Dodaj do ulubionych

Vesuvius w tle

14.07.04, 21:09
wiem, ze podroz z 5th Avenue do New Jersey troche trwa.
Zwlaszcza, ze czeba przejechac czy mosty i zrobic czy kroki.
Chianti, mowisz?
Niezly pomysl.
Ale zamowilem cos lokalnego.
Sabauglio, z winnicy na poludnie od Neapolu.
smakuje delikatnie, pachnie lawenda.
Obserwuj wątek
    • Gość: delusa Re: Vesuvius w tle IP: *.27-151.libero.it 14.07.04, 21:13
      chianti jest woda, a sabauglio nie istnieje, wiec nie tworz rzeczy nierealnych.
      • firenziano Re: Vesuvius w tle 14.07.04, 21:18
        o Chianti nie mowie, aktualnie popijam Orvieto (znasz?)
        A nie myl realu z virtualem, bo sie pogubisz.
        Temat jest osobisty. o.k .?
        • Gość: delusa Re: Vesuvius w tle IP: *.27-151.libero.it 14.07.04, 21:23
          Jakie Orvieto?
          Podaj chociaz producenta. Smieszne to w szczegole, bo ja w tej chwili racze sie
          Orvieto Antinori.
          I juz zostawiam Cie dla osobitych (Twoich) tematow.
          I usmiechnij sie szerzej zamiast rzedu siekaczy :):):)
          • firenziano Re: Vesuvius w tle 14.07.04, 21:27
            nie mam czasu.
            sam jestem zakochany i zauroczony, wiec wybacz , ze Ci wiecej nie odpowiem.
            ale winnice na poludnie od Orvieto pamietam.
            smacznego zycze.
    • kamea5 Re: Vesuvius w tle 14.07.04, 21:20
      nieoczekiwana zmiana miejsc...a ja juz pod Neapolem prawie...;(((
      • firenziano Re: Vesuvius w tle 14.07.04, 21:24
        chcialem Ci wlasnie napisac, ze jak mi sie tu amator "tutti frutti"
        z Fordonu przy stoliku pojawi, to go zrzuce ze schodow.
        A tu prosze. Italianska SB dala o sobie znac.
        Wujka pilnowac do hollery!
        I w sprawy ludzi sie nie mieszac!
        • kamea5 Re: Vesuvius w tle 14.07.04, 21:43
          atak trolli ,czyzby...?;)
          • Gość: firenziano nie zartuj IP: *.arcor-ip.net 14.07.04, 21:48
            wierzysz w trolle?
            bo ja nie.
            jesli juz to specyfika polnocnej Europy
            w Napoli ich nie uswiadczysz.
            • kamea5 Re: nie zartuj 14.07.04, 22:03
              wierze bo jestem Nimfa...tak to faktycznie domena półnicy Europy a u Ciebie to
              tylko mafia...wspólczuję...ale bajeczki są fajne przenoszą nas w inny świat...;)
              • firenziano dobrze 14.07.04, 22:07
                ale dlaczego Ty poprzez te 3czy mosty tak dlugo jedziesz?
                co tam je jakas kwarantanna, czy jak?
                • kamea5 Re: dobrze 14.07.04, 22:11
                  mam problem...nie mam koła zapasowego,złapałam gume...;)))
                  • firenziano no hollera 14.07.04, 22:13
                    to problem na przestrzal.
                    powiedz jak go rozwiazalas.
                    • kamea5 Re: no hollera 14.07.04, 22:23
                      ...własnie to jest problem....jest ciemno nikt sie nie chce zatrzymac...;(((
                      • firenziano a mialo byc tak pieknie 14.07.04, 22:30
                        z tym vinem i wieczorem.
                        z racji odleglosci
                        moge trzymac za Ciebie tylko kciuki.
                        jutro mnie nie bedzie
                        to do pojutrza.
                        bye.
                        • kamea5 Re: a mialo byc tak pieknie 14.07.04, 22:34
                          ...no nie zostawił mnie na moście z dziurą w oponie...;((((
                          • firenziano NIE.! 14.07.04, 22:40
                            masz tu telefon pomocy drogowej / ADAC:
                            91 570 36 71
                            bye

• kamea5 Re: NIE.! 14.07.04, 22:44
                              ...telefon się rozładował ...trudno spię na moście,dobrze ze nie pod...:((((
                              • firenziano no i jak? 16.07.04, 14:29
                                zbojcy na tym moscie Cie nie dopadli?
                                duszy i ciala nie sponiewierali?
                                dojedziesz dzis pod wieczor na Via Nola?
                                • Gość: kamea5 Re: no i jak? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 14:43
                                  własnie siedze w servisie i szału zraz dostane...czekam przy kawie i
                                  monitorku..;)))
                                  • kamea5 Re: no i jak? 16.07.04, 15:12
                                    i znowu mnie zostawił...ach ci mezczyzni..;(((
                                    • firenziano Re: no i jak? 16.07.04, 22:24
                                      odnalazlas sie?
                                      • kamea5 Re: no i jak? 17.07.04, 08:41
                                        ...jezde po całych Pompejach i szukam Ciebie...;)))
                                        • firenziano w sobote rano, to mnie 17.07.04, 10:10
                                          nawet wybuch Vesuva z lozka nie wyciagnie.
                                          wstaje, ja na porzadnego Krakusa przystalo, razem z hejnalem o 12-tej.
                                          Potem kawa, tenis, prysznic...

A potem jakis lekki obiadek: salata z serem feta i rozowe winio?
                                          • firenziano +++ 17.07.04, 10:13
                                            proponuje rozowa Viale.
                                            daje slowo, ze bede podawal juz tylko prawdziwe wina,
                                            gdyz inaczej wloska winna policja gotowa mnie zaaresztowac.
                                            ale na razie: lulu!
                                            • kamea5 Re: +++ 17.07.04, 10:17
                                              ...i znowu mnie opuścił...:PPPPP
                                              • firenziano Re: +++ 17.07.04, 15:40
                                                nigdy Cie nie opuszcze, ani odpuszcze, co najwyzej podpuszcze.
                                                A najczesciej, zywczajnie, zawsze sie spozniam.
                                                popatrz:
                                                www.petrone.it/wall/panorama.jpg
                                                czy warto wstawac z lozka, gdy to widac przez okno?
                                                jedna butelka Viali juz poszla.
                                                a kiedy bedziesz?
                                                • kamea5 Re: +++ 17.07.04, 15:52
                                                  ...chcesz mnie udobruchać,tyle na Ciebie czekałam...teraz na Kazimierzu
                                                  czekam ,a Ty znowu mi uciekasz ...:PPP
                                                  • firenziano sluchaj, Ty Prima Vera 17.07.04, 16:07
                                                    musze uciekac ,gdyz jak mnie nie goni wloska winna policja,
                                                    to miejscowa od Jehudi.
                                                    Oj, mialem Ci ja dom na Kazimierzu.
                                                    pikny byl.
                                                    Ale sprzedalem go dwa razy i stad te klopoty.
                                                    A ja z ta Viala?
                                                    Gustujesz - mi ragazzza?

• kamea5 Re: sluchaj, Ty Prima Vera 17.07.04, 16:14
                                                    ...czekam tylko juz nie wiem gdzie , czy u stop Wezuwiusza...?..;)))
                                                  • firenziano Re: sluchaj, Ty Prima Vera 17.07.04, 16:19
                                                    Nie. Masz byc tam , gdzie Ci mowilem: jedziesz w gory, w kierunku miasteczka
                                                    Nola, ulica Via Nola (kto Ci dal prawo jazdy, do hollery?) i zatrzymujesz sie
                                                    jakies 3 km za ostatnimi domami Neapolu, po lewej, przed ostrym zakretem w
                                                    prawo.
                                                    Bialy dom, zielony ogrod i colorowe lampiony: Hotel Torre del Greco.
                                                  • kamea5 Re: sluchaj, Ty Prima Vera 17.07.04, 16:25
                                                    ...wczoraj byłam tam kilka razy nerwusku...a prawo jazdy kupione na
                                                    bazarze...:PPP..prosta dziweczyna jestem...:)
                                                  • firenziano Sluchaj, Ti mi Prima Vera 17.07.04, 16:30
                                                    no faktycznie, nie moge sie odnalezc.
                                                    wczoraj przegralem w szachy, a dzisiaj w tenissa.
                                                    dojezdzaj, jak najszybciej.
                                                    nalac na powitanie kieliszek Viali, czy wolisz najsampierw Mocca Cafe?
                                                  • kamea5 Re: Sluchaj, Ti mi Prima Vera 17.07.04, 16:33
                                                    ...a czy samolociki tam nie latają ?:PPP...umówimy się na lotnisku ,dzien
                                                    wczesniej to moze uda Ci sie być punktualnie...;)))
                                                  • firenziano niestety. 17.07.04, 16:47
                                                    musze znikac.
                                                    Gonokoki z Ligi Zdrowia Psychicznego miasta Oxymoron zaczely tu fruwac.
                                                    Polecam, jak zawsze, dobre w zlym: - Nashville/Tennessee
                                                    www.dickmcvey.com/nashville.gif
                                                    Ari vederci, Napoli.
                                                  • kamea5 Re: niestety. 17.07.04, 16:51
                                                    ...miłej zabawy...uwazaj na trolle...znowu nieoczekiwana zmiana miejsc...:)))
                                                  • firenziano Re: niestety. 18.07.04, 10:05
                                                    wracam zara do kraju, do mojego ukochanego Krakowa i Kazimierza.
                                                    wpadnij, jak zechcesz.
                                                    Tylko zaloz nowa sukienke.
                                                  • kamea5 Re: niestety. 18.07.04, 10:13
                                                    ...a ta stara Ci się nie podobała...?:)))
                                                  • firenziano Re: niestety. 18.07.04, 10:20
                                                    podobala mi sie i to bardzo.
                                                    ale w Krakowie inne sie nosi.
                                                    zara laduje na Balicach.

ale tu czasem tez wpadne
                                                    a w planie mam tez Country Music Festival in Nashville
                                                    wpadnij tez tam kiedys.
                                                  • kamea5 Re: niestety. 18.07.04, 10:28
                                                    ...jak kierunki mi się nie pomyla to dolece z trollami na miotle...:))
                                                  • kamea5 Re: +++ 17.07.04, 16:10
                                                    ...no cóz zostało wspomnienie...na razie ide przygotować spaghetti
                                                    a^la Nimfa,z sałatka nepolitanską...;((((
                                            • hrabia_potocki Re: +++ 17.07.04, 10:18
                                              nic tylko - kacenjamer - jak mawia Jan!;-)
                                              • kamea5 Re: +++ 17.07.04, 10:20
                                                ...hrabio,jak wroce poprosze o wyjasnienie znaczenia tego dziwnego
                                                słowa...pa!:)))
                                              • firenziano Re: +++ 17.07.04, 15:45
                                                panie Hrabio, niech Pan sie powstrzyma.
                                                wstyd przyznawac sie do znajomosci jezyka sluzby...
                                                das ist ne Umverschämtheit...
                                                mon Signore...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka