azaheca 31.10.06, 22:32 chętnych zapraszam na portal Onetu,przyjmują zapisy,jakie to romantyczne... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
white.falcon Re: lecimy razem w kosmos? 31.10.06, 22:51 Ciekawa wycieczka i chętnie bym poleciała w miłym towarzystwie. :-) Tylko chyba to jedynie marzenia, ale o czyms takim pomarzyć jest miło. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KbS Re: lecimy razem w kosmos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 22:55 zeby cos sie moglo zdarzyc trzeba marzyc to takie ekscytujace razem w kosmo poleciec ponurzac sie wsrod gwiazd dotknac venus na przyklad na marsie sie zaczepic bez marsowej miny __ poynacie mnie po nicku Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: lecimy razem w kosmos? 31.10.06, 22:58 I przekonać na przykład plutona, że dla wielu nadal jest planetą, a nie byle asteroidą. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
azaheca Re: lecimy razem w kosmos? 31.10.06, 23:07 ja się zapisałam w ukochanym towarzystwie (ciekawe ile psów tam z nami leci),trasa jest znana do 2015 roku,ciekawe co dalej,zapisy tylko do 4-go listopada przyjmuje NASA,jest link.Co z Wami romantycy? Odpowiedz Link Zgłoś
azaheca Re: lecimy razem w kosmos? 31.10.06, 23:11 dla jasności:w kosmos leci tylko imię wypisane na specjalnym chipie,my tymczasem zostajemy na planecie Ziemia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KbS Re: lecimy razem w kosmos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 23:19 imie leci, a MY zostajemy przyziemni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KbS Re: lecimy razem w kosmos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 23:08 odwiedzic saturna w przelocie i zachwycic sie jego pierscieniami kosmiczny wladca pierscieni Odpowiedz Link Zgłoś
quickly Ja tam nie chce w kosmos... 31.10.06, 23:10 ...bo ja nic zlego nie zrobilem. No a jak juz mam leciec w ten kosmos, to w jakies ciekawsze rejony tego kosmosu. Jakies tam latanie pare kilometrow naz Ziemia wcale nie mnie rajcuje i ja nie bede nazywac tego zadnym "lotem kosmicznym". Ja juz, to trzeba to robic na astronomicznie wielka skale. Taki uklad sloneczny, jak ten nasz ze Sloncem w srodku, to tylko jakas malenka pchelka w prownaniu np. z taka galaktyka 5FDV YF52431 (na pewno ja doskonale znacie), ktora oddalona jest zaledwie o okolo 345,6 mld lat swietlnych zaraz na prawo od Marsa. Sa tam czarne dziury, gwiazdy neutronowe, czerwone karly i biale olbrzymy, i to mnie kreci... Obleciec te dziwadla, oczy nacieszyc, pstryknac pare zdjec, a niech sobie potem leza w albumie... mozna zawsze sasiadom pokazac, albo znajomym, jaka przyjda na grila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KbS Re: Ja tam nie chce w kosmos... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 23:14 no tak grilla tam w tym wszechswiecie nie rozpalisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KbS Re: Ja tam nie chce w kosmos... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 23:16 zasmrodzilby cala galaktyke Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Ja tam nie chce w kosmos... 31.10.06, 23:19 Ale kometę można po ogonie pogłaskać i pobawić się w berka z asteroidami i zobaczyć, czy pulsary to przypadkiem nie zabawa w puszczanie zajączków jakichś kosmitów. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KbS Re: Ja tam nie chce w kosmos... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 23:25 Odpowiedz Link Zgłoś
azaheca Re: Ja tam nie chce w kosmos... 31.10.06, 23:32 ja tam jeszcze prof.Wolszczana bym zabrała,określiłby co i jak z tymi pulsarami,w ryzach utrzymał to towarzystwo.... Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Ja tam nie chce w kosmos... 31.10.06, 23:37 Azaheco, myślisz, że jak sięgniemy gwiazd, to ktoś nas powstrzyma? Nawet wielce szanowny prof. Wolszczan? Przeciez część z nas pójdzie pogadać z kosmitami i nie wiem, do czego dogada się, uwzględniając to, że któryś z Panów przemyci alkohol zapewnie. Inni w te pędy udadzą się posłuchać koncertu kosmicznej muzyki, a inni - najmniej zdyscyplinowani - zaczną szukać romantycznej małej planetki na jakieś sentymentalne "tet-a-tet". I tylko domyślać się, co reszta wymyśli w badaniach kosmosu. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
quickly Re: Ja tam nie chce w kosmos... 31.10.06, 23:43 Ewentualnie pozostaje jeszcze galaktyka 983CFDT 254JVVXXX 78372187, ktora jest dokladnym siostrzanym odbiciem tej poprzedniej, o ktorej wspomnialem. Niestety zawiera o cale 20mld pulsarow mniej i z czarnymi dziurami tez u niej zreszta nie najlepiej... Ale za to ona ma o cale 123 432 890 100 000 000 000 giga ton wiecej materii termo-jadrowej. Takze byloby co ogladac... Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon A to ciekawe! :-) 01.11.06, 00:45 I nie chciałbyś tej różnorodności obejrzeć, Quickly, a może i podłubac przy tym? A jakie widoki musza być piękne. No i skąd wiesz, czy na jakiejś planecie nie czekają na Ciebie taaaaaaaakie ryby? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
azaheca Re: Ja tam nie chce w kosmos... 31.10.06, 23:44 świetnie,szanowny profesor byłby pewnie jak najbardziej za...dobrze mu z oczu patrzy;-))może nawet Quickly da się w końcu namówić? PS.czy pamiętasz piosenkę Wysockiego o kosmicznych niegodziwcach(niegadiaj tak chyba się tłumaczy) Odpowiedz Link Zgłoś
wertercom Może konkurs na krótkie opowiadanie S-F 31.10.06, 23:54 Na dobry początek: "Tęsknota" Była sobie raz bomba atomowa, która chciała być kulą karabinową. - Dlaczego - pytały ją inne bomby atomowe - zamiast cieszyć się, że jesteś wielką bombą atomową, chcesz być małą kulką karabinową? - Ponieważ odczuwam brak osobistego kontaktu z ludźmi - westchnęła bomba. Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Może konkurs na krótkie opowiadanie S-F 01.11.06, 00:49 Sentymentalna bomba atomowa? Zaczyna być ciekawie. I co było dalej? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Kosmiczni niegodziwcy :-) 01.11.06, 00:48 azaheca napisała: > świetnie,szanowny profesor byłby pewnie jak najbardziej za...dobrze mu z oczu > patrzy;-))może nawet Quickly da się w końcu namówić? > PS.czy pamiętasz piosenkę Wysockiego o kosmicznych niegodziwcach(niegadiaj tak chyba się tłumaczy) No właśnie, Azaheco. Nie wiadomo, czemu tak mało chętnych na tak fascynującą wyprawę kosmicznych "niegodziwców". A potem Ci, którym odwagi brak lub lenistwo zżera będą narzekać na nudę i prosić o zdjęcia. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś