pervin Re: Witajcie :) 09.03.07, 16:52 Witam wszystkich! Mam na imie Kasia,od ponad roku jestem szczesliwa mezatka mojego kochanego Turka. Od ok. roku czasu mieszkam z mezem w Istanbule.Zawsze fascynowala mnie Turcja, kultura turecka, ale poczatki mieszkania w tym miescie byly ciezkie. Jakis czas temu zaczelam buszowac po necie w poszukiwaniu polakow mieszkajacych w Istanbule i tak natrafilam na Wasze forum. Nie jest mi tu zle ale czasem po prostu chcialabym pogadac w ojczystym jezyku lub spotkac sie na pogaduchy czy tez kawe. Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona, bo Wy tu wszyscy znacie sie juz jakis czas. Aha no i za niedlugo bede tez mamusia) Pozdrawiam wszystkich goraco. Odpowiedz Link
anyakk Re: Witajcie :) 19.03.07, 17:39 Merhaba Witam wszystkich Turkomaniaków bardzo serdecznie. Mam na imię Ania,mieszkam w Warszawie i od 3 lat jestem jednym z nielicznych studentów Turkologii WarszawskiejBardzo się cieszę ze trafiłam na forum i dziekuje Kirannie za przyjęcieJak to mawiała moja babcia- w kupie raźniej pozdrawiam anya Odpowiedz Link
sonsuz Re: Witajcie :) 22.03.07, 11:55 Witam wszystkie forumowiczki i forumowiczów związanych z zagadnieniami poświęconymi Turcji i językowi tureckiemu. Dziękuję bardzo serdecznie Kirannie, za umożliwienie mi dołączenia do Waszego grona. Już od dawna przyglądam się temu co dzieje się na forum, sama od czasu do czasu staram się wspomóc tłumaczeniami osoby z forów język turecki. Ze względu na nadmiar obowiązków nie mogę uczestniczyć tak czynnie w wirtualnym tureckim życiu jakbym sobie tego życzyła, ale w miarę możliwości postaram się tu zaglądać co jakiś czas, informować o ciekawostkach z kręgu tureckiego - jeśli takie do mnie dotrą i dołączyć do pogaduszek przy wirtualnej kawie. Póki co wirtualnej.. a może w przyszłości uda się spotkać z POLONIĄ przy najprawdziwszej tureckiej "orta şekerli". Mieszkam w Warszawie, ale w Turcji bywałam wielokrotnie - kilka sezonów turystycznych + wyjazdy prywatne. No i oprócz piękna tego kraju, które urzeka mnie za każdym razem jak tam jestem, spotkałam w Turcji niesamowitego człowieka, z którym jestem już od 5 lat. Teraz ze względu na pracę musieliśmy się zgodzić na przejściową rozłąkę, ale jak wszystko dobrze pójdzie to za parę miesięcy znów będziemy razem i najprawdopodobniej zamieszkamy w Turcji. Tak w paru zdaniach można opisać moje powiązania ze wszystkim co tureckie, bo oprócz języka i naturalnego piękna tego kraju, pokochałam jego mieszkańców, muzykę, kulturę i czuję już teraz, że to mój drugi dom. Pozdrawiam serdecznie, Ania Odpowiedz Link
izaoztan Re: Witajcie :) 24.03.07, 11:09 NAZYWAM SIE IZABELA OZTAN.MAM MEZA TURKA-ALI CUMHUR I SIEDMIOLETNIA CORKE-ILGE MARIA.OD PRAWIE DZIWIECIU LAT ZYJE W STAMBULE.W TEJ CHWILI MIESZKAMY W ICERENKOY.MAM PRZYJEMNOSC ZNAC OSOBOSCIE KILKA OSOB Z TEGO FORUM,MAM NADZIEJE ZE TERAZ POZNAM JESZCZE WIECEJ)WSZYSTKICH SERDECZNIE POZDRAWIAM, Odpowiedz Link
jabir Re: Witajcie :) 01.04.07, 19:18 Cześc ! Mam na imię Sławek. Jestem żonaty, mam dwoje dzieci. Mieszkam we Wrocławiu. Turcja to dla mnie : Praca.(Bo coś robic trzeba) Włóczęga.(Bo jestem włóczęgą) Pomimo powyższego - lubię czasami gdzieś się zaczepic...Mogę zostac ?? Pozdrawiam. Odpowiedz Link
annika81 Re: Witajcie :) 06.04.07, 16:31 Witajcie, bardzo sie ciesze ze moge do Was dolaczyc. Moze pare slow o mnie... Jestem z Alanii,mieszkam tu dopiero od niedawna. Bardzo sie ciesz ze jest takie forum poniewaz mozna na nim spokojnie porozmawiac z rodakami. Zwlaszcza teraz kiedy zbliza sie Wielkanoc, i troszke teskni sie za rodzinka. Mam nadzieje ze jest tu rowniez ktos z Alanii albo okolic pozdrawiam wszystkich Ann Odpowiedz Link
alpinkaa Re: Witajcie :) 09.04.07, 21:34 Witam wszystkich! Mam na imię Ania, mieszkam (na razie) w Szczecinie Co mam wspólnego z Turcją? Dłuuuuga historia Ale jeśli ktoś ma ochotę od czasu do czasu porozmawiać, to zapraszam Kendine iyi bak! Sonra gorusuruz (przepraszam jeśli zrobiłam błąd Ale intensywnie przyswajam turecki ) Odpowiedz Link
fluffy88 Re: Witajcie :) 23.04.07, 12:25 Witam Dziękuje za przyjęcie mnie do tego forum Cieszę się, ze dzięki Wam uda mi sie troche bardziej poznac codzienne zycie mieszkańców Turcji... bo zaczyna mnie ono coraz bardziej interesowac, gdyz zbliża sie termin moich odwiedzin u rodziny mojego chłopaka własnie w Turcji Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
amw77 Re: Witajcie :) 08.05.07, 22:53 Witam, Bardzo dziekuje za przyjecie mnie do tego forum.Byc moze juz wkrotce sama bede przedstawicielka polonii tureckiej, wiec bardzo bedzie mi milo do Panstwa dolaczyc i dzielic sie wrazeniami dotyczacymi zycia w Turcji, mam nadzieje, ze dam sobie rade, bo przyznam, ze troche sie obawiam zmainy miejsca zamieszkania, innej kultury itd. Oby los mi sprzyjal. Pozdrawiam wszystkich cieplutko, Ania. ps.Czy ktos z Panstwa zna Dalaman, moze mieszka tam albo gdzies w poblizu, albo ma tam znajomych bardzo zalezaloby mi na kontakcie z takimi osobami Odpowiedz Link
naana_03 Re: Witajcie :) 15.05.07, 19:31 Witam wszystkich bardzo cieplo! Przede wszystkim dziekuje Kirannie za dodanie do forum.Od razu jakos sie tak cieplej wokol serca robi, gdy czlowiek wie, ze nie jest samNazywam sie Ania i od ponad roku(z krotkimi przerwami na wyjazdy do Polski)mieszkam i pracuje w Bursie.Moja przygoda z Turcja rozpoczela sie poprzez staz w ramach AIESEC.Tak mi sie jednak spodobalo,ze postanowilam do Turcji wrocic, tym razem na wlasna reke.No i stalo sie-zakochalam sie w 'tubylcu'Jestesmy zareczeni, ale nie nie wiemy jeszcze, czy nasz wspolny dom zbudujemy w Turcji czy w Polsce. Na forum bede zagladac tak czesto jak tylko bede mogla, mam bowiem mnostwo pytan, przemyslen i refleksji ktorymi chcialabym sie podzielic z osobami bardziej doswiadczonymi ode mnie. Poki co bardzo serdecznie wszystkich pozdrawiam!A. Odpowiedz Link
monika.ergun Re: Witajcie :) 20.05.07, 13:55 czesc mam na imie monika mam 26lat i mieszkam w bursie, ukonczylam turkologie na uniwersytecie warszawskim a od 2 lat jestem zona turka, pozdrawiam serdecznie wszystkie polki, ktore zycie rzucilo do turcji Odpowiedz Link
bgazel Re: Witajcie :) 29.10.07, 13:43 Czesc Moniko, mam na imię Beata i mieszkam w Ankarze. Czytalam troche twoich tlumaczen z polskiego na turecki i z tureckiego na polski, no i musze Ci powiedziec ze ladnie sie nauczylas tureckiego. Ja sie uzce tureckiego od 2 lat, no i jeszcze sporo mi brakuje zeby bardzo dobrze sie porozumiewac. Nie chodzilas przypadkiem do TOMER'u w Ankarze? Nauczyciel tureckiego wspominal , wydaje mi sie ze o dziewczynie imieniem Monika, ktora po wyjsciu za maz przeniosla sie do Bursy. Beata.G Odpowiedz Link
agaluczakowska Re: Witajcie :) 25.05.07, 18:13 Dzien Dobry wszystkim, pewnie czesc osob zna mnie z forum dla Polakow w Stanbule, gdzie pojawilam sie w lutym w trakcie mojego pobytu w Turcji. Nazywam sie Agnieszka.. a uzywam "Aga' ze wzgledu na trudnosci (nie tylko narodu Tureckiego) w wymowie mojego imienia Nigdy nie przypuszczalam, ze bede zwiazana w jakikolwiek sposob z Turcja, az pewnego dnia poznalam mojego Ilkera ... po pierwszej wizycie w Turcji nie sadzilam, ze kiedykolwiek zaczne myslec o przeprowadzce tam... a coraz bardziej wyglada na to, ze wkoncu zamieszkam w Istambule. Zycie jest zaskakujace! Zajmuje sie fotografia ... Pracowalam prawie 3 lata w gazecie codziennej... a teraz wspopracuje z dwoma agencjami foto jako tzw "freelancer"... mam 26 lat Bardzo ciesze sie, ze forum to powstalo.. pewie bedzie dla mnie skarbnica potrzebnych informacji i szansa na poznanie Polakow w Istambule Ostatnio w Turcji bylam od stycznia do marca i czasem ciezko gdy nie ma z kim pogadac po Polsku.. a moze nawet nie chodzi tyle o jezyk co o nasza polska kulture i mentalnosc Pozdrawiam, Aga Łuczakowska Odpowiedz Link
bayrampasa Witam serdecznie:) 26.05.07, 21:20 Skąd się tutaj wzięłam? Jeden jedyny powód - miłość do pięknego kraju jakim jest Turcja. Wszystko zaczęło się ok. 5 lat temu, kiedy to zapragnęłam pojechać do Stambułu... niestety wtedy nie było to możliwe, pozostawał mi tylko internet, telewizja, książki. W tamtym czasie poznałam sporo osób z Turcji, a moja miłość tylko się pogłębiała. Po raz pierwszy zobaczyłam Stambuł w listopadzie 2005 roku, ponownie rok później. Postanowiłam sobie, że kiedyś tutaj zamieszkam i stało się... od miesiaca moim miejscem zamieszkania jest Antalia. Mieszkam, pracuję i jestem szczęśliwa ps. Forum 'Polonia w Turcji' śledzę właściwie od początku jego istnienia, często zagladałam tutaj, śledząc kolejne wątki. Teraz postanowiłam w miarę możliwości troszkę się 'poudzielać'. Pozdrawiam serdecznie wszystkie forumowiczki i forumowiczów Odpowiedz Link
imai05 Re: Witajcie :) 15.06.07, 17:31 Witam serdecznie Dziękuję Kiranna za możliwość poklikania na Twoim forum:o) naprawde świetny pomysł z tego typu forum. GRATULUJE!!!:o) Jak ja się tu znalazłam? Otoż szukałam całkiem niedawno informacji o Turcji o kulturze, zwyczajach tradycjach. natkenałąm sie na forum na GW o TR. W jednym ze starszych watków pojawił sie temat o tym jak Turcy traktuja kobiety, zauważyłam wypowiedź Kiranny kliknełam i znalazłam to o co mi chodziło o Forum o Polskich kobietach żyjących w związkach z Turkami i w turcji. A teraz o mnie :o) Mam na imię Monika mieszkam w Gdyni i mam 23 latka . moja przygoda z Turcją nie wiem kiedy sie zaczęła ale tak konkretnie jak kupiłam nowy komputer i zaistalowałąm MSN massenger odezwał sie pewien Turek. Przegadalismy sporo czasu zarwane wspólnie noce od czasu do czasu rowniez sie znalazly dotego dodam ze wowczas mieliśmy partnerow a ja w tym roku miałąm juz slubowac sakramentalne 'Tak' nie ma czego załować ze tak sie nie stało.. zycie .. tymczasem po dlugiej przerwie wrociłam do przesiadywanie przed komputerem na moje szczęście Ilhan ( tak ma na imię) rowniez sie roztał ze swoja dziewczyna i tak to sie zaczęło w Lutym się widzielismy ostani raz i czekam Cierpliwie na LIPIEC jade do niego poraz pierwszy.. Puki co mało czasu spedzamy razem puki co głownie komputer kamerka i mikrofon ale wiara w ten związek to moja siła :o) POZDRAWIAM SERDECZNIE Odpowiedz Link
katarzynajoanna Re: Witajcie :) 24.06.07, 23:39 Witajcie, Mam na imie Katarzyna, niektorzy przyjaciele w Turcji znaja mnie jako Joanna lub Dzoana. Oba imiona pelnoprawne. Tureckiego bakcyla polknelam 7 lat temu, kiedy szukalam rzadkiego jezyka, ktorego moglabym sie nauczyc by zostac tlumaczem bez magistra. W Krakowie bez magistra z filologii w przypadku popularnego jezyka nie ma szans na przysieglego, za duzy wybor pelnowykwalifikowanych. Dlaczego turecki? Zobaczylam klip Tarkana,"Bu gece", spodabal mi sie i piosenkarz i piosenka, i w ten sposob sie zainteresowalam. Infantylny poczatek ale przerodzil sie w przygode mego zycia, maniakalne przywiazanie do Stanbulu, wielu cudownych przyjaciol, pasje do bliwskowschodniej kuchni, gleboka sympatie do islamu i jego kregu kulturowego,praktykowanie tanca brzucha, gromodzenie orientalnej bizuterii i moglabym tak jeszcze dlugo. Tarkan zapodzial sie gdzies po drodze, rzadko wracam do jego plyt, jest tylu innych ciekawych artystow i grup na tureckiej scenie muzycznej. Oprocz Stanbulu mam jeszcz jedno szczegolne miejsce, do ktorego tesknie bardziej niz do innych: Karadeniz, Pazar. Polowa moich przyjaciol to Lazowie. Uwielbiam tych nadmorskich gorali, ich kulture, muzyke, horony, gware i muhlame. Obecnie mieszkam w Dublinie, ale mam nadzieje przeniesc sie w przyszlym roku do Stanbulu. Taki mam plan.Insallah! Pozdrawiam wszystkich forumowiczow, swiadoma, ze w wiekszosci to forumowiczki Katarzyna Joanna P.S. Jesli ktos ma rowniez szczegolne zwiazki z Lazami, chetnie zatopie sie w dyskusji. Odpowiedz Link
zambak Re: Witajcie :) 13.07.07, 15:47 Witam serdecznie Na imię mam MAriola, mam 28 lat. Również jestem w związku z Turkiem o imieniu Yavuz. Na razie mieszkam w Polsce, ale docelowo będzie do Stambuł. Pozdrawiam Odpowiedz Link
olgalami Re: Witajcie :) 17.07.07, 15:20 Moze to i wstretnie z mojej strony, poniewaz podgladalam forum przez dobre kilka miesiecy i nie przedstawilam ani nie ujawnilam sie jeszcze, ale niech troche mnie tlumaczy to, ze wiele spraw musialam pozapinac w Polsce przed przyjazdem do Stambulu (a i tak oczywiscie nie udalo sie wyrobic ze wszystkim). No i wreszcie jestem tutaj, u swojego chlopaka, wstepnie na rok czasu, chociaz moze pobyt sie przedluzy Wiele skorzystalam z forum, bo chociaz bylam w Turcji juz dobre kilka razy, to mialam mnostwo pytan i rozterek - forum okazalo sie byc skarbnica wiedzy na tematy przerozne. Dzialalo tez uspakajajaco w napadach niepewnosci czy nawet paniki. A jutro lece na zachod, zeby troche na te Turcje zarobic, wracam pod koniec wrzesnia, bede dalej podgladala, ale tez cos napisze, a po przyjezdzie na pewno bede chciala sie umowic na kawe w Stambule. Odpowiedz Link
agata.wielgolaska Re: Witajcie :) 07.08.07, 12:32 przedstawiam sie pozno, ale lepiej pozno, niz wcale pozno, bo zagladam na forum od kilku tygodni. mialam sie ujawnic po 'ustatkowaniu' (przez co rozumiem znalezienie dobrej pracy) ale... jakos wolno mi to idzie... a do powrotu do Pl i tak mi niespieszno. a zatem... spedzilam prawie rok w kayseri pracujac jako wolontariusz na tamtejszym uniwersytecie (doswiadczenie conajmniej ciekawe wrocilam do Pl, ale po kilku miesiacach jestem w Tr ponownie. tym razem w stambule. i - mam nadzieje - na dluzej. duzo dluzej. pozdrawiam wszystkich serdecznie ag Odpowiedz Link
ewazeze Re: Witajcie :) 08.08.07, 23:43 Czesc mam na imie Ewa i jestem poczatkujaca jezeli chodzi o forum...Tak naprawde to wczoraj dowiedzialam sie od pewnej przychylnej osobki o jego istnieniu tak wiec dziekuje!! mysle ze zalozenie takiego forum bylo wspanialym pomyslem!A teraz do rzeczy: Jestem od 4 lat z chlopakiem Turkiem. Oboje studiujemy w Austrii w Wiedniu ale kilka razy do roku przyjezdzamy do Istanbulu na dluzej. Kto wie, moze za kilka lat i ja dolacze do Was, mieszkajacych tutaj na stale...Pierwsze koty za ploty: jezyk juz znam. Obecnie odbywam praktyki studenckie w Istanbule, wiec jesli beda jakies spotkania, z checia dolacze. ciesze sie, ze w koncu znalazlam mozliwosc podzielenia sie doswiadczeniami z osobami ktore sa w tzw. temacie pozdrawiam Was serdecznie i obiecuje, ze napewno sie jeszcze odezwe... papapa Odpowiedz Link
akasya Re: Witajcie :) 01.10.07, 11:04 Czesc wszystkim Mam na imię Ania i juz od jakiegos czasu bylam "podgladaczem" tego forum a teraz mam szanse rowniez sie wypowiadac (podziekowania dla Kiranny za przyjecie mnie w Wasze grono). Z Turcja laczy mnie na razie milosc platoniczna, ktora zaczela sie calkiem niedawno, jednak wciagnela mnie calkowicie. Obecnie mieszkam pod Łodzia, jednak najchetniej spakowalabym sie i wrocila do Turcji Pozdrawiam wszystkich goraca Odpowiedz Link
migda33 Re: Witajcie :) 05.10.07, 14:32 witam serdecznie Mam na imie Magdalena. Dziekuje za przyjecie mnie do grona polonii tureckiej. Pochodze z Wroclawia, w Turcji(Ankarze) mieszkam od stycznia 2007 roku za sprawa pewnego Turka o imieniu Ahmet, w przyszlym miesiacu planujemy slub. Jestem po 4 miesiecznym kursie tureckiego w Tomerze (obecnie zrobilam sobie przerwe i utrwalam zdobyta wiedze) Porozumiewam sie calkiem niezle. Zamierzam ukonczyc caly kurs, poniewaz bardzo zalezy mi na tym aby zaczac pracowac tutaj. Turcja bardzo mi sie podoba, szczegolnie İstanbul (Ankara jest strasznie betonowym miastem), ludzie uprzejmi, goscinni ale nie bez wad. Mnie czesto irytuje wscibskosc i "ciekawskosc" Turczynek i to bez wzgledu na wiek oraz czesto zarozumialosc. Poza tym zyje mi sie tutaj dobrze, mam przyjaciol ale glownie obcokrajowcow poznanych na kursie jezykowym. Jakos nie mialam okazji zaprzyjaznic sie blizej z turczynkami... ale wszystko przedemna. To tyle o mnie na poczatek. Jezeli ktos potrzebowalby jakiejkolwiek pomocy przebywajac w Ankarze to chetnie pomoge. Moj nr gg 2353414, pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link
mycha9920 Re: Witajcie :) 10.10.07, 17:23 merhaba!chcialam serdecznie pozdrowic wszyskie forumowiczki.Pochodze z Poznania i jestem pewnie najmlodsza w tym gronie( Moja przygoda z tym krajem zaczela sie dosc niedawno,ale mam nadzieje,ze nigdy sie nie skonczy.Uwielbiam Turcje i wszystko co z nia zwiazane ludzi,muzyke a przedewszystkim jednego fryzjera) Odpowiedz Link
mersinka Re: Witajcie :) 12.10.07, 11:27 Witam Uczestniczką forum zostałam wczoraj i na wstępie dziękuje bardzo Kiranna za przyjęcie mojego zgłoszenia na forum Forum czytałam już od jakiegoś czasu, trafiłam na nie szukając informacji o Turcjach i związkach polsko-tureckich.Tak jak można się łatwo domysleć mam chłopaka Turka Do tej pory widywaliśmy sie w Turcji, ale za niecałe 2 tygodnie przyjeżdza po raz pierwszy do Polski. Udało mi się przebrnąć przez procedurę załatwiania wizy dzięki informacjom,które tutaj znalazłam. Także cieszę się, ze istnieje to forum i że będę miała okazję Was poznac pozdrawiam Odpowiedz Link
bgazel Witajcie :) 29.10.07, 14:02 Witajcie (Merhaba), Mam na imię Beata i mieszkam w Ankarze od 2 lat, za sprawą mojego męża (oczywiście Turka), którego zapoznałam w Angli. Jesteśmy małżeństwem od roku i jednego dnia (wczoraj obchodzilismy pierwszą rocznicę małżeństwa). Obecnie uczę się tureckiego w domu i mam nadzieję, ze znajdę pracę w Ankarze. Jak ktoś mieszka w Ankarze to miło mi będzie, gdy sie do mnie odezwie. bgazel@gazeta.pl Beata Odpowiedz Link
senicokseviyorum Re: Witajcie :) 29.10.07, 15:48 Witajcie jak zauwazyłyscie na forum juz jestem po slubie 31.08.2007 Teraz z radosci pragne napisac ze stałam sie pania Isbara-odebrany akt malzenski i zmiana dowodu ( nowe nazwisko ) szaleje ze szczescia a w lipcu 2008 zamieszkuje w Stambule juz na stałe wiec WITAJCIE polskie kobietki w Turcji Stambule i nie tylko Odpowiedz Link
aylin_de Re: Witajcie :) 14.12.07, 17:18 Witam kobietki po pierwsze dziekuje Kiranno za przyjecie mnie do waszego grona,a teraz kilka slöwek o nas a wiec mam na imie Patrycja,25 wiosenek sobie licze i od 5 lat zyje razem z Kenanem mieszkajac w Niemczech (Kenan pochodzi z Denizli). Pomiedzy nami istnieje dosyc duza röznica wieku ale mojego Horoza nie zamienilabym na nikogo,bo to wlasnie w nim znalazlam przyjaciela,meza (moze kiedysi kochanka.Sklamalabym möwiac ze nas zwiazek jest idealny poniewaz codziennie uczymy sie sztuki kompromisu na nowo zaczynajac od tego ze on uwielbia pilaw a ja ziemniaki a konczac na tym ze z zazdrosci psuje mi (przypadkiem oczywiscie ) sluchawki kiedy rozmawialam z kolega na skype ale wydaje mi sie bez tego nie umialabym juz zyc,byloby za nudno . Do waszego grona chcialam dolaczyc poniewaz widzialam ze sprawy tutaj opisywane smutne czy radosne sa zwiazane z nasza codziennoscia i spotykaja sie ze zrozumieniem ktörego tak czesto brakuje osobom postronnym ale sie rozpisalam no cöz mam nadzieje ze w przyszlosci czesto bede mogla korzystac z waszego doswiadczenia a moze i ja skrobne cos,co komus pomoze Pozdrawiam Aylin_de Odpowiedz Link
aylin_de Witajcie!!! 14.12.07, 17:28 Witam kobietki po pierwsze dziekuje Kiranno za przyjecie mnie do waszego grona,a teraz kilka slöwek o nas a wiec mam na imie Patrycja,25 wiosenek sobie licze i od 5 lat zyje razem z Kenanem mieszkajac w Niemczech (Kenan pochodzi z Denizli). Pomiedzy nami istnieje dosyc duza röznica wieku ale mojego Horoza nie zamienilabym na nikogo,bo to wlasnie w nim znalazlam przyjaciela,meza (moze kiedysi kochanka.Sklamalabym möwiac ze nas zwiazek jest idealny poniewaz codziennie uczymy sie sztuki kompromisu na nowo zaczynajac od tego ze on uwielbia pilaw a ja ziemniaki a konczac na tym ze z zazdrosci psuje mi (przypadkiem oczywiscie ) sluchawki kiedy rozmawialam z kolega na skype ale wydaje mi sie bez tego nie umialabym juz zyc,byloby za nudno . Do waszego grona chcialam dolaczyc poniewaz widzialam ze sprawy tutaj opisywane smutne czy radosne sa zwiazane z nasza codziennoscia i spotykaja sie ze zrozumieniem ktörego tak czesto brakuje osobom postronnym ale sie rozpisalam no cöz mam nadzieje ze w przyszlosci czesto bede mogla korzystac z waszego doswiadczenia a moze i ja skrobne cos,co komus pomoze Pozdrawiam Aylin_de PS:Ten sam post juz raz napisalam,prosze o wybaczenie poczatki sa zawsze trudne Odpowiedz Link
angelikastanula Re: Witajcie!!! 14.12.07, 17:37 witamy serdecznie, mam nadzieje, ze znajdziesz tutaj to co Cie interesuje i przylaczysz sie szybciutko do naszych rozmowek. Odpowiedz Link
aylin34 Re: Witajcie!!! 17.12.07, 12:17 Witam cie serdecznie ja tez mieszkam w niemczech. Odpowiedz Link
kelebek-1 Re: Witajcie :) 18.12.07, 09:46 Witam... Dzieki za dodanie mnie na liste. Strasznie ciesze sie ze znalazlam to forum. Mieszkam w Turcji okolo 4 lata z przerwami... zaczelo sie od wakacji, potem kurs tureckiego no a w koncu slub i tak jakos wyszlo ze tu juz zostalam. Mieszkam w İzmirze z mezem i 20- miesiecznym synkiem. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
miss.ladybird Re: Witajcie :) 28.12.07, 14:59 Witam wszystkie Forunowiczki/ów z pewnym opóźnieniem... kiranna przyjęła mnie do Waszego grona juz jakis czas temu, ale nie udalo mi sie do tego czasu zebrac zeby sie przedstawic Polonia tuercka nie jestem, ale z krajem tym zwiazana jestem poprzez rodzine ktora juz od wielu lat mieszka w Turcji, bylam juz kilka razy w tym pieknym kraju, a od pol roku zwiazana jestem rowniez sercem... tak czysto prywatnie. Pozdrawiam wszystkich serdecznie!i zycze Wam wszystkim pomyslnego 2008 roku!oby obfitowal w jak najwiecej pozytywnych wydarzen i oby nigdy w Was nie gasla sila i optymizm bo choc czasem trudno, to wierze, ze warto! *miss ladybird* Odpowiedz Link
blackagnes Re: Witajcie :) 05.01.08, 13:40 Witam serdecznie! Jestem fanką Wybrzeża Egejskiego jak i całej Turcji, tam też pracuję kilka miesięcy w roku. Moim ostatnim miejscem było Bodrum-cudowne miejsce! W tym roku wybieram się ponownie, ale niestety muszę zaczekać na więcej słońca Już tęsknię za Efezem, Priene, Miletem, itd... Maniak Odpowiedz Link
joannagormus Re: Witajcie :) 23.01.08, 10:17 Witam wszystkich, na imie mam joanna, mam meza Turka i od prawie 4 lat mieszkamy w Turcji, najpierw kilka miesiecy w Istanbule, a potem przenieslismy sie do Izmiru. Mamy 2,5 letniego synka, pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
karina_kr Re: Witajcie :) 23.01.08, 11:04 Witaj Joasiu! Jesteś z tego samego miasta co jaJa jak narazie nadal tu mieszkam ale w przyszłości być może, że będę mieszkać w Izmirze. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
joannagormus Re: Witajcie :) 23.01.08, 15:05 Aniu, zapraszam do Izmiru w takim razie. Musze sie przyznac, ze ja nie polubilam za bardzo Istanbulu i ucieszylam sie jak podjelismy decyzje o przeprowadzce, mimo tego, ze blizej tesciow. Juz sie tu zadomowilam i mieszka mi sie tu bardzo dobrze. Czekamy na powiekszenie sie polonii izmirskiej ) pozdrawiam Joasia Odpowiedz Link
joannagormus Re: Witajcie :) 23.01.08, 15:51 Karina, przepraszam,ze nazwalam Cie Ania, nieuwaznie spojrzalam i jakos odruchowo uzylam tego imienia.Chyba po prostu wzielam Cie za Anie Kir. Bywasz w Izmirze, kiedy planujesz przeprowadzke? pozdrawiam Joasia Odpowiedz Link
karina_kr Re: Witajcie :) 24.01.08, 07:49 Witaj Joasiu! Jeśli chodzi o Izmir to jestem tam tylko wtedy, kiedy lecę i wracam z Turcji.Jest to bardzo, bardzo duże miasto.Miałam już okazję zobaczyć chyba cały Gaziemir, bo kierowca busa jeździł przez tamte okolice ok 35 min zanim dotarłam do dworca autobusowego minęła godzina Zwiedzałam trochę Izmir i jest to bardzo ładne miasto, dlatego też myślę, że w przyszłości tam będziemy mieszkać.W jakich rejonach Izmiru mieszkasz?Kiedy wybierasz się do Krakowa?Pozdrawiam Odpowiedz Link
joannagormus Re: Witajcie :) 24.01.08, 15:27 Czesc Karinko My mieszkamy wlasciwie pod Izmirem, w Urli, bardzo polecam ta okolice, a w Krakowie bede chyba z koncem wakacji, dokladnych planow na razie nie mamy. pozdrawiam Odpowiedz Link