Dodaj do ulubionych

Poniedziałkowa niechęć do życia

IP: w3cache.GBNet:* / 10.1.2.* 25.08.03, 07:44
To najgorszy dzień w tygodniu. Wstać trzeba wcześnie, w głowie pietrzą się
stosy spraw odłozonych na "przyszły tydzień", gdzieś w zołądku i ustach czuć
jeszcze posmak wczorajszych piw. Tak bardzo chciałoby się beztrosko spędzić
ten dzień, ale... czy to jest mozliwe???
Pozdrawiam Wszystkich , którzy tak jak ja nie lubią PONIEDZIAŁKU:-(
Obserwuj wątek
    • Gość: Belbo Re: Poniedziałkowa niechęć do życia IP: *.acn.waw.pl 25.08.03, 08:14
      Mi to się tylko spac chce....
      • kataszyna Re: Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 08:29
        a co ma powiedziec bidak, ktory sie budzi i wie ze nigdzie nie idzie bo nie ma
        pracy?
        • Gość: Belbo Re: Poniedziałkowa niechęć do życia IP: *.kulczyktradex.com.pl 25.08.03, 10:38
          Ma się cieszyc zyciem!
    • mandaryn_ka Re: Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 08:30
      Wczoraj jeszcze chodziłam po Tatarach Wysokich na Słowacji, a dziś muszę już
      wrócić do szarej codzienności :-(...Nie cierpię poniedziałku, zwłaszcza takiego
      tuż po zakończonym urlopie...
      • ka_27 Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 08:32
        Chodź, pomaluj swój świat, na wszystkie kolory tęczy ... :-))))

Witaj Mandaryn_ko :-)
        • mandaryn_ka Re: Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 08:40
          Cześć Ka_27! :-) Miłego początku tygodnia...
        • mandaryn_ka Re: Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 08:42
          Pasna Pienin pociągnięte są już delikatnym kolorytem jesieni. Pięknie to
          zaczyna wyglądać...A z dnia na dzień będzie coraz bardziej kolorowo...Az mi się
          nie chciało stamtąd wyjeżdżać...
          • ka_27 Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 08:54
            Mandaryn_ko,

to uruchom wyobraźnię :-)
            • mandaryn_ka Re: Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 08:56
              Hmm, moja wyobraźnia cały czas pracuje na pełnych obrotach, aż mi się kabelki
              przepalają..;-)
              • ka_27 Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 08:58
                To masz piękne obrazy przed oczyma :-)
                • mandaryn_ka Re: Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 09:01
                  Oj mam Ci ja , mam...Spróbuję zrobić zdjęcie tych wyobrażonych obrazów i
                  prześlę Ci mailem, ok. :-) ?
                  • ka_27 Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 09:08
                    Nei wiem, czy zasłużyłem, by oglądac tak cudne widoki z gór :-P
                    Ale z miła chęcią, to co piękne - zawsze! :-)
                    • mandaryn_ka Re: Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 09:31
                      Ja też nie wiem, czy zasłużyłeś, ale umówmy się, że te widoczki będą Ci dane na
                      kredyt, a Ty będziesz się od tej chwili mocno starał, żeby na nie zasłuzyć...;-)
                      • ka_27 Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 10:04
                        Proś, a będzie ci dane? :-PPPPP

Staram się jak mogę :-))))
                        • mandaryn_ka Re: Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 10:08
                          A staraniami Pana jestem mile zaskoczona Drogi Panie Ka_...:-)
                          • ka_27 Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 10:11
                            E tam, są lepsi :-)
                            • mandaryn_ka Re: Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 10:29
                              Skromna bestia z Ciebie..;-)
                              • ka_27 Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 10:43
                                Są skromniejsi :-)
                                Naprawdę :-)
                                • mandaryn_ka Re: Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 10:48
                                  Nie znam skali Twej skromności, tak więc nie mogę rozwinąć tego tematu...:-),
                                  aczkolwiek...pewne wnioski już mi się nasunęły ;-)
                                  • ka_27 Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 10:50
                                    Ale wnioski mogą być mylne ...

Nie wszystko złoto, co się świeci ... :-P
                                    • mandaryn_ka Re: Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 11:00
                                      Tys prowda, jak mawiał najlepszy funfel Janosika...;-). A propo's, widziałam na
                                      zamku w Niedzicy miejsce, w którym powiesili na haku Janosika. Hmmm, łza się w
                                      oku zakręciła, ale musiał cierpieć biedaczysko...;-(
                                      • ka_27 Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 11:07
                                        Bo dał się zwieść Marynie ... :-P

Widzisz, do czego są zdolne kobiety? :-P
                                        • mandaryn_ka Re: Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 11:36
                                          Maryna dała się przekupić obiecanymi dobrami materialnymi za wydanie w ręce
                                          hajduków swego ukochanego...Stała się przez to ofiarą własnego wyboru. Napewno
                                          żałowała swej decyzji. Jej postępek stał się karą dla niej samej...
                                          • ka_27 Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 11:41
                                            Kobieta wyrzeknie się wszytskiego dla kawałka świecidełka? :-P

Kosztowności ponad wszystko?
                                            • mandaryn_ka Re: Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 11:46
                                              Powiedz mi Ka_27, ile znasz takich kobiet ?? Ile znasz kobiet w szerokim tego
                                              słowa znaczeniu, jeśli masz o nich ogólnie takie zdanie ?? Albo jesteś bardzo
                                              młody, albo...z kobietami nie masz za wiele do czynienia, a na swe nieszczęście
                                              poznałeś tylko te, którym owe " świecidełka" przysłoniły wszelkie wartości tego
                                              świata. Jeśli tak, to szczerze Ci współczuję...
                                              • ka_27 Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 11:54
                                                Nie mówię publicznie o kobietach w moim życiu.
                                                Reszta - no comments ...
                                                To ma być dobra zabawa, oki?
                                                • mandaryn_ka Re: Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 12:03
                                                  Jeśli tak, to zgoda :-), bo w przeciwnym razie już miałam zbierać moje zabawki
                                                  i wyprowadzić się do innej piaskownicy...:-)
                                                  • ka_27 Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 12:06
                                                    I budować zamki na piasku?
                                                  • mandaryn_ka Re: Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 12:12
                                                    I budować dom na skale...;-)
                                                  • ka_27 Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 12:22
                                                    Dom na skale akurat jest trwały, niczym twierdza :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 12:36
                                                    To coś dla mnie...Żaden smok z trzema głowami, żaden zbłąkany rycerz, żaden
                                                    czarnoksiężnik nie będzie zakłócał mego spokoju...Tylko: dom, skała, i niebo...
                                                  • ka_27 Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 12:39
                                                    Dom, skała, niebo i życie ...
                                                  • mandaryn_ka Re: Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 12:46
                                                    Dom, niebo, skała, życie...górski potok, który drąży ową skałę, skała kruszy
                                                    się, oblewa ją krystalicznie czysta woda, która tchnie życie, rodzi się
                                                    kosodrzewina...To niesamowity widok...Same skały i śliczne soczyste zielone
                                                    puszyste pędy kosodrzewiny na skalnej pustynie...Życie zrodzi się wszędzie
                                                    nawet na skale...
                                                  • ka_27 Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 12:51
                                                    Życie rodzi się tam, gdzie są sprzyjające ku temu warunki ...
                                                  • mandaryn_ka Re: Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 12:57
                                                    Ups...i nic dodać, nic ująć...:-). Koniec filozofii.
                                                  • ka_27 Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 13:04
                                                    Jak zwykle mam rację? :-)
                                        • mandaryn_ka Re: Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 11:42
                                          To nie tak - że wyłącznie kobiety są zdolne do tego typu haniebnych postąpień.
                                          Obietnica pozyskania dóbr materialnych zawsze była łatwym sposobem na
                                          ujawnienie w pozornie dobrym człowieku szelmowskich cech...Wydaje mi się, że
                                          mimo wszystko takiemu kolaborantowi należy współczuć...
                                          • ka_27 Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 11:55
                                            No cóż, od wieków świecidełka były pożądane ... ponad wszystko :-P
                                            • mandaryn_ka Re: Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 12:01
                                              No to ja jestem nie z tego świata.......Mnie świecidełka nie bawią...
                                              • ka_27 Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 12:07
                                                Fakt, jesteś z Wenus ...
                                                • mandaryn_ka Re: Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 12:16
                                                  Oj...wcale nie...:-(. Widzisz jak Ty mnie mało znasz ?? Moje zielone czółki na
                                                  głowie w kształcie gruszki, błyszczące zielone oczka, cztery łapki i cztery
                                                  nogi i taki nos zakończony czerwoną kulką świadczą o tym , że jestem
                                                  mieszkanką Marsa...:-)
                                                  • ka_27 Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 12:24
                                                    Twoje zielone czółki na głowie w kształcie gruszki, błyszczące zielone oczka,
                                                    cztery łapki i cztery nogi i taki nos zakończony czerwoną kulką świadczą o
                                                    tym , że jestem mieszkanką Marsa...:-)

Nie mam raczek jedenastu, leczcztrey łapki i ogonek piąty :-P

Jednak wenusjanka rodem z Wenus :-)))
                                                  • mandaryn_ka Re: Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 12:40
                                                    Ka_27 ...:-) - ratujesz mnie z przygnębienia, dziękuję...Już myślałam, że się
                                                    dziś nie uśmiechnę :-)
                                                  • ka_27 Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 12:50
                                                    Coś Ty, z takimi zielonymi czułkami i byś się dziś nie uśmiechnęła? :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 12:54
                                                    No właśnie zawsze się usmiecham, gdy tylko spojrzę do lusterka, ale dziś
                                                    chorobcia za późno wstałam i nawet nie zdąrzyłam się uczesać, a tym samym
                                                    spojrzec do lusterka, no i tym samym uśmiechnąć się na widok moich śmiesznych
                                                    zielonych czółek w okolicy czółka...:-)
    • luladelrio1 Re: Poniedziałkowa niechęć do życia 25.08.03, 09:13
      ja lubię cały tydzień,ale w poniedziałku to mnie drażni, że idę do pracy na
      późniejszą godzinę,więc później muszę z niej wyjść...poza tym późniejsze
      wstanie z łózka sprawia, że bardziej mi się chce spać:)
      • ka_27 Kto rano ... 25.08.03, 09:15
        ... wstaje, temu Pan Bóg daje :-)

(przysłowie)
        • Gość: Stefanija spaliny IP: w3cache.GBNet:* / 10.1.2.* 25.08.03, 09:47
          Ja chyba mimo wszystko nie polubię poniedziałku, wczoraj jeszcze spacerowałam
          po lesie, pachniało wczesną jesienią , a dziś to tylko miejskie spaliny i
          mnóstwo stresów:-(

:-(((
          • luladelrio1 Re: spaliny 25.08.03, 10:28
            mnie w poniedziałek bozia nie daje, no bo jak skoro za długo śpię:)
            ale za to od wt do pt jak najbardziej
            ale...potem znowu odsypiam w sb i ndz i znowu nie daje:(

oj te spaliny,wiem coś o tym i ci smutni, zamyśleni ludzie na ulicach
            jedną nogą w lecie drugą już w jesieni
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka