Dodaj do ulubionych

bez tematu...:(((

15.09.04, 21:36
"Uderzył deszcz, wybuchła noc, przy drodze pusty
dwór,
W katedrach drzew, w przyłbicach gór, wagnerowski
ton.
Za witraża dziwnym szkłem pustych komnat chłód,
Szary pył, rozbity czas, martwy, pusty dwór,
Dorzucam drew, bo ogień zgasł, ciągle burza trwa,
Nagle feeria barw i mnóstwo świec, ktoś na
skrzypcach gra,
Gotyckie odrzwia chylą się i skrzypiąc suną w bok,
I biała pani płynie z nich w brylantowej mgle,

Zawirował z nami dwór, rudych włosów płomień,
Nad górami lecę, lecę z nią, różę trzyma w dłoni,
A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój,
Nagle ptaki budzą mnie tłukąc się do okien,
Znowu szary, pusty dwór, gdzie schroniłem się,
I najmilsza z wszystkich, wszystkich mi - na
witraża szkle,
Znowu w drogę, w drogę trzeba iść, w życie się
zanurzyć,
Chociaż w ręce jeszcze tkwi lekko zwiędła róża.

Nagle ptaki budzą mnie tłukąc się do okien,
Nagle ptaki budzą mnie tłukąc się do okien."
Obserwuj wątek
    • pollaris Re: bez tematu...:((( 15.09.04, 21:40
      Bardzo pięknie napisałaś.Pozdrawiam ciepło i zyczę milego wieczoru.
      • kamea5 Re: bez tematu...:((( 15.09.04, 21:42
        ...tego mi brakowało..:))
        • pollaris Re: bez tematu...:((( 15.09.04, 21:49
          cieszę sie,mile slowo pomaga...DDD
          • kamea5 Re: bez tematu...:((( 15.09.04, 22:01
            ...klawiaturka troche sie zamoczyła..:))
            • pollaris Re: bez tematu...:((( 15.09.04, 22:04
              odwróc i potrząsnij,.....DDDDDDDDD
              • kamea5 Re: bez tematu...:((( 15.09.04, 22:10
                ...własnie kwiatki podlałam..;DDD
                • pollaris Re: bez tematu...:((( 15.09.04, 22:13
                  beda teraz słodkie, albo słone jak zle byly gorzkie.DDDDDDD
                  • kamea5 Re: bez tematu...:((( 15.09.04, 22:19
                    ...to przez ten deszcz,krople zamieniły sie w łezki..;)))
                    • pollaris Re: bez tematu...:((( 15.09.04, 22:23
                      jesienna dziewczynka......DDDDD
                      • kamea5 Re: bez tematu...:((( 15.09.04, 22:57
                        ...chyba musze klimat zmienic,tam gdzie słoneczko jest przez cały rok..."długa
                        droga,tam prowadzi...":)
                        • Gość: joj Re: bez tematu...:((( IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.09.04, 23:02
                          A po nocy (zawsze) przychodzi dzien, nawet jesli wydaje Ci sie, ze ta noc
                          bedzie trwala wiecznie.
                          • kamea5 Re: bez tematu...:((( 15.09.04, 23:08
                            ...wspomnienie nocy...moze trwac..:)
                            • pollaris Re: bez tematu...:((( 15.09.04, 23:17
                              jeszcze nocy letniej......DDDDDDDDDDD
                              • kamea5 Re: bez tematu...:((( 15.09.04, 23:24
                                .."sen nocy letniej"bardzo prosze..;)))
                                • pollaris Re: bez tematu...:((( 15.09.04, 23:25
                                  wrózby sie sprawdzają,ręczę jako koszmarowski.....DDDDDDD
                                  • kamea5 Re: bez tematu...:((( 15.09.04, 23:28
                                    ...oby nie był to zorganizowany atak wezy ,moge tego nie przezyc..;DDD
                                    • pollaris Re: bez tematu...:((( 16.09.04, 18:52
                                      a wlasnie ze posiadam gniazdo gadów,tak przynajmiej myslę..radzilbym miec sie na bacznosci.DDDDDDd
                                      • kamea5 Re: bez tematu...:((( 16.09.04, 19:55
                                        ...a miało byc tak miło...:DDDD...czy chcesz mnie zniechecic...???;)))
                                      • pollaris Re: bez tematu...:((( 16.09.04, 19:58
                                        zartowalem, mam jedna zmiję albo podobnego gada,dokładnie nie wiem jak go sklasyfikowac, ale bestaia łagodna,z ręki je..DDDDDDdd
                                        • kamea5 Re: bez tematu...:((( 16.09.04, 20:50
                                          ...ciekawam czy z mojej tez by jadł...:)...musze go oswoic,to kwestia czasu i
                                          umiejetnosci..;DDD
                                          • pollaris Re: bez tematu...:((( 17.09.04, 18:34
                                            sposobem trzeba go podejsć,wyniki hinduskich zaklinaczy jaki widzielismy są zaskakujące...DDDDDDDDD.. ale ostroznosci nogdy nie za wiele, bo to wiadomo co takiej bestii po glowie sie kołata.......DDDDDDDdd
                                            • Gość: kamcia Re: bez tematu...:((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 18:40
                                              ...zaufam swoim umiejetnosciom...wyniki moga byc rowniez zaskakujace..;DDD
                                              Buziaczek!Uciekam!!!;)***
                                              • pollaris Re: bez tematu...:((( 17.09.04, 18:41
                                                namieszkała i uciekla, tak najlepiej a ja się tułał po forum..DDDDDd
                                                • Gość: kamcia Re: bez tematu...:((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 18:44
                                                  ..Buuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!...wiesz ze nie moge teraz..;DDDDDD
                                                  Bajeczke opowiem na dobranoc...!!!;)))
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 17.09.04, 18:47
                                                    profesjonalisci od bajek się ujawnili,wiadomosc w drodze..DDdddd
                                                  • kamea5 Re: bez tematu...:((( 17.09.04, 21:51
                                                    ...ja mam w koncu Oskara...nie sa w stanie mi dorownac..;DDDD
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 17.09.04, 21:53
                                                    pewnie ze tak,jestes Pierwszą Damą FR...DDDDDDDDDdd
                                                  • kamea5 Re: bez tematu...:((( 17.09.04, 22:03
                                                    "Będziesz zbierać kwiaty
                                                    będziesz się uśmiechać
                                                    będziesz liczyć gwiazdy
                                                    będziesz na mnie czekać

I ty właśnie ty
                                                    będziesz moją damą
                                                    i ty tylko ty
                                                    będziesz moją panią

Będą ci grały skrzypce lipowe
                                                    będą śpiewały jarzębinowe
                                                    drzewa, liście, ptaki wszystkie

Będę z tobą tańczyć
                                                    bajki opowiadać
                                                    słońce z pomarańczy
                                                    w twoje dłonie składać

I ty właśnie ty
                                                    będziesz moją damą
                                                    i ty tylko ty
                                                    będziesz moją panią

Będą ci grały nocą sierpniową
                                                    wiatry strojone barwą słońca
                                                    będą śpiewały, śpiewały bez końca

Będziesz miała imię
                                                    jak wiosenna burza
                                                    będziesz miała miłość
                                                    jak jesienna burza

I ty właśnie ty
                                                    będziesz moją damą
                                                    i ty tylko ty
                                                    będziesz moją panią."

• pollaris Re: bez tematu...:((( 17.09.04, 22:25
                                                    piękny tekst, i wykonanie Grechuty jeszcze lepsze....no coz dyplomatycznie no coment........DDDDDDDDDDDd
                                                  • kamea5 Re: bez tematu...:((( 17.09.04, 22:30
                                                    ...probujesz udobruchac mnie za to twarde lądowanie..???;DDD
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 17.09.04, 22:33
                                                    jakie twarde. dolozylem wszelkiej starannosci i ogolnie dostępnej wiedzy,ze tak powiem po prezydencku -w tym temacie.......DDDDDDDD
                                                  • kamea5 Re: bez tematu...:((( 17.09.04, 22:37
                                                    ...ale cos mi sie jednak obiło...;DDDD
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 17.09.04, 22:39
                                                    w co Ty chcesz mnie wmanewrowac,,nie wiem o czym mowisz i nie przyznaje sie do zadnych zarzutow..prosze adwokata......DDDDDDDDddd
                                                  • kamea5 Re: bez tematu...:((( 17.09.04, 22:43
                                                    ...moze komisja sledzcza..???;DDDD...a sinak bedzie dowodem w sprawie...;)))
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 17.09.04, 22:46
                                                    chcesz preciwko mnie uzyc sily...dobrym sercem..a sam sie poddam roznym procedurom..DDDDDDDDDDDD
                                                  • kamea5 Re: bez tematu...:((( 17.09.04, 23:04
                                                    ...ja puszek marny...:DDD...nie miałabym siły reki na Ciebie podniesc...no
                                                    chyba ze byłby to rzut całym ciałem,z rozbiegu..;DDDDDDDDDDDDDDDDD
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 18.09.04, 07:07
                                                    masa x przyspieszenie to moze byc imponujacy wynik.........DDDDDDDDD
                                                  • kamea5 Re: bez tematu...:((( 18.09.04, 07:49
                                                    ...prosze mi tu nic nie imputowac...mam kiepski rozbieg..;DDDDD
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 18.09.04, 09:01
                                                    ale wybicie moze byc dobre...........DDD
                                                  • kamea5 Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 08:46
                                                    ...zaczynam cwiczyc,tak wiec strzez sie..;DDDD
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 08:52
                                                    i slusznie,sport ma wiele zalet korzystnych dal zdrowia...........DDDDDDD
                                                  • kamea5 Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 08:56
                                                    ..ten sport zaliczyłabym do tych z gatunku ekstremalnych..;DDDDD
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 08:59
                                                    napiecia i przeciązenia beda duze, tak tak napewno ekstremalny........DDDDDD
                                                  • kamea5 Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 11:05
                                                    ..i tak metoda"krok po kroku"dojdziemy do"drgan relaksacyjnych"..;DDDDDD
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 13:28
                                                    pelnego rezonansu, byc moze........DDDDDDDDd
                                                  • kamea5 Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 15:02
                                                    ...nie zapominajac o współczynniku sprezystosci..;DDDD
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 15:06
                                                    wspolczynnik bezpieczenstwa 5 jest przwidziany.......DDDDD
                                                  • kamea5 Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 15:13
                                                    ...przy naprezeniach obustronnie zmiennych..??;DDDDD
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 15:27
                                                    i maksymaknej amplitudzie tudziez, wszystko obliczone ma maxa, mowie przeciez wspolczynnik bezp. 5, wszystko musi wytrzymac.DDDDDDDDDDDd
                                                  • kamea5 Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 17:38
                                                    ...zufam Twojej wiedzy praktycznej...;DDDD...moje rozwazania sa czysto
                                                    teoretczne..;))
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 17:56
                                                    teoria z praktyką są nierozłaczne,inaczej błednych teorii nie mozna byloby weryfikowac.....DDDDDD
                                                  • kamea5 Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 18:01
                                                    ...poddaje sie w całosci..;DDDD
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 18:08
                                                    a to ciekawe ustawienie sie do problemu...no coz akceptuję decyzję,myslę ze jest podbudowana stosownymi przemysleniami,a nie odruchem chiwli.....DDDdd
                                                  • kamea5 Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 18:11
                                                    ...ciezko byłoby poddac sie w jakiejs czesci...idac na kopromis poszłam po
                                                    całosci...;DDDD
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 18:13
                                                    dzialania polowiczne zawsze niosą ryzyko,ze wyniki bedą gorsze, albo i zadne..DDDDDDDDDDD
                                                  • kamea5 Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 18:20
                                                    ...ciesze sie ze jestesmy zgodni..;DDD
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 18:22
                                                    zgoda jest podstawa do szelkich rozwazan tak teoretycznych jak czystej praktyki..razem mozna zrobic więcej...DDDDDDDd
                                                  • kamea5 Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 18:24
                                                    ...obysmy sie wzajemnie nie rozpraszali..??;DDD
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 18:28
                                                    rozproszenie tworzy aurę zacienienia,a dalej niekiedy wspaniale efekty estetyczne..manipulacja cieniem tworzy przenosnie, niedomowienia,skojarznia i wywoluje wlasną wizję oceny i odniesienia.........DDDDDDDd
                                                  • kamea5 Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 18:44
                                                    ...lubimy manipulowac i ulegac manipulacji,jesli wiaze sie to z miłymi
                                                    wizjami...;)))
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 18:51
                                                    tylko i wylacznie w tym kontekscie,rzeczy przykre nie wchodzą w rachubę..DDD
                                                  • kamea5 Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 20:26
                                                    ...to dobrze,bo zaczełabym drapac pazurkami,tupac nozkami,szczypac i
                                                    gryzc...:DDD
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 20:27
                                                    o jakie rozkapryszne dziecko,spokojnie bedzie Oki.....FFFFFFFFfff
                                                  • kamea5 Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 20:34
                                                    ...to moze chociaz drapanie pazurkami..??;DDDDDD
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 20:38
                                                    serce mi zmięklo niech bedzie.DDDDDDDD
                                                  • kamea5 Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 20:50
                                                    ...musze je tylko troche podpiłowac i naostrzyc..;DDD
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 20:52
                                                    ja na takie eksperymenty sie nie zgadzam.....DDDDDDDDDDD
                                                  • kamea5 Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 20:58
                                                    ..załoze rekawiczki ochronne..;DDD
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 21:01
                                                    no dobrze, w takim razie odstepuje od jakichkowiek protestow,niech sie robi co chce.....DDDDDDDDD
                                                  • kamea5 Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 21:05
                                                    ...i bedzie jak u Fredry...;DDDD
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 21:07
                                                    chodzi o >drapiesz kotu skórę........? DDDDDDDDD
                                                  • kamea5 Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 21:26
                                                    ...raczej o krokodyla...ładne rekawiczki bede miała...;DDDD
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 21:28
                                                    ale o kocie tez bylo w PAnu Jowialskim....DDDDDDDDD
                                                  • kamea5 Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 21:43
                                                    ... jeszdcze pare pozycji nam zostało..;DDD...Ciotunia..;DDDDDDDD
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 20.09.04, 20:04
                                                    powiedzialbym punktów do omowienia.........DDDDDDDDDD
                                                  • kamea5 Re: bez tematu...:((( 20.09.04, 22:09
                                                    ..drobne przejezyczenie..:DDDD
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 21.09.04, 15:55
                                                    Oki, ja tak z dobrego serca.......DDDDDd
                                                  • kamea5 Re: bez tematu...:((( 21.09.04, 16:19
                                                    ...nastepnym razem ugryze sie w jezyk..;DDD
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 21.09.04, 16:32
                                                    nie wierzę ale niech tak będzie......DDDDDddd
                                                  • kamea5 Re: bez tematu...:((( 21.09.04, 20:14
                                                    ...czowiek musi w cos wierzyc..:)))...w wiara w moj jezorek jest dosc
                                                    osobliwa...;DDDDD
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 21.09.04, 21:07
                                                    Hmmmmmmmmmmm,prawda czy blef.......mam dylemat.....DDDDDDDDD
                                                  • kamea5 Re: bez tematu...:((( 21.09.04, 22:02
                                                    ...moze pytanie do publicznosci..???:DDDDD
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 21.09.04, 22:07
                                                    chyba telefon do rodziny...DDDDDDD
                                                  • kamea5 Re: bez tematu...:((( 21.09.04, 22:09
                                                    ...Twojej czy mojej..;DDDDD
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 21.09.04, 22:42
                                                    bez roznicy, to zalezy czy chce sie tam wracac..DDDDDD
                                                  • kamea5 Re: bez tematu...:((( 21.09.04, 22:48
                                                    ...a to juz wybor zalezy od nas...:DD
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 22.09.04, 06:41
                                                    tak, tak wlasnie jest.........DDDDDdd
                                        • Gość: Zosia Re: bez tematu...:((( IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 16.09.04, 21:10
                                          A miezrzyłes, ile ma długosci ??????
                                          • pollaris Re: bez tematu...:((( 17.09.04, 18:43
                                            pytanie jako podchwytliwe, zostaje oddalone,prosze je sprecyzować.....DDDDDD
                                            • Gość: Zosia Re: bez tematu...:((( IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 18.09.04, 08:37
                                              Wdaje mi sie ze pierwsze skojarzenie najlepsze , a kazde nastepne to
                                              kłamstwo :P :P

