marianna1949 26.04.06, 22:15 Mam wrazliwe zeby. Jaka jest najlepsza pasta na tego rodzaju uciazliwosc? Czy mozna te dolegliwosc calkowicie wyleczyc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buldozer1 Re: wrazliwe zeby 27.04.06, 11:54 polecam Sensodyne. polecil mi ja dentysta kilka lat temu, kiedy nie byla jeszcze reklamowana w TV. smak ma kiepski, konsystencja marna - latwo spada ze szczoteczki (hehehe) no takie mam uwagi do niej. najtansze pasty z lat osiemdziesiatych mi przypomina. ale od kiedy ja zaczalem stosowac autentycznie przestaly mnie bolec zeby. kilka lat temu chodzilem do dentysty bardzo czesto a on sie pewnie denerwowal, bo nic nie mogl znalezc. w koncu dal mi paste - i od tamtej pory nic nie boli. no chyba ze faktycznie cos sie ukruszy, albo sprochnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_joanna Re: wrazliwe zeby 27.04.06, 19:29 Hej, ja używam zielonego elmexa, też jest całkiem dobry. Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
aleksander.remiszewski Re: wrazliwe zeby 28.04.06, 10:59 Warto poradzić się lekarza stomatologa w przypadku wrażliwości zębów. Podczas wizyty będzie można ustalić przyczyny, miejsca bolesne i ewentualnie popełniane błędy przez pacjenta. W przypadku niewielkiej wrażliwości powierzchni zębów każda pasta z zawartościa związków fluoru wzmacniając szkliwo, zmniejsza dolegliwości bólowe. Często trzeba zastosować profesjonalne metody poprzedzone usunięciem złogów nazębnych. Regularne wizyty w gabinecie stomatologicznym stanowią bardzo ważny element działań profilaktycznych. Lekarz omówi z pacjentem jak szczotkować zęby (odpowiednie ruchy szczotką), jaką użyć pastę lub płukankę czy żel.Wywiad ujawni jakie błędy popełnia pacjent. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś