kosmitekkk 13.01.08, 15:40 Zapraszam wszystkim pracowników PKO BP SA do grona znajomych! Szukajcie na www.nasza-klasa.pl : PKO BP SA, zapraszam dołączajcie do tego grona.Prezes już jest! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robotnik_pkobp Re: www.nasza-klasa.pl 13.01.08, 21:28 hm a czemu tu nie ma prezesa? ;P Odpowiedz Link
r_juszczak Re: www.nasza-klasa.pl 15.01.08, 22:36 Jestem, jestem.....czytam regularnie. pozdrawiam, rafal j. Odpowiedz Link
robotnik_pkobp Re: www.nasza-klasa.pl 17.01.08, 01:58 hm a to dziwne, bo w takim razie gdzie Pan był jak było do Pana tyle watków i pytań wcześniej zakładanych??? Odpowiedz Link
r_juszczak Re: www.nasza-klasa.pl 17.01.08, 22:57 Jestem tu caly czas. Nie chcę polemizować z tym co Państwo piszecie, wiele razy się zgadzam, wiele nie. Wszystkiego od razu nie zmienię, na wszystko nie jestem w stanie z miejsca reagować. I tak co nie napiszę to z miejsca jestem permanentnie krytykowany, nie mam z tym problemu, przyzwyczailem sie. Ja ten bank zamierzam zmnienić na lepszy i prędzej czy później efekty zaczną być widoczne. serdecznie pozdrawiam, rafal j. Odpowiedz Link
robotnik_pkobp Re: www.nasza-klasa.pl 18.01.08, 15:25 czemu? nie wydaje mi się aby Pańskie wpisy były zawsze bezpodstawnie krytykowane. Ten wpis był też ok i więcej podobnych prosimy, abyśmy wiedzieli że kogoś u góry ten bank jeszcze obchodzi. np. jak pisałem dużo wcześniej o tym, jak to spóźniano miesiacami z przekazaniem nagród w konkursach PKO/CS to miałem nadzieje że Pana to zaciekawi i poczyni Pan jakieś kroki - a tu była zastanawiająca cisza (zastanawiająca, bo wcześniej Pan mówił że zależy Panu szczegolnie na najlepszych a przez tą cisze nie było widać aby cokolwiek zależało). Odpowiedz Link
czuk1 Re: www.nasza-klasa.pl 18.01.08, 16:34 Panie Prezesie. O ile na co dzień na forum - Banki na GW , nasz bank nie występuje często jako bohater negatywny , to w tej wyliczance banków najgorszych (adres: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=383&w=73355614 ) bardzo często nas tam lokuje się .... za długie kolejki i niskie lokaty. Te kolejki to zmora banku przez 50 lat. czy nie można co tu zmienić ? na plus Odpowiedz Link
uczciwy_pracownik Re: www.nasza-klasa.pl 19.01.08, 14:50 Oj coś mam wrażenie, że energia, która tak prezesa rozpierała na sławnych spotkaniach z pracownikami powoli się juz wyczerpuje albo wyczerpała. Prezes się tak nie udziela tutaj na forum ani na intrze jak to było przed wyborem go na stanowisko. Przedtem i często zabierał głos i starał się przynajmniej odpowiadać na bolączki pracowników. Teraz się nagle okazuje ze znajduje się wytłumaczenie że, co kolwiek prezes nie powie jest krytykowany. Bo może czasami trzeba na to spojrzeć okiem doradcy, kasjera, analityka w dowolnym oddziale samodzielnym w takim Pcimu Dolnym a nie okiem osoby pracującej na Puławskiej. Gdzie nie widać tego wszystkiego, co pracowników boli i wygląda to pieknie i ładnie. A te efekty, o których prezes mówi ze zaczną być widoczne mam nadzieje ze będą widoczne prędzej niż później i z poziomu tego pracownika na samym dole hierarchii a nie w centrali. I żeby nie były to tylko efekty tabelkowe jak to teraz jest najważniejsze. Bo może się w którymś momencie okazać ze nazwa strategii może zmienić nazwie z otwarcia na zamkniecie. Odpowiedz Link
diabolo13 Re: www.nasza-klasa.pl 19.01.08, 15:06 Przepraszam ale co ci zawinił Pcim Dolny, obrażasz ludzi chamie Odpowiedz Link
uczciwy_pracownik Re: www.nasza-klasa.pl 19.01.08, 15:19 To miał być przykład oddziału w małym miasteczku z poziomu jakiego widać wszystkie bolączki pracowników. Takich miasteczek jest wiele ale akurat ta nazwa m i sie nasuneła do porówniania. Ale czemu zaraz od chamów zostałem nazwany to nie wiem. A jeśli obrazilem to łaskawie diabolo13 powie mi czym i jakimi słowami bo cztałem to co wysłałem kilka razy i jakos nic nie mogłem znaleźć. Odpowiedz Link
desperatka73 Re: www.nasza-klasa.pl 19.01.08, 16:45 Zgadza się Panie Prezesie. Zmiany muszą być widoczne ., największa bolączką są nasze wynagrodzenia 1300pln netto , więcej dostaje nowy pracownik ze średnim , a gdzie mu do wyższego i lat pracy doświadczenia . Odpowiedz Link
bru-no Re: www.nasza-klasa.pl 20.01.08, 10:57 A co ma tutaj do rzeczy wykształcenie wyższe, ci ludzie są mądrzejsi??? Niejednokrotnie pracownicy z wykształceniem średnim i długoletnim stażem pracy są lepsi, nie mówię tutaj o nowo przyjmowanych pracownikach, tutaj się dziwię że mają takie stawki jak ci z długim stażem, ale nie do nas należy deyczja lecz do naszych władz. Sa pracownicy z wykształceniem wyższym i wysoką stawką a ich praca nie jest efektywna i co, nadal pracują, mają plecy i byli np. byłymi dyrektorami, oni obstoją. A ich stawka...... szkoda słow. Odpowiedz Link
diabolo13 Re: www.nasza-klasa.pl 20.01.08, 11:57 a jaki staż można mieć mając 28 lat i jeżeli nie zna się podstawoych pojęć i zasad (po za znajomością dyr BOIP pana Janka), jak można zostać expertem (boże uchowaj klientów) Odpowiedz Link
niezmotywowana Re: www.nasza-klasa.pl 21.01.08, 22:34 "Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził". Panie Prezesie ja tam bardzo się cieszę, że po ostatniej naszej wymianie zdań dałam się przekonać na pozostanie w PKO. Już widzę kilka pozytywnych zmian i czekam na jeszcze. Wiadomo nie od razu Rzym zbudowano. Spieszę dodać, że nie pracuję w Centrali,( każdy kto widzi pozytywy jest uważany za na tym forum za "centralniaka) jestem szaraczkiem, małym trybikiem. Przysłowiowa "góra" rozmawia z "dołem", to bardzo duży krok do przodu i oby tak dalej. P.S. Będę musiała zmienić nazwę, nareszcie moja premia nie będzie uzależniona od kierownika i reszty malkontentów. To dopiero motywacja!!! Odpowiedz Link
uczciwy_pracownik Re: www.nasza-klasa.pl 22.01.08, 18:55 Jak to mówi przysłowie "nie chwalmy dnia przed zachodem słonca". Koleżance radze z tym chwaleniem poczekac do premii za pierwszy kwartal 2008. I w czerwcu okaze czy kolezanka znow nie bedzie musiala powracac do obecnego nicka. PS. A przyklad rozmowy jak to kolezanka wyrazila "gory " z "dolem" to mielismy w zeszlym tygodniu. Jak to sie bedzie wyciagac konsekwencje za ucieczke klientow bo oferte mamy lekko nie swieza. Odpowiedz Link
pko_kasiarz Re: www.nasza-klasa.pl 22.01.08, 19:41 Cos Ty brała i dlaczego się nia podzieliłaś. Jak zapoznasz się z najnwszym dokumentem dotyczącym systemu premiowego to gwarantuje Ci, że zmienisz swój login na SUPERniezmotywowana. 10% pracowników PKO BP SA widzi przyszłść Banku na różowo....reszty nie stać na "prochy".... Odpowiedz Link
majki32 Re: www.nasza-klasa.pl 14.01.08, 12:51 Myślałem że jest klasa PKO BP SA, a to jest użytkownik którego można dodać do znajomych. Odpowiedz Link
czlowiek_z_gory Re: www.nasza-klasa.pl 16.01.08, 08:10 Suuuupcio pomysł. Ja już zamieściłem swoją focie z dzieciaczkami kuzynki, jak siedze na harleyu koło hotelu na wakacjach, jak udaje że wsiadam do ferrari, w szaliku polski jak byłem na siatkówce i za biurkiem w pko jak sprzedaje lokate range depo. Proponuje żeby każdy do swoich foteczek dodał taką z pracy i po krótce opisał czym się zajmuje i od kiedy pracuje w pko. Odpowiedz Link
uczciwy_pracownik Re: www.nasza-klasa.pl 19.01.08, 09:10 Czy pomysł super to nie wiem. Kazdy sam osądzi. Ale to chyba jest serwis nasza klasa a nie nasz bank ;) To może jeszcze dodamy oprócz opisu czym sie zajmujemy i ile lat pracujemy opis zakresu czynnosci jaki mamy na papierze a jaki w rzeczywistosci wykonujemy bedzie bardziej ciekawie. Odpowiedz Link
robotnik_pkobp Re: www.nasza-klasa.pl 20.01.08, 23:52 heh z tym opisem zakresu czynności to nie da rady, bo nie ma tam tyle miejsca aby to napisać (u mnie około 4 stron A4), nie wspominając o tym jakby się napisało faktyczny prawdziwy opis zakresu czynności ;P Odpowiedz Link