cy-nka 10.09.11, 11:27 Czym jest wybaczanie? Czy wybaczyc to znaczy zapomniec?Co jestesmy w stanie wybaczyc i komu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aroden Re: wybaczanie 12.09.11, 10:13 cy-nka napisała: > Czym jest wybaczanie? - wymazaniem win. Czy wybaczyc to znaczy zapomniec? - durne pytanie. czy w ogole mozna cokolwiek zapomniec, gdy sie nie ma sklerozy ? Co jestesmy w stanie wybaczyc i komu? - kazdy co innego. Dla Ciebie wazne jet chyba Twoje zdanie na ten temat, a nie innych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cy-nka Re: wybaczanie IP: *.5.11.vie.surfer.at 13.09.11, 19:25 Dla Ciebie wazne jet chyba Twoje zdanie na ten temat, a nie > innych ? wlasnie zadalam to pytanie dlatego, zeby zapoznac sie ze zdaniem innych. Dowiedziec sie jak sie do tego tematu odnosza . Ja w tekscie nie wyrazilam swojego zdania na ten temat, wiec nie moze wynikac czy wazne jest moje czy innych. Interesuje sie stanami emocjonalnymi swoimi i innych i zrodzila sie chec poznania opinii innych. Dziekuje Ci za wpis.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aroden wlasne zdanie 15.09.11, 15:18 Gość portalu: cy-nka napisał(a): > > wlasnie zadalam to pytanie dlatego, zeby zapoznac sie ze zdaniem innych. mnie zdanie innych na jakikolwiek temat, takze i na ten kompletnie nie interesuje. ale ze nie mam zamiaru niczego tu sugerowac, to go nie upublicznie i zachowam w annalach wlasnej duszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
sigoorr.1 Re: wybaczanie 13.09.11, 14:22 Wybaczyć to znaczy nie mieć pretensji, nie gniewać się, traktować jakby nic się nie stało. Na pewno nie zapomnieć. Wybaczyć można wszystko dokładnie tak z tym, że nie każdy potrafi/chce to zrobić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie.bede.inna Re: wybaczanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.11, 22:55 Wybaczamy, gdy serce stygnie z emocji. Kiedy nabieramy dystansu do uczuć , z których składał się niegdyś nasz świat. Wybaczamy, gdy jesteśmy w stanie zrozumieć racje osoby, która kiedyś zadała nam ból. Może naprawdę nie chciała? Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: wybaczanie 14.09.11, 07:59 Gość portalu: nie.bede.inna napisał(a): > Wybaczamy, gdy serce stygnie z emocji. Kiedy nabieramy dystansu do uczuć , z kt > órych składał się niegdyś nasz świat. Wybaczamy, gdy jesteśmy w stanie zrozumie > ć racje osoby, która kiedyś zadała nam ból. Może naprawdę nie chciała? jak sie nie chce to sie tego nie robi po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie.bede.inna Re: wybaczanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 21:42 Masz proste recepty Viviene, może za tym idzie proste życie i proste rozumowanie. Gratuluję nieskomplikowanych relacji i życzę byś nie zboczyła z tej prostej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
fredoo Re: wybaczanie 14.09.11, 09:58 Największą szkodę ponosi osoba która wybaczyć nie potrafi. Zatruwnie sobie życia zgorzknienie i tp. Dlatego trzeba wybaczac we własnym interesie. Odpowiedz Link Zgłoś