marsjankaa 16.06.13, 15:04 Kto widział może uchyli rąbka tajemnicy co nowego oprócz tego ,że masakra :P Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tujejekscelencja Re: nowa siatka punktów 16.06.13, 22:59 Witam, Przede wszystkim wchodzi wreszcie w życie długo oczekiwana wymienialność punktów na atrakcyjne nagrody z katalogu. To nowa funkcjonalność wychodząca na przeciw oczekiwaniom naszych pracowników. Myślę, że zostanie przyjęta z życzliwością. Pamiętajcie zatem o starannym wypełnianiu indywidualnych zeszytów i codziennym zdobywaniu nowych punktów! Życzę Wam samych sukcesów z całego serca i radości z nagród! Pozdrawiam Waszam Jej Ekscelencja. Odpowiedz Link
lukaj1953 Re: nowa siatka punktów 17.06.13, 05:50 tujejekscelencja napisała,że wchodzi nowość oczekiwana przez pracowników (wymienialność p-któw).To już weszło prawie Q temu.Piszemy o czymś innym, a mianowicie o nieosiągalnym pułapie, jaki otrzymamy do przerobienia z nową siatką! Na to absolutnie nie czekaliśmy, a już zmiany w siatce?totalne zaskoczenie, no ale to wszystko dla naszego dobra! Odpowiedz Link
knabokp Re: nowa siatka punktów 04.07.13, 09:07 wymienialność punktów weszła kwartał temu? pierwsze słyszę.U mnie w oddziale cisza w tym temacie. Gdzie mogę znaleźć inf na ten temat. Co za atrakcyjne nagrody i ile pkt trzeba uciułać. Odpowiedz Link
elka302 Re: nowa siatka punktów 16.06.13, 23:03 Ano masakra i nic więcej nie da się powiedzieć. Pewne jest, że większość pracowników nie wypracuje premii w 3Q :-( ze mną włącznie :-( w tym kwartale jakoś dociągnęłam do 100% ale czepiają się o koszyk podstawowy, którego niczym nie mogę zapełnić :-( bo rynek już tak jest nasycony, że więcej się po prostu nie da Odpowiedz Link
lukaj1953 Re: nowa siatka punktów 17.06.13, 10:46 u nas ten Q zamkniemy w granicach 130 i na tym koniec!Podstawowy-nieco słabiej-około 90 Odpowiedz Link
samsung81 Re: nowa siatka punktów 02.07.13, 22:46 przeliczyłam sobie to co mam zrobione w II kwartale przez liczbę pkt z III kwartału i wyszło mi ok 900 pkt mniej jakie otrzymałabym za III kwartał, masakra bo te 900 pkt to 1/3 mojego planu kwartalnego czyli ok 2700. żeby zrobić 900 pkt to trzeba się nieźle narypać. Dlaczego w punktach nie ma lokat parzystej, nieparzystej, 3 - miesięcznej, OKM z dopisem ods co 6 m-cy - bo łatwo sprzedać i ma większe oprocentowanie? Oczywiście by zatrzymać klienta można je sprzedać za wypasione zero pkt. Pomijam fakt, że z zabrali punkty za produkty które się sprzedawały lub zmniejszyli punktację, zwiększyli punktację na tym co ciężko sprzedać np ryzykowne fundusze lub konwersje na nie itp. wniosek jest jeden, zdaniem tych wszystkich na górze za dużo ludzi dostanie premie za II kwartał, po drugie dużo ludzi nie wykona planu na oczekiwanym poziomie i już będzie góra realizowała swój plan zwolnień za niewykonanie planu. W tym banku już nic mnie nie zdziwi, pracownik to tania siła robocza, pracująca na tych na górze, których stać na wszystko, bo mnie już nie stać na kupowanie standardowych bluzek.... Odpowiedz Link
indiana123 Re: nowa siatka punktów 03.07.13, 21:03 zgadzam sie w 100 % to co w tej chwili dzieje się w oddziałach to jest jakiś absurd-delikatnie mówiąc a miało byc tak pieknie po wprowadzeniu nowego rytmubzdura!!!!!siatka punktów jest zrobiona dokładnie tak aby dać wolną ręke do zwolnień jak nie mają się do czego przyczepić to rozliczą nas ze sprzedaży lub z jej braku .Poza tym gdzie jest badanie potrzeb klienta , skoro siatka zakłada najgorsze produkty z oferty do zrobienia? Odpowiedz Link