            • meg_s Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 11:12
                                              to pisz co masz :D - idea przecież jest taka, żeby to był dokument jednoznacznie
                                              stwierdzający tożsamość danej osoby
                                              • szwager_z_laband Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 11:13
                                                rozumia ze bydzie to eksperymynt - ok, sprobojymy ...

ps

kaj Ci to posuac?
                                                • meg_s Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 11:30
                                                  póki co mailem na gliwickie_metamorfozy@op.pl ale z uwagi na konieczność
                                                  "własnoręcznego podpisu" - na "Gliwickie Metamorfozy" 44-100 Gliwice ul.
                                                  Jagiellońska 21
                                                  • szwager_z_laband Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 11:33
                                                    dobra, niybydymy sie rozdrobniac - wysyum to dzisiej na ta adresa:

"Gliwickie Metamorfozy" 44-100 Gliwice ul.
                                                    > Jagiellońska 21

ps

rozumia ze reszta wiadomosci dostana pocztom nazod(?)

• meg_s Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 11:40
                                                    jaką "resztę wiadomości" ??
                                                    ponieważ przyjęcie dokonywało się niejako automatycznie w chwili złożenia
                                                    deklaracji, więc nie dawaliśmy potwierdzeń przyjęcia - ale jeśli sobie życzysz
                                                    to wyślę, statu jest na stronie
                                                    www.gliwiczanie.pl/Stow/statut.pdf
                                                    jak tylko Ee wróci z urlopu wciągnie Cię na listę osób z dostępem do podforum
                                                    "stowarzyszenie"

co chciałbyś jeszcze w ramach "wiadomości" ?

aha - zebrania są w każdy pierwszy piątek miesiąca :D
                                                  • szwager_z_laband Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 11:44
                                                    kozdy piyrszy piontek to nyiszafna, ale jak mocie jakos "sciepa" to
                                                    przeca musza wiedziec nr konta itd, usw ...
                                                  • meg_s Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 11:48
                                                    składka na razie jeszcze 5,- zł :)

nr konta i wszystkie informacje jakie podawałam wcześniej tu :

www.gliwiczanie.pl/Stow/stowarzyszenie1.htm
                                                  • szwager_z_laband Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 11:50
                                                    na jaki czas je te 5 Zuotkow?

• szwager_z_laband Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 11:51
                                                    no to narazie uciykom zaro do roboty i czekom na potwierdzynie!

Dziynki i Pyrsk!
                                                  • meg_s Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 11:54
                                                    5,- zł miesięcznie - na rok 60,-
                                                  • szwager_z_laband Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 11:57
                                                    ok, musza tera ino pomyslec jak to przesyuac nojlepiyj(?)
                                                  • ballest Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 16:07
                                                    a czymu mnie nie dotyczy
                                                    Meg, myslisz, ze nie bedam puaciou skuadek?
                                                    Jest w sobota wasz "urzond" uotwarty, a jak ja uot kery i do kery.
                                                  • meg_s Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 16:57
                                                    ballest napisał:
                                                    > a czymu mnie nie dotyczy

mogę ci wyjaśnić na g-g

> Meg, myslisz, ze nie bedam puaciou skuadek?

a nie - tego się nie obawiam
                                                  • ballest Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 19:10
                                                    Meg, GG bydam miou w Niymcach tu go nie mom.
                                                    Wiym czymu niy, bo jou zawsze prouwda piszam a to se niekerym nie podobou, pra.
                                                  • meg_s Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 19:20
                                                    nie - dlatego, że nie potrafisz się trzymać cudzych zasad
                                                  • ballest Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 19:45
                                                    meg_s napisała:

> nie - dlatego, że nie potrafisz się trzymać cudzych zasad

Nie, nie, to to zostawimy, moze jak kogos spotkom prywatnie to Wos podprzam, ale regierowac zy mnom zodyn nie bydzie, nawet moja zona pedziala, moja rodzina jest stworzonou do regierowaniou:)
                                                  • meg_s Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 19:22
                                                    ballest napisał:
                                                    > GG bydam miou w Niymcach tu go nie mom.

to gdzie ty jesteś ?
                                                  • ballest Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 19:42
                                                    U soccera
                                                  • szwager_z_laband Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 20:35
                                                    cosik mi sie zdo ize ci Margotka przijedzie legitka wrynczyc
                                                    osobiscie;)
                                                  • ballest Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 21:50
                                                    cieszou bych se bardzo, bo muszam przyznac, ze robota fantastycznou robiom, ale mnie sie zdou, ze nasza bylou szara eminencja juz nie mou wszystkich trumfow w rynkach.
                                                    jak kogos z nich trefiam, to moze pogodomy na ten tymat.
                                                  • sloneczko1 Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 21:56
                                                    ballest napisał:

> cieszou bych se bardzo, bo muszam przyznac, ze robota
                                                    fantastycznou robiom, ale
                                                    > mnie sie zdou, ze nasza bylou szara eminencja juz nie mou
                                                    wszystkich trumfow w
                                                    > rynkach.
                                                    > jak kogos z nich trefiam, to moze pogodomy na ten tymat.

w sobota bydzie na Ciebie Ballest czekała robota na CH,myśla,że niy
                                                    zawiedziesz;)
                                                  • ballest Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 22:12
                                                    muszam przyznac, zech tam chciou przykarowac, ale uoni mnie nie chcom:)
                                                  • sloneczko1 Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 22:46
                                                    oni Cie chcom:)
                                                    czuja to;)
                                                  • meg_s Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 23:48
                                                    ballest napisał:

> muszam przyznac, zech tam chciou przykarowac, ale uoni mnie nie chcom:)

do kopania i pielenia chcemy każdego - do fanzolenia mamy już wystarczająco -
                                                    kolejni niepotrzebni
                                                  • meg_s Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 23:18
                                                    ballest napisał:

> mnie sie zdou, ze nasza bylou szara eminencja juz nie mou wszystkich trumfow w
                                                    rynkach.

a konkretnie ? wiesz coś o czym nie wiem, czy pieprzysz byle pieprzyć ?
                                    • szwager_z_laband ps 16.08.07, 10:49
                                      z tego co jo wiym to tyn PESEL wszkryflujom te co majom ino polski
                                      paszport(niy majom dowodu) i staue miejsce zamiyszkania zagranicom -
                                      no oczywiscie muszom miec polske obywatelstwo ale!
                                  • hanys_hans PESEL 16.08.07, 11:31
                                    meg_s napisała:

> a bo ja wiem :) - chyba nic
                                    > ja w ogóle nie wiem po co ten PESEL jak jest dowód - ale we wszystkich
                                    > formularzach przy rejestrowaniu był wymagany

PESEL -> Powszechny Elektroniczny System Ewidencji Ludności

Dwie pierwsze cyfry oznaczają ostatnie dwie cyfry w roku urodzenia. Dla
                                    przykładu osoba urodzona w roku 1966 ma w numerze PESEL 66mmddxxxxk.
                                    Cyfra trzecia i czwarta oznaczają miesiąc urodzenia.
                                    Ale jeśli dana osoba urodziła się przed rokiem 1900, ale po roku 1800 to do
                                    liczby miesiąca dodaje się 80. Dla przykładu: osoba urodzona 1 grudnia 1898 ma
                                    numer PESEL 989201xxxxk
                                    Osoby urodzone w roku 2000 i później będą miały powiększony numer miesiąca o
                                    liczbę 20. Dla przykładu osoba urodzona 1 grudnia 2000 będzie miała numer PESEL
                                    003201xxxxk
                                    Cyfry piąta i szósta oznaczają dzień urodzenia.
                                    W cyfrach siódmej, ósmej, dziewiątej i dziesiątej zakodowany jest numer seryjny
                                    :-) danego osobnika.
                                    W dziesiątej cyfrze PESEL zakodowana jest jednocześnie płeć osoby: nieparzysta
                                    oznacza mężczyznę, a parzysta kobietę. Ciekawostka: w wielu podobnych do PESELa
                                    numerów nadawanych w krajach europejskich nieparzysta cyfra oznacza mężczyznę a
                                    parzysta kobietę.
                                    W jedenastej jest oczywiście słynna cyfra kontrolna.
                                    Na razie brak danych do rozkodowania innych informacji tam zawartych. Nie
                                    wiadomo, na przykład, co decyduje czy dana kobieta jako kod płci dostanie 0, 2,
                                    4, 6 czy 8. . . . badania trwają
                                    • szwager_z_laband Re: PESEL 16.08.07, 11:53
                                      mosz to?

• sloneczko1 Laband 16.08.07, 21:54
                          no i chyba dalyj Nimcy niy majom wstympu do towarzystwa - czizby
                          ouy
                          > obawy ze zmiyniom wom miano?

niy rozumia tego postu,przeca jo jusz downo napisałach sam,że i
                          ludzie ze zagranicy mogom sie wpisywać do Metamorfoz,czyli niy
                          uwierzołeś mi wtedy?
                          • szwager_z_laband Re: Laband 17.08.07, 21:51
                            problym polego na tym ze tyn egzymplarz o tym niy swiadczy np ...
                            • szwager_z_laband Re: Laband 17.08.07, 21:51
                              formularz
                              • meg_s Re: Laband 17.08.07, 22:12
                                np co ?
                                • szwager_z_laband Re: Laband 17.08.07, 22:14
                                  no tosz jak to czytom, to juz na wiyrchu stoi ino "Gliwice"
                                  • szwager_z_laband ps 17.08.07, 22:37
                                    mom jedne zapytanie
                                    • meg_s Re: ps 18.08.07, 05:15
                                      1. a nie jesteś przypadkiem ciut upierdliwy ? :) formularz deklaracji nie jest
                                      obowiązkowy - przyjmowaliśmy wielokrotnie ręcznie pisane kartki, byle zawierały
                                      potrzebne informacje

2. nie - będziesz pierwszy :D
                                      • meg_s jeszcze jedno post scriptum 18.08.07, 05:17
                                        jak składam z jakimś projektem wniosek do urzędu np w Katowicach - to
                                        na wniosku piszę "Katowice" nawet jak wypełniam w Zabrzu ;)
                                        • szwager_z_laband Re: jeszcze jedno post scriptum 18.08.07, 07:45
                                          no to bydziesz widziec jak jo tyn formularz wypeuniou:)

ps

a jak to je ze tymi roboczogodzinami? - bo tego caukym niy
                                          rozumia ...
                                          • szwager_z_laband Re: jeszcze jedno post scriptum 18.08.07, 07:46
                                            co do piyrszynstwa, to niywiym elis mie richtik zrozumiaua - idzie
                                            mi ino o ludzi kere niy som polokami - to ze miyszkajom zagranicom,
                                            to mie niy interesuje sam:)
                                            • meg_s Re: jeszcze jedno post scriptum 18.08.07, 08:52
                                              1. jak wiesz naszym głównym celem jest doprowadzenie cmentarza do "przyzwoitego"
                                              wyglądu - w tej chwili wymaga to wkładu mnóstwa godzin żmudnej pracy, tymczasem
                                              był okres kiedy wiele osób zapisywało się z uwagi na atrakcyjne dla nich
                                              "eksploracje" (czyli wycieczki w miejsca trudno dostępne) - niekoniecznie są to
                                              godziny na samym cmentarzu - z pracy fizycznej jest np zwolniona osoba która
                                              wzięła na siebie całą produkcję przewodników - na 200-lecie chcemy przygotować
                                              publikację o cmentarzu, jest w związku z tym sporo do "sznupania" po dokumentach
                                              - i co więcej tłumaczenia

2. szczycimy się (jak na razie) tym że jesteśmy apolityczni (i to miał być ten
                                              warunek dla ballesta ;)) i nie interesują nas jednostkowe przekonania religijne,
                                              pochodzenie itp
                                              czasem z rozmów można to wnioskować, ale nikogo nie pytałam wprost więc nie wiem
                                              - ważne są wspólne cele, a z jakich pobudek u kogo wynikają to rzecz drugorzędna
                                              • ballest Re: jeszcze jedno post scriptum 18.08.07, 09:06
                                                > 2. szczycimy się (jak na razie) tym że jesteśmy apolityczni (i to miał być ten
                                                > warunek dla ballesta ;))

Zieloni, sa wprawdzie Partia, ale ich glownym celem jest ochrona srodowiska a nie jakies cele polityczne.
                                                Wiem, ze ZIELONI jako pierwsi zaczeli Polske krytykowac, ale to nie wina Zielonych, tylko ich dalekozwrocznosci, bo jako pierwsi zauwazyli, ze Polska chce wejsc do UE nie z powodu tego, ze obywatele tego dumnego kraju czuja sie na raz wpierw Europejczykami a potem Polakami, tylko z powodu korzysci materialnych, jakie temu ubogiemu kraju przyjecie do UE przynosi.
                                                Zreszta prywatnie, kto mnie troche zna
                                                , to wie, ze nie udzielam sie politycznie.
                                                • meg_s Re: jeszcze jedno post scriptum 18.08.07, 09:17
                                                  ty się może i nie udzielasz partyjnie - ale każda twoja wypowiedź jest polityczna :P
                                                  • meg_s Re: 18.08.07, 09:18
                                                    już wyjechałeś ? czy jeszcze jesteś ?
                                                  • ballest Re: 18.08.07, 09:52
                                                    jeszcze jestem!
                                                  • meg_s Re: 18.08.07, 14:56
                                                    i przepadło - czekałam do 14.30 z gesze(y?)nkiem od Słoneczka, ale skoro się nie
                                                    pojawiłeś ....:P
                                                  • ballest Re: 18.08.07, 15:00
                                                    oj, nie wiedzialem:(
                    • ballest Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 10:13
                      komu to godosz, wiym, ze upartou jak koziou je.:)
                      • meg_s Re: podobno Meg, 4 dekle bodli? 16.08.07, 10:50
                        aha - a twoim wydaniu to się nie nazywa upór tylko niezłomność i konsekwencja ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka