Dodaj do ulubionych

pko - nordea

16.06.13, 00:42
witam Was serdecznie! wchodzę na forum ..... bo od niedawna wiem że będziemy razem. jestem pracownikiem Nordea. mam kilka pytań. jeśli mogę:
- jak u Was z relacjami z przełożonymi
- co sądzicie o przejęciu Nordea
- generalnie jakie odczucia?
Obserwuj wątek
    • jajko_na_twardo Re: pko - nordea 16.06.13, 22:24
      1. Wśród pracowników Banku jest kilka tysiecy przełożonych. Opinii na ich temat kilka razy więcej :)
      2. i 3. Są już założone wątki w tym temacie, można tam odnaleźć różne opinie. Generalnie pracujemy i czekamy na pozytywne efekty tej pracy.
    • tujejekscelencja Re: pko - nordea 16.06.13, 23:12
      Witam,
      Przywitamy Was z otwartymi rękami. Nie bójcie się zmian. Czeka Was wiele wyzwań, ale szczerze wierzę, że dacie radę im podołać. Sam proces połączenia obu Banków będzie nieco skomplikowaną operacją, ale z optymizmem patrzymy w przyszłość. Bardzo się cieszymy, że wkrótce dołączycie do naszej drużyny.
      Pozdrawiam
      Wasza Jej Ekscelencja.
    • ukryty_wafel Re: pko - nordea 16.06.13, 23:35
      nowarzeczywistosc napisał(a):

> witam Was serdecznie! wchodzę na forum ....

Witamy wchodzących na Forum pracownikow Nordei :)

>. bo od niedawna wiem że będziemy ra
      > zem.

Jak wszystkie znaki na ziemi i niebie mowia, to raczej tak.

>jestem pracownikiem Nordea. mam kilka pytań. jeśli mogę:

Oczywiscie :)

> - jak u Was z relacjami z przełożonymi

Jak juz ktos napisal, nasz Bank to duża organizacja. Mamy bardzo fajnych szefow i takich, ktorych lepiej by nie było. Ja mam takich szefow, ze tylko moge takich życzyć innym.

> - co sądzicie o przejęciu Nordea

Bardzo sie cieszymy. Wy macie cos, co nam sie przyda, wy dostaniecie cos, czego moze nawet Wam brakowało. Np. To, ze otrzymujecie praktycznie niewyczerpane źródło środków do wykorzystania jesli chodzi o sprzedaz i inwestowanie. Dopelniacie nas, a to jest zawsze miłe, mozecie tez wnieść nowa jakość i świeżość. Fuzje to zawsze niewiadoma. Ale jestem pewien, ze ludzie o wysokich kwalifikacjach i efektach w pracy nie beda żałować.

> - generalnie jakie odczucia?

Cieszymy sie i czekamy sami na dalsze kroki, decyzje i zmiany.
      O przyszłości podejrzewam, ze niewiele mozemy Wam powiedziec.
      Pozdrawiam
      • jajko_na_twardo Re: pko - nordea 16.06.13, 23:55
        Celem doprecyzowania myśli kolegi Ukrytego_wafla, proces który ma obecnie miejsce i jest tematem naszych dysput to nie fuzja tylko przejęcie (inkorporacja). Efektem fuzji jest rejestracja nowego podmiotu powstałego z połączenia np. dwóch innych, które zostają z rejestru wykreślenie.
      • nowarzeczywistosc Re: pko - nordea 18.06.13, 09:55
        Bardzo dziękuję za odpowiedzi:)miło - mamy również odczucia że sie będziemy uzupełniać:)oby bo w sytuacji dublowania niebyłoby wesoło - chociaż zdajemy sobie sprawę że jakieś straty "po drodze" będą niestety:(wiem że w innych wątkach co nieco było nt. temat ale jeśli mogę to zastanawiamy się wspólnie z kolegami, koleżankami jak jest z planami sprzedażowymi i ich rozliczaniem. Generalnie wiadomo że będzie ambitnie ale czy podalibyście jakieś konkretne przykłady (liczby) no i co zawierają plany - no i jaka jest szansa na ich realizację:) ta oczywiście zawsze. dla przykłądu podam że u nas w planach podstawowe produkty (rory, karty kredytowe, konsumy i limity w ror) oraz bardziej skomplikowane jak plany oszczędnościowe i inwestycje. no właśnie, i jeszcze jedno pytanie, w Nordeii bardzo mocno sprzedawaliśmy i nadal sprzedajemy różnego rodzaju produkty inwestycyjne - jak u Was z tym i jaka oferta? jakie rodzaje? itd. będę wdzięczny za odpowiedź.
        • ekspert2.0 Re: pko - nordea 18.06.13, 10:05
          nowarzeczywistosc napisał(a):

>zastanawiamy się wspólnie z kolegami, ko
          > leżankami jak jest z planami sprzedażowymi i ich rozliczaniem. Generalnie wiado
          > mo że będzie ambitnie ale czy podalibyście jakieś konkretne przykłady (liczby)
          > no i co zawierają plany - no i jaka jest szansa na ich realizację:) ta oczywiśc
          > ie zawsze.

Robotę to tu będę miał do końca świata ;)
          Z Koleżankami i Kolegami z PKO już o tym dyskutowałem. Koleżankom i Kolegom z Nordei należy się małe wyjaśnienie :)
          Forum Pracowników PKO BP ma charakter forum publicznego, otwartego. Oznacza to, że każda osoba ma do niego dostęp. Nie tylko pracownikcy Banku. Skoro tak to w takim miejscu jak to Forum nie możemy podawać konkretnych przykładów - liczb. Bo ujawnialibyśmy w ten sposób tajemnicę przedsiębiorstwa.
          Gdyby np. na Forum zaglądali pracownicy innego banku to informacja o tym jak liczbowo wyglądają plany sprzedażowe, co się produktowo na nie składa, byłaby dla nich bardzo przydatna. A w interesie PKO BP nie leży by ułatwiać konkurencyjnym bankom życie :)
          • szar_amysz Re: pko - nordea 18.06.13, 10:32
            ekspert2.0 napisał:

> nowarzeczywistosc napisał(a):
            >

>
            > Robotę to tu będę miał do końca świata ;)

Tak, Expercie :) Masz racje ( <----z ta robota ;))

Moim zdaniem - w obecnych okolicznosciach - pytan tego i innego rodzaju - bedzie znacznie wiecej. Jest to z pewnych wzgledow zrozumiale, bo pracownicy Nordei staneli przed niewiadoma. Ale to jest Forum publiczne.
            Twoja czujnosc jest tu zatem niezbedna :)
            Pozdrawiam :)
            • ekspert2.0 Re: pko - nordea 18.06.13, 12:28
              szar_amysz napisała:

> Twoja czujnosc jest tu zatem niezbedna :)
              > Pozdrawiam :)

Ja tylko skromnym hobbystom jestem ;). Zaglądam tu od czasu do czasu :). "Zawodowymi" adminami jesteście Wy. Wasza czujność jest tu konieczna :D.
              Pozdrawiam :)
              • szar_amysz Re: pko - nordea 18.06.13, 13:57
                ekspert2.0 napisał:

> szar_amysz napisała:
                >
                > > Twoja czujnosc jest tu zatem niezbedna :)
                > > Pozdrawiam :)
                >
                > Ja tylko skromnym hobbystom jestem ;)

;) Cenie bardzo w ludziach ta ceche charakteru :)

Zaglądam tu od czasu do czasu :)

Super :)

"Zawod
                > owymi" adminami jesteście Wy.

Rozne kraza opinie na ten temat. ;) Niemniej jednak staramy sie :) Dziekuje :)

>Wasza czujność jest tu konieczna :D.

Tak - to prawda. Sa jednak sytuacje takie "zyciowe", ze np. nawali komputer i nie mozna odpisac, nawal roboty na to nie pozwala, itp. itd....
                I wtedy taka pomoc jak ta Twoja teraz - jest niezbedna :)

Dziekuje i pozdrawiam :)
          • skuter44 Re: pko - nordea 05.11.13, 11:17
            Spostrzeżenie.

Myślę, że takie (jak niżej) zakłócenie nie może stanowić przeszkody w prowadzeniu merytorycznych polemik. Wątek broni się merytoryczną nazwą i zawsze do tematu wątku można

I teraz na temat .

Bardzo ciekawy jestem jak wchłonięcie/zakup banku Nordea wpłynie na sieć placówek naszego banku.
            • panpyt-ajnik Re: pko - nordea 06.11.13, 15:29
              Czy wiadomo Wam, kto ze Strony PKO będzie odpowiedzialny za połączenie i poprawne działanie "nowego molocha"?
              • ukryty_wafel Re: pko - nordea 06.11.13, 17:36
                Dawno juz wiadomo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka