sloggi Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 06.10.06, 21:13 Wizyta i dermatologa, zaleci Ci robioną maść. Do tego szampon Selsun Blue. Odpowiedz Link Zgłoś
billythefreak Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 06.11.06, 17:31 Gadka z dermatologiem byłaby niezłym rozwiązaniem. Co do tego szamponu to jakoś nie przekonuje mnie, za słaby. Jak ja sobie poradziłem nizoralem to do dzisiaj jest spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 07.10.06, 20:41 no ewentualnie Farmony-Farmed, ponoć dobry bo skuteczny:) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 07.10.06, 23:56 mroofka2 napisała: > no ewentualnie Farmony-Farmed, ponoć dobry > bo skuteczny:) > ale może powodować uczulenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 08.10.06, 01:46 ma dosyć dobre recenzje, dostał nawet jakąś nagrodę za skuteczność, warto więc zaryzykowac:) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 08.10.06, 01:49 Ja mam zasadę, każdy stan chorobowy konsultuję z lekarzem. A jęsli chodzi o włosy to jest to dla mnie wręcz obowiązkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
zonkmasta Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 21.11.06, 12:54 No i bardzo dobrze robisz. Potem jeszcze dobrze jest wpaść do niego żeby powiedział czy już koniec leczenia. Ja tak z łupieżem robiłem, niby wiedziałem, że nizoralem trzeba, ale wiesz... zawsze dobrze jest żeby przypilnował czy dobrze poszło. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 08.10.06, 23:34 czesc.tereska napisała: > Nizoral? Nizoral pomaga zapobiegać, ale nie usuwa przyczyn tylko skutki. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_zdziska Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 09.11.06, 16:23 Jak to nie? Właśnie grzyba zwalcza, a nie samo łuszczenie się skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
roxi_hart Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 11.10.06, 11:36 Vichy Dercos zielony - do smierci bede powtarzac ze jest najlepszy bo jako jedyny sobie poradzil z lupiezem - a bylo tego troche. Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 11.10.06, 12:59 no ciekawa jestem jak z tym dercosem...bo słyszałam wiele pozytywnych komentarzy i tylez samo negatywnych...chyba trzeba po prostu spróbować:) Odpowiedz Link Zgłoś
honey13 Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 12.10.06, 12:44 Kupiłam ten Vichy i czekam na efekty.Dam znac wkrótce Odpowiedz Link Zgłoś
honey13 Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 12.10.06, 12:44 Acha,dzięki za rady:) Odpowiedz Link Zgłoś
honey13 Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 13.10.06, 16:42 Narazie jest gorzej niż było:/ No nic wytrzymam jeszcze chwilę.. Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 14.10.06, 00:17 jeżeli do dwóch tygodni nie zuważysz, poprawy zmień szampon:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozzumek Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 24.10.06, 11:20 Ja swój wieki temu odpędziłam szamponem Selsun Blue Odpowiedz Link Zgłoś
honey13 Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 25.10.06, 23:26 Po Vichy i Nizoralu stosuje teraz normalny szampon:) Jak łupież nie wróci będzie cupcio, jak wróci, to i ja wrócę ale do Nizoralu, bo Vichy się nie sparwdzil Odpowiedz Link Zgłoś
drab5 Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 02.11.06, 14:28 No i dobrze. Chociaż Nizoral warto poużywać raz na jakiś czas to wtedy już na pewno nic nie wróci. Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 27.10.06, 11:34 dlatego właśnie uważam że Vichy jest złą firmą. mnie jeszcze nie zadowoliła, a koleżankę pozbawiła sprawnego wzroku;/ Odpowiedz Link Zgłoś
bibeczka Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 07.11.06, 15:44 Oj bo to nie ma co się zastanawiać tylko po nizoral do apteki skoczyć trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
jagawel Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 03.11.06, 16:47 Nizoral, najlepsze moim zdaniem rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 21.11.06, 13:02 lub selsun blue;) Odpowiedz Link Zgłoś
donkajto Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 22.11.06, 18:32 Tego drugiego nie znam, ale nizoral jak najbardziej i skłaniam się ku opinii gawła. Odpowiedz Link Zgłoś
trener14 Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 27.11.06, 16:28 Coś słyszałem o sb, ale jakoś zawsze pozostawałem wierny temu co Wy :) Odpowiedz Link Zgłoś
fircykwpodskokach Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 29.11.06, 16:24 Siemacie. Ja też grzybka gnębię :) Ładnie zaczyna schodzić więc gorąco polecam Nizoral. Ja jestem przeszczęśliwa z tego co się dzieje :) Odpowiedz Link Zgłoś
jagawel Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 01.12.06, 18:03 Bardzo dobry wybór. Jak dla mnie to najlepszy lek jaki mi wpadł w łapy, a trochę tego testowałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
fircykwpodskokach Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 04.12.06, 17:11 Pewnie masz rację, chociaż nigdy nie interesowałam się innymi. Jak zaczął działać od razu to wiesz, już nic nie szukałam. Odpowiedz Link Zgłoś
swietlan Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 31.01.07, 14:56 To który mam wypróbować? Mam suchy łupież który nie daje mi spokoju i muszę coś z tym zrobić! Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 31.01.07, 20:45 selsun blue lub nizoral;) Odpowiedz Link Zgłoś
dermedek Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 02.02.07, 02:32 Nizoral faktycznie jest skuteczny, ale oprócz flory bakteryjnej niszczy całą florę owłosionej skóry głowy, czyli pozbywamy się pitysporium ovale (grzyba wywołującego łupież), ale też całej warstwy ochronnej skóry głowy, na co reaguje ona obronnie nadprodukcją min. pitysporium ovale (ma go każdy z nas i dopiero w zwiększonej ilości jest on winowajcą łupieżu) i cały proces powraca (często ze zdwojoną siłą). Szkoda, że farmaceuci i dermatolodzy tego nie mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
twentytwo Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 26.04.07, 01:01 Stosowałam Nizoral i tylko on mi skutecznie zwlaczył łupież. Do dzisiaj mam święty spokój. Sklepowe szampony typu Head&Sholuders sprawiały że było go jeszcze więcej a do tego bardzo wypadały mi włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
honey13 Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 18.05.07, 17:03 Tylko cena mogłaby być niższa Odpowiedz Link Zgłoś
honey13 Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 22.05.07, 11:27 Ja znów musiałam wrócic do Nizoralu bo łupież wrócił po jakimś szmponie Odpowiedz Link Zgłoś
kamildurczok Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 16.06.07, 21:37 Poleciłby ktoś szampon Elseve dla męzczyzn ten który reklamują? Taki w niebieskiej butelce czy jest skuteczny? Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 25.06.07, 17:03 miałam dla kobiet i nie bardzo mi pomógł;/ teraz nawet selsun blue nie skutkuje Odpowiedz Link Zgłoś
said_no_more Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 26.06.07, 13:48 kamildurczok napisał: > Poleciłby ktoś szampon Elseve dla męzczyzn ten który reklamują? > Taki w niebieskiej butelce czy jest skuteczny? selsun blue- kiedys skuteczny.... teraz nie wiem dlaczego, ale niestety juz nie jesli chodzi o elseve dla mezczyzn- przyslali probki, a ze moj chlopak nie chcial wyprobowac- uzylam i...... nie mam lupiezu!!!! :) oby na dlugo.... Odpowiedz Link Zgłoś
lounger Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 27.06.07, 21:34 > kamildurczok napisał: > > > Poleciłby ktoś szampon Elseve dla męzczyzn ten który reklamują? > > Taki w niebieskiej butelce czy jest skuteczny? > mój brat jest z niego bardzo zadowolony Na jego łupież ten szampon zadziałał Odpowiedz Link Zgłoś
lunaa2 Re: Chyba mam łupież:/ co jest skuteczne 03.07.07, 22:52 nizoral szampon oraz szampon STIEPROX, jezeli nie pomoze polecam wizyte u dermatologa Odpowiedz Link Zgłoś