Dodaj do ulubionych

Kamienny las...

06.11.03, 08:21
"Wąska droga
Kamienny las
Gaśnie niebo
I reszta barw
Tak wyrwana
Od codziennych spraw
Chcę odnaleźć Twój ślad

Pomóż mi
A pokonam strach

Bo jeśli pragnę
To będzie tak
Strome schody
Tabliczka na drzwiach
Bo jeśli pragnę
Zobaczę znów
Twoje oczy i uśmiech Twój

Szukam Ciebie
Gdy jest mi źle
Na dnie serca
Zatapiam dzień
Ile takich okrętów jak ten
Zatopiłam
Czy wiesz

Pomóż mi
A pokonam strach

Bo jeśli pragnę
To będzie tak
Strome schody
Tabliczka na drzwiach
Bo jeśli pragnę
Zobaczę znów
Twoje oczy i uśmiech Twój

O tak
Wystarczy jeden Twój znak"
Obserwuj wątek
    • meg25 Re: Kamienny las... 06.11.03, 08:37
      Kwiaty są, by je zrywać, a cienie, by je gonić,
      a strumień, by usnąć przy strumieniu,
      a w braku telefonu na leśnych dzwonkach dzwonić
      można w sprawach o wielkim znaczeniu.

A jeszcze można krążyć w cieniu starych kolegiat
      i jak kraskę łowić marzenie,
      które jest zawsze dalej, dalej, aż tam gdzie rzeka,
      a rzeka to znaczy uspokojenie...

Witaj Mandarynko, widzę, że nastrój masz jesienny?:))
    • Gość: Puszek Re: Kamienny las... IP: *.awacom.pl 06.11.03, 08:38
      Witaj Mandaryn_ko!! Miło CIe widzieć!;-))
      Bardzo ładny wiersz i przepełniony uczuciem i tęsknotą.
      Czemu tak nostalgicznie dziś?
      Uśmiechij się!!
      • ka_27 jesienny nastrój 06.11.03, 08:43
        Świat cały okryła jesień ...
        Każdy dzień deszcz i zimno niesie ...
        Wszyscy pogrążyli się
        w jakimś dziwnym smutku
        A ja? Schowałem się w kącie ...
        i płaczę po cichutku.
        Nie,nie przez jesień płaczę,
        tego jestem pewien.
        Wiesz czemu płaczę?
        Bo tęsknię do Ciebie !!! :-)))
    • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 08:51
      Witajcie moi Mili: Meg, Puszku, ka_ i inni :-)
      Jak miło Was widzieć...
      Nastrój rzeczywiście jesienny...
      I przepełnony tęsknotą...
      Ale może to i dobrze...
      Lepsza tęsknota niż brak zupełnie wszystkich uczuć i doznań.
      Miłego, cieplutkiego dnia Wam życzę :-)
      I rozdaję pyszne czekoladowe batoniki na osłodę dnia :-)
      • meg25 Re: Kamienny las... 06.11.03, 08:57
        Dzięki za batonika Mandarynko,
        napewno osłodzi dzisiejszy dzień:))
        W zamian przesyłam Ci ciepły uśmiech
        i piękną pomarańczową frezję z bukietu,
        który stoi na moim biurku.
        Czujesz ten delikatny zapach?
        Jest dla Ciebie:)))
        • elzbieta28 Re: Kamienny las... 06.11.03, 09:04
          Czuję magiczny dotyk Twojej dłoni
          I krople słów twych na mej twarzy

Tak bardzo to dziś wszystko boli...
          i nic się nam już nie przydarzy...
        • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 09:04
          Oj Meg Dziekuję , jest śliczna bardzo lubię frezję są takie subtelne...
          Wiesz...nie wiem czemu, ale frezja kojarzy mi się z pachnącym groszkiem...
          Groszek, jest równie delikatny...
          Chciałabym mieć u siebie na biurku taki bukiecik pachnących groszków...:-)
          • meg25 Re: Kamienny las... 06.11.03, 09:12
            Tak, groszki pachną chyba jeszcze piękniej...
            Od czego wyobraźnia Mandarynko? Zamknij oczy i...
            już stoi na Twoim biurku bukiecik pachnących groszków...
            Prawda, że śliczny?:)))
            • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 09:20
              Oj Meg...rzeczywiście ...jest cudowny!! :-)
              I najpiekniejsze jest to, że każdy jest inny, każdy ma inną barwę i pachnie
              późną wiosną :-)
              • meg25 Re: Kamienny las... 06.11.03, 09:27
                A wszystkie są wyłącznie dla Ciebie Mandarynko:)))
                Widzę, że się rozmarzyłaś...:))))
                • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 09:33
                  Oj tak Meg...
                  a może jeszcze zgasimy światła w pokoju i zapalimy zapachowe świece ?? :-)
                  • meg25 Re: Kamienny las... 06.11.03, 09:35
                    Uhmm, do tego po kieliszeczku czegoś dobrego i... możemy gadać do nocy:))))
                    • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 09:44
                      Oj taaaaak Meg !!:-)
                      Otwórz barek, pokaż co tam masz ?? :-)
                      Mam ochotę na martini bianco...
                      • meg25 Re: Kamienny las... 06.11.03, 09:53
                        Mówisz i... masz:)))
                        Oj, mam tu jeszcze pyszne czekoladki, wcinaj:)))
                        • Gość: Puszek Re: Kamienny las... IP: *.awacom.pl 06.11.03, 09:57
                          Przepraszam że sie wtrącam ale jeśli mogę coś za sugerować to Martini jest
                          bardzo dobre z Szampanem Proporcje pół na pół. Możecie spróbować. ;-))
                          Napewno Wam zasmakuje. Przepraszmai znikam.Miłej imprezki!;-)
                          • meg25 Re: Kamienny las... 06.11.03, 10:05
                            A to ci Puszek dopiero!!! Wpadł i wypadł. No, całkiem niezłe...
                            Mandarynko, a może zaprosimy Puszka? Jest taki milutki:))))
                            • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 10:48
                              Meg!! Oczywiście!! Zaprośmy i Puszka i Hetacusa!!
                              A na babskie plotki umówimy się kiedy indziej ! ;-)
                              • meg25 Re: Kamienny las... 06.11.03, 11:08
                                Ok, Oni są rozbrajający:)))
                                Puszku!!! Chodź do nas!!!!
                          • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 10:10
                            Oj, za dużo na raz, ja sobie rozcięczę z tonikiem i wrzucę 2 kostki lodu.
                            Mmmm....tego było mi trzeba, cudowny chłód...Za czekoladki dziękuję, już się
                            zasłodziłam...
                            Meg, jakie masz płyty ? Włącz coś fajnego !
                            • hetacus Re: Kamienny las... 06.11.03, 10:15
                              Ja też tylko na chwilę, może będziecie rozmawiać o mężczyznach ;-) Ale mogę Wam
                              jakąś płytę podrzucić :-)
                              • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 10:20
                                Podrzuć i złap ! :-)
                                O mężczyznach ??
                                Hmmm.....ciekawska bestia z tego Hetacusa...nie sądzisz Meg ?? ;-)
                                A jakie masz płyty, które nam możesz polecić ?? :-)
                                • hetacus Re: Kamienny las... 06.11.03, 10:25
                                  Ostatnio wyszperałem starą kasetę zespołu "Browar Żywiec". Nastrojowa bardzo i
                                  nieco sentymentalna. Słyszałaś o tym zespole ?

"Wieczór"

Spójrz, odchodzi noc
                                  Odchodzi tam, gdzie rosną maki
                                  Maków łan i bławatków modrych wzór
                                  Modny wzór na czerwonym dywanie
                                  Posłuchaj, gdzieś daleko ktoś gra
                                  Zmienia wciąż rytm na przekór
                                  A jutro pójdziesz ze mną odmieniona przez świt
                                  Uśmiechnięta, rozmarzona, zawstydzona jak nikt

I zagrają nam muzyki wszystkich dni
                                  Wszystkich nocy otulonych w dobry sen
                                  I do tańca razem już będziemy szli
                                  A najdłuższy z tańców to jest właśnie ten
                                  Kiedy grają nam muzyki wszystkich dni
                                  Wszystkich nocy otulonych w dobry sen

Szept, najcichszy szept
                                  Ot - ta ćma w najgłębszą ciszę
                                  Możesz nic nie mówić, i tak wiem
                                  Co się w myślach mych zapisze
                                  Świeć, świeć mi gwiazdo w tę noc
                                  Nie chcę sama wchodzić w przyszłość
                                  A jutro kiedy będę odmieniona przez świt
                                  Uśmiechnięta, rozmarzona, zawstydzona jak nikt

Oczarują nas pejzaże wszystkich zim
                                  Wszystkich wiosen, w których wieczne lato trwa
                                  Aż zmęczeni mocno malowaniem tym
                                  Rozbijemy o podłogę trochę szkła
                                  I zachwycą nas pejzaże wszystkich zim
                                  Wszystkich wiosen, w których wieczne lato trwa

• mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 10:43
                                    Ślicze słowa...
                                    Nie kojarzę tego zespołu :-(
                                  • meg25 Re: Kamienny las... 06.11.03, 10:46
                                    O, kurczaczki, a skąd Ty się znalazłeś Hetakusie??? Mandarynko, ci nasi
                                    panowie są baaaardzo ciekawscy;))))
                                    Siadaj, rozgość się i... możesz obsługiwać sprzęt grający:)))
                                    Też chcesz lodu??
                                    • hetacus Re: Kamienny las... 06.11.03, 10:51
                                      No ja po prostu mam do Was dziewczęta nadzwyczajną słabość ;-)))
                                      • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 11:00
                                        Ha, ha, ha...
                                        Uważaj, uważaj..
                                        Nie przyznawaj się do tego, bo zaczniemy to permamentnie wykorzystywać ! ;-)
                                        • hetacus Re: Kamienny las... 06.11.03, 11:12
                                          ale może i ja też skorzystam na tym wykorzystywaniu ? Chociaż, czy ja wiem co
                                          macie na myśli ? ;-)
                                          • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 11:25
                                            Tindi, rindi
                                            Tindi, rindi
                                            Bonanza...;-)
                                            • meg25 Mandarynko!!! 06.11.03, 11:30
                                              Chyba mamy wolną rękę! Co proponujesz? Jak wykorzystamy uroczego Hetakusa??:)))
                                              • mandaryn_ka Re: Mandarynko!!! 06.11.03, 11:34
                                                Hmmm......
                                                zawsze miałam ochote na to , żeby ... ;-)
                                                Wysmarować mężczyznę miodem i ....rozedrzeć nad nim poduszkę z pierza ...:-)
                                                I co Ty na to Meg ??
                                                • meg25 Re: Mandarynko!!! 06.11.03, 11:42
                                                  Hi, hi, hi. Mandarynko, Ty to masz pomysły!!!
                                                  Ale nie szkoda Ci Go troszeczkę? Przecież to Go będzie łaskotać!!! Hi, hi,
                                                  hi...
                                                  Ciekawe co Hetakus na to???:))
                                                  • hetacus Re: Mandarynko!!! 06.11.03, 11:48
                                                    Wy jesteś bardziej szalone niż myślałem ;-) Ale gdybym napisał, że to mi się
                                                    nie podoba to bym skłamał. Ciekawe co jeszcze wymyślicie ;-) Aha, zostawcie
                                                    proszę trochę miodu do mojej dyspozycji ;-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Mandarynko!!! 06.11.03, 11:52
                                                    Hetacusie!!
                                                    Wyglądasz jak rasowy kurczak :-)
                                                    Teraz możesz wystąpić w reklamówce McDomalds'a ;-)
                                                  • hetacus Re: Mandarynko!!! 06.11.03, 11:54
                                                    Czy teraz będziecie mnie skubać ?!
                                                  • mandaryn_ka Re: Mandarynko!!! 06.11.03, 11:57
                                                    Hmmm...
                                                    nie...
                                                    golić brzytwą !! ;-)
                                                  • hetacus Re: Mandarynko!!! 06.11.03, 12:01
                                                    AAAAAAAAAAAAAAA !
                                                    Mandarynko, po tym martini drży Ci ręka !
                                                    Odłóż tę brzytwę !
                                                  • meg25 Re: Mandarynko!!! 06.11.03, 12:23
                                                    Nieee, brzytwa to nie dla mnie, ja będę skubać, zdecydowanie wolę skubanie!
                                                    I będziemy miały skubanego Hetakusa, hi, hi...
                                                  • hetacus Re: Mandarynko!!! 06.11.03, 12:27
                                                    Aaaaaj ! Ostrożnie Meg, nie wyrwij mi wszystkich włosów z głowy !
                                                  • meg25 Re: Mandarynko!!! 06.11.03, 13:13
                                                    Na głowie Ci zostawię...hi, hi, hi...
                                                  • hetacus Re: Mandarynko!!! 06.11.03, 13:20
                                                    meg25 napisała:

> Na głowie Ci zostawię...hi, hi, hi...

Meg, zapewniasz mi więcej doznań niż oczekiwałem ;-)
                                                    Ciekaw jestem czy mnie jeszcze czymś zaskoczysz ? Pewnie tak ;-)
                                                  • meg25 Re: Mandarynko!!! 06.11.03, 13:40
                                                    A mam tu takiego małego niedźwiadka, który bardzo lubi miodzik:)))
                                                    Chodź misiu, wystaw języczek i...
                                                    No jak?;)))
                                                  • hetacus Re: Mandarynko!!! 06.11.03, 13:47
                                                    Aj łaskocze ! Meg, tu trzeba Twych dłoni ;-)
                                                  • meg25 Re: Mandarynko!!! 06.11.03, 13:52
                                                    Właśnie zapuściłam paznokietki, służę...
                                                    w którym miejscu najbardziej łaskocze???;))
                                                  • hetacus Re: Mandarynko!!! 06.11.03, 13:55
                                                    no właśnie tam gdzie patrzysz ;-)
                                                  • meg25 Re: Mandarynko!!! 06.11.03, 14:15
                                                    Na lewej łydce? Nie wiedziałam, że masz takie czułe łydeczki, hi, hi...
                                                    A tutaj też łaskocze? Oj, misiu, nie zlizuj tak szybko, niech Hetakus ma
                                                    uciechę:))))
                                                  • hetacus Re: Mandarynko!!! 06.11.03, 14:17
                                                    Hmmm, rozumiem, spłoszony wzrok Meg zatrzymał się akurat na lewej łydce ;-)
                                                    Pozwól dłoniom trochę pobłądzić Meg ;-)))
                                                  • meg25 Re: Mandarynko!!! 06.11.03, 14:34
                                                    Hmmm, błądzę, błądzę i... chyba zabłądziłam!;)))
                                                  • hetacus Re: Mandarynko!!! 06.11.03, 14:43
                                                    Hmmm, z Tobą Meg chciałoby się pobłądzić, jeszcze jak ;-) zejść na manowce, złe
                                                    drogi ;-) Zastanawiam się co zrobić z moją cześcią miodu. Należy mi się
                                                    rewanż ;-)
                                                  • meg25 Re: Mandarynko!!! 06.11.03, 14:50
                                                    Ciii, trzeba wiać, muszę wyjść na paluszkach, może mnie Hetakus nie zauważy...
                                                  • hetacus Re: Mandarynko!!! 06.11.03, 14:53
                                                    meg25 napisała:

No tak, wysmaruje tak miodem, obtoczy w pierzach, powyrywa człowiekowi pierze
                                                    wraz z włosami a potem hyc i jej nie ma ;-) Meg, czy Ty nie widzisz jak ja
                                                    wyglądam ?! Tak mnie zostawisz ?
                                                  • meg25 Re: Mandarynko!!! 06.11.03, 14:58
                                                    Hmm, ładnie wyglądasz, tak... egzotycznie:)))
                                                    No, mogę Cię wrzucić do wanny z gorącą wodą, wyjdziesz gładziusieńki i...
                                                    czerwoniusieńki:))))
                                                  • hetacus Re: Mandarynko!!! 06.11.03, 15:02
                                                    Meg stajesz się niebezpieczna ;-) Wczoraj wieczorem widziałem takie figlarne
                                                    ogniki w Twoich oczach a dzisiaj boję się w nie patrzeć ;-) A miód sobie
                                                    zachowam ;-)
                                                  • meg25 Re: Mandarynko!!! 06.11.03, 15:08
                                                    Może będziesz go mógł użyć jak znów będę miała te ogniki...;)))
                                                  • hetacus Re: Mandarynko!!! 06.11.03, 15:13
                                                    Więc nie dziw się, że ciągle będę patrzył w Twoje oczy i szukał tych ogników.
                                                    Takie... fajne były. Takie... Hmmmm. No, no nie rozpędzaj się Hetacus !
                                                  • meg25 Re: Mandarynko!!! 06.11.03, 15:19
                                                    Ależ proszę, rozpędź się;)))
                                                  • hetacus Re: Mandarynko!!! 06.11.03, 15:21
                                                    Oj, nie zdążę się rozpędzić. Mija godzina czarów ;-(
                                                  • mandaryn_ka Re: Mandarynko!!! 06.11.03, 11:50
                                                    Widzisz Meg!:-)
                                                    Hetacus nie protestuje, to znaczy, że pomysł jak najbardziej mu odpowiada !! ;-)
                                      • meg25 Re: Kamienny las... 06.11.03, 11:03
                                        To się daje zauważyć Hetakusie i... jest nadzwyczaj miłe:)))
                                        • hetacus Re: Kamienny las... 06.11.03, 11:13
                                          szczególnie dla mnie :-)
                                          • meg25 Re: Kamienny las... 06.11.03, 11:28
                                            Bez obaw, dla nas też!!!
      • Gość: Puszek Re: Kamienny las... IP: *.awacom.pl 06.11.03, 08:59
        Dziekuję Mandaryn_ko za batonika. Ja do tegoż batonika dokładam filiżanke
        kawusi i uśmiech;-) aby Cię rozweselić!
        • meg25 Re: Kamienny las... 06.11.03, 09:01
          Hej, Puszku, a czy ja też dostanę troszeczkę Twojego uśmiechu?:)))
          • Gość: Puszek Re: Kamienny las... IP: *.awacom.pl 06.11.03, 09:04
            Meg !!Dla Cebie mam coś Specialnego!! Herbatka z odrobiną rumu , kwiatek w
            butonierce i oczywiście uśmiech;-))
            Witaj Meg!! Miło Cię widzieć!!
        • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 09:07
          Dziękuję Ci puszysty Puszku :-)
          Dolej mi do tej kawki dwie krople rumu :-)
          Może mi najdzie ochota na śpiewanie...Śpiew łagodzi obyczaje :-)
          • Gość: Puszek Re: Kamienny las... IP: *.awacom.pl 06.11.03, 09:13
            Masz rację. Może śpiew pobudzi Cie do tego Abyś się uśmiechnęła a nie była
            taka smutna.Wiec co zaśpiewamy ?
            • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 09:17
              No......Hmmm......
              Zbliza sie wielkie świeto narodowe więc, zrobimy próbę :

Legiony to, żełnierska duma.......:-)
              / Nie pamiętam jak to dalej idzie, a mój pradziadek legonista pewnie się ze
              zgrozą w grobie przewraca/
              • Gość: Puszek Re: Kamienny las... IP: *.awacom.pl 06.11.03, 09:22
                ...Legiony to ...tralla, tralllala... też nie pamietam. Tak dawno to było.
                • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 09:28
                  Ha, ha...
                  No tak..
                  Ale z nas patrioci ;-)
                  To może lepiej...
                  Pij , pij , pij bracie pij na starość torba i kij ...;-)
                  • Gość: Puszek Re: Kamienny las... IP: *.awacom.pl 06.11.03, 09:34
                    ..A kto z nami nie wypije...;-)
                    • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 09:40
                      Temu ze dwa kije...;-)
                      Oj Puszku, może odpocznijmy, bo...zaliczymy zjadz do bazy;-)
                      • Gość: Puszek Re: Kamienny las... IP: *.awacom.pl 06.11.03, 09:47
                        Wedle życzenia Mandaryn_ko!! Usiądżmy i odpocznijny...
                        • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 09:51
                          Ale mam falę;-) czuję się jakbym płynęła wodolotem ...:-)
                          • Gość: Puszek Re: Kamienny las... IP: *.awacom.pl 06.11.03, 09:54
                            Przy takiej "fali" wodoloty nie pływają;-) hihihhiii
                            Chyba lepiej Cię położe bo jak mi odpłyniesz to mogę Cie nie dogonić;-))
                            Ja i tak będe przy Tobie jak wrócisz z "rejsu";-))
                            • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 10:04
                              Oj Puszku...
                              Zaśpiewaj mi jakąś marynarską pieśń !!
                              Chcę pozostać w tych klimatach, tak mi lekko;-)
                              • Gość: Puszek Re: Kamienny las... IP: *.awacom.pl 06.11.03, 10:09
                                O.K.
                                Prosze!!
                                ..Na morzu szalał straszny sztorm!
                                Heja ,heja ,ho!
                                A Bosman tylko zapioł płaszcz
                                i zaklą...Ech do czorta!!
                                Nie daje łajbie żadnych szans.
                                10 w skali Beoforta...;-)
                                • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 10:36
                                  II zwrotka:
                                  Na morzu burza hula
                                  i wieje, wieje wiatr!
                                  Tęsknota mnie otula
                                  Bo Ciebie jest mi brak
                                  Zabrałeś serce moje
                                  Zabrałeś moje sny
                                  i tylko zostawiłeś
                                  te łzy gorące łzy...

Ole !!
                                  10 w skali Boforta !!
                                  A niech tam !! ;-)
                                  • Gość: Puszek Re: Kamienny las... IP: *.awacom.pl 06.11.03, 10:45
                                  • Gość: Puszek Re: Kamienny las... IP: *.awacom.pl 06.11.03, 10:47
                                    a To...
                                    Było morze,
                                    w morzu kołek,
                                    a nakołku był wierzchołek
                                    na wierzchołku siedział zając
                                    i nóżkami przebierając śpiwał tak
                                    ..Było morze....
                                    • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 10:54
                                      Ciemna noc...
                                      w Kolorado
                                      i już wszyscy poszli spać
                                      Tylko jeden łysy Dżony
                                      Wziął gitarę i tak zaczął na niej grać:
                                      Łysy ojciec, łysa matka,
                                      łysy sąsiad i sąsiadka
                                      i ja rónież łysy byłem
                                      i się złysą ożeniłem sia la la
                                      łysy ksiądz nam błogosławił
                                      łysy organista grał
                                      a po roku coś przybyło
                                      i to także
                                      łyse było sia la la :-)
      • Gość: Puszek Re: Kamienny las... IP: *.awacom.pl 06.11.03, 09:02
        A spodeczek pod filiżanką jest udekorowany płatkami róż;-))
        • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 09:07
          I jeszcze dodaj, że herbacianych...a jestem Twoja;-)
          • Gość: Puszek Re: Kamienny las... IP: *.awacom.pl 06.11.03, 09:11
            A jakżeby inaczej!! Te są jedne z najpiękniejszych! ;-))
            • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 09:18
              No i teraz jesteś ugotowany!! Masz za swoje!!:-)
              Jestem Twoja!!
              A teraz się ze mną męcz !! ;-)
              • Gość: Puszek Re: Kamienny las... IP: *.awacom.pl 06.11.03, 09:24
                Mówisz.." męcz się'?? Wcale nie. Wiesz...;-) my puszki nigdy nsie nie męczymy
                z a zawłaszcza z owocami południowymi;-))
                Wiec napewno sobie jakoś poradzę.. A Ty co o tym myślisz?
                • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 09:30
                  Hmmm...narazie...to myslę, że...dasz sobie radę, ale jak mi wróci energia, to
                  obawiam się o Twoja skórę Puszku!! Potrafię być baaaaaardzo gadatliwa !!;-)
                  • Gość: Puszek Re: Kamienny las... IP: *.awacom.pl 06.11.03, 09:36
                    Mandaryn_ko .... To że jesteś gadatliwa to mnie nie przeraża. Tylko obawiam
                    sie o mój ogonek bo ostatnio to jakoś zawsze tylko jego męczysz..;-))
                    Ale nie będzie tak źle...;-)
                    • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 09:42
                      Puszku mój milutki, bo Twój ogonek jest taki, puszysty i śliczny.:-)
                      Wiesz, wpadłam na pomysł, żeby zawiązać na jego czubku czerwoną kokardkę :-)
                      Ale będziesz ślicznie wyglądał ;-)
                      • Gość: Puszek Re: Kamienny las... IP: *.awacom.pl 06.11.03, 09:49
                        Oj.. Nie wiem czy to dobry pomysł?? Może jednak bez kokardki;-))?
                        Ale za to możesz mnie pogłaskać - bardzo to lubię
                        MMmrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!;-)))
                        • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 09:57
                          Oj...Puszku, czemu nie chcesz się zgodzić ??
                          Jak chcesz być kotkiem kobietki, to musisz nosić kobiece akcesoria ozdobne
                          czyli np. kokardki:-)
                          No , bo gdybyś był kotkiem jakiegoś pana, to on pewnie ubierałby Cię w hełm
                          przepasywałby Cię jakimś karbinem na pasku :-)

Ale pogłaskać zawsze Cię mogę. Wskakuj tu do mnie na kolana puszyta kitko!
                          mmmm, ale jesteś milutki :-)
                          • Gość: Puszek Re: Kamienny las... IP: *.awacom.pl 06.11.03, 10:00
                            Jeszcze sie zastanowie nad tą kokardką. A moze coś bardziej libelarnego? Nie
                            takiego krzykliwego;-) Napewno coś wymyślisz;-)
                            Ojjj...MMMmmrrrrrraaauuu!! Jak ja uwielbiam być głaskany,.... mmmmmmmmm
                            • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 10:06
                              Hmmm......no dobrze, niech stracę!!
                              Jesteś kotem rodzaju męskiego więc założę Ci hełm !!
                              Koptku Puszku z jedną łatką , jesteś dla mnie nielada zagadką ;-)
                              • Gość: Puszek Re: Kamienny las... IP: *.awacom.pl 06.11.03, 10:12
                                Oj Mandaryn_ko nie musi odrazu być chełm. ale np, pilotka;-)
                                Panietasz takie jka mieli dawniej jeszcze kiedy nas nie było naświecie ( tzn.
                                w moim 2 życiu bo jak wiesz kotki mają 7 żyć) ;-)
                                Dlaczego jestem zagadką? Chyba chodzi Ci o tę łatkę?;-)
                                • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 10:18
                                  Hmmm...aż mi się chce zaśpiewać : " Deszcze nie spokojne, potragały sad..." to
                                  tak a propo's czapki pilotki :-)
                                  Ja tez kiedyś taką miałam, tylko że wełnianą, no i bez słuchawek ;-)
                                  A ta Twoja łatka za lewym uszkiem jest przeurocza:-)
                                  • Gość: Puszek Re: Kamienny las... IP: *.awacom.pl 06.11.03, 10:23
                                    Dzikuję Mandaryn_ko! Jesteś bardzo miła dla mnie;-)
                                    albo .."Rozszumiały sie wierzby płaczące,
                                    rozpłakała sie dziewczyma w głos
                                    Potem oczy podnosła płaczące...
                                    • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 10:39
                                      Piąty raz dojrzały wiśnie i maliny
                                      Czy tez nas poznają
                                      panny i dziewczyny ...;-)

Puszku, czy u Ciebie wyjrzało słonko ?
                                      Bo u mnie tak :-)
                                      • Gość: Puszek Re: Kamienny las... IP: *.awacom.pl 06.11.03, 10:49
                                        Oj tak Mandaryn_ko wyjrzało Słonko i uśmiech sie do mnie;-)
                                        Robi sie bardzo ładnie. Może pójdziemy na spacer?
                                        • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 10:58
                                          Bardzo chętnie:-)
                                          A gdzie zabierzesz ?
        • meg25 Re: Kamienny las... 06.11.03, 09:09
          Oj, oj Puszku, rozpieszczasz mnie, ja skromnie prosiłam tylko o troszeczkę
          uśmiechu, a dostaję tyyyle!
          Dziękuję, szczególnie te płatki róż robią wrażenie
          i chwytają za serduszko:)))
          • Gość: Puszek Re: Kamienny las... IP: *.awacom.pl 06.11.03, 09:14
            Staram się jak mogę;-))
            • meg25 Re: Kamienny las... 06.11.03, 09:39
              No, Puszeczku, jesteś mistrzem!
              Herbatka wyborna, tylko nie zamiataj tak ogonkiem, usiądź wreszcie i napij się
              ze mną.:)))
              • Gość: Puszek Re: Kamienny las... IP: *.awacom.pl 06.11.03, 09:50
                Z miłą chęcią Meg!! Już myśałem że mi tego nie zapropomujesz;-))
                • meg25 Re: Kamienny las... 06.11.03, 09:54
                  Oj, Puszku, mam dla Ciebie jeszcze coś wyjątkowego...:))
                  • Gość: Puszek Re: Kamienny las... IP: *.awacom.pl 06.11.03, 09:55
                    Co takiego masz dla mnnie Meg...;-)??
                    • meg25 Re: Kamienny las... 06.11.03, 10:07
                      Aaaa... kawałeczek tortu z bitą śmietaną i owocami, zostawiłam specjalnie dla
                      Ciebie:))))
                      • Gość: Puszek Re: Kamienny las... IP: *.awacom.pl 06.11.03, 10:13
                        Mniam, mniam.... Bardzo lubię torty. Skąd to wiedziałś? Chyba nie
                        jesteś .....jasnowidzem ;-))
                        • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 10:21
                          ha...jestem i co Ty na to ??
                          A torcik był serooowy ! :-)
                          • Gość: Puszek Re: Kamienny las... IP: *.awacom.pl 06.11.03, 10:25
                            Woooowwww!! MMrrrrraaaauuuu!!! Za torcik serowy to zrobie wszystko!!nawet
                            zgodze się na kokardkę ;-)) Mrrrrrrrraaaaaaaaaaaauuuuuuuuuu!!!!!!!!!!
                            • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 10:45
                              No i Cię kupiłam !! ;-)
                              Aaaaa tu Cie mam TY puszysta bestyjko !! :-)
                              • meg25 Re: Kamienny las... 06.11.03, 10:50
                                Proszę mi tu nie podkarmiać Puszka! Mandarynko, toż On zrobi się jak kula
                                śniegowa po tych wszystkich torcikach!!!!
                                • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 11:24
                                  Ha, ha...:-)
                                  Ok, ok, ...
                                  Karmienie pozostawiam Tobie Meg :-)
                                  Ja go będę tylko ciągnąć na ogon ! ;-)
                                  • meg25 Re: Kamienny las... 06.11.03, 12:26
                                    Ha, ha, ja przez żołądek do serca Puszkowego, a Ty przez ogon, ojejku, ha, ha
                              • Gość: Puszek Re: Kamienny las... IP: *.awacom.pl 06.11.03, 10:51
                                Znalazłaś to co lubie najbardziej. Ale to jest moja , nasza tajemnica i nie
                                mów nikomu;-)
                        • meg25 Re: Kamienny las... 06.11.03, 11:06
                          Nie jestem, ale się znam na takich Puszystych Stworzeniach jak Ty:))))
      • hetacus Re: Kamienny las... 06.11.03, 09:21
        Witaj ... żabko zielona ;-)
        Czy został dla mnie jakiś batonik ? Troszkę się spóźniłem, ale może
        łasuchy coś zostawiły ;-)
        • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 09:26
          Hmmm......a jednak żabko!!;-) i do tego zielona!! ;-)
          A jak się na mnie kiedyś wściekniesz...to rzeczownik "żabko"" zamienisz na "
          małpko" , a przymiotnik zielona zostanie ...;-)
          A..niech tam;-)
          Małpko zielona tez fajnie brzmi;-)
          Nie ma batonika, ale ja jeszcze nie zjadłam swojego...
          Poczekaj! Zaraz Ci dam jego większą część ! W nagrodę, że o mnie nie
          zapomniałeś :-)
          • hetacus Re: Kamienny las... 06.11.03, 09:32

W razie ewentualnego gniewu (a kysz !) można pozostać przy tym samym gatunku,
            np. "ropucho zgniłozielona" ;-) E tam, nie będzie na pewno potrzeby :-)
            Zaraz, zaraz jak ja do Ciebie powiedziałem po tym koncercie SDM ? Wiesz, wtedy
            przy "czułym spokrewnieniu ciał" przy wyjściu ? Aniołku ?
            Aj, jak smakuje z Twych rąk ten batonik. Jeszcze kawałeczek...
            • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 09:39
              Ropucha ?? Zgniłozielona ?? ;-)
              Tyz piknie :-)
              No, hmmm...rzekłabym tak, ekologicznie ;-)
              A na tym koncercie, po "czułym " spokrewnieniu ciał, rzekłeś do mnie :
              "Aniołku z rogami, parzystokopytny, z ogonem zakończonym strzałką i z buzią
              umorusaną od ucha do ucha" (Częstowałeś mnie wtedy rozpuszczoną czekoladą i tak
              się nią upaprałam...)
              • hetacus Re: Kamienny las... 06.11.03, 09:46
                Hmmm, nie sądziłem, że kiedykolwiek stosowałem takie ładne formy. Może miałem
                taki nastrój po koncercie i stąd takie ładne określenia ;-)
                Tak, tak pamiętam jak się umorusałaś czekoladą. Ale byłaś łasuch ;-) Chciałem
                Cię wtedy poczęstować kawałkiem a Ty spałaszowałaś prawie całą. Ale tak ładnie
                potem popatrzyłaś na mnie, że Ci i tak wybaczyłem ;-)

• mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 10:01
                  No tak, teraz Ty odwdzieczyłeś mi się tym samym...:-)
                  Miałeś zjeść część mojego batonika, a tak się rozchuśtałeś, że zjadłeś całego!
                  Nawet mi nie dałeś ugryźć :-)
                  • hetacus Re: Kamienny las... 06.11.03, 10:07
                    Mandarynko, nie chcę Cię przerażać ale to dopiero początek. Zacząłem od Twojego
                    batonika, a teraz kolej na... Ciebie ;-) Po wczoraj uroczystości w pracy (nowy
                    pracownik) zostało nam trochę ciastek i ... mandarynek. Właśnie mam przed sobą
                    taką szczególnie kuszącą ;-)
                    • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 10:14
                      Hmmm...biedna ta moja kuzynka :-(
                      Współczuję jej tak marnie zginąć śmiercią męczeńską, przez pożarcie i to
                      jeszcze przez hetakusowe siekacze...
                      Dobrze, że jestem tu " po drugiej stronie lasu"
                      dzięki temu ocaleję, i mnie nie zjesz ;-)
                      No i mogę się z Tobą podrażnić, zagrać na nosie " trele morele, tutaj jestem,
                      złap mnie pożeraczu mandarynek " ;-)
                      • hetacus Re: Kamienny las... 06.11.03, 10:18
                        Nie taka biedna ! Wiesz się nią delektowałem ? Jak konsumowałem ją z rozkoszą
                        kęs po kęsie ? ;-) Nie tak łapczywie i w pośpiechu jak nieraz się ludziom
                        zdarza. Mandarynki traktuję wyjątkowo i szczególnie ;-) A ty wcale nie czuj się
                        bezpieczna ! Na koncercie Cię przyłapię, wcześniej czy później ;-)
                        • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 10:23
                          Hmmm...zaczynasz mnie podniecać ! ;-)
                          • hetacus Re: Kamienny las... 06.11.03, 10:27
                            mandaryn_ka napisała:

> Hmmm...zaczynasz mnie podniecać ! ;-)

Bardzo się staram ;-)
                            • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 10:40
                              :-( Oj tam, Oj tam...
                              Rozpędziłam się !!
                              Żartowałam !!
                              Chorobcia !!
                              To wszystko przez to Martini !!:-(
                              • hetacus Re: Kamienny las... 06.11.03, 10:49
                                E tam, ja wolę myśleć, że to przez Martini
                                rozwiązał Ci się język i wyszły na jaw Twoje tajemnice.
                                Łyknij sobie Mandarynko jeszcze troszkę ;-)
                                • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 10:57
                                  Och, Ty diable rogaty!!
                                  Zamist mnie powstrzymać, to jeszcze...:-(
                                  Tak nie postępuje dżentelmen ?? :-(
                                  • hetacus Re: Kamienny las... 06.11.03, 10:59
                                    Ale czyż nie usprawiedliwia mnie moja ogromna słabość do mandarynek ?
                                    E, chyba dżentelmen właśnie czasem tak postępuje ;-)
                                    • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 11:03
                                      Tak, tzn. jak ?
                                      Upija Kobietę i wyciąga z niej to, czego nigdy nie powiedziałaby będąc trzeźwą ?
                                      Hmmm...no to ja mam chyba skrzywione wyobrażenie o postępowaniu rasowego
                                      dżentelmena ?? :-(
                                      • hetacus Re: Kamienny las... 06.11.03, 11:10
                                        Nie, nie. Chodzi oto, że z całą powagą traktuje słowa wypowiedziane przez
                                        kobietę i wyciąga z nich wnioski. I oczywiście nie zauważa, że kobieta wypiła
                                        troszkę martini ;-)
                                        • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 11:22
                                          Mmmm......:-(
                                          Hetacus - manipulant !! :-(
                                          I tak najpierw musiałbyś mnie złapać...
                                          A ja...:-)
                                          Baaaaaardzo szybko uciekam ;-)
                                          • hetacus Re: Kamienny las... 06.11.03, 11:32
                                            Poradzę sobie, coś wymyślę....
                                            Zobacz, czekoladka Lindt, mleczna, z nadzieniem, chcesz kawałek ? ;-)
                                            • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 11:37
                                              Mmmm.....chciałabym...
                                              żebys mnie nauczył...przyjemności...i robie do Ciebie dziubek, a Ty wkładasz mi
                                              kawałek czekoladki do ust :-)
                                              • hetacus Re: Kamienny las... 06.11.03, 11:40
                                                Widzę, że Ci smakuje. O! I już nie uciekasz ? Słucham ? No tak, mam jeszcze
                                                jeden kawałeczek. Czy Cię poczęstuję ? Może tak...
                                                • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 11:46
                                                  Ha, ha, ha...:-)
                                                  No i pewnie poczęstujesz mnie jeśli spełnię jedno Twoje życzenie ?? ;-)
                                                  • hetacus Re: Kamienny las... 06.11.03, 11:53
                                                    Owszem, mam życzenie ale go nie wypowiem ;-)
                                                    Kiedy mamy sobą etap "czułego spokrewnienia ciał"
                                                    to czas na czułe spokrewnienie dusz.
                                                    A w takiej sytuacji sama odczytasz moje myśli ;-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Kamienny las... 06.11.03, 12:01
                                                    No ładne kwiatki...
                                                    Hetacus każe myśleć blondynce...;-)
                                                    No, jak ja coś wymyślę, to będziesz biedny...Ale sam się o to prosisz !! :-)
                                                  • hetacus Re: Kamienny las... 06.11.03, 12:03
                                                    mandaryn_ka napisała:

> No ładne kwiatki...
                                                    > Hetacus każe myśleć blondynce...;-)
                                                    > No, jak ja coś wymyślę, to będziesz biedny...Ale sam się o to prosisz !! :-)

Lubię żyć niebezpiecznie ;-) Czuję że szykują się jakieś nadzwyczajne
                                                    wydarzenia, chociaż - czy po oblepieniu mnie miodem i pierzami coś mnie może
                                                    jeszcze zaskoczyć ?
    • Gość: Puszek Re: Kamienny las... IP: *.awacom.pl 06.11.03, 14:04
      Puk Puk miłe Panie wróciłem z daleka ;-)
      Czy jeszcze tu jesteście?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka