Dodaj do ulubionych

Zapraszam chętnych na spotkanie

31.03.06, 19:29
Moj piewrszy topikowy razsmile
otoż....mam....mam juz bilet do Stambułu i lece 28.04 spedze tam dokładnie 9 dni.
Bardzo, ale to bardzo chciałabym was spotkać, porozmawiać, może chcecie coś
specjalnego z Polski??
Czekam na odpowiedzi i propozycje spotkania, na miejscu bede miała internet,
wiec kontakt mailowy jak najbardziej mile widziany.
Aha Kiranno do Ciebie wysle jeszcze maila z pewnym zapytaniem, choć może wy
też mi pomożecie.
Potrzebuje jakis fajny przepis na potrawe typowo turecką i łatwą w
przyrządzeniu, co by zaskoczyc moich przyjacioł - mam nadzieje ze
umiejtnosciami a nie spaloną kuchnią wink).
A ze nie chce zasmiecac forum swoimi prywatnymi prosbami, to tu tylko mała
informacja, a reszta do Kiranny smile
Pozdrawiam
Beata
Obserwuj wątek
    • beatita głupota ;) 31.03.06, 19:33
      i wszystko jasne, zapomnialam ze istnieje przeciez juz temat o 'kuchni
      tureckiej' i tam jest kilka przepisow.....
      Przepraszam, toż sie zagalopowałam z prosbą
    • kiranna Re: Zapraszam chętnych na spotkanie 02.04.06, 01:32
      fajnie, ze przyjezdzasz smile jestem wolna po 1 maja, wiec chetnie wyskocze na
      jakas herbatke na pogaduchy z wami. do 30 kwietnia mam gosci z Polski i pewnie
      gdzies pojedziemy, 1 maja tradycyjnie nie pcham sie do city wink), ale potem
      jestem do dyspozycji... jak bedziesz miec jakies pytanka, to bez krepacji wink
      • beatita Re: Zapraszam chętnych na spotkanie 08.04.06, 18:36
        No to super, mam nadzieje, ze uda nam sie spotkac, to jesli nie 1 to moze 2 maja
        albo 4?? Wysle jeszcze Tobie maila z propozycja i pytaniema- bo skoro bez
        krepacji wink)
        Pozdrawiam i jak jest jeszcze ktos chetny na spotkanie to serdecznie zapraszam,
        mieszkajacych i przejedzajacych przez Stambuł.
        • kiranna Re: Zapraszam chętnych na spotkanie 10.04.06, 11:04
          Beatita, po 1 maja kazdy termin jest dla mnie dobry. Jestem dyspozycyjna i
          mobilna, jesli nie liczyc 3 latka u boku wink, wiec proponuj smile Wieczorem
          postaram sie napisac maila do Ciebie, troche jestem zaganiana w tym tygodniu.
    • kiranna Re: Zapraszam chętnych na spotkanie 01.05.06, 20:19
      Beatita, co, gdzie i kiedy proponujesz? Mysle, ze najlepiej byloby cos
      zorganizowac w srode, czwartek lub piatek w tym tygodniu. Moze w okolicach
      Bakirkoy lub Atakoy? Obie mamy tam relatywnie niedaleko. Zakladam, ze nie
      zmienilas planow i jestes w IST smile))

Moze ktos jeszcze ma ochote na male spotkanko z nami?
      • beatita Re: Zapraszam chętnych na spotkanie 04.05.06, 19:52
        Kiranno, przepraszam ze dopiero teraz pisze, ale dopiero wrocilam do domu.
        Niestety nie jestem w Turcji, wydarzyla sie tragedia w mojej rodzinie i musialam
        odwolac wyjazd sad(
        Jak sie wszystko ulozy to przyjade do Stambulu i dam znac wam wczesniej. Moze
        sierpien, moze wrzesien- zobacze. Jak narazie jestem we Wrocławiu, bo nic innego
        mi nie zostaje. Sciskam i pozdrawiam oraz jeszcze raz sorki ze nie odezwalam
        sie, alen ie bylam w stanie.
        Beata
        • kiranna Re: Zapraszam chętnych na spotkanie 04.05.06, 23:42
          Bardzo mi przykro z powodu Twoich klopotow, Beatko... w takim razie spotkamy
          sie nastepnym razem smile
    • beatita Re: Zapraszam chętnych na spotkanie 07.08.06, 21:51
      Witam ponownie,
      Dlugo mnie tu nie bylo, ale to przez spore klopoty rodzinny...szkoda gadac.
      Najwazniejsze jest to, ze w koncu jade do Turcji ( nie zapeszam bo w kwietniu
      tez wszystko bylo pewne, a musialam odwolac w ostatniej chwili). W kazdym razie
      wszystko mam juz gotowe i dokladnie 23 sierpnia wyladuje na lotnisku w Stambule
      smile Juz nie moge sie doczekac. Mam nadzieje ze bedziecie wtedy w Stambule i
      bedzie mozna sie spotkac i poplotkowac- serdecznie zapraszam. Zostaje w Stambule
      do 4 wrzesnia, wiec czekam na propozycje.
      Dodatkowo okazalo sie ze bede na tureckim weselu. Najlepszy przyjaciel Guvena
      bierze slub i jestesmy zaproszeni. Ciesze sie z tego faktu ogromnie smile
      Pozdrowienia z deszczeowego, prawie podtopionego Wrocławia

Beata
      • kiranna Re: Zapraszam chętnych na spotkanie 08.08.06, 21:02
        oby tym razem wszystko ulozylo ci sie pozytywnie i byc moze uda nam sie
        spotkac smile pozdrawiam z upalnego stambulu.
        • kaczika Re: Zapraszam chętnych na spotkanie 10.08.06, 15:46
          Swietnie!Ja jestem w Stambule do 2 pazdziernika (tak planuje)i z radoscia
          spotkam sie z Wami! Tak mi brakuje jezyka, ze czytam po raz piaty to
          samo 'Zwiarciadlo' przywiezione z Polski w lipcu smileJuz piszcze z radosci na
          spotkanie i trzymam kciuki, zeby sie wszystko udalo! Pozdrowienia!!!
          • basiaistanbul Re: Zapraszam chętnych na spotkanie 10.08.06, 16:51
            dolaczam sie do spotkania,jezeli w podanym terminie bede w istanbulesmile
            pozdrawiam
            Basia
      • beatita Re: Zapraszam chętnych na spotkanie 11.08.06, 12:04
        Fantastycznie, strasznie sie ciesze na nasze spotkania i tez mam nadzieje ze
        wszystko sie uda. Ja juz zyje wyjazdem, nawet na pracy skupic sie nie moge smile
        Jeszcze tylko 11 dni i moja noga w koncu postanie na tym magicznym
        miejscu...ech czemu to tak dlugo i ten czas tak sie wleczewink
        Jak dotre na miejsce to postaram sie dorwac net (czyt.komputer Guvena)i napisac
        wiecej, kiedy i gdzie spotkanie mogloby byc. Wasze propozycje rowniez baaaardzo
        mile widziane. Napisze niedlugo gdzie bedziemy mieszkac to tez ulatwi sprawe.
        A moze cos chcecie z Polski, jakies specjalne zyczenie, moze uda mi sie cos wam
        przywiezc smile
        Pozdrawiam i do zobaczenia niedlugo
        • basiaistanbul Re: Zapraszam chętnych na spotkanie 11.08.06, 13:05
          jezeli mozna cos z Polski...jeden paczeksmilealbo pierniczkasmilealbo kawalek
          makowcasmile
          z gory dziekuje
          pozdrawiam
          Basia
          • beatita Re: Zapraszam chętnych na spotkanie 11.08.06, 17:53
            hihihihi
            Basiu mowisz i masz smile nie ma problemu, slodyczy troche bede ze soba wiazla bo
            Guven bardzo lubi, wiec dla was tez cos specjalnego przywioze big_grin
            Pozdrawiam serdecznie
            Beata
            • kiranna Re: Zapraszam chętnych na spotkanie 11.08.06, 21:53
              widze, ze zapowiadaja sie balety, a ja jak zwykle na diecie wink a niech tam, to
              ja poprosze o delicje owocowe, jesli laska smile)
              • beatita Re: Zapraszam chętnych na spotkanie 14.08.06, 10:56
                no problemo, na zyczenie smile
                Przywioze mnostwo smakołykow smile
                Do zobaczenia
                Beata
    • beatita Re: Zapraszam chętnych na spotkanie 30.08.06, 10:00
      Witam i przesylam buziaki ze Stambulu smile Tu jest pieknie, kocham to miasto i te
      zapierajace dech w piersiach widoki. Macie moze ochote spotkac sie jutro lub w
      piatek na Sultanahmet na przeciw Blekıtnego Meczetu pod tym obelixem
      egıispskim, bo ja mıeszkam tam w hotelu.
      Godzina obojetna od 9:30 do 19 ma czas smile Nie wiem czy pracujecie i czy macie
      pasuje wam rano wie godzina do waszej dyspozycji
      Moj tureckı numer telefonu- zadzwoncıe badz wyslijcie sms bo nie wiem kiedy
      bede miala dostep do netu: 539 309 54 93 lub polski numer: 605 520 925
      Pozdrawiam
      Beata
      • kiranna Re: Zapraszam chętnych na spotkanie 30.08.06, 18:51
        witaj, myslalam dzis o Tobie, czy udalo sie tym razem przyjechac tutaj smile
        na jutro moge sie nie wyrobic, ale jesli ktos jeszcze bedzie mial ochote do nas
        jutro dolaczyc, to sprobuje. dla mnie najwygodniej byloby sie spotkac w piatek
        po poludniu, np ok. 13-tej i nie pozniej niz o 15.30-16.00. jestem teraz sama w
        domu i musze zdazyc odebrac wieczorem Bartka z przedszkola.

dziewczyny, kto jeszcze ma ochote na male spotkanko na Sultanahmecie? jutro czy
        w piatek i o ktorej?
        • basiaistanbul Re: Zapraszam chętnych na spotkanie 01.09.06, 13:06
          Aniu niestety nie mialam jak dac znac tobie,ja wczoraj z Beatka spotkalam
          sie .spedzilysmy razem troche czasu,mysle ze Beatce rowniez sie spodobalosmilebylo
          milo spedzic troche czasu ze swoja rodaczkasmileniestety w piatek by mi nie
          pasowalo,no ale moze my same spotkamy sie innym razem ,bo przeciez mieszkamy
          tutaj,nieprawdaz?
          (nie ma to jak polskie delicjesmile))wlasnie konsumujesmiledieta poszla w boksmile
          pozdrawiam
          Basia
          • kiranna Re: Zapraszam chętnych na spotkanie 02.09.06, 11:40
            Och, szkoda Basiu, ze nie moglysmy sie spotkac razem, ale jak napisalas -
            jestesmy na miejscu, wiec pewnie jeszcze nie raz sie zobaczymy smile Tam gdzie
            bylyscie na zakupach ja tez czesto bywam, wiec moze kiedys spotkamy sie na
            kawce?
            Beatka jest przemila dziewczyna, prawda? Tak fajnie mi sie z nia rozmawialo i
            spacerowalo (z mala przygoda, gdy zlapalo nas 2 pucybutow wink), ze nawet nie
            spostrzeglam jak minelo dobrych kilka godzin smile Do tego pogoda sie nad nami
            ulitowala tego dnia i bylo slonecznie, choc zapowiadali deszcz.
            Moj synek na widok delicji i prince polo niemal oszalal ze szczescia. Sladu po
            nich nie bylo po 5 minutach, tak palaszowal, przy pomocy mamusi, oczywiscie wink
            Beatko, jeszcze raz Ci dziekujemy za slodycze!
            • kiranna Do Kacziki :) 02.09.06, 11:43
              Gdzie sie podzialas? Czemu do nas nie dolaczylas?
              • kaczika Re: Do Kacziki :) 07.11.06, 11:47
                Dziewczyny,tak bardzo Wam zazdroszczę, że się spotkałyście. Pomyśleć, że byłam
                tak blisko...Już nawet Gungorowi mówiłam podekscytowana, że się z Wami
                spotkam.Przegapiłam jednak termin, po pierwsze popsuł nam się komputer w pracy,
                po drugie na kafejki internetowe nie było czasusad I jak dopadłam do komputera
                okazało się, że już po spotkaniusad POtem już tylko Was podglądałam na forum.
                MIesiąc temu wróciłam do Krakowa i czytam o spotkaniach jakie "zarządzacie" w
                różnych częściach Turcji...Ach...wybieram się jednak w Wasze strony w styczniu,
                zaraz po Kurban Bayram.Nie wiem jeszcze czy zostaniemy w Stambule czy
                pojedziemy na południe,ale obiecuję, że tym razem Wam nie podaruję wink

A tymczasem korzystając z wyjątkowego przypływu czasu, zmykam do lektury
                postówsmile
                Buziaki z Krakowa
            • basiaistanbul Re: Zapraszam chętnych na spotkanie 03.09.06, 11:15
              Aniu naprawde szkoda,ale jednak fajnie ze Beatka nie byla sama,miala nas 2 dnismile
              naprawde przemila dziewczynasmilemilo jest mi ze poznalam Beatkesmile
              co do naszej kawki,no pewnie mozemy sie tam spotkac ,ale gdy zacznie sie
              szkolasmilebede miala wtedy wiecej czasu.
              pozdrawiam smile
              Basia
              • kiranna Re: Zapraszam chętnych na spotkanie 03.09.06, 21:48
                Basiu, trzymam za slowo smile
    • beatita Re: Zapraszam chętnych na spotkanie 05.09.06, 15:39
      Witajcie kochane,
      Juz jestem w Polsce i strasznie mi smutno...plakac sie chce sad( Istanbul to
      magiczne i przepiekne miasto, oczarowalo mnie i zawladnelo moim sercem,
      oczywiscie nie tylko miasto smileW Poslce jest pochmurno i wietrznie, wiec jak
      sobie przypomne gorace Stambulskie dni i wieczory pelne ludzi w kafejkach lub
      siedzacych na trawnikach calymi rodzinami to łzy mi sie cisna do oczu. Obiecalam
      sobie ze jak tylko bede miala okazje bede odwiedzac to miasto jak czesto sie da.
      Moje drogie bardzo sie ciesze ze was poznalam i dziekuje za mile slowa,
      jestescie fantastyczne. Ciesze sie ze podobaly wam sie spotkania. Zapraszam do
      Polski do Wroclawia kiedy chcecie, mozecie na mnie liczyc. Basiu, Aniu ciesze
      sie ze slodycze smakowaly. Dziekuje wam za wspolnie spedzony czas, Basi w
      Metrocity i szałem zakupow oraz krepesem (tak to sie pisze??)a Ani nad Bosforem
      z przepysznym ziemniaczkiem smile)
      Jak bede planowac moj kolejny wyjazd do Stambulu napewno sie o tym pierwsze
      dowiecie.
      Pozdrawiam nadal troche smutna,ale opychajaca sie lokum wink
      Beata
      • basiaistanbul Re: Zapraszam chętnych na spotkanie 05.09.06, 20:11
        Czesc Beatkosmile
        nie smuc sie,znowu tutaj powrocisz.ciesze sie ze sie przy nas nie nudzilassmile
        co do krepasmilebyl to krep(mantarlı tavuklu krepsmile...krep z kurczakiem i
        grzybkamismilejeszcze nie raz zjemy sobiesmilejak to sie mowi po turecku....inşallahsmile
        czyli jak Pan Bog pozwolismile
        opychaj sie lokumsmilebo ty nie musisz myslec o dieciesmile
        buziaki
        Basia
      • kiranna Re: Zapraszam chętnych na spotkanie 11.09.06, 21:33
        Beatko, dziekuje serdecznie, wiesz za co smile Moi rodzice wlasnie zajadaja sie
        ulubionym lokum i rowniez Cie pozdrawiaja. Mam nadzieje, ze uda sie nam jeszcze
        kiedys spotkac tu w Turcji albo w Polsce, w Warszawie lub Wroclawiu na... moze
        pierozkach tym razem? Zawsze sie nimi opycham, gdy wracam do kraju wink
        • beatita Re: Zapraszam chętnych na spotkanie 14.09.06, 13:05
          Ciesze sie ze smakowaly i ze dotarlysmile
          Pozdrawiam serdeczie z Berlina w ktorym mam zamiar odwiedzic turecka strefe.
          Jak wroce to obiecuje wyslac wam zdjecia ze Stambulu.
          Buziaki i do zobaczenia smile
          • kaczika Re: Zapraszam chętnych na spotkanie 07.11.06, 11:49
            --------------------------------------------------------------------------------
            Dziewczyny,tak bardzo Wam zazdroszczę, że się spotkałyście. Pomyśleć, że byłam
            tak blisko...Już nawet Gungorowi mówiłam podekscytowana, że się z Wami
            spotkam.Przegapiłam jednak termin, po pierwsze popsuł nam się komputer w pracy,
            po drugie na kafejki internetowe nie było czasusad I jak dopadłam do komputera
            okazało się, że już po spotkaniusad POtem już tylko Was podglądałam na forum.
            MIesiąc temu wróciłam do Krakowa i czytam o spotkaniach jakie "zarządzacie" w
            różnych częściach Turcji...Ach...wybieram się jednak w Wasze strony w styczniu,
            zaraz po Kurban Bayram.Nie wiem jeszcze czy zostaniemy w Stambule czy
            pojedziemy na południe,ale obiecuję, że tym razem Wam nie podaruję wink

A tymczasem korzystając z wyjątkowego przypływu czasu, zmykam do lektury
            postówsmile
            Buziaki z Krakowa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka