Dodaj do ulubionych

program naprawczy

22.11.14, 17:43
witam, mam niewątpliwą przyjemność być objętym w IV kwartale 2014, programem naprawczym (z powodu słabych wyników sprzedażowych) - jakie są wasze doświadczenia? czy w przypadku nie wykonania sprzedaży założonej przez program, czeka mnie wypowiedzenie czy też mam szansę na kolejny program naprawczy? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tosia70 Re: program naprawczy 23.11.14, 12:36
      Jesteś do zwolnienia, jak nie wykonasz planu naprawczego. Tak to już jest w tym naszym "kochanym" PKO. Na twoje miejsce czeka stado młodych wilków szukających pracy w handlu produktami bankowymi. Bo praca w banku polega na sprzedaży tak jak na straganie. Ja nie sprzedasz to nie zarobisz, a bank do ciebie nie będzie dopłacać. Po prostu. Szukaj pracy w innej korporacji albo zakasaj rękawy i do roboty.
    • fig-a75 Re: program naprawczy 12.04.15, 10:41
      koleżanka dostała najpierw plan naprawczy a potem... dostała powiększenie planów sprzedażowych.
      jak to nazwać?
      • czekam_na Re: program naprawczy 12.04.15, 12:24
        U mnie w oddziale w tym kwartale są pewne zmiany , dla nas to nowość , że plan naprawczy nazywa się teraz strategią.
        Niedopuszczane są dni z punktacją 0 a jeżeli się taki trafi to
        na drugi dzień u szefa planujesz strategię , bierzesz udział w scenkach i masz obserwację stanowiskową. Dzięki tym zmianom do pracy chodzę z coraz większą przyjemnością :’-(
    • tolek_1977 Re: program naprawczy 13.04.15, 09:26
      Programy naprawcze to fikcja (wymysł kier., bat na Pracowników). Nie mają żadnego umocowania w przepisach wewn. Przełożony daje pisemka do podpisu, ale zapytajcie o przepisy na te wymysły.
      • czekam_na Re: program naprawczy 13.04.15, 21:36
        Nikt nie ma odwagi pytać czy jest na to jakiś przepis.
        Najlepsze jeszcze jest to , że jednego dnia Cię chwalą , ściskają dłoń i wychwalają przed resztą pracowników a w drugi dzień tak cię objadą , poniżą , zgnoją z uśmiechem na twarzy, że nie wiesz o co chodzi ?
        Ale to nie jest mobbing bo to wszystko obejmuje zakres czynności góry.
    • sznurek_na_karku Re: program naprawczy 05.08.15, 22:30
      Witam.Dzisiaj stan przed zawałowy. Dopiero co wróciłam z urlopu a tu plan naprawczy i obserwacja stanowiskowa.Ludzie to jest paranoja przecież nie było mnie w pracy !!! A ten chory czas " z upływem czsu " biegnie i biegnie :'(
      Z tych nerwów
      już zapomniałam , że miałam urlop !!!
      Pozdrawiam .
      • fajnytymoteusz Re: program naprawczy 23.08.15, 21:42
        współczuje mnie zwoolniono 2 latat temu ,za niewykonywanie planów,najpierw dołożono mi dodatkowo skarbiec ,codziennie na dywaniku ,wypełnianie durnych tabelek ,zastraszaniei poniżanie ,myśleli,że będe rozpaczać a ja poczułam ogromna ulge, wyścig mega zmutowanych szczurów ,znalazłam nową pracę do której nieboję sie iśc,wierzcie mi jeszcze istnieje praca poza pko ,dziś po 18 przepracowanych latach nie czuje żadnego sentymentu, czułam sie tam jak nikt .życie jest zbyt krótkie by marnowac je w tym obozie pracy,pozdrawiam
        • pracownik7777 Re: program naprawczy 26.08.15, 13:54
          a najgorsze jest to że: brak umocowania do "programów naprawczych" powoduję pełną swobodę w interpretacji ich wyników i konsekwencji które chce się wyciągnąć wobec pracownika, pół biedy jeśli program dotyczy celu punktowego, tragedia jeśli bzdurnych norm aktywności

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka