silverstone 18.09.03, 17:02 Kojarzy mi sie z zimnymi i mokrymi paluszkami, tomikiem wymietych wierszy i postepujacymi suchotami! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taka_tam Re: Co to znaczy, ze ktos jest "romantyczny"? 18.09.03, 17:08 a mi ze srebrnym kamieniem ;-) silverstone napisała: > Kojarzy mi sie z zimnymi i mokrymi paluszkami, tomikiem wymietych wierszy i > postepujacymi suchotami! Odpowiedz Link Zgłoś
messja Re: Co to znaczy, ze ktos jest "romantyczny"? 18.09.03, 21:17 taka_tam napisała: > a mi ze srebrnym kamieniem ;-) > :) dobre:) a tak naprawde za romantycznych uwaza sie wiekszosc z tej bandy nierobow, ktorzy tutaj calymi dniami siedza i pisza glupoty, zamiast wziac sie za cos pozytecznego. (o tym, ze ta definicja mnie nie dotyczy to wiadomo dlatego, ze juz od dawna uchodze tutaj za okropna czarownice, ktora polknela malego jasia i przyglupia malgosie:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_nek Re: Co to znaczy, ze ktos jest 'romantyczny'? 18.09.03, 23:57 Ideał romantyka: Stachanow lub Pstrowski, hehehe Prawdziwy romantyk to romantyk z łopatą:)albo kilofem:) Odpowiedz Link Zgłoś
silverstone nie przekonuje mnie to! 21.09.03, 09:14 choc messja juz prawie prawie... Mamy wiec: mokre paluszki i totalne nierobstwo! Cos w tym jest! Wiekszosc, ktora deklarowala sie jako romantyczna byla na tyle glupia, ze wolala wzdychac z moim imieniem na ustach do ksiezyca, niz do mnie! Czyz to nie jest chore??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taa Re: nie przekonuje mnie to! IP: *.acn.waw.pl 21.09.03, 09:20 Może uznała, że do Ciebie nie warto wzdychać, skoro masz takie "romantyczne" podejście do romantyzmu ? Odpowiedz Link Zgłoś
silverstone Re: nie przekonuje mnie to! 21.09.03, 09:29 Jesli romantyzm mierzy sie wytrzymaloscia na wzdychanie to Nie jestem romantyczna. Romantycy to chyba taki gatunek, co to ciastko przez szybe cukierni i wogole. Ale chetnie stworze jaką definicje :) Gość portalu: taa napisał(a): > Może uznała, że do Ciebie nie warto wzdychać, skoro masz takie "romantyczne" > podejście do romantyzmu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taa Re: nie przekonuje mnie to! IP: *.acn.waw.pl 21.09.03, 09:40 Zaczynam podejrzewać, że traktowano Cię tylko instrumentalnie, skoro takie masz pojęcie o romantyzmie. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_nek Re: nie przekonuje mnie to! 21.09.03, 15:33 Esencją romantyzmu jest wrażliwość, czasem refleksja, ale to nie znaczy, że trzeba zaraz w tym widzieć płytką egzaltację. Pozdrawiam janek Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: nie przekonuje mnie to! 21.09.03, 15:57 Fajne sformułowanie.:)) Pozdrv.:) Odpowiedz Link Zgłoś
taka_tam Re: nie przekonuje mnie to! 21.09.03, 20:32 - silverka, a kto tutaj wzdychał do księżyca, w dodatku z twoim - jakże romantycznym - nickiem na ustach? :-) - rozumiem messjo, że ty również należysz do tej "bandy nierobów piszącej głupoty", gdyż regularnie można cię tutaj zastać? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: nie przekonuje mnie to! 21.09.03, 20:41 Takusiu, trochę się wtrącę - prowokujesz "ogień" nieuzasadnionych i bezsensownych podejrzeń, imputacji i p.t. Życzę siły i odwagi.:) Pozdrv.:) Odpowiedz Link Zgłoś
messja na marginesie:P 21.09.03, 23:42 white.falcon napisała: > Takusiu, trochę się wtrącę - prowokujesz "ogień" nieuzasadnionych i > bezsensownych podejrzeń, imputacji i p.t. Życzę siły i odwagi.:) > > Pozdrv.:) nie szczuj, zeby ciebie nie poszczul ktos:PPPPPPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: na marginesie:P 21.09.03, 23:45 No i mamy. Uderz w stół, a nożyce się odezwą. ;) Pozdrv.:) Odpowiedz Link Zgłoś
messja Re: na marginesie:P 22.09.03, 00:00 white.falcon napisała: > No i mamy. Uderz w stół, a nożyce się odezwą. ;) > > Pozdrv.:) tylko, ze ty jestes stolem i nozycami, bo mam wrazenie, ze ani ja, ani taka- tam, nie mamy ochoty mieszac nikogo z blotem:P Odpowiedz Link Zgłoś
messja Re: nie przekonuje mnie to! 21.09.03, 23:40 taka_tam napisała: > - silverka, a kto tutaj wzdychał do księżyca, w dodatku z twoim - jakże > romantycznym - nickiem na ustach? :-) > > - rozumiem messjo, że ty również należysz do tej "bandy nierobów piszącej > głupoty", gdyż regularnie można cię tutaj zastać? ;-)) to prawda - mozna mnie regularnie tutaj zastac, ale z grona "romantykow" zostalam juz dawno wykleta, dlatego juz jako " okropna jedza" nie moge sie do nich, mimo to zaliczac. hehehehehe:) Odpowiedz Link Zgłoś
silverstone Re: nie przekonuje mnie to! 23.09.03, 09:59 TU??? Biorac pod uwage, ze tu nie pisuje to pewnie nikt ;) Wniosek jednak mi sie nasuwa, ze bardziej romantyczny to ten ksiezyc wirtualny, tak? hehe... taka_tam napisała: > - silverka, a kto tutaj wzdychał do księżyca, w dodatku z twoim - jakże > romantycznym - nickiem na ustach? :-) > > - rozumiem messjo, że ty również należysz do tej "bandy nierobów piszącej > głupoty", gdyż regularnie można cię tutaj zastać? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
debi_bebi Re: Co to znaczy, ze ktos jest 'romantyczny'? 21.09.03, 20:39 tak, tak romantyzm zimne paluszki, to patrzenie w gwiazdy, niesmiale, delikatne pocalunki przy blasku ksiezyca, bukiecik zmaltretowanych kwiatkow za pazucha, ktore nie wiadomo jak i kiedy wreczyc, dokarmianie wylenialych kotkow osiedlowych i takie tam inne dziwactwa... Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta28 Re: Co to znaczy, ze ktos jest 'romantyczny'? 21.09.03, 23:55 Romantyzm to jeszcze marzenia, wiara, że świat jest piękny a ludzie dobrzy...że nic złego nas nie dopadnie, kołysanki spiewane na dobranoc, bajki czytane do snu, krzątanie się po domu z uśmiechem na twarzy, pisanie wierszy o stokrotkach, brudnym śniegu, upalnym lecie, depresyjnej jesieni, zapominanie o włączonym żelazku, czajniku postawionym na piecyku:))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
messja Re: Co to znaczy, ze ktos jest 'romantyczny'? 22.09.03, 00:03 elzbieta28 napisała: > Romantyzm to jeszcze marzenia, wiara, że świat jest piękny a ludzie > dobrzy...że nic złego nas nie dopadnie, kołysanki spiewane na dobranoc, bajki > czytane do snu, krzątanie się po domu z uśmiechem na twarzy, pisanie wierszy o > stokrotkach, brudnym śniegu, upalnym lecie, depresyjnej jesieni, zapominanie o > włączonym żelazku, czajniku postawionym na piecyku:))) Pozdrawiam o prawdziwym romantyzmie wcale nie trzeba mowic, ani go definiowac. wystarczy go wyczytac z oczu ukochanej osoby - reszta jest milczeniem:) Odpowiedz Link Zgłoś
apf Janek jest uosobieniem romantyczności 22.09.03, 11:13 silverstone napisała: > Kojarzy mi sie z zimnymi i mokrymi paluszkami, tomikiem wymietych wierszy i > postepujacymi suchotami! Poza tym prowadzi internetową poradnię rozwiązywania problemów emocjonalnych i seksualnych dla kobiet i dziewcząt, hehehehe:) Odpowiedz Link Zgłoś
messja Re: Janek jest uosobieniem romantyczności 22.09.03, 11:53 apf napisał: > silverstone napisała: > > > Kojarzy mi sie z zimnymi i mokrymi paluszkami, tomikiem wymietych wierszy > i > > postepujacymi suchotami! > > Poza tym prowadzi internetową poradnię rozwiązywania problemów > emocjonalnych i seksualnych dla kobiet i dziewcząt, hehehehe:) wlasnie: i jak to czesto bywa "szewc bez butow chodzi":) Odpowiedz Link Zgłoś
von-koza Re: Co to znaczy, ze ktos jest "romantyczny"? 22.09.03, 11:44 Nieromantycznie rzecz ujmując, romantyzm to postawa, którą cechuje kierowanie się w większym stponiu emocjami tzw. sercem niż chłodną rozsądną kalkulacją tzw. rozumem. Pozdrawiam von Koza Odpowiedz Link Zgłoś
ja_nek Re: Co to znaczy, ze ktos jest 'romantyczny'? 22.09.03, 14:05 Ja bym to ujął inaczej: romantyzm to postawa ograniczana przez rozum, bo ludzie dążą do racjonalności. Pozdrawiam janek Odpowiedz Link Zgłoś
messja Re: Co to znaczy, ze ktos jest 'romantyczny'? 22.09.03, 14:07 ja_nek napisał: > Ja bym to ujął inaczej: romantyzm to postawa ograniczana przez rozum, bo ludzie > > dążą do racjonalności. > > Pozdrawiam > janek wychodzi na to, ze janek uwaza "romantycznosc" za idiotyzm:P Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Co to znaczy, ze ktos jest "romantyczny"? 22.09.03, 14:30 von-koza napisał: > Nieromantycznie rzecz ujmując, romantyzm to postawa, którą cechuje kierowanie > się w większym stponiu emocjami tzw. sercem niż chłodną rozsądną kalkulacją > tzw. rozumem. > > Pozdrawiam > von Koza Całkiem nieromantycznie to chyba trzeba stwierdzić, że kierowanie się emocjami jest bardziej charakterystyczne dla kobiety niz mężczyzny. Mężczyźni romantykami nie bywają ?? Odpowiedz Link Zgłoś
von-koza Re: Co to znaczy, ze ktos jest "romantyczny"? 22.09.03, 14:42 kwasna_cytryna napisała: > Całkiem nieromantycznie to chyba trzeba stwierdzić, że kierowanie się emocjami jest bardziej charakterystyczne dla kobiety niz mężczyzny. Mężczyźni romantykami nie bywają ?? Coooo? Przecież to kobiety są ostoją rozsadku :) Tak mawiają przynajmniej :))) A te chłopy, to za grosz rozumu nie mają :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jmx z archiwum 22.09.03, 16:06 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=343&w=7109875&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=343&w=4343240&a=4343240 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=343&w=4041311&a=4041311 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=343&w=3439508&a=3439508 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Co to znaczy, ze ktos jest "romantyczny"? IP: *.acn.pl / *.acn.pl 22.09.03, 18:22 mi sie kojarzy z tym, ze jest uzytkownikiem forum "romantyka" i mowi piskliwym glosikiem (noco?) Odpowiedz Link Zgłoś
debi_bebi Re: Co to znaczy, ze ktos jest 'romantyczny'? 22.09.03, 20:38 ciekawe ktory z panow-uzytkownikow FR przyzna sie do piskliwego glosiku :) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_nek Re: Co to znaczy, ze ktos jest 'romantyczny'? 22.09.03, 23:38 Na spotkaniu forumowiczów, żaden nie miał takowego:) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Co to znaczy, ze ktos jest 'romantyczny'? 22.09.03, 23:43 Więcej - niektórzy mieli takie głosy, że megafon nie był potrzebny, by ich słyszeć z drugiego końca stołu i nie słyszało się rozmówców, którzy siedzieli naprzeciwko. Z powodzeniem mogą opanować zawód syreny alarmowej.;) Pozdrv.:) Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: Co to znaczy, ze ktos jest 'romantyczny'? 22.09.03, 23:43 Pewno Zucinski ;-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_nek Re: Co to znaczy, ze ktos jest 'romantyczny'? 22.09.03, 23:54 jmx napisała: > > Pewno Zucinski ;-))))))))) > Jak Falcon będzie się z Tobą zgadzać, to dopiero będzie miał argument;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: Co to znaczy, ze ktos jest 'romantyczny'? 23.09.03, 00:01 Wszystko co powiem/y i tak będzie interpretowane na moją/naszą niekorzyść ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Co to znaczy, ze ktos jest 'romantyczny'? 23.09.03, 00:16 Zucinski powinien nam, Jmx, dopłacać za skutecznie uprawianą teleportację. Przecież nikomu się to dotąd nie udało, a nam tak i to co i rusz.;) Pozdrv.:) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Co to znaczy, ze ktos jest 'romantyczny'? 23.09.03, 00:18 Aha, bym zapomniała. Już istniejemy w trzech osobach. "Dokleił" nam "Ja". :) Pozdrv.:) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Co to znaczy, ze ktos jest 'romantyczny'? 23.09.03, 00:45 No co Ty mówisz, na którymś wątku wyszło tym szpiegom, że "Ja" to ja :))) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Co to znaczy, ze ktos jest 'romantyczny'? 23.09.03, 00:48 A tam, gdzie później ktoś podejrzewał, że "Ja" to Ty, Cytrynko. Ojej, to już istniejemy w czterech osobach. Napewno ktoś nam za takie zdolności teleportacyjne musi "odpalić" niezły grosz. ;))) Pozdrv.:) Odpowiedz Link Zgłoś
silverstone No i dalej nic nie wiem :( 23.09.03, 10:38 Moze tylko tyle, ze jednym z objawow daleko posunietego romantyzmu jest klotliwosc hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
messja Re: No i dalej nic nie wiem :( 23.09.03, 13:33 silverstone napisała: > Moze tylko tyle, ze jednym z objawow daleko posunietego romantyzmu jest > klotliwosc hehe... bo to jest "romantyzm" w iekszosci samotnych i sfrustrowanych ludzi:P Odpowiedz Link Zgłoś
silverstone Re: No i dalej nic nie wiem :( 23.09.03, 13:58 Samotnosc nie powinna chyba frustrowac... No chyba, ze ktos nie cierpi samego siebie to wtedy tak. messja napisała: > > bo to jest "romantyzm" w iekszosci samotnych i sfrustrowanych ludzi:P Odpowiedz Link Zgłoś
messja Re: No i dalej nic nie wiem :( 23.09.03, 14:07 silverstone napisała: > Samotnosc nie powinna chyba frustrowac... a co powinno? szczesliwa i odwzajemniona milosc?:) poza tym to jest samotnosc szczegolna: samotnosc na forum "romantica" gdzie nie ktorzy juz nie chca, inni sie boja szukac milosci, a jeszcze inni wola zyc wirualnym flirtem, niz kochac w zyciu... taka gmina:P p.s. oczywiscie sa wyjatki, ktore tryskaja cieplem i optymizmem jak "taka-tam" czy "samowolny" ale mozna je policzyc na palcach jednej reki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samowolny Re: No i dalej nic nie wiem :( IP: *.prokom.pl 23.09.03, 14:16 messja..tylko prosze abym nie był tym "środkowym palcem" owej dłoni..:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
messja Re: No i dalej nic nie wiem :( 23.09.03, 14:21 Gość portalu: samowolny napisał(a): > messja..tylko prosze abym nie był tym "środkowym palcem" owej dłoni..:))))) dobrze. zalatwione - zeby bylo "politycznie poprawnie", w tej "dloni" nie bedzie srodkowego palca:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samowolny Re: No i dalej nic nie wiem :( IP: *.prokom.pl 23.09.03, 14:25 no no ..środkowy palec i polityka - jakoś to razem wspólnie wynika..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Co to znaczy, ze ktos jest 'romantyczny'? 23.09.03, 13:36 Uch! Aniela, Ty to masz skojarzenia...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samowolny Re: Co to znaczy, ze ktos jest 'romantyczny'? IP: *.prokom.pl 23.09.03, 13:58 powtórze ..."rom-antyk" to jak sama nazwa wskazuje .."stary cygan"..:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
silverstone samowolny... 23.09.03, 14:02 ...zaraz padne hyhyhyhy... WYGRALES!!!! :) Gość portalu: samowolny napisał(a): > powtórze ..."rom-antyk" to jak sama nazwa wskazuje .."stary cygan"..:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Co to znaczy, ze ktos jest 'romantyczny'? 23.09.03, 14:14 A stary cygan = stary człowiek, który jeszcze ;-) może... Odpowiedz Link Zgłoś
meg25 Re: Co to znaczy, ze ktos jest 'romantyczny'? 23.09.03, 15:38 mandaryn_ka napisała: > A stary cygan = stary człowiek, który jeszcze ;-) może... Czasami...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
triple_x Re: Co to znaczy, ze ktos jest "romantyczny"? 23.09.03, 16:48 pewnej dziewczynie dałem różę - byliśmy już ze sobą kilkanaście tygodni - dałem ją z miłości (choć może tego nie powiedziałem), to chyba było romantyczne - a ona nawet nie powiedziała dziękuję - jedyne co powiedziała to "nie mam tego nawet gdzie i w czym postawić" - ostatecznie róża stanęła w wysokim kielichu, a we mnie coś pękło - romantyczny to pojęcie względne... Odpowiedz Link Zgłoś
silverstone Re: Co to znaczy, ze ktos jest "romantyczny"? 23.09.03, 17:02 O rany nie powiedziala bo byla romantyczka i ja wcielo z wrazenia :) triple_x napisał: > pewnej dziewczynie dałem różę - byliśmy już ze sobą kilkanaście tygodni - dałem > > ją z miłości (choć może tego nie powiedziałem), to chyba było romantyczne - a > ona nawet nie powiedziała dziękuję - jedyne co powiedziała to "nie mam tego > nawet gdzie i w czym postawić" - ostatecznie róża stanęła w wysokim kielichu, a > > we mnie coś pękło - romantyczny to pojęcie względne... Odpowiedz Link Zgłoś
triple_x Re: Co to znaczy, ze ktos jest "romantyczny"? 23.09.03, 17:17 nie wiem nigdy nie powiedziała, zareagowała w taki sposób, tym bardziej, że ona naprawdę jest romantyczna i lubi różne "romantyczne" niespodzianki. Odpowiedz Link Zgłoś
messja Re: Co to znaczy, ze ktos jest "romantyczny"? 23.09.03, 17:20 triple_x napisał: > nie wiem nigdy nie powiedziała, zareagowała w taki sposób, tym bardziej, że ona > > naprawdę jest romantyczna i lubi różne "romantyczne" niespodzianki. to ta sama z ktora sie rostales? Odpowiedz Link Zgłoś
triple_x Re: Co to znaczy, ze ktos jest "romantyczny"? 23.09.03, 17:34 skąd wiedziałaś ale wiesz to nie jest tak jak myślisz - jeżeli chodzi o moje uczucia to one kompletnie się do niej nie zmieniły, nawet więcej kompletnie o tym zapomniałem, a przypomniałem sobie dopiero czytając posty na forum chyba wtedy odebrałem to jako pewnego rodzaju kaprys, myślę, nawet, że wtedy chciała mi zwyczajnie zrobić na złość (może coś jej się nie spodobało :), kaprys, który przez pewien czas jeszcze czasmi mi się przypominał, a już z pewnością coś takiego nie mogło być powodem zerwania - od tamtego momentu upłynęło prawie rok... Odpowiedz Link Zgłoś