robotnik_pkobp 03.06.08, 20:08 Jeden niezaprzeczalny plus dla zmian w zarządzie - nie ma juz w naszych szeregach tego zakłamanego rzecznika Fila - poszedł w odstawkę i aby temu krętaczowi nikt więcej w nic nie uwierzył. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gruby_leszcz Re: Żegnamy Fila :) 03.06.08, 20:44 Hmm, miałem bezpośrednią przyjemność rozmowy z tym panem. Okazało się że nie zna podstawowych produktów Banku Odpowiedz Link
alorak77 Re: Żegnamy Fila :) 03.06.08, 20:48 ojej jak smutno ;) moze teraz informacje przekazywane do mediow na temat banku nie beda juz tak zaskakujace dla samych pracownikow :) Odpowiedz Link
wszystko_na_sprzedaz Re: Żegnamy Fila :) 03.06.08, 21:17 Też nie macie czym się wzruszać. Każdy następny rzecznik będzie taki sam. Naiwnością jest myśleć, że rzecznik będzie przedstawiać sytuację taką jaka ona jest, a nie taką jaką zrząd uważa za idelną. Odpowiedz Link
alorak77 Re: Żegnamy Fila :) 03.06.08, 21:25 bo oni zle robia.. na rzecznika powinni wybra mnie ;P Odpowiedz Link
wiosn-a2008 Re: Żegnamy Fila :) 03.06.08, 22:34 Jak pożegnamy jeszcze FIK to będzie OKI. Odpowiedz Link
dobard Re: Żegnamy Fila :) 04.06.08, 04:20 Pożegnałbym z radością jeszcze paru oszołomów-fachowców nie z tej ziemi, Zmniejszyłaby sie moze ilość departamentów nie wiadomo od jakich zadań... Moze wreszcie choc trochę usprawniłaby sie współpraca z "dołami", moze przestaliby odchodzic z centrali ludzie, którzy wiedzieli kto w tej firmie zysk wypracowuje... Ale może to tylko może... Odpowiedz Link
lodka0 Re: Żegnamy Fila :) 04.06.08, 15:02 Prezesie wysłuchaj pracowników i pozbądż się całej dyrekcji CKP. A jeśli nam nie wierzysz to przynajmniej sprawdzaj informację które one Ci serwują - nie daj się ślepo oszukiwać jak poprzednie Zarządy. Sprawdż zasadność wydzielenie z CKP dwóch dodatkowych jednostek a przede wszystkim stan zatrudnienia i zakresu działania CKP na koniec 2006 w porównaniu do np. marca 2008. Odpowiedz Link
venus8 Re: Żegnamy Fila :) 04.06.08, 23:24 Po pierwsze - dyr. Fik jest osobą merytorycznie mocną, komuś to przeszkadza? Dlaczego? Lepiej, żeby puścić samopas wiele rzeczy? Po drugie - zdaje się, że z CKP wydzielono to, co wcześniej do tej jednostki wcielono. Uważam, że nie zawsze miękki HR powinien być w jednym worku z twardym HRem. Wygląda na to, że obydwa realizują to, na co pozwoli lub przykaże zarząd. Bank działa tak, że pracownicy (specjaliści, analitycy, eksperci itd.) przygotowywują projekty, koncepcje, które ktoś zatwierdza. I którymi ten ktoś się chwali jako pomysłodawca i wdrożeniowiec :) Jeśli więc coś komuś się nie podoba, już wie, gdzie kierować żale. Wyżej nieco. Odpowiedz Link
lodka0 Re: Żegnamy Fila :) 05.06.08, 10:28 Venus8 - ja naprawdę wiem o czym piszę! co do merytoryki Pani Fik mogę podać kilka przykładów: Zacznę od tego że jestem wieloletnim pracownikiem banku.Próbowaliśmy zatrudnić pracownika, w wyniku rekrutacji wybraliśmy osobę która miała doświaczenie bankowe i rok wcześniej została zwolniona w wyniku restrukturyzaji - i co powiedziała Pani Fik że nie ma możliwości zatrudnienia takiej osoby która wcześniej odeszła z banku z przyczyn niedotyczących pracownika! A co jest napisane w Porozumieniu związkowym i w ustawie która jest aktem nadrzędnym - Tak wygląda merytoryka Pani FIK.Co do wydzielenia z CKP jednostek - to po co wcieleno rok wcześniej do CKP jedną jednostkę żeby wydzielić dwie i zatrudniać nowych ludzi? Czy zakres działania się zmienił (czytaj regulaminy organizacyjne tych jednostek) Czy to CKP odpowiada za restrukturyzację banku - ciekawe z ilu etatów zeszło CKP. Z jednym słowem się z Tobą zgodzę-że jest mocna ale napewno nie merytortczną. świadczy to o tym że osoby słabe się nabierają na jej "merytorykę". Poza tym nie podobają mi się działania CKP i Pani Fik i zamierzam o tym pisać właśnie na tym forum i nie pouczaj mnie gdzie mam kierować swoje żale. Poza tym nie jestem jedyną osobą która pisze o działaniach Pani FIK. Odpowiedz Link
lamia11.0 Re: Żegnamy Fila :) 05.06.08, 11:08 potwierdzam to co pisze lodka0 o merytoryce Pani Fik. Pracuję w reg. zach-pom. i mieliśmy identyczny przypadek z zatrudnieniem byłego pracownika a najgorsze jest to że dyr. regionali boją się walczyć z takim stanowiskiem bo wiedzą że dyr. Fik szybko pobiegnie do zarządu i przedstawi zupełnie inaczej taką sytuację a mało tego zrobi dyr. regionalnemu koło "pióra" tak jak to robiła za czasów prezesa skrzypka. Odpowiedz Link