janxxd 24.10.12, 08:42 Robiłem umowę pożyczki i omyłkowo wybrałem nie ten formularz umowy. Pożyczka już uruchomiona... Czy ktoś z Was może był w takiej sytuacji i podpowie mi jak naprawić ten błąd. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skuter44 Re: Pytanie - prośba o pomoc 24.10.12, 09:15 Skontaktouj się z swoim oddziałem banku. Na pewno Ci pomogą. Wg mnie - mogą skorygować cel pożyczki i umowę. Odpowiedz Link
ad63 Re: Pytanie - prośba o pomoc 24.10.12, 19:34 Zakładam, że jesteś naszym pracownikiem, który miał pecha i źle przygotował dokumenty. Przedstawiłeś trochę za mało szczegółów ale coś mi się wydaje, że problem może być trochę większy niż zapodałeś. Inny formularz to niestety też zazwyczaj inne warunki umowy. A tu pozostaje tylko podpisać dobrze sporządzony aneks do umowy. Czyli skontaktować się z klientem, zaprosić, przeprosić, przygotować poprawnie przygotowane dokumenty itd. Chyba masz jakiegoś przełożonego, który pomógłby Ci w tej sytuacji? I czy u Was umowy kredytowe robicie "na jedną rękę" - nie sprawdzacie po sobie wzajemnie? Nie myli się tylko ten, kto nic robi. Odpowiedz Link
skuter44 Re: Pytanie - prośba o pomoc 24.10.12, 19:54 Dziękuję ad63 za podpowiedź trafną . Nie zauważyłem, że to może być prośba pracownika. Odpowiedz Link
janxxd Re: Pytanie - prośba o pomoc 24.10.12, 21:43 Dziękuję za odpowiedź ale skąd wziąć taki aneks Odpowiedz Link
lukaj1953 Re: Pytanie - prośba o pomoc 25.10.12, 05:06 aneks-to zmiana paragrafu/punktu w umowie,który traktuje inaczej na właściwą treść.To trzeba stworzyć-najlepiej z radcą. Odpowiedz Link
kwintusz_kra Re: Pytanie - prośba o pomoc 26.10.12, 22:23 aneks do umowy. jedynie takie rozwiązanie i to faktycznie przy aprobacie radcy prawnego. no i jeszcze druga strona - klient. on nie koniecznie może być skory do podpisania aneksu. Odpowiedz Link