donata72 12.04.06, 20:36 lykam cordafem,magnez ,folik zeby wyleczone myte codziennie 3 razy ale jest problem bo dziasla mam spuchniete a miedzy szcelinami porobily sie wypuski jak poduszeczki co robic pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diastema Re: jestem w ciazy 13.04.06, 13:33 Jest to zapalenie dziasel rozrostowe wystepujace u ciezarnych jest ono wynikiem zmian hormonanych w czasie ciazy, najczesciej samo ustepuje po porodzie. Higiena jest wskazana, mozna tez udac sie na konsultacje do stomatologa ktory zajmuje sie chorobami przyzebia i blony sluzowej jamy ustnej. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksander.remiszewski Re: jestem w ciazy 18.04.06, 11:36 U kobiet ciezarnych stwierdza sie niekiedy zmiany dotyczace blony sluzowej dziasel.Zabiegi higieniczne wykonywane miekka szczotka (ruchy okrezne i w kierunku dziaslo-zab)poprawiaja higiene i sa masazem.Jednak byloby bardzo korzystne aby zglosila sie Pani do lekarza stomatologa ktory zaleci dodatkowo odpowiednie plukanki.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś