Dodaj do ulubionych

Nowe wspaniałe konto

21.01.11, 23:39
Będzie wspaniale ?
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: Nowe wspaniałe konto 22.01.11, 00:16
      Jakie ?
    • sarenka50084 Re: Nowe wspaniałe konto 22.01.11, 08:54
      Możesz coś więcej napisać. Miłego weekendu
      • magnes30 Re: Nowe wspaniałe konto 27.01.11, 17:24
        oby to zatrzymalo skale zamykania rorow
        • elmo2222 Re: Nowe wspaniałe konto 02.02.11, 21:22
          proponuję - wziąć kalkulator i policzyć tzw "oszczędności" w skali roku. sprawdźcie czy osiągniecie cyfrę >6 zł. - powodzenia.
          najbardziej rozbawiło mnie ( do wyboru ) 6,90+3,50 lub 5,90+4,50 - no to już chyba jakiś absolwent cybernetyki musiał na superszybkim kompoterze obliczać - ha ha.
          a te szkolenia kaskadowe i tajne kontrole wiedzy - szał
          Mówiąc poważnie dostosowanie się Naszego Banku do trendu na rynku - "wszystko za 0,00 , *opłata za kartę X,XX zł."- nic innego
          • dragomir6 Re: Nowe wspaniałe konto 07.02.11, 22:49
            Proponuję też nowe nazwy - superfalstart, superplagiat i extrazapłon
            • knabokp Re: Nowe wspaniałe konto 08.02.11, 21:55
              nazwy juz sa w aqlnovie:pierwsze konto, akademickie, superoszczędne, harmonijne, wszystko w cenie
    • armagedon2012 Re: Nowe wspaniałe konto 10.02.11, 23:19
      Wszystko w cenie ale jakiej.
      Przeliczyłam i ... ? wszystko wydaje mi się droższe !!!
      No może konto pierwsze jest w takiej samej cenie.
      Wstyd !!!
      A ten konkurs prowizyjny dla pracowników - nowa motywacja , teraz jest wyścig szczurów a od marca chyba się pozabijamy : (
      • koziorozec84 Re: Nowe wspaniałe konto 13.02.11, 17:27
        masz rację, dla zwykłego zjadacza chleba konto jest duuuuużo droższe. Mało kto ma wynagrodzneie powyżej 2000 zł. Niech ONI wymyślą coś naprawde sensownego, bo jak tak dalej bedzie to bedziemy obsługiwali samych emerytów. Bank umrze smiercią naturalna!!!. Pozdrawiam.
        • doradca.pl Re: Nowe wspaniałe konto 14.02.11, 09:42
          myślę że najlepsze jest konto ZERO ale dla klientów którzy zarabiają pow.2000,00 i dokonują przelewów i płatności przez internet, ale czy do kwoty 2000,00 będą wliczane comiesięczne wpłaty własne klienta na konto albo comiesięczne przelewy np. z rachunku oszczędnościowego na ror? nie ma w materiale dot.nowego konta słowa wynagrodzenie pow.2000,00 ale wpływy pow.2000,00,
          rozumiem, że gdy w przypadku np.L4 klienta i w związku z tym mniejszym jednorazowym wynagrodzeniem, za konto klient zapłaci opłatę 6,90, gdy w kolejnym m-cu wpływy będą pow.2000, klient opłaty nie zapłaci?
          proszę o opinie
          • czarnykoral Re: Nowe wspaniałe konto 14.02.11, 21:00
            Forum to nie miejsce na opinie i wogóle pytania nt. oferty!!!!! Nie do przyjęcia jest to aby na takim forum toczyły się tego rodzaju dyskusje
          • fajny_diament333 Re: Nowe wspaniałe konto 14.02.11, 22:55
            dokładnie jak piszesz , brak wpływów pow.2000 powoduje pobranie opłaty 6,90, wpływy mają być stałe , tylko nikt nie pisze czy wpłaty własne ,będą tak traktowane , czy tylko pobory.
            • pkoformerworker Re: Nowe wspaniałe konto 15.02.11, 00:34
              No to co w takim razie teraz będzie z Aurum i Platinium?
              • czarnykoral Re: Nowe wspaniałe konto 15.02.11, 21:54
                i jak to ma być oferta zaskakująca dla konkurencji skoro tu takie dyskusje się toczą czy nie można zadać tych pytań poprzez wewnętrzne kanały komunikacjii? w sumie w takiej sytuacji to racja że nic nie mówią o ofercie dla boip
                • fajny_diament333 Re: Nowe wspaniałe konto 15.02.11, 22:49
                  no faktycznie zaskoczenie , boki zrywać.
                • super_morda Re: Nowe wspaniałe konto 15.02.11, 23:19
                  Niestety. Nie rozumieją, że kłapiąc dziobem i srając we własne gniazdo pokazują, że ich "troska" o firmę utożsamiana jest tak naprawdę z troską o siebie. I sobie wystawiają tylko świadectwo.
                  • dragomir6 Re: Nowe wspaniałe konto 16.02.11, 20:24
                    I pewnie dlatego dziś na skrzynkach była informacja - jaka - to już każdy wie
                    • wersa999 Re: Nowe wspaniałe konto 19.02.11, 20:37
                      znów wspaniały pomysł,wręcz cudowny tylko szkoda że na wstępie już spalony bo nazwy zastrzeżone wyobraźcie sobie.Tęgie umysły robiły badanie rynku ,ankiety dodawały ,liczyły i aż 1,5 roku potrzebowały na to że mamy kolejny kicz bankowy to co mają inni już dawno a na dodatek ekipa bezpośredniej obsługi wymyśliła by lepszą ofertę w jeden długi wieczór zakrapiany ewentualnie jakimś winkiem a nie tyle czasu i w czarnej ***** jesteśmy znów i szkolenia nie aktywne reklamy miały iść do bani bo nazwy zmienione .Dobrze gdzieś na górze siedzieć ,wymyślać szajs i za to /bez względu na formę i efekt/konkretną kasę brać ale na podwyżki to cholera nie ma i jak tak dalej pójdzie to nigdy nie będzie.Zróbcie to co ja nie żyjcie marzeniami szukajcie nowej pracy:-)))))))))pozdrawiam.
                      • lokatka Re: Nowe wspaniałe konto 22.02.11, 20:39
                        na ile % trzeba zaliczyć ten nowy test z ćwiczeniami aby go zdać ?
                        • knabokp Re: Nowe wspaniałe konto 22.02.11, 20:44
                          test ma 15 pytań i jest na samym początku, natomiast ćwiczenia to jest jazda.Wirtualny klient , scenki tyle że w komputerze, nie odpowiesz tak jak autor chciał wracasz do początku scenki.Przy klietach nie da sie tego robić,Ja sie zalogowałam koło 10 a skończyłam po 15 bo ciągle ktoś przychodził i musiałam stopować.Przynajmniej tyle że mozna szkolenie w dowolnym momencie zastopować i kontunuować kiedy ma sie się wolną chwilę
                          • lokatka Re: Nowe wspaniałe konto 23.02.11, 07:59
                            zaliczyłam test ale gorzej ze scenkami jestem już w połowie .dziś mam urlop . myślę ze na spokojnie skończę koleżanka ma wynik 72% myślę że mój nie będzie gorszy
                      • czarnykoral Re: Nowe wspaniałe konto 23.02.11, 20:32
                        DO wersa999
                        No to może podrzuć jakiś fajny pomysł a nie tylko krytykuj.Pamiętaj tylko o paru waznych sprawach: powinien byc przynajmniej konkurencyjny i rentowny. Powiedzmy ze o to czy system to obsłuży i inne sprawy jak np. marketing nie musisz dbać, ot takie ułatwienie.
                        • ababa0101 Re: Nowe wspaniałe konto 24.02.11, 22:30
                          czekaliśmy na jakieś zmiany. PKO zrobi szum w mediach i może coś ruszy, a my jak zwykle , już mamy wprawę zabajerować tych emerytów, bo oni wierzą w to co im powiemy.
                          Konto za zero to dobry chwyt na reklamę do mediów, ale inni byli przed nami .
                          Oby się udało , bo plany wyśrubują , że nam gały wyjdą , jak je zobaczymy 1 kwietnia.
                        • wersa999 Re: Nowe wspaniałe konto 25.02.11, 10:38
                          witam no cóż jestem tylko kasjerem i moim pomysłem na zmiany jest zmiana pracy właśnie bo pracując 15 lat nie widziałam takich pustek w tym banku jak teraz i wciąż mamy więcej zamknięć kont niż otwartych nowych,lokaty jak były typu max lokata i inne może nie miały zawrotnego % ale dodatkowo były w loterii samochody,wycieczki klienci sami przychodzili.Pomysł dotyczący konta to proste zasady dla klienta i pracownika a nie segregacja klienta w zależności od dochodów/to nie jest miłe/a dla pracownika stos dokumentów i kolejne nowe procedury jak by było mało tych zmian.Poza tym gdy klient przyjdzie za kilka miesięcy nim odpowiem mu na pytanie ile go kosztuje konto będę musiała się naliczyć/tzn.moje koleżanki bo ja już będę poza PKO/Dziś dobre pomysły to jedno a coraz większa i bardziej atakująca konkurencja to inny problem, naprawdę przez wiele lat jej nie mieliśmy a teraz wydaje nam się że jej nie mamy bo w małych miejscowościach jest czasem tylko pko ale to się zmienia.W niedużym mieście obok siebie jest 7 banków a w całym 10 i wciąż otwierają się nowe.
                          • czarnykoral Re: Nowe wspaniałe konto 25.02.11, 19:42
                            niwstety niewiele z Twojej wypowiedzi wynika, że jest konkurencja, że są procedury,- no tak a miałaby nie byc??? ze nie powinno sie uzależniać opłaty za konto od wpywów... no zgoda mamy różne nie wszystkie maja takie wymogi. ale gdzie konkret, propozycja, nie ma znaczenia jakie stanowisko sie zajmuje jak sie chce krytykowac trzeba umiec to obronic a tak nie ma to sensu wiekszego
                            • wersa999 Re: Nowe wspaniałe konto 28.02.11, 22:15
                              skoro jesteś takim zwolennikiem to sobie załóż któreś do wyboru bo ja nie mając za chwilę bankiera nie mam powodu korzystać z pko jest dla mnie po prostu za drogie.Jako nowy klient u konkurencji mam konto + krata+internet za darmo bez łaski.Skoro konkurencja ma taką ofertę to jak mnie przekonasz do konta w pko bo bezpieczeństwo ,polski kapitał,bank z tradycjami ok ale na marce i tradycjach daleko nie zajedziemy a jeśli chodzi o konto to nie ma dla mnie to znaczenia.
                              • czarnykoral Re: Nowe wspaniałe konto 02.03.11, 19:50
                                Oczywiście, każdy wybiera to co dla niego najlepsze a że każdemu zależy na czym innym to jedni wolą Fiata a jescze inni toyotę, podobnie jest z produktami bankowymi... I jescze jedno jak porónujesz ofertę na rynku to porównu chocby rachunki internetowe z internetowymi a nie mieszaj...
                                Poza wszystkim to tylko vchciałam przypomnieć że na pączątku miałaś ALBO miałeś jakieś, podkereślam jakieś bo ich w końcu nie porzedstwiłaś na nowa ofertę ale widzę że tylko krytyka i straszenie że przeniesiesz konto świetnie ci wychodzi.
                                • wersa999 Re: Nowe wspaniałe konto 03.03.11, 21:37
                                  ok właśnie w tym całe sedno problemu każdy wybiera to co dla niego najlepsze tylko dlaczego coraz częściej nasi klienci wybierają inny bank????????Naprawdę nie chodzi mi o krytykę ale co w tej nowej ofercie jest ciekawego ??Jak dla mnie najciekawsza oferta to konto pogodne i co???Moim skromnym zdaniem tej grupy osób 60+ nie musimy przyciągać ofertą bo takich klientów nam nie brakuje.Dziś konto za zero to nie nowość a u nas dość że jest opłata to brak jakiejś oferty dla młodych i aktywnych np.do konta dla młodych można by było dodać kartę rabatową do np.empiku tam młodzi kupują można by było tym ich przyciągnąć.Skoro umieliśmy dogadać się z aptekami to tu też jest pole do popisu.A dla innych może zniżki na stacjach paliw/w kinie?galeriach od znanych marek?Tych pomysłów można by mnożyć ale nie o to tu chodzi.Moje konto to nie żadne straszenie tylko stwierdzam zwykły fakt.Jeżeli tylko będzie to dla mnie opłacalne pozostanę a jeżeli nie to przecież nic się nie stanie pko straci klienta nie pierwszego przecież i nie ma powodu do dramatu.Chciałabym tylko aby ktoś w tym banku naprawdę zrobił konkretne zmiany w ofercie aby klienci najpierw przychodzili do nas a nie przychodzą i idą do konkurencji.Pozdrawiam.
                                • pracpko Re: Nowe wspaniałe konto 04.03.11, 00:45
                                  Nowe konta to żadna rewolucja. Bank się spóźnił z ofertą ROR przynajmniej 3 lata. Już widzę te tłumy powracające od konkurencji jak się biją pod placówkami PKO żeby założyć nowoczesne konta. Strach się bać.
                                  • madimax11 Re: Nowe wspaniałe konto 11.03.11, 18:32
                                    www.bankier.pl/wiadomosc/Nowa-oferta-kont-PKO-BP-diabel-tkwi-w-szczegolach-2300685.html
                                    a ja juz wspolczuje doradcom, bo jak bedzie wiecej takich komentarzy w prasie jak ten powyzej, to czarno to widze
    • fajny_diament333 Re: Nowe wspaniałe konto 16.03.11, 18:44
      No i szału "ni ma" a "super_morda" coś milczy , nic nam nie powie, że robimy we własne gniazdo i że kłapiemy dziobami.
      Już Klienci "kłapią" i mówią, że dla nowych, może ale dla obecnych nie mamy nic i oni będą odchodzić.
      • armagedon2012 Re: Nowe wspaniałe konto : ( 17.03.11, 19:25
        Kochani u mnie w oddziale zdziwienie „góry”, że się konta nie sprzedają a miało być tak pięknie. Co się dzieje ?
        Wizja przełożonego " klienci będą walili drzwiami i oknami o poranku dnia 14-go".
        Co niektórzy nie mogli dostać wolnego, bo reszta nie dałaby sobie rady z otwieraniem kont ; )
        Jak jest ładna pogoda to ulotki w łapki i wychodzimy przed bank a ulotki jeszcze mamy roznosić gdzie tylko się da.
        Kwartał się kończy a wszystkiego jest za mało.
        To chyba będzie nasz ostatni kwartał.

• dragomir6 Re: Nowe wspaniałe konto : ( 17.03.11, 22:10
          U nas też się nie sprzedają. Oczywiście ludzie pytają co to za konto za zero i chcą przekształcać, ale żeby tak nowi przychodzili to nie. Ani jednego. Trzeba przyznać, że novum to żadne. Banki już dawno mają takie oferty. Może gdyby zrobili te konta i do tego dodali coś zupełnie nowego to coś by tych ludzi przyciągnęło. Nasi marketingowcy śpią jak misie w zimie, przebudzili się teraz, coś tam wymyślili, a nie zauważyli, że w obiegu to dawno już funkcjonuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka