gryfny 29.11.08, 15:47 ja,je tak daleko: www.youtube.com/watch?v=Of90uxNr774&feature=related Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gryfny Re: Advent,Advent 29.11.08, 21:27 jutro pierwszy Glüwein,je dran www.bermudy.pl/bermudy/51,88680,5973861.html?i=7 Odpowiedz Link
ballest Re: Advent,Advent 29.11.08, 23:00 a tu juz wpierony sniega nasza-klasa.pl/school/17356/photos/12 Odpowiedz Link
gryfny Re: Advent,Advent 30.11.08, 10:43 dzisioj abo jutro,otwiero sie NR:1???????? www.inka-magazin.de/uploads/pics/Karlsruher-Adventskalender.jpg Odpowiedz Link
gryfny Re: Advent,Advent 03.12.08, 14:18 iww.gmx.net/de/themen/weihnachten/adventskalender/index.wjsp Odpowiedz Link
gryfny Re: Advent,Advent 07.12.08, 11:25 portal.gmx.net/de/themen/weihnachten/denkspiele/6736236,cc=0000092441000673623619smol.html Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Advent,Advent 07.12.08, 18:15 Czas oczekiwania i nadziei www.youtube.com/watch?v=anPb92CQWBw Odpowiedz Link
gryfny Re: Advent,Advent 18.12.08, 16:20 rita100 napisała: > odliczanie ? Eeeee,roraty ,codziennie obrozek w kosciele abo maszkiet z kalendorzo Odpowiedz Link
rita100 Re: Advent,Advent 18.12.08, 21:54 No popatrz jak się świat zmienia. Dawniej w adwencie draszowano zboże, że az we wsi roznosiły sie glosy klip-klap, klip-klap, a teraz na roraty idą ludzie. Odpowiedz Link
bratjakuba Re: Advent,Advent 19.12.08, 11:34 rita100 napisała: > No popatrz jak się świat zmienia. Dawniej w adwencie draszowano zboże, że az we > wsi roznosiły sie glosy klip-klap, klip-klap, a teraz na roraty idą ludzie. No ja,tyn klip-klop-klap(przeważnie 3 abo 4 młociyli)to było słychać tak ze 80 do 100 lot tymu.Odkond jo pamiyntom to młociyło sie maszynom i było przeważnie fertg już we wrześniu abo pażdzierniku. Maszyna,jak kto ni mioł to sie pożyczało wroz ze fachowcym co jom umioł obsłużyć.Na młocka sie zwoływało cołko familio.Jeszcze w 50-tych latach ech jeżdzioł do ciotki na wieś młocić No a roraty to była downo tradycja.My w mieście,nie chodziyli tak czynsto ale nasza Starka miała tak ze 75 lot i chodziyła kożdy dziyń. Jak my stowali do szkoły to już była nazot.Godała dycki:ciepło sie oblyczcie bo mroz aż skrzipi.Nojgorszy padała,je mi żol tych starych babek bo okropnie marzły jak szły ze kościoła.Te stare babki,ale były przeważnie od nij młodsze o 10 abo i 20 lot. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Advent,Advent 19.12.08, 11:55 :) no ja pamiyntom to od odumy od mojyj mamy - ona miyszkaua we "Zakanauym"(Stare Laband). Ona zawsze wiedziaua kaj kery gospodorz mo nojlepszo szrotka na zur - to tak skoli muocynia:) A obleczono jom zowdy pamiyntom po chopsku - na zicher i twoja starka boua zowdy takobleczono - we zima miaua jeszcze tako rubo weuniano chustka(choby deka) na gowa i na couke plecy - jak to sie mianowauo? ... niy poradza se spomniec. Odpowiedz Link
bratjakuba Re: Advent,Advent 19.12.08, 12:22 szwager_z_laband napisał: > :) > > no ja pamiyntom to od odumy od mojyj mamy - ona miyszkaua > we "Zakanauym"(Stare Laband). Ona zawsze wiedziaua kaj kery > gospodorz mo nojlepszo szrotka na zur - to tak skoli muocynia:) > > A obleczono jom zowdy pamiyntom po chopsku - na zicher i twoja > starka boua zowdy takobleczono - we zima miaua jeszcze tako rubo > weuniano chustka(choby deka) na gowa i na couke plecy - jak to sie > mianowauo? ... niy poradza se spomniec. Tako włniano husta we wielke zielono- modre abo siwo-bronotne karo nazywała sie "PLYJT"była słozono we dwoje na prostokont. Drugo,świonteczno husta,przeważnie zielonawo we turecki muster była skłodano w trojkont i nazywała sie "HYTA". Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Advent,Advent 19.12.08, 13:55 Gynau!:) Plyjt - tak na to ouma godaua:) a te druge miano toch suyszou ostatnio faktycznie chyba jak zech bou syneczek - DANKE! :) Odpowiedz Link
bratjakuba Re: Advent,Advent 20.12.08, 22:26 szwager_z_laband napisał: > Gynau!:) > > Plyjt - tak na to ouma godaua:) > > a te druge miano toch suyszou ostatnio faktycznie chyba jak zech bou > syneczek - DANKE! > > :) Sam mogesz obejrzec jak wyglondo hyta. web14.nova.sitc24.de/gp/details.php?image_id=699 Tyn portal je w całości godny przejrzynio jak sie kto interesuje Ślonskym.Tyn zakontek je wyjontkowo "czysty rasowo". Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Advent,Advent 21.12.08, 16:48 richtik piykne - Fajne dziynki:) konsek mi sie juzas downe czasy spomniauy:) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Advent,Advent 21.12.08, 16:50 gynau tak uaziouy tysz kobiyty obleczone we "Zakanuym" (Stare Laband) web14.nova.sitc24.de/gp/details.php?image_id=731 Odpowiedz Link
rita100 Re: Advent,Advent 19.12.08, 21:41 Trafiłeś Braciejakubzie :) "Młócenie zboża rozpoczynało się na dobre w adwencie. Jeszcze sto lat temu każdy gbur 'draszował' razem z parobkiem prawie całą zimę. Wstawano 'do świata' czyli o godzinie trzeciej czy czwartej rano. 'Draszowano' w dwa, trzy cepy. Wśród nocnej ciszy rozlegało się ze wszystkich stodół miarowe klip-klap, klip-klap, ino ziarka pryskałi. Młócili w kilka cepów. Przypominam sobie przez mgłe jeszcze takie babuleńki, które szły na roraty w takich pledach. One długo jeszcze się tak ubierały. Tak było na wsiach, bo już w majatkach paniusie miały futra i saniami jechały do kościoła. Nazwa pledy Laband, do dziś produkują - jest koc duzy składany w trójkąt. Cieplutki, bo z wełny, przyjemny w dotyku. Najczęściej we wzorze kratka jest. To już dana tradycja, Bratjakub jest dobry w tym. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Advent,Advent 21.12.08, 19:13 wszysko fertik,ino kapia kupic i mak zmloc:) Odpowiedz Link
rita100 Re: Advent,Advent 21.12.08, 19:49 A mak sprzedaja już gotowy, taki w bacherach. Szkoda ciasu robić. Sydzie z cybulkom tyż juz gotowe mom. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Advent,Advent 21.12.08, 20:02 my zawsze idymy do slonskego geszeftu pomloc:) Odpowiedz Link
rita100 Re: Advent,Advent 21.12.08, 20:09 Teraz sa takie nowoczesności , prawie wszystko gotowe. W mig wszystko sklecisz, nie tak jak dawniej, gdzie tarło się chrzan na tarce. Odpowiedz Link
gryfny Re: Advent,Advent 22.12.08, 14:54 szwager_z_laband napisał: > wszysko fertik,ino kapia kupic i mak zmloc:) plywajom! Odpowiedz Link
rita100 Re: Advent,Advent 22.12.08, 23:30 Jeszcze dzień, i stół musi być zastawiony. Wielka rozpusta kulinarna nas czeka po tym adwencie. Odpowiedz Link