Dodaj do ulubionych

Do wszystkich malkontentów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

17.05.08, 15:34
Pracuję w tym banku od 35 lat i jestem wdzięczna Bogu za to ,że sie tu przed
laty zatrudniłam.Nie ,nie jestem Dyrektorem,ani żadnym Vipem,ale uczciwym
pracownikiem.Nie dochrapałam sie żadnego stanowiska,jestem do-
radcą z pensją 3 350,-brutto.Dla jednych to dużo,dla drugich mało.Mnie
wystarczy.Jak pomyślę,że przed laty mogłabym zacząć pracę np.w takim PSS
SPOłEM,to mnie ogarnia czarna rozpacz.Przeżyłam w tym Banku dużo,
ale nic nie było ponad moje siły.To,że teraz mamy takie ,a nie inne czasy,to
nie wina tego Banku,tylko rynku.Namnożyło się nowych banków,jest duża
konkurencja ,ale w nowym stroju to jest normalne.Chociaż mam 54 lata,mam dobrą
sprzedaż.Zdrowie już nie te,ale chęci do pracy są.Kocham to co robię i
chciałabym jeszcze popracować.Uwielbiam pracę z Klientami i Oni mnie też
lubią.Wiem,że
odzew będzie nie do strawienia,ale większość opinii na tym forum
pochodzi od osób młodych,którzy dopiero co zaczęli swoją drogę w tym
banku.Mówię Wam,nie obrzydzajcie sobie tej pracy,pomyślcie,że wszędzie
dobrze,gdzie nas nie ma.Pozdrawiam wszystkich niezadowolonych.Tez czasami mam
dość,ale dobre słowo Klienta i Szefa rekompensuje wszystkie smutki.
I jeszcze jedno:pracujemy w jednej firmie,a na tym forum jest tyle jadu,że
zabiłoby chyba wszystkich Chińczyków.
Czekam na Wasze opinie,chociaż wiem,że będę atakowana z każdej strony.

Obserwuj wątek
    • najlepszywolnyptak Re: Do wszystkich malkontentów!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.05.08, 18:10
      Pracowałam w Waszym Banku dawno temu, ale mam dobre wspomnienia. Nie było
      wtedy sprzedaży, planów, etc. Później poszłam do konkurencji, bo zmamiono mnie
      obietnicą wyższych zarobków.Niestety popełniłam błąd, który zakończył się tym,
      że zostałam bezrobotna. Nie poddałam się, ukończyłam kursy i po jakimś czasie
      trafiłam do trzeciego banku. Podobało mi się do czasu, jak zmienił się dyrektor,
      a następca specjalizował się w sadystycznym gnębieniu ludzi, którzy mieli
      odrębne zdanie. Mimo wszystko nie poddałam się, uczyłam i znowu trafiłam do
      innego banku. Kolejne rozczarowanie. Mam już swoje lata, trochę sukcesów i
      porażek na koncie. Wiem, że nie zawsze zmiana jest korzystna i planując nowe
      wyzwanie trzeba się liczyć zarówno z dobrym jak i ze złym doświadczeniem. Być
      może nie wiedziałabym tego, gdybym wówczas nie odeszła.W tej chwili znowu jestem
      na rozdrożu, znowu muszę czegoś nowego szukać, ale nie boję się zmian. Każda
      zmiana wniosła coś do mojego życia, dlatego warto było ją przeżyć. Nie potępiam
      tych, którzy się boją zmian, nie lubią szukać nowych dróg, albo po prostu im się
      nie chce. Każdy ma prawo być kowalem swego losu.Jednak jak się spojrzy za
      siebie,nie wolno żałować, tego jaki wybór się w pewnym etapie życia zrobiło.
      Trzeba wierzyć i być przekonanym, że w danej sytuacji był to najlepszy z
      możliwych wyborów i ze wszystkiego, także z porażek wyciągnąć wnioski na
      przyszłość. Pozdrawiam moich byłych kolegów i koleżanki z głębokim szacunkiem
      dla nich... Aha, najmilej wspominam właśnie moją dyrektorkę z PKO, bardzo mądrą
      i przychylną mi kobietę... Jeżeli mi się uda, chciałabym być równie dobrym
      zwierzchnikiem, tam gdzie teraz idę....
      • mogila45 Re: Do wszystkich malkontentów!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.05.08, 18:46
        Dziękuję Ci za tę wypowiedź.Wszyscy myslą,ze my to jestesmy ofiary tego banku,co
        to nic nie potrafią i sa wogóle be.Uważam ,że ludzie sami sobie stwarzają
        problemy.Ja jestem stara i zmęczona,ale się nie poddaję.Bardzo mi w tym banku
        ubliżono,ale ja się nie poddaję i walczę.
        Muszę dotrwać do emerytury.
    • citroen2cv Re: Do wszystkich malkontentów!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.05.08, 11:40
      jesteś doradcą z dużą pensją i stanowisko do wykonywania wyłącznie
      produktów w ramach PPI a dlaczego nie wykonujesz na dodatek na
      codzień czynności kasjerskich, bo w moimi oddziale doradca jest też
      jednocześnie kasjerem, skarbnikiem i na okrągło obsługuję rencistów
      i emerytów a gdy mam produkt to kasy nie mogę zamknąć, bo ludzie by
      mnie roznieśli. Tak wiec praca doradcy jednego oddziału różni się od
      pracy doradcy innego oddziału. Jesteś szczęściara!!!!!!!!!!!!!
      • mogila45 Re: Do wszystkich malkontentów!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.05.08, 12:14
        Mylisz się,pracuję w oddz.podporz.i nie tylko zajmuję się sprzedażą produktów.W
        czasie nieobecności kasjera zastepuję go,na codzień jestem kasjerem
        głównym,ładuję bankomat,robię wszystkie kredyty i kk,zamawiam gotówkę,zastępuję
        Dyr.itd.Kto pracuje w takim 4-ro osobowym oddziale,to wie.A po 35 latach pracy w
        tej firmie,uważasz,że mam wygórowana pensję?
    • robotnik_pkobp Re: Do wszystkich malkontentów!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.05.08, 23:57
      a kto Ci tak ubliżył?
      Poza tym każdy ma jakieś swoje ambicje i priorytety. Ja nie potępiam Twoich (tym
      bardziej że pensje masz niezłą) ale to właśnie w dużej mierze przez takie osoby
      jak Ty w tym banku nie będzie lepiej, bo Wy nie postawicie się jak jest Wam źle,
      czekacie tylko do emerytur i nie chcecie niczego wiecej - mozna robić z Wami co
      się chce i wykorzystywać jak się chce a Wy nic nie powiecie. Nic by mnie to nie
      obchodziło (jak powiedziałaś każdy jest kowalem swego losu) ale przez takie
      Wasze postawy cierpią na tym inni pracownicy, którzy chcieliby pracować w
      normalnych godnych warunkach za godna pensję, którzy mają nieraz troche większe
      ambicje (bo chyba Twoimi to był szczyt że zamiast pracować w PSS, pracujesz w PKO).
      • diabolo13 Re: Do wszystkich malkontentów!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.05.08, 06:40
        Widzę, że nie tylko ja się niepodobam robotnikowi_pkobp, no cóż,
        pewnie młody, pełen zapału, ambicji, mam dla niego propozycję niech
        założy związek zawodowy i broni nas oficjalnie, nie zza zasłony
        pseudonimu i internetu, ja zagłosuję na niego
        • robotnik_pkobp Re: Do wszystkich malkontentów!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.05.08, 09:15
          hehe ubliża ludziom a potem się dziwi że się komuś nie podoba - tak jak pisałem
          wcześniej, jakieś dziecko musisz być albo w rozwoju się zatrzymałeś na poziomie
          13 latka :P - i kto by chciał cie bronić?
          • supporting2 Re: Do wszystkich malkontentów!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.05.08, 09:26
            Robotniku. Przypomnij sobie kto był na tym forum pierwszym rozrabiającym innych
            aktywnych Formowiczów , a potem kto dołączył się do desantu z centrali
            skutecznie rozbijającego to zastraszającego aktywnych, piszących ostro o rządach
            prezesa, o mobbingu,....?
            No kto?
            To jest ważny prekursor idei "forum pozytywnego".
    • bunia52 Re: Do wszystkich malkontentów!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.05.08, 15:57
      Robotniku - podobno na tym forum pełnisz funkcję moderatora, a
      przynajmniej oficjalnie do tego zostałeś zaproszony - więc
      powinieneś dbać o to aby nikt nikomu nie ubliżał. A Ty co? A fe!
      • robotnik_pkobp Re: Do wszystkich malkontentów!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.05.08, 22:37
        Dobrze buniu, w takim razie na twoją prosbe usunąłem wątki o "czterech literach"
        • bunia52 Re: Do wszystkich malkontentów!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.05.08, 20:05
          Dziękuję. Plus dla Ciebie. A co do PSS-ów to myślę, że nie o ambicje
          chodziło. PSS zaczął dużo później się restrukturyzować,ale za to
          bardzo ostro. A niektóre jednostki po prostu przestały istnieć.
          • najlepszywolnyptak Re: Do wszystkich malkontentów!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.05.08, 10:28
            bunia52 napisała:

> Dziękuję. Plus dla Ciebie. A co do PSS-ów to myślę, że nie o ambicje
            > chodziło. PSS zaczął dużo później się restrukturyzować,ale za to
            > bardzo ostro. A niektóre jednostki po prostu przestały istnieć.
            Buniu, cieszę się, że popierasz mogilę,nie jestem w Waszej strukturze, ale
            myślę, że warto się wspierać i pozbyć się niczym nie uzasadnionej zawiści.W
            każdym banku w którym byłam,było i dobrze i źle,nie można postrzegać innych
            miejsc tylko przez różowe okulary. Młodzi ludzie czasami są zbyt niecierpliwi,
            chcą wszystko od razu. Tak się nie da. Zrozumcie mnie dobrze, nie atakuję
            młodych, niecierpliwość jest przypisaną im cechą, pcha ich do poznawania nowych
            miejsc i zdobywania doświadczeń, ale nie zazdrośćcie komuś, kto dużo lat i pracy
            poświęcił na osiągnięcie tego co ma, każdemu wolno... Ja odeszłam, będąc młodą,
            odważną i niecierpliwą osobą, dlatego po latach doświadczeń, wiem co mówię.
            Wspierajcie się wzajemnie,pracodawcy często jest na rękę, jak skłóci załogę, to
            manipulacja. Nie dajcie się zmanipulować...Pozdrawiam....
            • mogila45 Re: Do wszystkich malkontentów!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.05.08, 10:53
              Dziękuję bardzo za słowa wsparcia.Już myślałam,że cos ze mną nie tak,że lubię to
              co robię.Przecież nie mozna całe życie narzekać.Mam w sobie dużo optymizmu,do
              pracy ide z usmiechem na ustach,chociaż też czasami mam dosyć,ale nie ma nic
              gorszego jak obrzydzanie sobie i innym tego co się robi.Pozdrawiam.
    • 4luna Re: Do wszystkich malkontentów!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.05.08, 12:28
      Ludzie to jest ohyda,gdzie nam przyszło pracować za te marne grosze?
      Czyż nie możemy sie skrzyknąć jak w 1989 roku i założyć ZZ,aby tych
      gnojów,mobberów udupić?Potrzebny jest ktoś ,kto ma gadanę,damy radę
      w końcu jest nas chyba więcej niż tych spr...
      autor: mogila45 2008-04-13 23:40:49

Jesli tak,to Cię popieram,należy się naszym Klientom
      jakaś "gratyfikacja",za to badziewie co im wciskamy,aby
      przeżyc.Pozdrawiam i przepraszam za gorzkie słowa.
      autor: mogila45 2008-04-25 23:26:23

A teraz pytanie do mogiła45 przeszłaś cudowną metamorfozę?
      • mogila45 Re: Do wszystkich malkontentów!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.05.08, 13:49
        Tak 4luna,to ja napisałam, kiedy przeczytałam co spotkało dkwd123.Dokładnie 1,5
        roku temu spotkało mnie to samo,po długim chorobowym podziękowano mi za
        współpracę.Tłumaczono się Kodeksem pracy,a nie wzięto pod uwagę ,że w moim wieku
        jest trudno znaleźć pracę.Jest mi wstyd,że mnie tak poniosło,ale znowu stanęły
        mi przed oczami te nieprzespane noce,i choć nie należę do ZZ,to właśnie oni mi
        pomogli.Dlatego w jednej z wypowiedzi powiedziałam,że mi bardzo w tym banku
        ubliżono.Ta gorycz została,zwłaszcza,gdy sie czyta,że w innych
        oddziałach robi się to samo.Ale dalej będę twierdzić,że kocham to co robię i
        życzę tego wszystkim.
        • robotnik_pkobp Re: Do wszystkich malkontentów!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.05.08, 09:44
          No i co mogila45 nadal uważasz, że jest tu tak wspaniale i nie ma co zmieniać?
          Wychodzi na to, że to ty jesteś tutaj frustratką, co pisze w napływie chwili
          "uniesienia" a potem jakby sama zaprzecza swoim wcześniejszym słowom.
          My piszemy to co jest złe w tym banku i co należy zmienić nie dlatego, że w
          danej chwili coś nas wkurzyło tylko po to aby zwrócić na pewne kwestie uwagę i
          próbować razem to zmienić na lepsze.
          Takimi pojedynczymi twoimi wybuchami mogila45 pokazujesz że to ty jesteś
          frustratką i malkontentką. Powtórzę raz jeszcze, że właśnie przez takie osoby w
          tym banku na razie nie może być lepiej, bo one mimo kopania w tyłek będą i tak
          ciągle się cieszyć i dziękować kopiącym że w ogóle ich zatrudniają, pokazując
          tym samym że czekają na dalsze kopy.
          • bunia52 Re: Do wszystkich malkontentów!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.05.08, 15:53
            Założycielowi tego forum przyświecała szczytna ideaa: walka z
            mobbingiem i udzielanie sobie wsparcia. W tym całym zgiełku gzieś ta
            idea przepadła. Forumowicze zamiast wspierać się napadają się
            wzajemnie, opluwają, depczą godność.
            • mogila45 Re: Do wszystkich malkontentów!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.05.08, 00:01
              Już zdążyłam się przyzwyczaić do deptania godności przez robotnika_pkobp.Trzeba
              przyznać,jest w tym dobry.Ja w tym banku zjadłam zęby,przeżyłam 8 -miu
              szefów,przez jednego byłam mobbingowana przez 3 lata,za to,że miałam inne zdanie
              i nie donosiłam na koleżanki/notabene ta osoba już nie żyje,czego jej nie
              życzyłam/.Ale dalej z uporem maniaka będę twierdzić,że to nie wina tego
              banku,tylko niektórych ludzi,karierowiczów,którzy nas traktują nie jak ludzi
              ,tylko "zasoby ludzkie"/nienawidzę tego określenia/.Lubię pracę z Klientami i
              nawet mi to dobrze wychodzi/czytaj-sprzedaż/.Mam optymistyczne podejście do
              życia,bo wiem to na pewno,że są firmy,gdzie jest jeszcze gorzej.Apeluję do
              wszystkich:nie opluwajmy się nawzajem,ale pomóżmy sobie/szczególnie teraz przy
              wdrożeniu Alnovy/.W jedności siła.Pozdrawiam.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka