renifer1977 30.07.07, 21:59 Drodzy sasiedzi, prosze przestrzegac ciszy nocnej, niektorzy z nas juz tu mieszkaja... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mareque Re: cisza nocna 31.07.07, 11:42 ...nie mów głośno, że mieszkasz, bo nie wolno mieszkać i przez Ciebie Pan M. zapłaci karę;) A tak serio - gratuluję i zazdroszczę. Napisz co/kto tam hałasuje u Ciebie po nocach - słyszysz "głosy" czy wiercenie? _ Marek kl II/ m.24 Odpowiedz Link Zgłoś
klenq Re: cisza nocna 31.07.07, 15:48 mareque napisał(a): > ...nie mów głośno, że mieszkasz, bo nie wolno mieszkać i przez Ciebie Pan M. > zapłaci karę;) > A tak serio - gratuluję i zazdroszczę. Napisz co/kto tam hałasuje u Ciebie po > nocach - słyszysz "głosy" czy wiercenie? > > _ Niestety nie Pan M., a użytkownik zgodnie z Art 57 ust. 7 Prawa Budowlanego. Dlatego masz ten kruczek w Protokole odbioru i dlatego my nie eksploatujemy obiektu. Właśnie jak hałasy w bloku, czy remontowe, czy może już parapetówki sie zaczęły ;))) > Marek kl II/ m.24 Odpowiedz Link Zgłoś
renifer1977 Re: cisza nocna 01.08.07, 21:08 na razie tylko odglosy remontow czyli pukanie i wiercenie, tydzien temu ktos przycinal plytki na balkonie o 23 wieczorem... pewnie nie wszyscy wiedza do ktorej godziny pracuja ich ekipy remontowe.. niestety Odpowiedz Link Zgłoś
mareque Re: cisza nocna 01.08.07, 21:13 Ja swoich uprzedziłem, żeby nie zadzierali z Sąsiadami;). W ostateczności polecam Ci wezwanie ochrony do wyegzekwowania ciszy na delikwentach - w końcu za cos się płaci tej ochronie. _ M Odpowiedz Link Zgłoś
sgonia Re: cisza nocna 01.08.07, 23:07 co do hałsów potwierdzam: stukanie, wiercenie, piłowanie, szlifowanie, kucie ścian a nawet śpiewy. Swoją drogą potężne remonty skoro kawały rozbitych ścian wywozi się taczkami z klatek do śmietnika - mam nadzieję że nie są to ściany nośne a użytkownicy wiedzą co robią. Odpowiedz Link Zgłoś
renifer1977 Re: cisza nocna 04.08.07, 14:31 a tak przy okazji to akustyka jest fatalna, sciany cieniukie i slychac wszytsko co dzieje sie w domu mimo ze mieszkanie mam juz umeblowane ;) Odpowiedz Link Zgłoś
53m Re: cisza nocna 05.08.07, 20:12 Ja myslę ,że nie powinno sie mieć pretensji do tych wszystkich ,.ktorzy pracują nad wykańczaniem swoich nowych "surowych" mieszkań. Przecież muszą to zrobić aby móc zamieszkać. Nie każdy pracuje do 15 godziny i ma czas na remont w godzinach porannych. Trzeba trochę być wyrozumiałym i tolerancyjnym jeżeli wybrało sie zamieszkiwanie w jednym bloku ,tym bardziej że jest to okres kiedy nie mozna jeszcze mieszkać/ a nawet w sytuacji kiedy juz bedzie pozwolenie na zamieszkanie trzeba byc wyrozumiałym/. Ja tam nie mam pretensji, że za ścianą hałasują /nie jest to na codzień/ Odpowiedz Link Zgłoś
yoyi Re: cisza nocna 05.08.07, 21:29 Jestem tego samego zdania. Trzeba dać ludziom czas na takie roboty. Niestety teraz jak się pracuje do 20 to mało czasu wolnego pozostaje na inne sprawy. Z resztą nie potrwa to długo, także głowa do góry. Odpowiedz Link Zgłoś
sgonia Re: cisza nocna 06.08.07, 21:16 Tolerancja obowiązuje tak jak i cisza nocna w godz. 22,00 - 6,00 i niech tak zostanie. Ci co mieszkają też wracają z pracy i są zmęczeni. Odpowiedz Link Zgłoś
renifer1977 Re: cisza nocna 08.08.07, 00:14 zgadzam sie z sgonia, nikt nie ma pretensji o glosne odglosy, ale trzeba szanowac takze tych, ktorzy juz tu mieszkaja ;) Odpowiedz Link Zgłoś