Dodaj do ulubionych

Żegnamy Fila :)

03.06.08, 20:08
Jeden niezaprzeczalny plus dla zmian w zarządzie - nie ma juz w naszych
szeregach tego zakłamanego rzecznika Fila - poszedł w odstawkę i aby temu
krętaczowi nikt więcej w nic nie uwierzył.
Obserwuj wątek
    • gruby_leszcz Re: Żegnamy Fila :) 03.06.08, 20:44
      Hmm, miałem bezpośrednią przyjemność rozmowy z tym panem. Okazało się że nie zna
      podstawowych produktów Banku
      • alorak77 Re: Żegnamy Fila :) 03.06.08, 20:48
        ojej jak smutno ;)
        moze teraz informacje przekazywane do mediow na temat banku nie beda juz tak zaskakujace dla samych pracownikow :)
        • wszystko_na_sprzedaz Re: Żegnamy Fila :) 03.06.08, 21:17
          Też nie macie czym się wzruszać. Każdy następny rzecznik będzie taki sam. Naiwnością jest myśleć, że rzecznik będzie przedstawiać sytuację taką jaka ona jest, a nie taką jaką zrząd uważa za idelną.
          • alorak77 Re: Żegnamy Fila :) 03.06.08, 21:25
            bo oni zle robia.. na rzecznika powinni wybra mnie ;P
            • wiosn-a2008 Re: Żegnamy Fila :) 03.06.08, 22:34
              Jak pożegnamy jeszcze FIK to będzie OKI.
              • dobard Re: Żegnamy Fila :) 04.06.08, 04:20
                Pożegnałbym z radością jeszcze paru oszołomów-fachowców nie z tej
                ziemi, Zmniejszyłaby sie moze ilość departamentów nie wiadomo od
                jakich zadań... Moze wreszcie choc trochę usprawniłaby sie
                współpraca z "dołami", moze przestaliby odchodzic z centrali ludzie,
                którzy wiedzieli kto w tej firmie zysk wypracowuje... Ale może to
                tylko może...
              • lodka0 Re: Żegnamy Fila :) 04.06.08, 15:02
                Prezesie wysłuchaj pracowników i pozbądż się całej dyrekcji CKP. A jeśli nam nie
                wierzysz to przynajmniej sprawdzaj informację które one Ci serwują - nie daj się
                ślepo oszukiwać jak poprzednie Zarządy. Sprawdż zasadność wydzielenie z CKP
                dwóch dodatkowych jednostek a przede wszystkim stan zatrudnienia i zakresu
                działania CKP na koniec 2006 w porównaniu do np. marca 2008.
                • venus8 Re: Żegnamy Fila :) 04.06.08, 23:24
                  Po pierwsze - dyr. Fik jest osobą merytorycznie mocną, komuś to
                  przeszkadza? Dlaczego? Lepiej, żeby puścić samopas wiele rzeczy?

Po drugie - zdaje się, że z CKP wydzielono to, co wcześniej do tej
                  jednostki wcielono.
                  Uważam, że nie zawsze miękki HR powinien być w jednym worku z
                  twardym HRem. Wygląda na to, że obydwa realizują to, na co pozwoli
                  lub przykaże zarząd.

Bank działa tak, że pracownicy (specjaliści, analitycy, eksperci
                  itd.) przygotowywują projekty, koncepcje, które ktoś zatwierdza. I
                  którymi ten ktoś się chwali jako pomysłodawca i wdrożeniowiec :)
                  Jeśli więc coś komuś się nie podoba, już wie, gdzie kierować żale.
                  Wyżej nieco.
                  • lodka0 Re: Żegnamy Fila :) 05.06.08, 10:28
                    Venus8 - ja naprawdę wiem o czym piszę! co do merytoryki Pani Fik mogę podać
                    kilka przykładów: Zacznę od tego że jestem wieloletnim pracownikiem
                    banku.Próbowaliśmy zatrudnić pracownika, w wyniku rekrutacji wybraliśmy osobę
                    która miała doświaczenie bankowe i rok wcześniej została zwolniona w wyniku
                    restrukturyzaji - i co powiedziała Pani Fik że nie ma możliwości zatrudnienia
                    takiej osoby która wcześniej odeszła z banku z przyczyn niedotyczących
                    pracownika! A co jest napisane w Porozumieniu związkowym i w ustawie która jest
                    aktem nadrzędnym - Tak wygląda merytoryka Pani FIK.Co do wydzielenia z CKP
                    jednostek - to po co wcieleno rok wcześniej do CKP jedną jednostkę żeby
                    wydzielić dwie i zatrudniać nowych ludzi? Czy zakres działania się zmienił
                    (czytaj regulaminy organizacyjne tych jednostek) Czy to CKP odpowiada za
                    restrukturyzację banku - ciekawe z ilu etatów zeszło CKP. Z jednym słowem się z
                    Tobą zgodzę-że jest mocna ale napewno nie merytortczną. świadczy to o tym że
                    osoby słabe się nabierają na jej "merytorykę".
                    Poza tym nie podobają mi się działania CKP i Pani Fik i zamierzam o tym pisać
                    właśnie na tym forum i nie pouczaj mnie gdzie mam kierować swoje żale. Poza tym
                    nie jestem jedyną osobą która pisze o działaniach Pani FIK.
                    • lamia11.0 Re: Żegnamy Fila :) 05.06.08, 11:08
                      potwierdzam to co pisze lodka0 o merytoryce Pani Fik. Pracuję w reg. zach-pom. i
                      mieliśmy identyczny przypadek z zatrudnieniem byłego pracownika a najgorsze jest
                      to że dyr. regionali boją się walczyć z takim stanowiskiem bo wiedzą że dyr. Fik
                      szybko pobiegnie do zarządu i przedstawi zupełnie inaczej taką sytuację a mało
                      tego zrobi dyr. regionalnemu koło "pióra" tak jak to robiła za czasów prezesa
                      skrzypka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka