Dodaj do ulubionych

cisza nocna

30.07.07, 21:59
Drodzy sasiedzi, prosze przestrzegac ciszy nocnej, niektorzy z nas juz tu
mieszkaja...
Obserwuj wątek
    • mareque Re: cisza nocna 31.07.07, 11:42
      ...nie mów głośno, że mieszkasz, bo nie wolno mieszkać i przez Ciebie Pan M.
      zapłaci karę;)
      A tak serio - gratuluję i zazdroszczę. Napisz co/kto tam hałasuje u Ciebie po
      nocach - słyszysz "głosy" czy wiercenie?

_
      Marek kl II/ m.24
      • klenq Re: cisza nocna 31.07.07, 15:48
        mareque napisał(a):

> ...nie mów głośno, że mieszkasz, bo nie wolno mieszkać i przez Ciebie Pan M.
        > zapłaci karę;)
        > A tak serio - gratuluję i zazdroszczę. Napisz co/kto tam hałasuje u Ciebie po
        > nocach - słyszysz "głosy" czy wiercenie?
        >
        > _

Niestety nie Pan M., a użytkownik zgodnie z Art 57 ust. 7 Prawa Budowlanego.
        Dlatego masz ten kruczek w Protokole odbioru i dlatego my nie eksploatujemy
        obiektu.
        Właśnie jak hałasy w bloku, czy remontowe, czy może już parapetówki sie
        zaczęły ;)))
        > Marek kl II/ m.24
      • renifer1977 Re: cisza nocna 01.08.07, 21:08
        na razie tylko odglosy remontow czyli pukanie i wiercenie, tydzien temu ktos
        przycinal plytki na balkonie o 23 wieczorem... pewnie nie wszyscy wiedza do
        ktorej godziny pracuja ich ekipy remontowe.. niestety
        • mareque Re: cisza nocna 01.08.07, 21:13
          Ja swoich uprzedziłem, żeby nie zadzierali z Sąsiadami;). W ostateczności
          polecam Ci wezwanie ochrony do wyegzekwowania ciszy na delikwentach - w końcu za
          cos się płaci tej ochronie.

_
          M
          • sgonia Re: cisza nocna 01.08.07, 23:07
            co do hałsów potwierdzam: stukanie, wiercenie, piłowanie, szlifowanie, kucie
            ścian a nawet śpiewy. Swoją drogą potężne remonty skoro kawały rozbitych ścian
            wywozi się taczkami z klatek do śmietnika - mam nadzieję że nie są to ściany
            nośne a użytkownicy wiedzą co robią.
            • renifer1977 Re: cisza nocna 04.08.07, 14:31
              a tak przy okazji to akustyka jest fatalna, sciany cieniukie i slychac wszytsko
              co dzieje sie w domu mimo ze mieszkanie mam juz umeblowane ;)
    • 53m Re: cisza nocna 05.08.07, 20:12
      Ja myslę ,że nie powinno sie mieć pretensji do tych wszystkich ,.ktorzy pracują
      nad wykańczaniem swoich nowych "surowych" mieszkań. Przecież muszą to zrobić
      aby móc zamieszkać. Nie każdy pracuje do 15 godziny i ma czas na remont w
      godzinach porannych. Trzeba trochę być wyrozumiałym i tolerancyjnym jeżeli
      wybrało sie zamieszkiwanie w jednym bloku ,tym bardziej że jest to okres kiedy
      nie mozna jeszcze mieszkać/ a nawet w sytuacji kiedy juz bedzie pozwolenie na
      zamieszkanie trzeba byc wyrozumiałym/. Ja tam nie mam pretensji, że za ścianą
      hałasują /nie jest to na codzień/
      • yoyi Re: cisza nocna 05.08.07, 21:29
        Jestem tego samego zdania. Trzeba dać ludziom czas na takie roboty. Niestety
        teraz jak się pracuje do 20 to mało czasu wolnego pozostaje na inne sprawy. Z
        resztą nie potrwa to długo, także głowa do góry.
        • sgonia Re: cisza nocna 06.08.07, 21:16
          Tolerancja obowiązuje tak jak i cisza nocna w godz. 22,00 - 6,00 i
          niech tak zostanie. Ci co mieszkają też wracają z pracy i są
          zmęczeni.
          • renifer1977 Re: cisza nocna 08.08.07, 00:14
            zgadzam sie z sgonia, nikt nie ma pretensji o glosne odglosy, ale
            trzeba szanowac takze tych, ktorzy juz tu mieszkaja ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka