jarek57891 08.08.07, 15:58 KOLEJKI KOLEJKAMI, PRZECIEż TO WSZYSTKO WINA PRACOWNIKóW NIGDY W żYCIU "GóRY" ZGODNIE Z ZASADą , ż KLIENT I "GóRA" MA ZAWSZE RACJę! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czuk1 Re: KOLEJKI 08.08.07, 16:18 Chcesz zdenerwować forumowiczów? Tak? To osiągnąłeś cel. pzdr czuk Odpowiedz Link
elizabet33 Re: KOLEJKI 11.08.07, 20:12 cały czas nie mogę sobie wyobrazić jaki złoty środek Zarząd wymyśli na "wyniesienie się " kolejek z naszego Banku. nie mogę uwierzyć , że wystarczy nakłanianie ludzi do alternatywnych kanałów dystrybucji. Obserwując kolejkę w moim Oddziale stwierdzam, że są to ludzie niereformowalni, którzy są oburzeni że Bank dał im kartę a co dopiero gdybyśmy im zaproponowali bankowość elektroniczną czy np super jakiś tam terminal . Moje propozycje są dwie : 1.skoro jest Cesar podnieść klientom "z urzędu" limit bankomatowy na karcie do 1000 zł - przecież każda operacja jest autoryzowana w Cesar , a prawdopodobieństwo przekrętu ze strony klienta jest zminimalizowane.(ostatnio klientka stała w kasie po 400 zł. bo ma limit 300 zł ) 2. wprowadzić zróżnicowane opłaty: w kasie Oddziału N zł. a w agencji 0,00 zł. inne banki nie mają kolejek nie dlatego , że przesunęły klientów do elektronicznych kanałów lecz dlatego , że wprowadziły w odpowiednim czasie opłaty zaporowe dla klientów z zewnątrz. Czy nam naprawdę są potrzebni klienci którzy przychodzą do nas bo u nas RTV jest bez opłat i ci ludzie za nic w świecie nic od nas więcej nie chcą i są super oburzeni jak co miesiąc im coś proponujemy z SIP - Panie ja za radio przyszłam zapłacić a nie słuchać o czymś czego nie chcę - Odpowiedz Link
lam5 Re: KOLEJKI 11.08.07, 22:51 nie wiesz co jest lekarstwem na kolejki -NAWIGATOR - do końca roku nie będzie kolejek. - rozwiązanie centrali Odpowiedz Link
benjamin20 Re: KOLEJKI 12.08.07, 13:21 kolejkę zlikwiduje NAWIGATOR wręczajac cuksa dziecku albo przekieruje klienta na wodę. Na pytanie jak może pomóc zdenerwuje jeszcze bardziej klienta, a na hasło "chce rozmawiać z Dyrektorem placówki" usłyszy "ja jestem Dyrektorem". Wtedy klient puści wiązkę i odejdzie. A Nawigator opanowany, spokojny, znajacy od samego wejścia potrzeby i charakter następnego klienta po prostu przekieruje go na wodę albo da cuksa żeby roładować kolejkę!!!! I tak całe kilka dni około 10 i 30 każdego miesiąca. A jak się kubki od wody skończą to NAWIGATOR nie bedzie miał wyjścia i ucieknie!!!! Odpowiedz Link
elizabet33 Re: KOLEJKI 12.08.07, 19:35 u nas na razie navi ma wodę o cukierkach nic nie słyszano. ;-) Jeżeli ten temat został wywołany to pragnę tylko delikatnie wspomnieć, że navi jest uznawany przez klientele jako intruz. Na pytanie co mogę dla Pani/Pana zrobić pada odpowiedź - zająć się robotą a nie łazić po kolejce i zaczepiać ludzi. Uważam , że klienci są wkurzeni na navi , że łażą i zagadują zamiast obsługiwać ludzi z kolejki. W małym Oddziale przy 4 osobowej obsadzie , jeden - wg klientów - nie pracuje a to już 25%. NAvi jest dobrym pomysłem ale winien być wprowadzany po przeprowadzeniu modernizacji Oddziału razem z elektronicznym systemem kolejkowym . Odpowiedz Link
diabolo13 Re: KOLEJKI 13.08.07, 06:55 Z jakim elektronicznym systemem, przecież trzeba zlikwidować kolejki a nie usprawniać je. Przy takich pomysłowych Dobromirach nigdy nie będzie lepiej. A może by tak zatrudnić więcej ludzi na ladę, otworzyć sieć małych osiedlowych placówek (jak kiedyś zrobił to BPH), usprawnić procedury, wyrzucić obiboków z pracy a moher jaki zostaje zmusić do efektywnej pracy, naczelnikom podziękować, ROD-y przenieść do pracy w oddziałach a elektroniczny przepływ informacji wykorzystać, k...a, do zarządzania ale systemem a nie kolejką. Odpowiedz Link
elizabet33 Re: KOLEJKI 13.08.07, 20:57 elizabet dziękuje za konstruktywną ( cyt."k....a") krytykę i żałuje, że został wywołany diabeł ( diabolo (z łaciny chyba )) do wypowiedzi. Aha Elizabet nawet na trzecie nie ma Dobromir ;-) Poważnie mówiąc kolejek nie zlikwiduje się uproszczeniem procedur bo jak jeszcze można uprościć wypłatę z ROR czy przyjęcie wpłaty za czynsz. Elektroniczny system kolejkowy został przeze mnie wskazany jako pomocny Naviemu A NIE JAKO SYSTEM LIKIWDUJąCY KOLEJKI. Także kolego diawolo wyluzuj i nie rzucaj k...........mi w ludzi bo brzydko. A fe.Brutal. Odpowiedz Link
agnys23 Re: KOLEJKI 09.09.07, 19:03 Tak, tak, więcej obsługi na ladach, bo nie bardzo wiem jak mam sama obsługiwać kolejkę na ladzie i jednocześnie jako nawigator pomagać tym co stoją do kas? Ciekawe... Odpowiedz Link
woycek Re: KOLEJKI 09.09.07, 19:18 Dopóki głównym naszym klientem będą luidzie starsi i mało "zinformatyzowani" dopóty bedą kolejki. Obecne działania nie sprzyjają ich ograniczaniu bowiem: likwiduje sie ilość stanowisk ladowych i kasowych na rzecz kilku dyspenserów i tworzeniu wszystkowiedzących i wszystko obsługujących doradców. Tacy zawsze sie przydadzą ale nie rozładują kolejki emerytów! Tak więc największym naszym grzechem będzie likwidowanie kas i lady. Odpowiedz Link
elizabet33 Re: KOLEJKI 09.09.07, 19:31 dam głowę , że jak byśmy zrobili eksperyment i mieli dwa boksy kasowe i podwójne stanowisko z dyspenserem , na dyspenserze posadzili 2 osoby ,a na kasie 1 to kolejka ustawi sie do kasy i będzie sie drzeć , że tylko jedna osoba obsługuje. Na sali zamiast Pracowników obsługujących klientów , będą teraz : Kierownik Sali, Navigator i uwaga; Manager Migracji. W Rz z piątku nieszczęśliwie napisano w ostatniej kolumnie, że bank zatrudni MM , chyba jakaś omyłka , po prostu chyba przesunie kolejnego Pracownika z lady na "kierownicze" stanowisko. Nie mam pewności czy MM uda się przesunąć naszych ukochanych emerytów do "tańszych kanałów dystrybucyjnych" nawet jak im damy dużego lizaka z logo PKO albo kubek z wodą z dystrybutora. Teraz to już oskarżą nas o wywoływanie u Nich cukrzycy oraz dążenie do przeziębienia się przy pomocy zimnej wody z dystrybutora. Odpowiedz Link
olewaczek Re: KOLEJKI 09.09.07, 20:37 Tak się składa że moj ojciec po 70-tce jest klientem banku. Nie ma karty do bankomatu bo - jak twierdzi - może "ją zgubić", "zapomnieć kod dostepu" (PIN). W okolicach dnia, w którym wpływa emerytura i idzie do banku aby wypłacić jej zasadniczą część z kasy. Sama gotówka nie wzbudza tyle emocji co pretekst do wyjścia z domu i pogadania z paniami z banku. Dlatego zawsze się stroi i pryska wodą kolońską w dużych ilościach. Zawsze to idzie do ważnego "urzędu". A jak jeszcze w kolejce w banku lub po drodze do banku spotka kogoś znajomego to do następnej "wyprawy" do banku jest co opowiadać w domu. To tyle prywatnej refleksji. Moim zdaniem część ludzi w kolejce ma telefony komórkowe od wielu lat, ale SMSów wysyłać nie potrafi. Czy waszym zdaniem ktoś kto nie potrafi wysłać SMSa będzie umiał wpisac PIN np. w bankomacie w sytuacji gdy jest w stresie bo ma tylko dwie szanse? Nie wspominam o tych którzy komórek w ogóle nie mają. Uprościłem ale coś w tym jest Odpowiedz Link
woycek Re: KOLEJKI 09.09.07, 21:46 NIe..nie będzie umiał. I nic w tym odkrywczego. .. Kiedyś jakieś 7-9 lat temu czytełem o badaniach jakie robiono w PKO na temat profilu klientów. I wyszło,że największy udział (cyfr nie pamietam) mają klienci po 50-tce, katolicy, w wiekszości bez wykształcenia wyższego, z tradycyjnym modelem rodziny. I pewnie do dzisiaj sie nic nie zmieniło, z tym,że to już 60-cio latkowie a może część już nawet wymarła... I pewnie dlatego, dla zmiany struktury klientów, kupiono potem Inteligo. "Starych", nawet nie wiekiem ale stażem w banku, nie rozpieszcza się oprocentowaniem tylko DOI !! Bo są mniej skłonni do zmiany banku. Odpowiedz Link
olewaczek Re: KOLEJKI 09.09.07, 22:04 Słowo DOI jest kluczowe. To samo dotyczy starych pracowników - przepraszam ale zmiana wątku wyszła sama... Odpowiedz Link
witam_pozdrawiam Re: KOLEJKI 16.09.07, 01:11 Zapraszam przedstawicieli naszego Banku do kolejek w małych oddziałach. Drodzy Państwo jeśli zależy Wam na zyskach to bardzo proszę posłuchać opini klientów którzy muszą stać po swoje pieniądze w kolejce do kas w których jeden klient obługiwany jest przez conajmniej 10-15 minut. Niestety nawet biegle operując klawiaturą nie da się szybciej obsługiwać w kasach przy tak nałożonych zadaniach.Wielu klientów już odeszło do konkurencji z tego głównie powodu a następni pójdą w ich ślady. Nasz bank nie dba o dobro klienta a i on przestanie dbać o nasz bank skoro i oferta konkurencji zaczyna być ciekawsza od naszej/ ostatnia lokata pod rozwagę/.Mam wrażenie, że wszyscy na górze uważają że kasy to zbędny wydatek jednak nikt nie zadał sobie pytania co na to większość z naszej klienteli w gruncie rzeczy naszych chlebodawców. życzę ,,spokojnych,, snów bo chyba na dłuższą metę się nie zapowiadają. Odpowiedz Link