• pollaris Re: bez tematu...:((( 18.09.04, 09:02
                                                no teraz jestem w kropce, nic nie rozumiem.
                                                • Gość: Zosia Re: bez tematu...:((( IP: 81.210.14.* 18.09.04, 19:52
                                                  Re: bez tematu...:(((
                                                  pollaris 16.09.2004 19:58 odpowiedz na list

>zartowalem, mam jedna zmiję albo podobnego gada,dokładnie nie wiem jak go
                                                  >sklasyfikowac, ale
                                                  >bestaia łagodna,z ręki je..DDDDDDd

No o tej Zmiji długosc pytałam , juz jasniej sie nie da :P:P

• pollaris Re: bez tematu...:((( 18.09.04, 19:56
                                                    chyba zaslonię się tajemnicą handlową........DDDDDDDd
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 06:44
                                                    okreslilbym tak jak w meteorologii:górna strefa stanów średnich
                                                • Gość: Zosia Re: bez tematu...:((( IP: 81.210.14.* 19.09.04, 14:20
                                                  I wszystko co "powiesz" bedzie uzyte przeciwko Tobie .
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 14:23
                                                    nic o mnie beze mnie, powiedzialbym,a kiedy to uzywanie mialoby nastąpić..DDDDD
                                                  • Gość: Zosia Re: bez tematu...:((( IP: 81.210.14.* 19.09.04, 15:13
                                                    w momencie w ktorym najmniej bedziesz sie tego spodziewac :P :P
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 19.09.04, 15:15
                                                    i to mnie niepokoi, najbardziej,nie lubie stresów.....DDDDDD
                                                  • Gość: Zosia Re: bez tematu...:((( IP: 81.210.14.* 20.09.04, 08:31
                                                    Niepokoj moze byc tworczy, moze uda sie cos spłodzic ;)))
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 20.09.04, 08:40
                                                    splodzic, a jak by to mialo wygladać........DDDDDDD
                                                  • Gość: Zosia Re: bez tematu...:((( IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 20.09.04, 19:57
                                                    No na tym forum to jedynie wiersze zaznaczam ze przepisywane z ksiazek (
                                                    większosc)
                                                    Polecam pomaga w szybkim zapoznaniu sie z kalwiatura :DDDDD

• pollaris Re: bez tematu...:((( 20.09.04, 20:00
                                                    witam, a gdzie to Zosia bywała jak jej nie bylo...a wiersze i owszem ładne.a ze przepisane ,.. trudno na poczekaniu ładny wiersz napisac........DDDDDDDD
                                                  • Gość: Zosia Re: bez tematu...:((( IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 20.09.04, 21:29
                                                    A bywałam tu i tam.

Zastanawia mnie czemu nazwane Romantica ???

Mnie sie kojarzy z serialami wenezuelskimi :DDDD

• pollaris Re: bez tematu...:((( 20.09.04, 21:32
                                                    Tego Zosiu nikt nie wie,moze ono kiedys bylo albo mialo byc romatyczne..teraz juz napewno nie.Witam i zycze milego wieczoru.DDd
                                                  • Gość: Zosia Re: bez tematu...:((( IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 20.09.04, 21:46

Nie ma co sugerowac sie nazwa forum, sterowane przez stałych bywalców -
                                                    tubylców :DDDD

<Witam i zycze milego wieczoru.DDd

Nawzajem ;)))

Owocnych postów.
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 20.09.04, 22:01
                                                    tak jest i bywa wszędzie,oprocz tego wpadnie zawsze jakis rozrabiaka,poza tym bz.rowniez zycze sukseców.......DDDDDdddd
                                                  • Gość: Zosia Re: bez tematu...:((( IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 20.09.04, 22:07
                                                    A kto tu rozrabia??? Podaj namiary to zaraz skunksa wykurzymy :DDDD
                                                  • pollaris Re: bez tematu...:((( 20.09.04, 22:14
                                                    "maliniak" ale dizsiaj siedzi cicho,wczoraj pyskowal.A Zosia z natury romantycznka, ze pyta o FR?..DDDDDDd
                                                  • Gość: Zosia Re: bez tematu...:((( IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 21.09.04, 15:29
                                                    Prtzesledze sprawe "maliniaka" :DDDD

Nie wzruszaja mnie wiersze z tego forum i sie zastanawiam czy ze mna wszystko W
                                                    porzadku :((((

• pollaris Re: bez tematu...:((( 21.09.04, 15:54
                                                    twoja wola Zosiu.Milego dnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka