Dodaj do ulubionych

TESCO w NI - POPIERAM!

24.05.14, 17:41
Tworzę ten post dla równowagi i mam nadzieję, że osoby podejmującej decyzje w tej sprawie wezmą pod uwagę nie tylko protestującą garstkę mieszkańców, lecz większą grupę, która może na tym skorzystać. Nic tak dobrze nie robi jak swobodna konkurencja. I oby więcej takich inicjatyw w gminie.
Obserwuj wątek
    • esplendi Re: TESCO w NI - POPIERAM! 26.05.14, 10:45
      Dołączam do zadowolonych. Nowy sklep, większa konkurencja, niższe ceny. Poza tym panowie ze sklepów pod kasztanami, adamarów, minimaxów ogarną swoje bałagany aby do końca nie stracić klientów. Zwiększony ruch na Krasickiego???? Chyba nikt o zdrowych zmysłach nie sądzi, że do tego sklepu przyjadą ludzie z Ursynowa lub Piaseczna, więc ruch nie wzrośnie, a nawet spadnie, bo 1. pojadę rowerem, a nie samochodem do Auchan czy Lidl Puławska, 2. jeśli samochodem to na dużo krótszym odcinku niż wspomniane powyżej destynacje :-D
      • mieszkankaultorowej Re: TESCO w NI - POPIERAM! 27.05.14, 10:38
        Mało jeszcze macie sklepów w Nowej Iwicznej????? Po co jeszcze tesco i to w tak ruchliwym miejscu.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Juz teraz są korki na Krasickiego jak przejeżdza pociąg. Ludzie wyjeżdazjacy z parkingu klną na innych kierowców , bo musza długo czekać na wyjazd z Torowej.Budowa parkingu juz znacznie utrudniła nam zycie , bo czesto-wjezdzajac z Krasickiego trzeba ustapić pierwszeństwa wyjezdzajacym z Torowej Tu będzie jedna wielka masakra jesli powstanie ten sklep. Zobaczcie co sie dzieje pod delikatesami- a to przeciez malutki slepik w porównamni z tym co ma tu powstać. Chyba pan Marek J. nie zastanowił sie dobrze nad tym co robi i jak w ten sposób utrudni życie sobie i swoim sąsiadom.....
        • wedel211 Re: TESCO w NI - POPIERAM! 27.05.14, 16:04
          Ta większość co popiera nie mieeszka przy sklepie. Jak sam pan pisze rowerem dojadę więc czemu zabiera Pan głos. bo wygoda. Panu pod oknem tiry nie bedą warczeć. Tej większości oddalonej od tego miejsca to rybka jak nikomu nie zależy na spokoju i ciszy to po co tu mieszka do miasta wyprowadzić się koło marketu ii pełnia szczęścia bez roweru się dojdzie.!!!!
          • esplendi Re: TESCO w NI - POPIERAM! 27.05.14, 17:24
            Jak za blisko to sprzedać posesję, zarobić, żyć spokojnie z dala od innych :-D
            • basiunia1981 Re: TESCO w NI - POPIERAM! 27.05.14, 18:37
              popieram tesco
            • wedel211 Re: TESCO w NI - POPIERAM! 27.05.14, 19:40
              Jak za daleko sprzedać poseję i kupić przy dworcu wileńskim będzie pod nosem.
            • kamyk-milowy Re: TESCO w NI - POPIERAM! 27.05.14, 19:48
              Podobno Auchan szuka ciecia, ładną budkę mają :) można zamieszkać i na zakupy blisko :):)
    • aisak89 Re: TESCO w NI - POPIERAM! 28.05.14, 00:55
      Tad1900 chyba nie wiesz o czym do końca piszesz.
      Przecież obcy kapitał jest zwolniony z podatków, więc o jakiej "swobodnej konkurencji" mowa???
    • magda_alex Re: TESCO w NI - POPIERAM! 28.05.14, 09:47
      Witam

jestem nową mieszkanką Piaseczna-Mysiadła :)
      przeprowadziłam się tu z Gocławia, gdzie Tesco było w moim sąsiedztwie i bardzo lubiłam akurat ten sklep.
      Auchan jest dla mnie za wielki, Lidl jest fajny ale nie mają wszystkiego
      A Tesco zawsze ma jakieś fajne promocje i przeceny produktów z bliską datą przydatności
      Jezdzę codziennie ul Krasickiego do pracy i rzeczywiście korkuje się przy przejeździe kolejowym w godzinach szczytu, ale bez przesady, myslę że ze wszystkim da się życ i do wszystkiego da się przyzwyczaić :)
      ja będe happy jak będzie Tesco :)
      • ewa.pasz Re: TESCO w NI - POPIERAM! 06.12.14, 14:37
        przestaniesz byc jak rano od 5 zaczna przyjezdzac tiry zeby zaopatrzyc tesco w te towary z bliska datą ;)
        • chomik_3 Re: TESCO w NI - POPIERAM! 22.12.14, 21:50
          niestety tez tak mysle
      • qbe666 Re: TESCO w NI - POPIERAM! 07.12.14, 14:01
        bez przesady z tymi tirami, to nie będzię hipermarket, ja też popieram :-)
        • mieszkankani Re: TESCO w NI - POPIERAM! 16.12.14, 13:11
          Tak - dla Tesco
          • wedel211 Re: TESCO w NI - POPIERAM! 22.12.14, 23:04
            Na szczęście TESCA nie będzie. Więc koniec podniecania się. A wszyscy chcący niech zaproszą na swoją działkę TESCO.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka