Dodaj do ulubionych

Rzucam ranking ..... na forumowy ring

05.02.14, 14:48
Tym razem ranking będzie (mam nadzieję ) mile widziany przez tzw. większość obiektywnych użytkowników forum. Ba, dużo jest faktycznych powodów by go omówić w tym gronie.
Choć bez moich dywagacji nt. miernika "przyjazność", itp. Jest badanie, jest jego wynik, są wnioski ..... mam nadzieję (wreszcie) pracowników a nie [u]tylko[/u] czwórki oddalonych.....od banku.
www.money.pl/ranking-kont-osobistych/?rfguidfo[/url]
Obserwuj wątek
    • dziura_zabita_dechami Re: Rzucam ranking ..... na forumowy ring 05.02.14, 15:24
      Klienci banków są również od nich "oddaleni" :)
      • skuter44 Re: Rzucam ranking ..... na forumowy ring 05.02.14, 22:04
        Rozumiem, że chodzi o oddalenie pracowników od klientów. Trzeba by sprecyzować :
        - fizycznie pracownicy bezpośredniej obsługi są na co dzień blisko klientów (taka ich praca),
        - pracownicy centrali mają inne zadania i "klientów wewnętrznych" (pracowników z dołu
        struktury organizacyjnej banku) .
        Czy chodzi wyłącznie o klientów zewnętrznych ?
        Zdanie dziury -[b] Klienci banków są również od nich "oddaleni"[/b] wymaga wyjaśnienia. Wyjaśnić może najlepiej jego autor. Ale..... na mój betonowy umysł (technika z lat 50-tych,......, ..... ,.....) mamy tu pogląd, że (zdaniem jakoby klientów) pracownicy banku nie bardzo widzą klientów a jeśli już widzą to nie zauważają ich potrzeb, nie starają się by ich dobrze obsłużyć.

Jeśli tak jest jak pisze , to nie podzielam uśmiechu (zadowolenia) dziury. Swojej oceny nie głoszę, bo co ja emeryt mogę wiedzieć /widzieć/ znać/ ...... ?

Temat do dyskusji zawsze mogę rzucić. Tym bardziej, że jest "nieszkodliwy" dla stron sporu
        i (sądzę) dla moderatorów.

• sparkaska Re: Rzucam ranking ..... na forumowy ring 08.02.14, 14:24
          Skuterku kochany, ty rzeczywiście nie wiesz co teraz od środka się w tej firmie dzieje. Jakbyś wiedział to te teksty by cię nie dziwiły:)
          pozdrowienia od ładnych ustatkowanych i agresywnych sprzedażowo dziewczyn:)
          • skuter44 Re: Rzucam ranking ..... na forumowy ring 09.02.14, 09:19
            Dziś to najmilszy dla mnie moment. Dziękuję Ci Sparkasko za grupowe pozdrowienia. Faktycznie nie wnika do środka . Teksty pracowników mnie jednak nie dziwią. Tego co piszą pracownicy nie kwestionuję. Dala zasady (sądząc po sobie) kwestionuję wpisy ludzi z poza banku, nawet gdyby były one "z wiarygodnego źródła". Piszę raczej o banku , jako o firmie.
            Trzymajcie się. Będzie dobrze kiedy nie dacie wyprowadzać się z równowagi, warto wytrzymać różne inspiracje przełożonych i nierealne wymagania. Warto jednak koncentrować się na swoich zadaniach. Solidarność zespołu i dobra atmosfera w zespole skutecznie ochrania przed stresami pochodzącymi z zewnątrz.
            Fajnie to kiedy do kompetencji, wysokiej kultury obsługi, uroku osobistego pekaowskich dziewczyn doszła agresywna i skuteczna sprzedaż. To ona gwarantuje dobre wyniki banku i
            funkcjonowanie pracowników , w warunkach ogromnej konkurencji na rynku bankowym i rynku pracy.
            • skuter44 Re: Rzucam ranking ..... na forumowy ring 09.02.14, 09:21
              Faktycznie nie [b]wnikam[/b] do środka - erratka
              • henianordycka Re: Rzucam ranking ..... na forumowy ring 09.02.14, 12:00
                Skuter żeby tyle kompetencji miała nasza czasami bardzo wredna i chamska kadra kierownicza to byłoby tak jak piszecie. Ale ona, udowadniając to swoim zachowaniem, zapomina, że nasi znajomi i nasze rodziny też sa klientami Banku. Jak przeczytałam tutaj że ktoś komuś tłumaczy "z buta" wyniki przy tablicy i się tym szczyci to mi się niedobrze zrobiło.. :( Szkoda mi tych dziewczyn z małego w3 które to opisały i prosiły o pomoc. Najgorsze jest to że ta "nowa" kadra ściąga swoich znajomych którzy może i mają nowe DNA, ale w postaci zwielokrotnionych chromosomów w 21 parze:( czyli debilizm imbecylizm.. etc.. Co nas nie .. to nas wzmocni:)
                Nic tak nie uspokaja jak obiad niedzielny w rodzinnym gronie:):):) pozdrawiam Skuter:):)
                • skuter44 Re: Rzucam ranking ..... na forumowy ring 09.02.14, 14:58
                  Przykre to co piszesz. Chciałbym jednak wierzyć , ze nie jest to zjawisko na tyle powszechne , by go uogólniać.
                  • agrafek10 Re: Rzucam ranking ..... na forumowy ring 09.02.14, 20:44
                    jest powszechne

a co innego może dziać się przy codziennej spowiedzi i codziennym wróżeniu : co dzisiaj sprzedasz i ile będzie z tego punktów?

a następnego dnia : przecież zadeklarowała(e)ś ;)))

chłe chłe ;)))
                    • skuter44 Re: Rzucam ranking ..... na forumowy ring 10.02.14, 06:30
                      Jeśli to jest powszechne (mam na myśli realność zadań, sposób ich przekazywania i rozliczania, tworzenie możliwości wykonania, skutki niewykonania zadań dla pracowników) - to znaczy, że
                      system sprzedaży jest nieprofesjonalny. Nie ma szans na utrzymanie bo nie sprawdza się. Szkodzi wykonawcom a więc (jak by nie patrzyć) także bankowi.
                      • skuter44 Re: Rzucam ranking ..... na forumowy ring 13.02.14, 22:53
                        Czy dzisiejsza opinia dr Melibrudy wygłoszona wieczorem w TV INFO , na rozmowie w sprawie wysiłków naszych sportowców na Olimpiadzie w Soczi, nie powinna być brana pod uwagę w bankach, przy planowaniu i rozliczaniu zadań sprzedaży produktów/usług ?

Oto ta wypowiedź dra Melibrudy :

[b] ..." jest pewien pułap motywacji - gdy jest zbyt wysoki rezultaty są niższe...."[/b]

(bez komentarza, wystarczy znać stan obecny i wnioski nasuwają się same )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka