Dodaj do ulubionych

Glebokı wozek dla dzıecka

21.11.12, 13:34
Dzıewczyny, czy orıentujecıe sıe gdzıe mozna kupıc wozek glebokı dla dzıecka? Szukalam juz w kılku sklapach ı w necıe, jedynym rozwıazanıem stosowanym w Turcjı jest rozlozona spacerowka. Jakos nıe moge sobıe wyobrazıc jak nıemowle moze lezec w czyms takım.
Obserwuj wątek
    • ingalill23 Re: Glebokı wozek dla dzıecka 21.11.12, 13:37
      mersin4 napisała:

> Dzıewczyny, czy orıentujecıe sıe gdzıe mozna kupı
      > c wozek glebokı dla dzıecka? Szukalam juz w kılku sklapach ı
      > ; w necıe, jedynym rozwıazanıem stosowanym w Turcjı jest ro
      > zlozona spacerowka. Jakos nıe moge sobıe wyobrazıc jak nıem
      > owle moze lezec w czyms takım.

Chyba nigdzie nie znajdziesz, ja szukałam pare lat temu dla kolezanki i ani na cyprze, ani w Turcji nie bylo. Jesli sie trafila to w zestawie 5 w 1 i cena kosmiczna ok 3000TL...kolezanka zdecydowala sie jednak na taka spacerówke rozkładaną...
      Najlepiej kup w Polsce i niech ktos ci przywiezie jako bagaz glowny - mozna, bo wtedy taka opcje bralysmy z kolezanka pod uwage tylko, nie wyszlo, bo jej nikt nie mogl z Polski tego przywieźc w czasie kiedy potrzebowala, stad spacerowka. Rowniez jak Ty nie wyobrazam sobie wozenia noworodka w czyms takim...
      Chyba ze np dokupilabys samą wkladaną gondolke do takiej spacerowki - taka metriałowa gondolka.
      • stalagmitee Re: Glebokı wozek dla dzıecka 21.11.12, 15:40
        Mersin, ja mam wózek głeboki i przymierzam się powolutku do sprzedania, ponieważ mój syn ma już prawie 10mcy, ale wożę go w spacerówce parasolce, bo syn ma 9,5kg. Wózek spacerowy jest po prostu dla mnie razem z synem za ciężki, a do windy muszę podejść 10schodków. Kupiłam wózek w PL, w komplecie jest gondola + spacerowy, bez fotelika, bo fotelik miałam po siostry synu.
        Tylko ja nie ukrywam, wiem jakie są tu ceny wózków głębokich i chcę go sprzedać za 600-700tl. Więc może faktycznie taniej by Ci wyszło z PL.
    • ania2644 Re: Glebokı wozek dla dzıecka 21.11.12, 20:09
      Kraft Twist ma gondole, ktora pozniej mozna przeksztalcic w spacerowke w komplecie jest z fotelikiem do samochodu.
    • migda33 Re: Glebokı wozek dla dzıecka 21.11.12, 21:25
      ja osobiście kupiłam dla dziecka wózek parasolkę chicco ct 0,4 ,,, z możliwością rozkładania do pozycji zupełnie leżącej ,,, do 3 czy 4 m.ż. woziłam małego w tym wózku wkładając go najpierw do takiej "torby z budą" co tutaj powszechnie się widzi szczególnie jak się przynosi maluszka ze szpitala a potem z tą torbą wsadzałam do tej parasolki rozłożonej do pozycji leżącej i mały miał komfort pozycji leżącej ,,, potem jak wyrósł z tej torby to już go normalnie kładłam w tym wózku ,,, wózek jest super bo jest stosunkowo lekki ,,, wszędzie wjedzie ,,, poza tym serwis jest bez zarzutu (po 3 latach użytkowania urwało się kółko (serwis chicco w istanbule wymienił nam to kółko za śmieszną cenę 6 lirów) ,,,poza tym kilkakrotnie podróżowałam tym wózkiem samolotem i sprawdził się w 100% ,,, poza tym podróżowanie komunikacją miejską też nie sprawia problemu bo wózek się szybko składa i zajmuje niewiele miejsca ,,,, na tureckie warunki tradycyjny wózek z budą się nie sprawdzi ,,, tutejsze chodniki monstrualnej wysokości i okropnej jakości nie służą poruszaniu się zwykle dość dużym wózkom ,,, także polecam wszystkim młodym mamom chicco CT 0,4smile
    • bengusia Re: Glebokı wozek dla dzıecka 22.11.12, 04:56
      Mam wozek quinny speedi gondolka i spacerowka. Przywiozlam go z PL jest z 2008 roku po moich 2 corkach. Moge go odstapic ale musze zaznaczyc ze nıe jest jak nowy. Uzywalam go bardzo czesto i duzo. Gondolka jest duza a spacerowka szeroka dziecko ma komfort jazdy po tureckich drogach bo kola sa pompowane. Wozek jest ciezki. Do wozka mam tez spiworek tylko musialabym go poszukac bo gdzies w szafie lezy smile Fotelika do niego nie mam ale pasuje maxi cossi. Ja mialam zwykly fotelik. Jesli bedziesz zainteresowana to nipisz emine@interia.pl
    • migda33 Re: Glebokı wozek dla dzıecka 22.11.12, 07:27
      mała poprawka do mojego postu ,,,, mój wózek to chicco CT 0,5 a nie 0,4 jak pisałam ,,, jeszcze raz pozdrawiam smile
      • stalagmitee Re: Glebokı wozek dla dzıecka 22.11.12, 12:31
        W sumie po części Migda ma rację, że wózek na turecie warunki się nie sprawdza. Ja mogę powiedzieć jedynie tyle, że w dużej części zalezy to od dziecka. Też sobie nie wyobrażałam wożenia dziecka w innym wózku. A już w ogóle odpadała własnie ta turecka gondola, w której dzieci są zamykane aż po czubek nosa, bez dostępu świeżego powietrza...bo przecież z powietrza zachoruje...
        Ja jestem drobną osobą i dla mnie każdy wózek to mega ciężar. O ile córka była lekka i nie stanowiło to problemu, chociaż do domu zanosiłam tylko wypinaną gondolę, a koła zostawały na dole, to już ze spacerowym było gorzej, bo i ona urosła i spacerówka z kompletu jest cięższa niż gondola, wiec córka pojeżdziła w spacerówce bardzo krótko. Syn jest wielkolud i z gondolą nie było też w zasadzie problemu, ale już specerowego w jego przypadku nie tknęłam, bo chyba bym się zadźwigała na amen. Te wózki mają jeszcze jeden mankament, nie do każdego bagażnika wchodzą, a jak jest jeszcze LPG w postaci tradycyjnej butli, to już do widzenia. Jeśli chodzi o chodniki i inne to taki wózek się sprawdza super wg mnie. A jak jeszcze dziecko nienawidzi się telepać to już w ogóle.
        Dzisiaj używam parasolki i z synem wejście po schodach to i tak dla mnie wysiłek.
        Rozważ zatem Mersin wszystkie za i przeciw, żebyś nie utopiła pieniędzy w czymś co się nie sprawdzi.
        A dzieci tak naprawdę jeżdzą w wózku do momentu chodzenia, bo jak już poczują grunt to wózek jedzie obok dziecka i jest przydatny na zakupach i w poruszaniu się po mieście.

Aha i bym zapomniała. Ja nawet nigdy nie próbowałam wsiadać z parasolką do autobusu... w Denizli, bo jak kiedyś zobaczyłam z córką w nosidle jak z 5 poskładanych wózków poniewiera się między zapchanymi jak szproty ludźmi to mało nie dostałam białej gorączki, chociaż żaden z wózków nie należał do mnie. Też wiele razy widziałam jak mamy rezygnowały z jazdy, bo nie mogły się wepchać z wózkiem.
        Ciężki żywot matki w TR smile
        • mersin4 Re: Glebokı wozek dla dzıecka 22.11.12, 14:54
          Dzıekı wıelkıe za dobre rady smile. Jak sıe okazuje kupno wozka to nıe taka prosta sprawa w TR. Nıby mam podjazd pod wejscıem do klatkı schodowej ı zaraz potem wınde jednak przerazaja mnıe tureckıe chodnıkı ı kraweznıkı. W Mersin na dodatek czesto na srodku chodnıka sa posadzone drzewa ı taka gondola zupelnıe sıe nıe przejedzıe. Z drugıej strony bezpıeczenstwo w takım wozku glebokım jest o wıele wıeksze zwlaszcze znajac tutejszych kıerowcow ı czasamı pıeszych, ktorzy prawıe taranuja ınnych. Wolalabym jednak kupıc nowy wozek tak, aby starczyl na 2ke dzıecı- kupıc raz a pozadnıe. Mam jeszcze troche czasu wıec przemysle wszystkıe 'za' ı 'przecıw' smile.
    • annalanya Re: Glebokı wozek dla dzıecka 23.11.12, 09:49
      Witaj, Osobiscie bardzo zadowolona byłam z mojego wózka. Sprowadziłam go z Polski ,a teraz juz Sara z niego wyrosła więc mogę odsprzedać, bo już więcej pociech nie planujęsmile Jesli bierzesz pod uwage kupno używanego (w bardzo dobry stanie ) zdjęcia, opis , detale wyslę ci na maila. Wózek sparwdza się super w mieście, duże pompowane koła, ale nie nadaje się do transportu bo te duże kółka żle się ściąga i sam wózek nie jest mały. Ale super wygodny na spacerach i dla dziecka, bo szeroki. Mam tez super kołyske/hamak w idealnym stanie . Polecam sięsmile
      • mersin4 Re: Glebokı wozek dla dzıecka 23.11.12, 17:58
        Stalagmitee, Bengusia ı Annalanya dziekı za propozycje ale planujemy 2ke dzıecı ı dlatego chcemy kupıc nowy wozek aby starczyl na jedno ı drugıe.
        • annalanya Re: Glebokı wozek dla dzıecka 24.11.12, 23:21
          Mój poprzedni wózek który używałam przy starszej córce był też używany (od koleżanki) i w super formie obwoził 3 dzieciaczków. Obecny wózek kupiłam w 2009 gdy urodziła się Kamilka i po niej był jak nowy, teraz po Saruni widac leciutkie ślady zużycia na pasach odblaskowych na budce. Dobre wózki , odpowiednio zadbane są niemal nie do zdarciasmile Odpowiednik naszego wózka w tr to koszt około 1500 tl za nowy , używany około 700 tl a my sprzedajemy za 300 tl , bo wyzbywam sie wszystkiego "dzieciaczkowego"nie planując więcej dzieci.
        • ania2644 Do mersin4 13.01.13, 23:57
          Czesc,

To ja Ania z Adany, chcialam sie zapytac jak tam plynie zycie w Mersin i czy znalazlas jakas polska pokrewna dusze smile jak tam przebieg ciazy i czy nie planujesz jakiegos wypadu do Adany jesli tak to daj znac. Pozdrowienia.
          • mersin4 Re: Do mersin4 14.01.13, 12:14
            Hej,
            W Mersin niestety zupenıe nıe ma obcokrajowcow albo ja ıch nıe potrafıe znalezc, no poza ımıgrantamı z Syrıı, ktorych z dnıa na dzıen jest co raz wıecej sad. Na cale szczescıe rodzına mojego meza jest w porzadku, kobıety nıe sa to typowe tureckıe kury domowe wıec jak na razıe nıe narzekam.
            Porozmawıam z mezem na temat wypadu do Adany dam Tobıe znaka. Ja juz sıe nıe nadaje na samotne wycıeczkı tureckımı autobusamı a moj synus juz totalnıe tego nıe lubı ı kopıe jak szalonysmile.
            Jak dlugo Ty mıeszkasz w Adanıe? Jak Cı sıe tam zyje?
            Odpısz pls na prıva ada2402@gmail.com
            Pozdrowıenıa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka