Dodaj do ulubionych

Implanty DENTIUM

28.05.10, 22:22
Proszę, o opinię.
Obserwuj wątek
    • witosse Re: Implanty DENTIUM 16.11.10, 01:38
      Przyznam że sam byłem ciekawy budowy, składu chemicznego i badań klinicznych tych implantów ale nie udało mi się nic znaleźć.
      Myślę że warto o opinie zapytać implantologa, nie dentysty wszczepiającego implanty, ale implantologa specjalisty, który ma obszerną wiedzę na temat implantów, budowy, powierzchni, zna badania kliniczne i ma własne doświadczenia.
      • oza.jarek Re: Implanty DENTIUM 17.12.10, 20:03
        Jestem już trzy miesiące po wszczepieniu implantu Dentium. Wszczepu dokonywał chirurg z Akademii Medycznej. Z pierwszych obserwacji wynika, że implant bardzo szybko uzyskał stabilizację pierwotną a w dalszej fazie gojenia, ładnie został przysłonięty dziąsłem. Na tą chwilę obecną, nie stwierdzono również zaniku kości. Teraz przygotowuję się do drugiej fazy zabiegu, czyli odsłonięcia implantu i zrobienia nadbudowy.

Dokumentacja kliniczna została mi udostępniona bez problemu do wglądu. W momencie wszczepu otrzymałem paszport implantologiczny, wraz z wykazem krajów, w których jest system Dentium.

Na wszczep implantu Dentium namówiła mnie moja znajoma.
        Uważam, że to dobry implant i co najważniejsze, za rozsądną cenę.

O Dentium przeczytać można również, na GL:
        www.goldenline.pl/grupa/implanty/
        Pozdrawiam
        JO
        • kafare Re: Implanty DENTIUM 21.11.13, 10:45
          Cóż za cudowny tekst reklamowy. Jak trzeba być naiwnym aby go stworzyć i jak trzeba być naiwnym aby po przeczytaniu tego postu zdecydować się na implanty tej a nie innej firmy.
          Swoją drogą nie ma czegoś takiego jak specjalista implantolog ani w Polsce ani w Niemczech. Specjalizacje są określone rozporządzeniem ministra, i nigdy na wykazie tych specjalizacji nie było implantologii.
          Druga kwestia obecnie wszystkie firmy produkują implanty z rozwiniętą powierzchnią i powodzenie zabiegu kompletnie nie zależy od tego jaki implant lekarz wybrał. Lekarz wybiera te implanty, które w jego rękach dają najlepsze rezultaty. Jednemu pasują Noble innemu Straumany a jeszcze innemu dnetiumy czy inne MiSy. Historie tworzone przez lekarzy i producentów na temat nadzwyczajności danego systemu implantologicznego można sobie wsadzić na półeczkę z bajkami ponieważ każdy producent karmi lekarza i pacjenta tak niesamowitymi badaniami klinicznymi, że gdyby opierać się tylko na informacjach w nich zawartych to można by było stwierdzić iż implanty wkręcają się same, a warunki kostne pacjenta to sprawa nieistotna..... po prostu szkoda słów...... Dlatego potencjalnym pacjentom szukającym rzetelnej informacji na temat leczenia implantologicznego życzę dystansu zarówno do informacji reklamowych jak i do swojego problemu braku zębów. W dzisiejszych czasach uzupełnienie zęba implantem nie jest skomplikowanym i nieprzewidywalnym zabiegiem. Wszystkie procedury są wielokrotnie sprawdzone, materiały przebadane i nikt nie dopuści do tego aby na rynku dostępne były produkty odbiegające skutecznością od produktów konkurencji bo po prostu to się nie opłaca ani firmie produkującej implanty ani lekarzowi.
    • daniel.pucus Re: Implanty DENTIUM 31.12.13, 11:44
      Witam,
      Ja mam wszczepione 2 implanty Dentium (dwie jedynki), co prawda dopiero jakieś pół roku temu ale na razie jest wszystko w porządku, po 3 miesiącach miałem zrobioną całą protetykę i na wizycie kontrolnej dr (może nie będę podawał nazwiska żeby nie było że jakąś reklamę robię) powiedział że bardzo ładnie się wgajają... Przed wszczepianiem zastanawiałem się czy nie wybrać jakiś droższych implantów ale dr polecił mi te (nawet dostałem jakieś ulotki do poczytania i certyfikaty tych implantów), a kilka zaoszczędzonych stówek zawsze się przyda...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka