Dodaj do ulubionych

Jesienne widoki za oknem ...

15.10.03, 07:58
... rankami jest szaro,
pochmurno i chlodno,
popoludniami Slonko wyglada zza chmur,
czasem jest cieplo,
a raz tak jesiennie :-)))

Milego dnia :-)
Obserwuj wątek
    • hetacus Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 08:07
      ka_27 napisał:

> ... rankami jest szaro,
      > pochmurno i chlodno,
      > popoludniami Slonko wyglada zza chmur,
      > czasem jest cieplo,
      > a raz tak jesiennie :-)))
      >
      > Milego dnia :-)

Taka aura nastraja melancholijnie.
      Sprzyja refleksjom; gorzej, że te refleksje nie zawsze bywają pozytywne.
      Po jesieni, zimie - owszem, przychodzi wiosna i lato. Ale to w pogodzie. W
      życiu nie zawsze. Niestety...
      • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 08:19
        Hetacusie,

kazda chwila moze sprzyjac refleksjom,
        kazda chwila sprzyja zadumie,
        lecz nie schematem jest to,
        ze tylko w pogodzie nastaje po zimie wiosna ... :-)))
        To zalezy od Ciebie,
        od tej drugiej osoby,
        od was ... :-)))
        • mandaryn_ka Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 08:47
          Witajcie Panowie :-)
          Miłego dnia i pozytywnego myślenia życzę ...:-)
          • hetacus Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 08:51
            Witaj Mandaryn_ko ! Też życzę Ci miłego dnia i duuuuuużo słoneczka :-)
            • kwasna_cytryna Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 08:58
              Ka, byle tylko nie cały czas w głowie zielono bylo ;))
            • mandaryn_ka Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 09:00
              Dziękuję, słoneczko przyda się niewątpliwie, zważywszy na ta szarugę za oknem i
              przeszywajace na wskroś zimno.
              Martwi mnie Twój dzisiejszy kiepski nastrój. Czy stało się coś złego ??
              • hetacus Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 09:03
                mandaryn_ka napisała:

> Dziękuję, słoneczko przyda się niewątpliwie, zważywszy na ta szarugę za oknem
                i
                >
                > przeszywajace na wskroś zimno.
                > Martwi mnie Twój dzisiejszy kiepski nastrój. Czy stało się coś złego ??

Wiesz, Mandarynko, jest tak...średnio. Staram się oczywiście myśleć i działać
                pozytywnie, ale czasami niedobre myśli przeważają. Oto, co.
                • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 09:08
                  zielono zawsze byc musi,
                  byleby z pewnym umiarem,
                  czas jest i na zabawe
                  i na wielka radosc
                  i takze na prace :-)))
                  • kwasna_cytryna Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 09:11
                    W kazdym musi pozostac cos z dziecka, ale to tez w miare :))
                    • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 09:13
                      Co jest w miare, to pasuje jak ulal :-)))
                    • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 09:13
                      Co jest w miare, to pasuje jak ulal :-)))
                  • mandaryn_ka Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 09:20
                    Podoba mi się Twoj
                    k a z n o d z i e j s k i
                    sposób pocieszania strapionych :-)
                    • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 09:23
                      Witaj Mandaryn_ko :-)

jesli chcesz, to po prostu nie czytaj ... :-))))
                      • mandaryn_ka Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 09:27
                        ka_27, to nie była uwaga, która miała na celu urażenie Cię...
                        Napisałam, że mi się p o d o b a :-)
                        Hej........
                        Coś Wam dziś humory szwankują.........:-(
                        Chłopaki ! Co się dzieje ??
                        • Gość: ka_27 Jesienne widoki za oknem ... IP: *.lua / 194.76.232.* 15.10.03, 09:33
                          Nam humory nie szwankuja,
                          jesien to w koncu piekna pora roku,
                          czas spacerow i zbierania kolorowych lisci :-)
                          • mandaryn_ka Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 09:40
                            Pod koniec lata zebrałam pęk ślicznych kwiatów. Zasuszyłam je. Zachowały swój
                            kolor. Ślicznie teraz wyglądają we flakonie. Zawsze gdy na nie spojrzę
                            przypominają mi ciepłe, letnie dni. To mnie tak mile nastraja. Wśród ususzonych
                            kwiatów jest słonecznik ( mój ulubiony :-)), niedawno dołączyłam do bukietu
                            gałązkę czerwojej jarzębiny. Ślicznie komponuje się z całością.
                            • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 10:49
                              Mandaryn_ko :-)

nie tylko bukiet w wazonie powinien przypominac cieple chwile ... :-)))
                              • mandaryn_ka Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 11:48
                                Pewnie masz rację...
                                • Gość: ka_27 Jesienne widoki za oknem ... IP: *.lua / 194.76.232.* 15.10.03, 12:03

spojrz za okno,
                                  pomysl chwile,
                                  zamknij oczy,
                                  moze mam racje ... :-)))
                                  • mandaryn_ka Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 12:18
                                    ka_27...
                                    Moje oczy...
                                    są dzisiaj pełne łez...
                                    a wyobraźnia poprostu umarła...
                                    • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 13:08

Twoje oczy wnet bez lez beda :-)
                                      Wyobraznia Twa odzyje,
                                      jeszcze tryskac bedziesz swym nastrojem :-)))
                • mandaryn_ka Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 09:17
                  Hetacusie...nikomu nie jest łatwo. Niczyje życie nie jest takie poukładane i
                  bezproblemowe. Musimy sobie z tym radzić. Musimy mieć w sobie wolę walki i
                  optymizm, że mimo wszystko damy radę. Bo damy !! Mocno w to wierzę. I TY tez w
                  to uwierz !! Będzie Ci łatwiej !!
                  • hetacus Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 11:00
                    mandaryn_ka napisała:

> Hetacusie...nikomu nie jest łatwo. Niczyje życie nie jest takie poukładane i
                    > bezproblemowe. Musimy sobie z tym radzić. Musimy mieć w sobie wolę walki i
                    > optymizm, że mimo wszystko damy radę. Bo damy !! Mocno w to wierzę. I TY tez
                    w
                    > to uwierz !! Będzie Ci łatwiej !!

Wierzę Mandarynko, ale - jak chyba większość ludzi - potrzebuję zrozumienia i
                    ciepłych słów od innych ludzi. Nie ja jeden mam podobny problem. Bardzo mnie
                    koją Twoje posty.
                    • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 11:04
                      Hetacusie,

wez sie w garsc,
                      cale zycie przed Toba,
                      tyle pieknych chwil,
                      a Ty chcesz sie uzalac?
                      Bierz zycie pelnymi garsciami :-)
                      Moze z pomoca Tych drugich Garsci :-)))
                      • hetacus Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 13:02
                        To nie jest tak, że chcę się użalać. To forum jest miejscem gdzie po prostu
                        czasem można się podzielić nastrojem: czasem jest on dobry, czasem trochę
                        gorszy.A są tu osoby które potrafią tak odpowiedzieć, tak skomentować jakiś
                        wpis, że nastrój się poprawia. I tak jest ze mną, dlatego tak dobrze się tu
                        poczułem. W życiu codziennym trzeba trzymać się dzielnie, wykonywać swoje
                        obowiązki... . Nikt z ludzi z którymi się stykam nie domyśla się, że coś mnie
                        gryzie. A na forum jest tyle życzliwych dusz. Czasem bywam tu melancholijny,
                        czasem (chyba nawet częściej) sobie żartuję... .
                        • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 13:12
                          Hetacusie,

oczywiscie masz racje, zdarzaja sie tu ludzie, ktorzy wiedza co to dusza,
                          serce, mysli i marzenia :-))) Ale tez i dlatego nie powinienes popdadac w tak
                          smutne nastroje. W koncu zycie jest piekne, choc czasem pochmurne :-))))
                          • hetacus Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 13:15
                            ka_27 napisał:

> Hetacusie,
                            >
                            > oczywiscie masz racje, zdarzaja sie tu ludzie, ktorzy wiedza co to dusza,
                            > serce, mysli i marzenia :-))) Ale tez i dlatego nie powinienes popdadac w tak
                            > smutne nastroje. W koncu zycie jest piekne, choc czasem pochmurne :-))))

Dzięki ka 27, jakos sobie radzę, a wszystkich forumowiczów życzliwych,
                            mądrych, "wiedzących co to dusza, serce, myśli i marzenia" zapewniam, że bardzo
                            mi pomagają. A ja stawiam czoło problemom, i wierzę, że je pokonam.
                            • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 13:24
                              Hetacusie,

zawsze zanjdzie sie ktos, kto poda Ci dlon, po prostu ... :-)
                              • hetacus Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 13:28
                                ka_27 napisał:

> Hetacusie,
                                >
                                > zawsze zanjdzie sie ktos, kto poda Ci dlon, po prostu ... :-)

choćby to była tylko (a może aż) dłoń wirtualna !
                                • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 13:33
                                  Hetacusie,

kazda dlon jest wazna dlonia,
                                  gdy jest wyciagnieta do Ciebie ...
                                  Ale Ty tez postaraj sie wyciagnac dlon do kogos ...
                                  • hetacus Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 13:44
                                    ka_27 napisał:

> Hetacusie,
                                    >
                                    > kazda dlon jest wazna dlonia,
                                    > gdy jest wyciagnieta do Ciebie ...
                                    > Ale Ty tez postaraj sie wyciagnac dlon do kogos ...

Naturalnie, że ta zasada działa w obie strony. Na innym wątku była dyskusja czy
                                    cierpienie uszlachetnia. Na pewno uwrażliwia na problemy innych, wiem coś na
                                    ten temat.
                                    • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 14:03
                                      Hetacusie,

jesli wiesz cos na ten temat,
                                      to po prostu staraj sie robic to,
                                      co mowi Ci Twoje serce,
                                      co podpowiada Ci serce :-)

W koncu czlowiek to tzw. zwierze stadne :-)))
                    • mandaryn_ka Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 11:52
                      Nie wiem co napisać
                      w myślach się gubię
                      napiszę króciutko
                      Bardzo Cię lubię :-)

Zresztą nie tylko ja...
                      Jest nas tu cała masa,
                      takich, którzy
                      darzą Cię sympatią,
                      ciepłem
                      i zrozumieniem... :-)
                      • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 12:20
                        Witaj Mandarynko, bardzo ładnie to ujęłaś, ja nie mając takich zdolności,
                        podpisuję się pod tym obiema rękami:)))
      • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 12:12
        hetacus napisał:

> Taka aura nastraja melancholijnie.
        > Sprzyja refleksjom; gorzej, że te refleksje nie zawsze bywają pozytywne.
        > Po jesieni, zimie - owszem, przychodzi wiosna i lato. Ale to w pogodzie. W
        > życiu nie zawsze. Niestety...

Witaj Hetakusie:))
        Taki jesteś dzisiaj jesienny, smutny...
        Czasami trudno jest myśleć pozytywnie, widzimy tylko ciemne barwy,
        żyjemy, ale nie ma w nas radości i pogody ducha. Znam ten stan dobrze i bardzo
        mi przykro, że się w nim znajdujesz. Bardzo chciałabym pomóc Ci przetrwać te
        trudne chwile więc przesyłam Ci najcieplejszy z moich uśmiechów:)) i mam
        nadzieję, że choć trochę pozytywnej energii dotrze do Ciebie...
        Teraz jest byle jak, ale jutro może być już zupełnie inaczej:)))
        • hetacus Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 13:08

Witaj Meg,
          dzięki za uśmiech i za to, że tu jesteś. Dzisiaj rzeczywiście mam ciut bardziej
          melancholijny nastrój niż w poprzednich dniach, ale tak jakoś się ułożyło. Jak
          przed chwilą odpisałem ka 27, lubię się tutaj dzielić nastrojami, bo znajduję
          tu mnóstwo życzliwości ze strony kilku osób (Ciebie, Mandarynki). Jest mi
          znacznie łatwiej dzięki Wam; na codzień, wśród ludzi trzeba trzyamć maskę i
          robic swoje. Bardzo mi dobrze na tym forum wśród Was. A zdawało mi się, że
          wpadłem tu tylko na chwilę :-)
          • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 13:46
            I dobrze się stało, że ta chwilka przedłużyła się:))
            Wiesz, ja kiedyś nie wierzyłam, że taki kontakt w ogóle może coś dawać. Ja
            lubię kameralne rozmowy przy kawie, harbacie etc i nie mogłam zrozumieć, że
            jest tu tyle rozgadanych ludzi, którym musi to coś dawać bo inaczej nie
            tracili by czasu. Teraz już rozumiem:))
            Cieszę się, że jesteś z nami, a my z Tobą. Ja napewno :)))
            • hetacus Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 13:58
              meg25 napisała:

> I dobrze się stało, że ta chwilka przedłużyła się:))
              > Wiesz, ja kiedyś nie wierzyłam, że taki kontakt w ogóle może coś dawać. Ja
              > lubię kameralne rozmowy przy kawie, harbacie etc i nie mogłam zrozumieć, że
              > jest tu tyle rozgadanych ludzi, którym musi to coś dawać bo inaczej nie
              > tracili by czasu. Teraz już rozumiem:))
              > Cieszę się, że jesteś z nami, a my z Tobą. Ja napewno :)))

Meg, moje odczucia są identyczne. Jestem (byłem ?)raczej sceptyczny co do
              wszelkich - że tak napiszę - "wirtualności". Ale tutaj jest mi naprawdę dobrze.
              Taki mały światek jaki tutaj tworzymy nie zastępuje (i nigdy nie powinien tego
              robić) życia prawdziwego, bo - używając tytułu powieści Kundery - "życie jest
              gdzie indziej".Ale to forum jest takim rodzajem kawiarni, miejsca do którego
              wpada sie po radę, po to żeby coś ludziom opowiedzieć, posłuchac co oni mają do
              powiedzenia. W dzisiejszych czasach ludzie rzadko ze sobą rozmawiają naprawdę;
              tu często jest inaczej. Dobrze mi tu.
              Czy widziałaś film "Dym" lub "Brooklyn Boogie" ?
              >
              • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 14:35
                Nie, nie wiedziałam. Napiszesz mi o czym są te filmy?
                Ja mam to szczęście i mam kilka osób, z którymi mogę rozmawiać głęboko i
                prawdziwie, najczęściej są to rozmowy wielogodzinne, bo trudno w kilku
                zdaniach zawrzeć to co masz w duszy. Wiem też, że największe problemy, kiedy
                zostaną opowiedziane zyskują nowy wymiar. Nabiera się do nich dystansu.
                Oczywiście słuchacz musi być uważny i niezbędne jest zaufanie. Tutaj wszystko
                wygląda inaczej, nikt Cię nie zna, nie wie kim jesteś więc wydaje się, że
                zaufanie nie jest potrzebne. A jednak tak. Niewiele jest osób na tym forum, z
                którymi mam ochotę dzielić się sobą. Ty napewno do takich osób należysz.
                Uff, ale się rozpisałam, to do mnie nie podobne:)))
                • hetacus Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 14:50

Chyba też się rozpiszę :)
                  "Dym" i "Brooklyn Boogie" to są typowe filmy oparte na dialogach. Ok. 1997 roku
                  szły w kinach (BB jest kontynuacją "Dymu"). Treścią filmu są relacje
                  międzyludzkie opowiadane przez głównych bohaterów. Akcja dzieje się w kilku
                  miejscach, np. w jakimś małym sklepiku gdzie spotykają się ludzie, opowiadają o
                  swoich problemach, radościach. Film właściwie nie ma akcji są tylko dialogi,
                  ale filmy mają taki...klimat, taki jakiś nastrój. Ja byłem nimi zauroczony,
                  próbuję ich szukać w programach telewizyjnych, żeby jeszcze raz obejrzeć ale
                  jakoś się nie pojawiają.
                  A na tym forum - właściwie to się nie znamy, nawet nie wiemy jak każdy z nas ma
                  na imię. Ale można sobie jednak wyrobić opinię, zdanie na temat osób z którymi
                  się pisuje. Co jakiś czas rozmawiamy sobie, czasem całkiem poważnie, czasem
                  sobie żartujemy i trochę się poznajemy, chociaż inaczej niż to bywa w życiu
                  realnym.
                  Ogromnie się cieszę, że mogę z Tobą pisać; jeszcze większa jest moja radość, że
                  na tym forum - jak piszesz - "masz ochotę dzielić się sobą" ze mną. Bardzo
                  sobie to cenię :-))
                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 15:14
                    Dziękuję za ten uroczy uśmiech na końcu postu. Naprawdę sprawił mi radość:))
                    Myślę, że te filmy również mnie by się podobały, będę zerkać w program TV,
                    jeśli znajdę to dam Ci znać i napewno też obejrzę:))
                    Bardzo lubię te mało poważne rozmowy, jak się ma wyobraźnię to można całkiem
                    fajnie poszaleć;))
                    Rzeczywiście wirtualny świat nie może zastąpić tego realnego, ale myślę, że
                    jest ciekawym jego uzupełnieniem. Niedawno powiedziałam o tym jednemu ze swych
                    przyjaciół i oczywiście był bardzo zaskoczony, chyba tego nie zrozumiał. I
                    pewnie nie zrozumie dopóki sam nie spróbuje:))))
                    • hetacus Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 15:22
                      To czy znajomości, przyjaźnie wirtualne rzeczywiście zaistnieją zależy w
                      znacznej mierze od tego gdzie się trafi. Ja raczej dość umiarkowanie staram się
                      korzystać z internetu; próbowałem kilkakrotnie wchodzić na jakieś czaty, ale na
                      ogół byłem rozczarowany. Strzałem w >ᡂ<< było natomiast odwiedzenie forum
                      romantica. Niewiarygodne, ale nie spodziewałem sie niczego po tym forum. Ale to
                      dobry znak - w życiu spotykają nas również i miłe niespodzianki. A nawet -
                      bardzo miłe :-)
                      • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 15:29
                        Tak właśnie jest Hetakusie!:))) Miłe, a czasami bardzo miłe niespodzianki mogą
                        czaić się za każdym rogiem, albo raczej... postem:)))
                        Ty też jesteś taką bardzo miłą niespodzianką:)))
                        • hetacus Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 15:33
                          meg25 napisała:

> Tak właśnie jest Hetakusie!:))) Miłe, a czasami bardzo miłe niespodzianki
                          mogą
                          > czaić się za każdym rogiem, albo raczej... postem:)))
                          > Ty też jesteś taką bardzo miłą niespodzianką:)))

Czerwony jestem niczym burak !
                          Życzę Ci udanej reszty dnia Meg ! :-)))))
                          • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 15:38
                            Dziękuję, ja Tobie również:)))
                            A na koniec cytat: "Szukając szczęścia i dobra innych, znajdujemy własne" :))))
    • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 12:16
      Miłego dnia Ka_27!!!

Może popołudniu znów poświeci troszeczkę?:))
      • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 12:52
        Witaj Meg25 :-)

jak sie ladnie usmiechniesz,
        to na pewno popoludnie bedzie piekne i sloneczne :-)))
        • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 13:48
          Spróbuję Ka_27, bo mam wielką ochotę poczuć na policzku takie delikatne
          promyki:))
          • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 13:58
            Meg25 :-)

po prostu zwyczajnie chciej wlasnie Twgo :-)))
            A poczujesz na swym policzku delikatne musniecie slonecznych promykow :-)))
            • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 14:37
              Już je czuję Ka_27, moja wyobraźnia pracuje:)))
              • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 14:43

te cieple promyki Slonca
                na Twoim policzku
                to nie wyobraznia ...
                To sloneczne promyki :-))))
                • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 14:48
                  Bardzo bym chciała,
                  ale to tylko moja wyobraźnia (właściwie dlaczego tylko?),
                  zapomniałeś Ka_27, że nie mam okna?:))
                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 15:18

chciec to moc,
                    a moc to potrafic :-)))

Wyobraznia to ciag marzen,
                    przeplatanych pragnieniami,
                    a gdy sie bardzo pragnie,
                    nawet okno sie pojawi :-))))
                    • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 15.10.03, 15:31
                      Ka_27:))

Okno, słońce, radość...
                      tak, wyobraźnia to wspaniały dar,
                      cieszę się, że ją mam:)))
                      • Gość: ka_27 Jesienne widoki za oknem ... IP: *.brandenburg.de / 194.76.232.* 16.10.03, 11:13
                        Witaj Meg25 :-)

to moze nie byc tylko wyobraznia ... :-))))

Moze poczujesz prawdziwe promyki Slonca na swoich policzkach ... :-)
                        I nie tylko to ... :-))))
                        • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 16.10.03, 11:18
                          Witaj Ka_27:))

Dzisiaj nie potrzebuję wyobraźni,
                          może sobie odpocząć!
                          Dzisiaj słońce już rano ogrzało moje myśli,
                          czekam teraz na weekend,
                          w weekend nie tylko słońce mnie ogrzeje...:))
                          • Gość: ka_27 Jesienne widoki za oknem ... IP: *.brandenburg.de / 194.76.232.* 16.10.03, 11:31

ciesze sie,
                            ze Twe marzenia i gorace pragnienia
                            materializuja sie w tak piekny sposob :-))

Slonce jesienne Twe mysli ogrzalo,
                            a w weekend ogrzeje nie tylko Twe cialo :-))))
                            • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 16.10.03, 11:56

W weekend może padać grad,
                              mogą żaby lecieć z nieba,
                              nic nie będzie mi straszne,
                              bo... moje niebo będzie słoneczne:)))
                              • Gość: ka_27 Jesienne widoki za oknem ... IP: *.brandenburg.de / 194.76.232.* 16.10.03, 12:00

Twoj weekend bedzie wspanialy,
                                pelen Slonca i pieknych chwil,
                                bedzie Ci bardzo cieplo
                                i usmiech na buzi bedzie kwitl :-)
                                • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 16.10.03, 13:00
                                  Tak właśnie będzie Ka_27,
                                  będzie?:))
                                  • Gość: ka_27 Jesienne widoki za oknem ... IP: *.brandenburg.de / 194.76.232.* 17.10.03, 08:56
                                    Dzien Dobry Meg25 :-))

TAK wlasnie bedzie! :-))))

Mielgo poranku, pelnego Slonca i jesiennych, zywych barw :-)))
                                    • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 17.10.03, 10:35
                                      Dzień Dobry!!!! Ka_27:))

Poranek miły choć zimny,
                                      pełny słońca i jesiennych barw:)))
                                    • Gość: ka_27 Jesienne widoki za oknem ... IP: *.acn.waw.pl 17.10.03, 21:11
                                      Gość portalu: ka_27 napisał(a):

Meg25 :-))

Dzień minął szybko,
                                      wieczór nadszedł dla Ciebie miły ? :-)))
                                      • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 20.10.03, 10:58
                                        Oj Ka_27,
                                        miły, to za mało powiedziane...:)))
                                        • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 20.10.03, 11:03

a widzisz :-))
                                          Twoje widoki jesienne za oknem
                                          są tak kolorowe, żywe i gorące :-)))
                                          • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 20.10.03, 11:15
                                            Ka_27:)))

Tak, za m o i m oknem,
                                            kolory jesieni urządziły festiwal,
                                            festiwal barw...:)))
                                            • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 20.10.03, 11:21

będziesz mogła ułożyć piękny bukiet
                                              z Twych życiowych, barwnych liści :-)))
                                              • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 20.10.03, 11:32
                                                Wciąż próbuję go ułożyć Ka_27,
                                                ale...
                                                • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 20.10.03, 11:35

ale ... Ten Ktoś Właściwy
                                                  Ci w tym pomoże :-)))
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 20.10.03, 11:46

Pomaga, wciąż pomaga,
                                                    mam nadzieję, że to Ten Właściwy:))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 20.10.03, 14:42

życzę Ci,
                                                    żeby to był Ten Włsciwy,
                                                    ten Twój na Całe Zycie :-)))
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 20.10.03, 15:23
                                                    Dziękuję Ka_27, jesteś kimś kto zawsze wywołuje uśmiech na mojej twarzy:)))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 20.10.03, 15:27

a będzie Ktoś,
                                                    kto wywoła uśmiech w Twej duszy :-)))
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 21.10.03, 08:42
                                                    Dzień dobry Ka_27:))

Wczoraj, kiedy wyszłam z pracy był już zmrok.
                                                    Pomyślałam, że kiedy w duszy jest słonecznie,
                                                    to nawet jesienny wieczór może być piękny...:)))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 21.10.03, 08:54
                                                    Dzieńdobry Meg25 :-)

wczoraj wyszłaś z pracy,
                                                    był na niebie morok,
                                                    lecz w Twej duszy jaśniał dzień,
                                                    Słońce ciepło ogrzewało :-)))
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 21.10.03, 09:01

Słońce ogrzewało moją duszę,
                                                    a latarnie rozświetlały mrok,
                                                    było pięknie,
                                                    życie ma sens:)))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 21.10.03, 09:04

gdy Słońce jest w Tobie,
                                                    życie nabiera kolorów :-)))
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 21.10.03, 09:35

Życie jest pełne kolorów także wtedy gdy moje wewnętrzne słońce gaśnie,
                                                    jest pełne kolorów dla... innych:))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 21.10.03, 09:47

jeżeli dla innych są Twoje kolory,
                                                    to się zgadza :-)))
                                                    Lecz Ty zawsze jesteś barwna :-)
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 21.10.03, 10:00

Moje kolory czasem gasną, są przytłumione,
                                                    ale kiedy jest mi dobrze, stają się intensywne,
                                                    czasem niepokojące...:)))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 21.10.03, 10:07

bo Twe kolory są żywe ... :-)))
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 21.10.03, 10:24

Są żywe, bo żyję,
                                                    czasem szczęśliwie,
                                                    czasem boleśnie dostając po głowie,
                                                    ale takie jest przecież to życie:)))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 21.10.03, 10:33

są takie,
                                                    jak Ty :-)))
                                                    Czyli Meg25 w całej krasie :-)
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 21.10.03, 10:57

O la la, aż... pokraśniałam:)))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 21.10.03, 11:05

dla potwierdzenia,
                                                    spojrzyj w lustro :-))))
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 21.10.03, 11:17

No tak, wypieki jak malowanie,
                                                    ale w klimatyzacji to u mnie normalne;)))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 21.10.03, 11:22

widzę to,
                                                    jakbym był w środku :-)))
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 21.10.03, 11:48
                                                    Ka_27:))))

W środku czego, lustra?:))))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 21.10.03, 12:27

w środku,
                                                    Ciebie ... :-)))
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 21.10.03, 12:40

Ojej, jesteś niemożliwy:))
                                                    Czy widzisz coś jeszcze?:))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 21.10.03, 12:43

takie lustro
                                                    widzi całą Meg25 :-)
                                                    Taką, jaka jest w rzeczywistości :-)))
                                                    Jej wnętrze ... :-)))
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 21.10.03, 13:14

Ha, a może to fatamorgana:)))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 21.10.03, 13:29

jeżeli tą fatamorganą masz być Ty,
                                                    to niech i będzie fatamorgana :-)))
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 21.10.03, 14:27

Żartowałam,
                                                    fatamorgana znika,
                                                    ja jestem:))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 21.10.03, 14:33

fatamorgana była piekna,
                                                    ale to co ukazało się
                                                    po jej zniknięciu ... :-)))))
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 21.10.03, 14:38

Po fatamorganie zostaje tylko suchy, gorący piasek i
                                                    zawiedzione nadzieje.
                                                    Mam nadzieję, że po mnie zostanie więcej:)))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 21.10.03, 14:48

po Tobie na razie nie ma co pozostać,
                                                    bo Ty jesteś ... :-)))
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 21.10.03, 14:55

Wciąż jestem:)))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 21.10.03, 15:11

ja o tym wiem :-)))
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 21.10.03, 15:22
                                                    Wiem, że wiesz Ka :)))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 21.10.03, 15:27

a skąd wiesz, że ja wiem? :-)))
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 21.10.03, 15:42
                                                    Bo tak piszesz, a ja Ci wierzę Ka _27:)))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 21.10.03, 15:56

ja piszę do Meg25 :-)
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 22.10.03, 12:20
                                                    Bardzo lubię jak do mnie piszesz Ka_27:)))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 22.10.03, 12:22

piękna jesień jest za oknem,
                                                    oraz uśmiechnięta Meg25 :-))))
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 22.10.03, 12:34

Za oknem zimna jesień,
                                                    a ja uśmiecham się do Ciebie:)))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 22.10.03, 12:37

zimna jesień,
                                                    Ty gorąca,
                                                    ciepło czynisz,
                                                    miło będzie :-)
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 22.10.03, 12:50

Miło jest, bo chociaż jesień zimna,
                                                    ale piękna,
                                                    a uśmiechy gorące:)))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 22.10.03, 12:52

Twa jesień choć zimna,
                                                    jednak naprawdę goraca jest,
                                                    ogniste barwy Cię ogrzeją :-)))
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 22.10.03, 13:49

Kiedy umie się czerpać radość,
                                                    serce i dusza ogrzane są nawet kiedy za oknem mróz:))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 22.10.03, 13:53

Ty umiesz, Ty potrafisz
                                                    czerapać życia radość
                                                    całymi, pełnymi garściami :-)))
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 22.10.03, 16:20

Moje dłonie pełne są,
                                                    dobrych, radosnych chwil,
                                                    staram się ich nie p r z e o c z y ć:)))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 23.10.03, 07:31

Twoje dłonie są pełne samych dobrych chwil,
                                                    radosnych momentów życia,
                                                    nie przeoczysz ich. Na pewno :-))))
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 23.10.03, 08:51

W moim życiu jest wiele trudnych momentów,
                                                    tych nie sposób przeoczyć,
                                                    radosne momenty są tak cenne i ulotne,
                                                    staram się mieć ich pełne dłonie...:))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 23.10.03, 09:01

w Twoim życiu są momenty
                                                    i radosne
                                                    i czasem trudne,
                                                    a te radosne nie są ulotne,
                                                    sa momentami, które czujesz :-)))
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 23.10.03, 09:18
                                                    Nauczyłam się tego Ka_27. Kiedyś przeciekały mi przez palce, nie umiałam
                                                    cieszyć się nimi, teraz jest inaczej, potrafię docenić k a ż d ą dobrą
                                                    chwilkę i przedłużyć ją w całkiem długą chwilę:)))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 23.10.03, 09:24

nauczyłaś sie żyć pełnią życia,
                                                    żyć życiem, a nie mrzonkami :-))))
                                                    A przedłużać w dłuuuuugie chwile jest najlepiej wspólnie :-)))
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 23.10.03, 09:44
                                                    Pewnie, że najlepiej, ale kiedy On daleko,
                                                    trzeba umieć robić to samemu,
                                                    a nie siedzieć i popychać tylko dzień za dniem:)))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 23.10.03, 09:58

to zrób tak,
                                                    by On był przy Tobie :-)))
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 23.10.03, 10:08
                                                    Pisałam Ci o tym Ka_27, brak jednoznacznej decyzji z mojej strony i splot
                                                    różnym okoliczności:)))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 23.10.03, 10:12

zdecyduj rozważnie,
                                                    rozwiąż ów splot :-)))
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 23.10.03, 10:42
                                                    Dlatego zwlekam Ka,
                                                    decyzja musi być rozważna:))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 23.10.03, 10:52

rozważnie i romantycznie :-)))
                                                    Ale nie odkałdaj decyzji w nieskonczoność :-)))
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 23.10.03, 11:03
                                                    Oj nie, Ka, muszę zdążyć przed emeryturą;)))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 23.10.03, 11:09

zdążysz wczesniej,
                                                    na wiosnę swego życia :-)))
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 23.10.03, 12:06
                                                    Mam nadzieję, że nie na schyłek jesieni...:)))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 23.10.03, 12:22

przed jesienia będzie dłuuuuuuuga wiosna :-))))
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 23.10.03, 12:51
                                                    A nie dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuga???:))))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 23.10.03, 13:06

Twoja wiosna będzie tylko dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu(...)uuuuuuuuuga :-))
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 23.10.03, 13:27
                                                    Nie rozumiem tego "tylko"???
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 23.10.03, 13:31

"tylko" odnosiło się do braku miejsca na wpisanie "u" w miejsce "(...)" :-))))
                                                    Takie to długie być powinno :-)
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 23.10.03, 14:24
                                                    Acha, nastąpiło zmęczenie materiału czyli moich szarych komórek:)))
                                                    Tak mi się jakoś sennie zrobiło, ciśnienie spada?:))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 23.10.03, 14:26

nie, po prostu jesteś szczęśliwa :-))))
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 23.10.03, 15:20
                                                    A skąd wiesz, że jestem szczęśliwa???:))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 23.10.03, 15:23

widzę to po Tobie ... :-))))
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 23.10.03, 15:51

:)))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 23.10.03, 15:57

masz ładny uśmiech :-)
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 24.10.03, 11:01

Dzisiaj też?:)))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 24.10.03, 11:52

dzisiaj masz ładniejszy :-)))
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 24.10.03, 12:20
                                                    Oj, Ka, już mi cieplej się robi...:)))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 24.10.03, 14:11

jesteś po prostu gorrrąca Meg25 :-)))
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 24.10.03, 14:17
                                                    Gorrrące mam serce Ka_27:))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 24.10.03, 14:20

wiem :-)
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 24.10.03, 14:28

A Twoje jakie jest? (po co ja pytam i tak mi nie odpowiesz:(, a może:))
                                                  • ka_27 Jesienne widoki za oknem ... 24.10.03, 14:34

masz serce i duszę :-)))
                                                    Jesteś prawdziwą Meg25 :-))))
                                                  • samowolny Re: Jesienne widoki za oknem ... 21.10.03, 09:09
                                                    meg25 napisała:

> Dzień dobry Ka_27:))
                                                    >
                                                    > Wczoraj, kiedy wyszłam z pracy był już zmrok.
                                                    > Pomyślałam, że kiedy w duszy jest słonecznie,
                                                    > to nawet jesienny wieczór może być piękny...:)))

kiedy serce sie raduje to człek wszystko inaczej czuje
                                                    wsztstko przybiera miłe kolory i nawet nie straszne są mam potwory..:))))
                                                  • meg25 Re: Jesienne widoki za oknem ... 21.10.03, 09:33
                                                    samowolny napisał:

> kiedy serce sie raduje to człek wszystko inaczej czuje
                                                    > wsztstko przybiera miłe kolory i nawet nie straszne są mam potwory..:))))

Straszne potwory i zjawy straszne,
                                                    też się radują, wszak też coś czują:)))
                                                  • ekscytujacemaleliterki ...z ciekawosci literki zajrzały... 24.10.03, 11:37
                                                    Witaj Kwaśna :)))
                                                    Witaj Ka :)))
                                                  • ka_27 ...z ciekawosci literki zajrzały... 24.10.03, 11:53
                                                    Witaj Ekscytujacemaleliterki :-)))))

I ciekawość zaspokoiłaś? :-))))
                                                  • ekscytujacemaleliterki Re: ...z ciekawosci literki zajrzały... 24.10.03, 12:14
                                                    zaspokoiłam...
                                                    mam nadzieję ze nie dałes sie plazowej bandzie i ze będziesz tam dalej bywał :))
                                                  • ka_27 ...z ciekawosci literki zajrzały... 24.10.03, 12:19
                                                    Jestem tam, gdzie chcę być :-)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka