Dodaj do ulubionych

www.nasza-klasa.pl

13.01.08, 15:40
Zapraszam wszystkim pracowników PKO BP SA do grona znajomych!
Szukajcie na www.nasza-klasa.pl : PKO BP SA, zapraszam dołączajcie
do tego grona.Prezes już jest!
Obserwuj wątek
    • robotnik_pkobp Re: www.nasza-klasa.pl 13.01.08, 21:28
      hm a czemu tu nie ma prezesa? ;P
      • r_juszczak Re: www.nasza-klasa.pl 15.01.08, 22:36
        Jestem, jestem.....czytam regularnie.
        pozdrawiam, rafal j.
        • robotnik_pkobp Re: www.nasza-klasa.pl 17.01.08, 01:58
          hm a to dziwne, bo w takim razie gdzie Pan był jak było do Pana tyle watków i
          pytań wcześniej zakładanych???
          • r_juszczak Re: www.nasza-klasa.pl 17.01.08, 22:57
            Jestem tu caly czas. Nie chcę polemizować z tym co Państwo piszecie,
            wiele razy się zgadzam, wiele nie. Wszystkiego od razu nie zmienię,
            na wszystko nie jestem w stanie z miejsca reagować.
            I tak co nie napiszę to z miejsca jestem permanentnie krytykowany,
            nie mam z tym problemu, przyzwyczailem sie.

Ja ten bank zamierzam zmnienić na lepszy i prędzej czy później
            efekty zaczną być widoczne.

serdecznie pozdrawiam, rafal j.
            • robotnik_pkobp Re: www.nasza-klasa.pl 18.01.08, 15:25
              czemu? nie wydaje mi się aby Pańskie wpisy były zawsze bezpodstawnie
              krytykowane. Ten wpis był też ok i więcej podobnych prosimy, abyśmy wiedzieli że
              kogoś u góry ten bank jeszcze obchodzi.
              np. jak pisałem dużo wcześniej o tym, jak to spóźniano miesiacami z przekazaniem
              nagród w konkursach PKO/CS to miałem nadzieje że Pana to zaciekawi i poczyni Pan
              jakieś kroki - a tu była zastanawiająca cisza (zastanawiająca, bo wcześniej Pan
              mówił że zależy Panu szczegolnie na najlepszych a przez tą cisze nie było widać
              aby cokolwiek zależało).
              • czuk1 Re: www.nasza-klasa.pl 18.01.08, 16:34
                Panie Prezesie.

O ile na co dzień na forum - Banki na GW , nasz bank nie występuje często jako
                bohater negatywny , to w tej wyliczance banków najgorszych (adres:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=383&w=73355614 )

bardzo często nas tam lokuje się .... za długie kolejki i niskie lokaty.

Te kolejki to zmora banku przez 50 lat.
                czy nie można co tu zmienić ? na plus
            • uczciwy_pracownik Re: www.nasza-klasa.pl 19.01.08, 14:50
              Oj coś mam wrażenie, że energia, która tak prezesa rozpierała na sławnych
              spotkaniach z pracownikami powoli się juz wyczerpuje albo wyczerpała. Prezes się
              tak nie udziela tutaj na forum ani na intrze jak to było przed wyborem go na
              stanowisko. Przedtem i często zabierał głos i starał się przynajmniej odpowiadać
              na bolączki pracowników. Teraz się nagle okazuje ze znajduje się wytłumaczenie
              że, co kolwiek prezes nie powie jest krytykowany. Bo może czasami trzeba na to
              spojrzeć okiem doradcy, kasjera, analityka w dowolnym oddziale samodzielnym w
              takim Pcimu Dolnym a nie okiem osoby pracującej na Puławskiej. Gdzie nie widać
              tego wszystkiego, co pracowników boli i wygląda to pieknie i ładnie.
              A te efekty, o których prezes mówi ze zaczną być widoczne mam nadzieje ze będą
              widoczne prędzej niż później i z poziomu tego pracownika na samym dole
              hierarchii a nie w centrali. I żeby nie były to tylko efekty tabelkowe jak to
              teraz jest najważniejsze. Bo może się w którymś momencie okazać ze nazwa
              strategii może zmienić nazwie z otwarcia na zamkniecie.
              • diabolo13 Re: www.nasza-klasa.pl 19.01.08, 15:06
                Przepraszam ale co ci zawinił Pcim Dolny, obrażasz ludzi chamie
                • uczciwy_pracownik Re: www.nasza-klasa.pl 19.01.08, 15:19
                  To miał być przykład oddziału w małym miasteczku z poziomu jakiego widać
                  wszystkie bolączki pracowników. Takich miasteczek jest wiele ale akurat ta nazwa
                  m i sie nasuneła do porówniania. Ale czemu zaraz od chamów zostałem nazwany to
                  nie wiem. A jeśli obrazilem to łaskawie diabolo13 powie mi czym i jakimi słowami
                  bo cztałem to co wysłałem kilka razy i jakos nic nie mogłem znaleźć.

• desperatka73 Re: www.nasza-klasa.pl 19.01.08, 16:45
              Zgadza się Panie Prezesie. Zmiany muszą być widoczne ., największa
              bolączką są nasze wynagrodzenia 1300pln netto , więcej dostaje nowy
              pracownik ze średnim , a gdzie mu do wyższego i lat pracy
              doświadczenia .
              • bru-no Re: www.nasza-klasa.pl 20.01.08, 10:57
                A co ma tutaj do rzeczy wykształcenie wyższe, ci ludzie są
                mądrzejsi??? Niejednokrotnie pracownicy z wykształceniem średnim i
                długoletnim stażem pracy są lepsi, nie mówię tutaj o nowo
                przyjmowanych pracownikach, tutaj się dziwię że mają takie stawki
                jak ci z długim stażem, ale nie do nas należy deyczja lecz do
                naszych władz. Sa pracownicy z wykształceniem wyższym i wysoką
                stawką a ich praca nie jest efektywna i co, nadal pracują, mają
                plecy i byli np. byłymi dyrektorami, oni obstoją. A ich stawka......
                szkoda słow.
                • diabolo13 Re: www.nasza-klasa.pl 20.01.08, 11:57
                  a jaki staż można mieć mając 28 lat i jeżeli nie zna się podstawoych
                  pojęć i zasad (po za znajomością dyr BOIP pana Janka), jak można
                  zostać expertem (boże uchowaj klientów)
            • niezmotywowana Re: www.nasza-klasa.pl 21.01.08, 22:34
              "Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził". Panie
              Prezesie ja tam bardzo się cieszę, że po ostatniej naszej wymianie
              zdań dałam się przekonać na pozostanie w PKO. Już widzę kilka
              pozytywnych zmian i czekam na jeszcze. Wiadomo nie od razu Rzym
              zbudowano. Spieszę dodać, że nie pracuję w Centrali,( każdy kto
              widzi pozytywy jest uważany za na tym forum za "centralniaka) jestem
              szaraczkiem, małym trybikiem. Przysłowiowa "góra" rozmawia
              z "dołem", to bardzo duży krok do przodu i oby tak dalej.
              P.S. Będę musiała zmienić nazwę, nareszcie moja premia nie będzie
              uzależniona od kierownika i reszty malkontentów. To dopiero
              motywacja!!!
              • uczciwy_pracownik Re: www.nasza-klasa.pl 22.01.08, 18:55
                Jak to mówi przysłowie "nie chwalmy dnia przed zachodem słonca". Koleżance radze
                z tym chwaleniem poczekac do premii za pierwszy kwartal 2008. I w czerwcu okaze
                czy kolezanka znow nie bedzie musiala powracac do obecnego nicka.

PS. A przyklad rozmowy jak to kolezanka wyrazila "gory " z "dolem" to mielismy w
                zeszlym tygodniu. Jak to sie bedzie wyciagac konsekwencje za
                ucieczke klientow bo oferte mamy lekko nie swieza.
              • pko_kasiarz Re: www.nasza-klasa.pl 22.01.08, 19:41
                Cos Ty brała i dlaczego się nia podzieliłaś.
                Jak zapoznasz się z najnwszym dokumentem dotyczącym systemu
                premiowego to gwarantuje Ci, że zmienisz swój login na
                SUPERniezmotywowana.
                10% pracowników PKO BP SA widzi przyszłść Banku na różowo....reszty
                nie stać na "prochy"....
    • majki32 Re: www.nasza-klasa.pl 14.01.08, 12:51
      Myślałem że jest klasa PKO BP SA, a to jest użytkownik którego można
      dodać do znajomych.
    • czlowiek_z_gory Re: www.nasza-klasa.pl 16.01.08, 08:10
      Suuuupcio pomysł. Ja już zamieściłem swoją focie z dzieciaczkami kuzynki, jak siedze na harleyu koło hotelu na wakacjach, jak udaje że wsiadam do ferrari, w szaliku polski jak byłem na siatkówce i za biurkiem w pko jak sprzedaje lokate range depo.
      Proponuje żeby każdy do swoich foteczek dodał taką z pracy i po krótce opisał czym się zajmuje i od kiedy pracuje w pko.
      • uczciwy_pracownik Re: www.nasza-klasa.pl 19.01.08, 09:10
        Czy pomysł super to nie wiem. Kazdy sam osądzi. Ale to chyba jest serwis nasza
        klasa a nie nasz bank ;) To może jeszcze dodamy oprócz opisu czym sie zajmujemy
        i ile lat pracujemy opis zakresu czynnosci jaki mamy na papierze a jaki w
        rzeczywistosci wykonujemy bedzie bardziej ciekawie.
        • robotnik_pkobp Re: www.nasza-klasa.pl 20.01.08, 23:52
          heh z tym opisem zakresu czynności to nie da rady, bo nie ma tam tyle miejsca
          aby to napisać (u mnie około 4 stron A4), nie wspominając o tym jakby się
          napisało faktyczny prawdziwy opis zakresu czynności ;P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka