pigwowiec1
10.11.13, 12:00
chcę się z wami podzielić wynikami eksperymentu który dziś przeprowadziłem. wczorajsze schlastanie blaszanego benbenka podsunęło mi pomysł by sprawdzić czy admini forum mobbinga zareagowali alergicznie tylko na wpisy w wątkach pozytywnych dla pkobp czy w ogóle reagują alergicznie gdy próbuje pisać u nich ktoś nowy.
wybrałem do eksperymentu wpisy skutera. tu wyjaśnienie. skuter nie gniewaj się. ja nie mam nic przeciwko twojej aktywności na forum. wybrałem twoje wpisy bo często skarżysz się że nie ma na nie odzewu. a trzeba przyznać że twoja aktywność na forum jest imponująca. dzięki moim wpisom odzew się pojawił. mogliśmy podjąć te dyskusje.
realizując eksperyment w kilkunastu wątkach które założył skuter podjąłem polemikę. w każdym wątku, W KAŻDYM, umieściłem wpisy zgodne z tematem jaki wywołał skuter. każda moja wypowiedź miała merytoryczną, sensowną według mnie treść. jeśli wafel zacznie tu pluć że wpisy były bezsensowne, to nie wierzcie. każdy wpis zawierał przemyślaną wypowiedź zgodną z tematem wątku. rozwijającą ją i pokazującą argumenty albo za albo przeciw.
pierwsza seria moich wpisów zniknęła po mniej więcej godzinie. druga seria przed chwilą. jeszcze w trakcie pisania.
jakie wnioski wyciągam z tego eksperymentu. już w przypadku benbenka dziwne dla mnie było usunięcie jego wpisów. udało mi się przeczytać dużą ich część. w każdym benbenek pisał z sensem i na temat. a jednak jego wypowiedzi ocenzurowano. to samo spotkało moje wpisy. jedną z możliwości jest że admini nie zrozumieli tego co zostało napisane. w to jednak wątpię. dla mnie jest tak że wszelkie próby pisania przez nowe osoby na forum są traktowane jako atak trolli. a raczej atak Troubla
wafel naśmiewał się że wszyscy dyskutują o adminach a nie o tematach interesujących pracowników. gdy benbenek zaczął pisać w wątkach założonych przez tabullę, balcerka, eksperta, a ja w wątkach skutera, o których jakoś nikt wcześniej nie powiedział że nie interesują pracowników, nagle się okazało, że i to jest źle przyjmowane.
ciekawy jestem co wafel ma na myśli pisząc że na forum będą się pojawiały nowe osoby. i będzie dyskusja. ciekawe skoro dwie nowe osoby od razu z dyskusji wyeliminowano. jedyna możliwość jest taka że nowe osoby które pojawią się i będą pisać będą dobrze znane waflowi albo innemu adminowi