Dodaj do ulubionych

NO TO ZRÓBMY

16.04.11, 17:18
Drogie Koleżanki i Koledzy

Jestem z krwi i kości. Nazywam się Sebastian Obuch-Woszczatyński. Założyłem NOWY ZWIĄZEK ZAWODOWY. Nie "kanapowy", nie żeby coś dostać od Naszego Pracodawcy. Sprawdźcie proszę, że na prawdę istnieje ktoś taki jak ja. W Centrum Administracji pracuje dość sporo osób, które mnie znają.
Jestem z Centrali, ale nie z problemami typu "kotlet schabowy jest z pieczarkami ciągle od miesięcy w jadłospisie". Wierzę, że pracodawca potrzebuje pomocy w rozsądnym ustaleniu ze Swoimi pracownikami jak motywować i dbać o każdego z Nich. Bo każdy z NAS statystycznie zarabia dla Naszego Banku 120.000pln/rocznie. Pewnie KTOŚ tu napiszę, że każdy z Nas mógłby zarobić dla Banku więcej. Może tak, ale jest to możliwe jeśli każdy z Nas będzie miał do tego odpowiednią motywację. Na pewno tak się nie stanie w sytuacji, gdy cele MBO są ustalone w taki sposób, żeby Pracownikom premii kwartalnej nie płacić w ogóle.
Wiem, że kilkoro z Was już się ze mną kontaktowało na moją prywatną skrzynkę. Bardzo za to dziękuje bo wiem, że podjęcie takiej decyzji bywa trudne. Świadczy to moim zdaniem o sytuacji jaka mam miejsce w Banku.
Bardzo serdecznie WAS proszę o danie mi szansy udowodnienia WAM, że nadzieja na przeprowadzenie zmian UMIERA OSTATNIA. We mnie żyje cały czas i dopóki będę pracował nie dam jej umrzeć.
Sebastian Obuch-Woszczatyński
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: NO TO ZRÓBMY 16.04.11, 19:32
      .
    • tola2009 Re: NO TO ZRÓBMY 16.04.11, 19:59
      Szkoda, że powiłeś się dopiero teraz. Powodzenia.
      • elzsuj Re: NO TO ZRÓBMY 16.04.11, 20:19
        No właśnie! Mleko już się rozlało ...
        • mila2000 Re: NO TO ZRÓBMY 16.04.11, 21:35
          O matko cóż za entuzjazm, niestety potwierdza się , że " narzekaczy " jest i tu i w pracy najwięcej, Wstyd. Ja rozumiem ciągłe rozczarowanie pracodawcą , zmęczenie , zniechęcenie ale nie można dać się zdołować do końca, Nie rozumiem wpisu toli - ma pomysł ale podjęła decyzję o odejściu więc nie powie jaki .Szanuję jej decyzję, każdy z nas pewnie kiedyś się wypali ale ja nie zamierzam poddać się bez walki.Tola może ci co zostają mogli by skorzystać z Twojego pomysłu.
    • czuk1 Re: NO TO ZRÓBMY 17.04.11, 12:52
      s.obuch-woszczatynski napisał:

> Drogie Koleżanki i Koledzy
      >
      > Jestem z krwi i kości. Nazywam się Sebastian Obuch-Woszczatyński. Założyłem NOW
      > Y ZWIĄZEK ZAWODOWY. Nie "kanapowy", nie żeby coś dostać od Naszego Pracodawcy.
      > Sprawdźcie proszę, że na prawdę istnieje ktoś taki jak ja. W Centrum Administra
      > cji pracuje dość sporo osób, które mnie znają.
      > Jestem z Centrali, ale nie z problemami typu "kotlet schabowy jest z pieczarkam
      > i ciągle od miesięcy w jadłospisie". Wierzę, że pracodawca potrzebuje pomocy w
      > rozsądnym ustaleniu ze Swoimi pracownikami jak motywować i dbać o każdego z Nic
      > h. Bo każdy z NAS statystycznie zarabia dla Naszego Banku 120.000pln/rocznie. P
      > ewnie KTOŚ tu napiszę, że każdy z Nas mógłby zarobić dla Banku więcej. Może tak
      > , ale jest to możliwe jeśli każdy z Nas będzie miał do tego odpowiednią motywac
      > ję. Na pewno tak się nie stanie w sytuacji, gdy cele MBO są ustalone w taki spo
      > sób, żeby Pracownikom premii kwartalnej nie płacić w ogóle.
      .
      > Bardzo serdecznie WAS proszę o danie mi szansy udowodnienia WAM, że nadzieja na
      > przeprowadzenie zmian UMIERA OSTATNIA. We mnie żyje cały czas i dopóki będę pr
      > acował nie dam jej umrzeć.
      > Sebastian Obuch-Woszczatyński
    • winnicki2 Re: NO TO ZRÓBMY 17.04.11, 21:46
      napisz cos wiecej bo sprawa jest ciekawa.
      • s.obuch-woszczatynski Re: NO TO ZRÓBMY 20.04.11, 11:24
        Pozwolę sobie napisać wszystkie propozycje kiedy ZZ będzie oficjalnie zarejestrowany. Czekam teraz na ostateczną decyzje KRS'u. W tej chwili mogę napisać co powstanie na pewno i czym mogę podzielić się w dniu dzisiejszym. Strona internetowa, "bezpieczna" skrzynka mailowa do zgłaszania nieprawidłowości i przestępstw, forum na stronie związku oraz propozycja formy i treści renegocjacji ostatnich decyzji płacowych.
        Statut Związku Zawodowego Pracowników Banku PKO BP S.A. mówi np. o:
        Jeżeli Walne Zgromadzenie nie postanowi inaczej, składka związkowa wynosi 10 złotych miesięcznie. Nie będzie więc skórzanych kanap i "wypasionych" samochodów.
        A Walne Zgromadzenie to nikt inny jak Szanowne Koleżanki i Koledzy-Pracownicy Naszego Banku. Ufam, że Wszyscy Razem zbierzemy się i powalczymy o to co NAM się słusznie należy. Że jako mniejszościowi akcjonariusze zbierzemy siły i przy wsparciu np. któregoś z funduszy emerytalnych lub inwestycyjnych, będziemy mieli możliwość pełnoprawnego udziału w Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy i uzyskamy prawo do delegowania 1 przedstawiciela do Zarządu i Rady Nadzorczej.
        Mam może wygórowane marzenia ale zamierzam te marzenia choć w części zrealizować.

Pozdrawiam i bardzo dziękuje za zainteresowanie moją inicjatywą
    • skuter44 Re: NO TO ZRÓBMY 21.04.11, 12:41
      Jeśli Seba zrobi jak pisze może utworzyć silny zz. Sam tego nie zrobi.
      Zamiast wysyłać kolejne partie suchego chleba ZAPISUJMY SIĘ DO NOWEGO ZZ.
      • s.obuch-woszczatynski Re: NO TO ZRÓBMY 21.04.11, 12:57
        Skuterze
        Zamierzam zrobić dużo dużo więcej niż mogłem wczoraj napisać. Obiecałem to sobie i swojej rodzinie. Układ Właściciel-Zarząd-Pracownicy musi być możliwie zdrowy i równy. Bo KTO jak nie my pracujemy ciężko na miliardowe zyski?!
        Pozdrawiam
        • czuk1 Re: NO TO ZRÓBMY 21.04.11, 19:01

Tylko cieszyć się z tej dobrej wiadomości ... na święta.
          Życzę Ci dobrego zdrowia i udanych świąt.
          • s.obuch-woszczatynski Re: NO TO ZRÓBMY 21.04.11, 20:09
            Bardzo dziękuje za życzenia. Dla CIEBIE i WAS WSZYSTKICH wszystkiego naj i przede wszystkim dużo wiary i nadziei.
            Cóż, moje Święta będą bardzo pracowite. Muszę opracować strategię działania i kończyć projekt strony internetowej. Przy tej okazji bardzo dziękuje Wszystkim Tym, którzy zaoferowali pomoc i wsparcie. Mam nadzieję, że niedługo skorzystam z Waszej pomocy i razem będziemy zmieniać NASZ BANK

Pozdrawiam
            • prezes_23 Re: NO TO ZRÓBMY 22.04.11, 00:03
              Sebastianie możesz liczyć na moją pomoc. W jedności siła. Walczmy o swoją godność bo już wszyscy się z nas śmieją.
              Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt
            • salvea Re: NO TO ZRÓBMY - Czemu nie?? 24.04.11, 00:17
              Oo może cos sie zacznie dziać wreszcie?? Ja jestem zaa. Pozdrawiam i wesołych Świąt Życzę:)
    • czuk1 Re: NO TO ZRÓBMY 22.04.11, 14:23
      .
      • czuk1 Re: NO TO ZRÓBMY 23.04.11, 18:02
        Głową muru nie przebijesz.
        • politesst Re: NO TO ZRÓBMY 03.05.11, 20:09
          Trzymam kciuki za Sebę i utworzony przez niego Związek Zawodowy pracowników banku.
          Należałoby wygasic obecne , niewydolne Związki i rozwinąc jeden skuteczny związek.
          Ale za mało jest ludzi w tych związkach.
          • antoni142 Re: NO TO ZRÓBMY 04.05.11, 09:14
            Popieram. Jeden związek ala silny. Wtedy coś można zrobić.
            • pekaolowiec Re: NO TO ZRÓBMY 05.05.11, 22:28
              Popieram, jak tylko Seba da hasło do zapisów to tylko proszę mi wskazać miejsce gdzie mam postawić parafkę.
          • politesst Re: NO TO ZRÓBMY 06.05.11, 08:30
            Startujemy ?
            • s.obuch-woszczatynski Re: NO TO ZRÓBMY 06.05.11, 11:45
              DROGIE KOLEŻANKI I KOLEDZY

Informuje WAS wszystkich, że w środę zostały wybrane władze Związku. Dziś mamy już REGON i przygotowane dokumenty do złożenia do US ws. nadania NIP'u. Również konto bankowe i skrytka pocztowa są już przeze mnie załatwiane.
              W weekend będziemy przygotowywać stronę internetową. Zaraz po jej rejestracji natychmiast zostaniecie o tym fakcie poinformowani.
              Akcja pozyskiwania członków Związku Zawodowego Pracowników Banku PKO BP SA również została już rozpoczęta. Oczywiście na tyle na ile jest to możliwe :)

Pozdrawiam WAS i życzę WAM udanego weekendu
              Sebastian
              • redek9 Re: NO TO ZRÓBMY 06.05.11, 18:27
                Sebastianie wielkie dzięki za ten związek, kluczowe pytanie czy pracujesz dalej w banku? pytam, bo czytałem, że miałeś kłopoty po "życzeniach" m.in dla pana Józefa
                • pognieciona.kartka Re: NO TO ZRÓBMY 06.05.11, 21:30
                  Gratulacje.
                  W końcu jakieś światełko w tunelu.
                  • ja.tomasz Re: NO TO ZRÓBMY 07.05.11, 11:14
                    Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz.
                    — Mahatma Gandhi

• kaka_2_2 Re: NO TO ZRÓBMY 10.05.11, 19:37
                Witam Sebastianie i gratuluję przedsęwzięcia mam nadzieję,że nie zabraknie Ci siły i chęci do działania bo naprawdę jest co robić. Jestem w tym banku już jakiś czas i tak źle jeszcze nie było.Najgorszy jest stosunek kadry tej najwyższej i odpowiednio w dól tej niższej.Nie szanowania człowieka ,tóry jest tym najwyższym dobrem jest w tym wszystkim najbardziej haniebne.To ci malutcy pracują na ten wspaniały zysk, który jest dla nich tylko informacją na papierze , natomiast profity spijają te piranie na górze, uważąc,że im się to należy .
                Pan Prezes jest osobą bardzo towarzyską duży bywa,udziela się na rautach i imprezach natomiast na naradach pokazuje swoim żołnierzykom jak mają traktować swoich podwładnych,Takiego chamstwa i bezwzględnośći nigdy jeszcze nie było.Co to jest za menager , który tylko umie mówić " wy macie to zrobić i koniec ,a mnie to nie interesuje jak" no brawo jeszcze chce pomysłów jak zrobić ten cud.Bank nie wychodzi od lat z żadną ciekawą ofertą do swoich klientów ale od pracowników żąda rzeczy niemożliwych. Czasy lojalności starych klientów już się skończyły , każdy umie liczyć i mimo sympatii do Pani Zosi zabiera kasę i idzie do tych którym zależy. Także Sebastianie drogi masz co robić w tym nowym związku zawodowym może poderwiesz tych wszystkich, którzy brzęczą po kątach , płaczą biorą psychotropy żeby móc funkcjonować w tym bajzlu ,który coraz częściej porównuje się do dawnej Biedronki , mnie jest wstyd bo jeszcze nie tak dawno nie pozwoliłam powiedzieć złego słowa o tym banku , czułam się z nim bardzo związana .Teraz niestety czuję zupełnie coś innego ale za to można winić tylko władze tego banku nieudolne i chcące chyba jego upadku.Życzę powodzenia i do dzieła ratujcie LUDZI.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka